Travesty of Heavenly Essence (2005)
A finn black metal horda 1994-ben alakult. 1997-ben készítették el Black Harmony címmel első EP-jüket, ami a Woodcut Records gondozásában került a nyilvánosság elé. A csapat első teljes hosszúságú lemeze 1999-ben látott napvilágot Symphonies of Infernality címmel. 2000-ben került a banda a Spikefarm Records kiadóhoz, ahol eddig egy split cd mellet két nagylemezük jelent meg. A srácok negyedik nagylemeze idén november 16-án Travesty of Heavenly Essence címmel kerül majd az üzletekbe. A dalokat a Tico-Tico stúdióban rögzítették. A lemezen 11 dal hallható 45 perc hosszban.

A korong elindítása után az első szembetűnő dolog az Old Man's Child hatása. De a Truth Revealed című dal hallgatása közben a Satyricon Prime Evil Renaissance című dala ugrott be. Tetszik a lemezről a nagyon jó riffel kezdődő Legacy of Saints in Disguise és a Deteriorated monumentális refrénjével. A Prisoner of Pain című dal felkerülhetett volna akár egy thrash metal csapat korongjára is, technikás riffek szintivel lekísért refrén jellemzi a nótát. A Nox Diaboli is a dallamosabb vonalat képviseli a korongon, de mindemellett egy intenzív zúzda a dal. Ének terén a már jól bejáratott ráspolyos hörgést hallhatjuk a lemezen. Az alapok szélvészgyors és középtempók váltogatásából állnak. Ugyanakkor nagyon sok helyen felüti a fejét technikás thrash riffelés is. A korong hangzása nem rossz, igaz nem is kiemelkedő.

A skandináv zenekarokra jellemző egyfajta minőség, ez alól a Thyrane sem kivétel. Nagyon jól megírt nóták sorakoznak a lemezen, feszes játék, fagyos gitárriffek, szintidallamok és ütemes groovok jellemzik a csapat új korongját. Az egyetlen gond talán az eredetiségben keresendő, mert az azért hallható, hogy a srácok sokat hallgatnak egy bizonyos Old Man's Child nevű bandát. Ajánlom hát a korongot az említett zenekar kedvelőinek, valamint a black metal szerelmeseinek.
Thyrane_Travesty_of_Heavenly_Essence_2005
Stílus:
Szimfonikus Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Parasites of Submission
2.Decay of Christian Empire
3.Travesty of Heavenly Essence
4.Nox Diaboli
5.Legacy of Saints in Disguise
6.Deteriorated
7.Truth Revealed
8.Tolerance
9.Divinity Under Will
10.Prisoner of Pain
11.Lost in Reflection
Írta:
Dolmen
2005. október 28., péntek
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.021 seconds to render