Black Mass Kraków (2008)
A lengyel Metal Mind kiadóról ismeretes, hogy preferálja a DVD kiadványokat. Ezen szakterületen igen magas fokú hozzáértéstől tettek tanúbizonyságot a kiadó emberei eddig is, gondoljunk csak a korábban megjelent Onslaught, Vader, Catamenia, Obituary stb. mozgóképre alapuló kiadványaikra. A Metal Mind garancia lehet mára, hiszen a felvételtől kezdve, a vágáson át, egészen a kiadásig mindent a profi szellem jegyében oldanak meg. A felsorolásból is kitűnik, hogy a metal egy keményebb oldalát részesítik előnyben a kiadónál és bizony ez elismerést érdemlő már csak azért is, mert egy death, avagy black metal koncert hangulatát, lüktető auráját nem olyan egyszerű feladat vászonra vinni, mint ahogy elsőre tűnhet. E tekintetben a skandináv Gorgoroth esetében sem vágták túl könnyű fába a fejszét a pollákok…
A kiadvány pikantériáját a norvégok hírhedt 2004 februárjában, Krakkóban lezajlott koncertje adja, amely óriási botrányt kavart lengyelhonban. A rendkívüli módon templomjáró ország exponensei elítélték a szélsőségesnek és vallásellenesnek titulált performanszot, illetve a helyi állatvédők sem vették túl jó néven a koncerten felhasznált levágott birkafejeket. Olyannyira nem, hogy mindezekért a lengyel büntetőtörvénykönyv alapján öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Szóval ezen a nem mindennapi koncerten volt jelen a Metal Mind legénysége és a szentségtelen fekete misét rögzítették, majd iszonyatosan hosszú huzavona után idén júniusban szabadították a világra.

A kiadvány megjelenése alapvetőleg sugároz egyfajta Tom Clancy filmbe illő horrorisztikus hangulatot, de ha aztán a menüre vetünk egy pillantást, csak még tovább erősödik ez az érzés. A menüből in medias res módjára vethetjük bele magunk a 2004-es botránykoncert mindent elsöpörni kész lendületébe. Nos, a színpad képe valóban nem elvhű keresztény szemnek való látvány, a tucatnyi levágott állatfejet és az ugyancsak a dekoráció részeként felhasznált kifeszített élő embereket leszámítva, bizonyára nem lett volna ekkora hírverése a Gorgoroth lengyel fellépésének. A deszkákon a teljes pogány menetfelszerelésben feszítő Gaahl, Infernus és King ov Hell trió szórja az átkokat, átmenetileg kiegészülve Kvitrafn és Apollyon vendégmuzsikusokkal. Professzionális összeszokottságban nyomják végig Gaahl-ék a koncertet, szó, ami szó ekkortájt még egyáltalán nem szólt a fáma feloszlásról. A hangi és vizuális minőségről szólva elmondható, hogy a kvalitását analizálva újfent kitettek magukért a lengyel kiadó munkatársai.


Az elmaradhatatlan extrákon felül még két 2000-ben rögzített koncertfelvétel kapott helyet a DVD-n. Jól példázza a norvég kultuszzenekar szikár elveit az, hogy interjút nem adott a zenekar eme kiadvány kapcsán, így ilyesmit senki ne keressen a Black Mass in Krakow-n.

Azt gondolom, hogy balgaság volna a részemről bármilyen célcsoportnak is ajánlgatni a Krakkói Fekete Misét, mert ez egyáltalán nem egy olyan jellegű kiadvány, illetve a sajtó úgyis elég nagy hírverést keltett már így is. A jóérzésű emberek valószínűleg el fogják ítélni a DVD-n látottakat, de szögezzük le, hogy nem is a számukra készült!
Gorgoroth_Black_Mass_Krakow_2008
Kiadó:
Stílus:
Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.66 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Procreating Satan
2.Forces of Satan Storms
3.Possessed (By Satan)
4.Bergtrollets Hevn
5.The Rite of Infernal Invocation
6.Profetens Apenbaring
7.Of Ice and Movement...
8.Odeleggelse Og Undergang
9.Blood Stains the Circle
10.Unchain My Heart!!!
11.Revelation of Doom
12.Destroyer
13.Incipit Satan
14.Destroyer (2000)
15.Incipit Satan (2000)
Írta:
Infam
2008. november 17., hétfő, 16:57
Facebook:
Blood Stains Europe 2017 - 2017. március 18., Budapest, Dürer Kert
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2017. március 27., hétfő, 07:49
Gorgoroth - Instinctus Bestialis (2015)
Kritika, emp @ 2015. június 23., kedd, 20:32
Tartarus - Of Grimmness And Atrocity (2014)
Kritika, emp @ 2014. október 17., péntek, 19:30
Turbo - The Fifth Element (2014)
Kritika, baathory @ 2014. április 13., vasárnap, 11:00
Harkonin - Detest (2010)
Kritika, haragSICK @ 2010. december 1., szerda, 00:42
Goat the Head - Doppelgängers (2010)
Kritika, haragSICK @ 2010. október 17., vasárnap, 10:46
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render