Remagine (2005)
A holland csapat 1995-ben alakult, majd 1997-ben megérkezett énekesnőjük Floor Jansen. Bemutatkozó albumukat 2000-ben vették fel Prison of Desire címmel. 2001-ben Decipher címmel második kiadványát is piacra dobta a csapat. Ezután három év szünet következett, mialatt három single és egy EP került a nagyérdemű elé. Tavaly aztán megjelent a harmadik mű is, Invisible Circles címmel, egy concept album formájában. Idén szeptemberben megérkezett a csapat legújabb, negyedik műve is Remagine címmel a Transmission Records gondozásában.

A csapat atmoszférikus gótikus metal játszik és a rövidke intró után, ez az első dalból ki is derül. A nóta középtempós számszerkezettel és lassított áriázós refrénnel van felvértezve. A Boundaries are open egy egyszerűbb gótikus dalocska, Floor Jansen énekesnőre építve a zenészek kizárólag csak kísérő szerepet játszanak. A Living shields mind hangulatilag mind szerkezetileg kicsit Nightwish érzést hagy maga után. A Free of doubt lendületes kezdése után a visszalassított refrénben Jansen kisasszony ismét áriázik, és nem teszi mindezt rosszul. Természetesen van a korongon ballada is Strong címmel. A No control című dalban aztán van már minden, hörgés, tiszta férfi énekhang, progresszív rész, tempósabb power metalos rész, igaz ebből a dalból meg kihagyták Floor Jansent. A Forever zárja a lemezt keleties indítással, női-férfi énekkel operál a zenekar a dalban, ismét kapunk áriázós részeket is. Az album nem szól rosszul tisztán érthetően hallható minden hangszer. Floor Jansen énekesnőnek nagyon jó hangja van és tudja is használni, ha kell poposan énekel ha kell áriázik, mindezt nagyon magas szinten.

Azt gondolom a csapat próbált bonyolultabb dalszerkezeteket írni erre a lemezre, és talán kicsit irigykedtek Nightwishék sikerére is. Ha el kéne helyeznem a csapatot, azt mondanám hogy a zenéjük valahol a Within Temptation és a Nightwish zenéje között mozog. Ajánlom hát az említett zenekarok kedvelőinek valamint a gótikus metal kedvelőinek a korongot.
After_Forever_Remagine_2005
Stílus:
Amoszférikus Gótikus Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Enter
2.Come
3.Boundaries are open
4.Living shields
5.Being everyone
6.Attendance
7.Free of doubt
8.Only everything
9.Strong
10.Face your demons
11.No control
12.Forever
Írta:
Dolmen
2005. október 27., csütörtök
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render