The Healing (2008)


 

Igazán izgalmasan és érdekesen kezdődött az ismerkedésem a friss világmegváltó osztrák csapattal. Kíváncsivá tett, hogy mire is jut az, aki megnyeri a 2007-es Metalchampet és kap egy lemezszerződést a Napalm Recordsnál!

 Nos ne kerteljünk, csapjunk a közepébe. A The Healing egy meglehetősen összecsapott, elkapkodott anyag lett. Nyilván más történet egy-két számmal megnyerni egy nevetségkutatót, meg más elkészíteni pár hónap alatt egy debütanyagot. Nyilván nagy volt a nyomás is, meglehetősen nagy teher lehet egy hirtelen, az ölbe pottyant Napalmos szerződés is. Valószínűleg ez az ijedség érezhető az anyagon. Ez az oka a borzasztó hónaljszagnak és erőlködésbe fulladó debütanyagnak.

 Pedig a Barbossa mint nyitónóta meglehetősen jól kezd, van lendület, van érdekesség, egyediség a számban. A vokáltémába csempészett kis részeg kalózdanolás először „mi a f…” aztán, „ez állat” felkiáltásokat indukált, valóban ötletes. Még a második spanyolos hangulatú Bastardo is tartja a színvonalat, aztán kész. Ennyi. Már harmadik számként érkezik a Coolio feldolgozás, a Gangsta’s Paradise ami még érdekesnek és ötletesnek is mondható, de az albumon a helye már elég sokatmondó. Nem akarok találgatásokba bocsátkozni, de szerintem ez az első három szám volt a csapat tarsolyában. A maradék tíz tétel viszont maga a totális mélyrepülés.

 Sajnos a címadó négyes számtól kezdve egyre inkább előtérbe kerül a rapelős szövegköpködés, de nem ám az amcsi színes bőrű autentikus formában, hanem abban az igazi „echte” németes verzióban. Még talán ezen is át tudná verekedni magát a hallgató, mivel azért a tiszta refrén tisztességes munka és ugye az angol nyelv ápol és eltakar, azonban megkapjuk a valagunk vacsoráját németül is, ami biztosan jó buli hazájukban, de ezzel a nyelvvel nem lehet ám világot váltani, főleg nem modern metal közegben!

 Nem akarom agyonszapulni a srácokat, de bizony ez a nagylemez nagyon elkapkodott, tele szép köntösbe csomagolt fáradt és ötlettelen témákkal. Ezt minden országban ezer és ezer névtelen koncertzajbrigád eljátssza. Csak ők nem fogják megjelentetni profi terjesztésben a munkájukat. És ez így lenne rendjén. De hát a világ nem fordul ki a sarkaiból és bizony még mindig elég sok felesleges és az arctalan tömegből érdemtelenül kiemelt csapat ostromolja a kapukat. De a kapu zárva van. Nálam biztosan.


Artas_The_Healing_2008
Kiadó:
Stílus:
Modern Metal
Értékelés:
 
Pont
: 4.5 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Barbossa
2.Bastardo
3.Gangsta's Paradise
4.The Healing
5.Fick Das Fett
6.Rhagenfels
7.Through Dark Gates
8.Blut
9.The Butcher's Guilt
10.Kontrol
11.From Dirt We'll Rise
12.I Am Your Judgement Day
13.A Song Of Ice And Fire
Írta:
emp
2008. október 26., vasárnap, 11:20
Facebook:
emp 2008. október 29., szerda, 13:21
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Örülök, hogy neked tetszik, nincs ezzel semmi gond. Látod a negatív "reklám" is "reklám" és akihez kell, ahhoz eljut az anyag így is! Én meg csak léc alá futottam vele...
--
Vigyázzatok, 30 felett mindenki gyanús!
Jillian 2008. október 29., szerda, 13:16
Jillian
Csatlakozott:
2008. június 24.
Hozzászólások: 1433
Nem tudom megállni, hogy ne rondítsak ide is egy kommentet. :-) Szerintem a magamfajtának ez egy kellemes hallgatnivaló. Helyenként nekem beugrott közben a Bleed The Sky neve, amikor kicsit szaggatottabbak voltak a riffek (pl. Barbossa).
Amúgy csak a kritika és a 4.5 pont után "csillant fel a szemem", hogy bele kéne hallgatni. eddig nem ismertem őket. :-D
--

Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render