The Formation Of Damnation (2008)
A Bay Area thrash alakulat új anyagára elég sokat kellett várni, ugyanis az utolsó lemez a 2001-ben megjelent First Strike Still Deadly volt, ennek oka Chuck Billy énekes betegsége, illetve a turnézások mellett nem volt idejük stúdióba vonulni, de 2008-ban végre megszületett.


 
A felállásról érdemes tudni, hogy a régi tagok visszatértek, doboknál Paul Bostaph szerepel, aki a Forbidden majd Slayer, utoljára Exodus-ban játszott. Visszatért Alex Skolnick gitáros, aki a 1992-es The Ritual-on játszott és Greg Christian basszeros, aki az 1994-es Low-ról érkezett vissza. A hangzásról Andy Sneap gondoskodott, a kiadó, pedig Nuclear Blast volt. Nagy elvárások elé néztek a srácok és szerintem sikerült összehozni egy nagyon korrekt anyagot. Ami azt illeti nem egy darálós, pörgős thrash cucc lett, de megfelelő minőségben azt kaptam, amit vártam, sokan kritizálják és hiányolják az agressziót és a kemény riffeket, de szerintem azért megtalálható az is. Chuck rugalmasan kihasználja hangját, változatosan énekel, Paul dobmunkája nagyon technikás és a többi tag is odateszi magát. Külsőségekre rátérve a borító inkább power metal-os lett, a régebbi borítók igényesebbek.


Tehát egy remek album született, viszont az 1999-os The Gathering-et nem tudták túlszárnyalni, de az elvárásoknak megfelel, azt hiszem, hogy 2008 legjobb thrash anyaga lett eddig, a tavalyi Exodus albumot lenyomja. Azt is egy pozitívumnak könyvelem el, hogy nem változtak zeneileg, amit a régi fanok elvártak azt meg is kapják, remélem még sokáig nyomják és eljönnek hamarosan hozzánk is egyet koncertezni!
Testament_The_Formation_Of_Damnation_2008
Kiadó:
Stílus:
Thrash Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9.5 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.For the Glory of
2.More than Meets the Eye
3.The Evil has Landed
4.Formation of Damnation
5.Dangers of the Faithless
6.The Persecuted Won't Forget
7.Henchman Ride
8.Killing Season
9.Afterlife
10.F.E.A.R.
11.Leave Me Forever
Írta:
Brandan
2008. augusztus 4., hétfő, 15:15
Facebook:
Brandan 2008. augusztus 12., kedd, 10:14
Brandan
Csatlakozott:
2008. június 19.
Hozzászólások: 125
Igazából számomra The Gathering a legjobb munkájuk, ezért irtam bele azt és nem a The Legacy-t, és, hogy az új album van akinek bejönn és van akinek nem ez egyéntől függ, nekem nem okoztak csalódást és ezért kaptak ennyi pontot.
mekong 2008. augusztus 11., hétfő, 02:02
mekong
Csatlakozott:
2004. január 5.
Hozzászólások: 9511
A Testament első albumát 88-ban hallottam elöszőr - így talán mondhatom, hogy régi fan vagyok. Ezért "amit a régi fanok elvártak azt meg is kapják" kijelentéssel vitába szállnék.
Az első "The Legacy" albumból áradó energia, lendület és főleg Skolnick játéka fogott meg. A 90-ben megjelent negyedik "Souls of Black" lemezzel még kísérletet tettek arra, hogy ezt hangulatot visszahozzák, sajnos nem sikerült teljes mértékben.
A "The Ritual" album megjelenése után ráadásul Skolnick kilépett a csapatból, így számomra már az egész nem volt érdekes...
Aztán amikor a régi tagok ismét összeálltak, természetes hogy reménykedtem. Azonban a 2001-es "First Strike..." albumra csak a korábbi, már megjelent dalok újra felvett változatai kerültek. Valljuk be őszintén jobban tették volna, ha ezt ki sem adják, olyan dalt is, mint az "Over the Wall", sikeresen elcseszetek az újrakeveréssel. Az egészről az utolsó track, a "Reign of Terror" című - ami még a Legacy demón jelent meg, ér valamit. Természetesen ezt sem Chuck hörgi, hanem Zetro énekli.
Azóta eltelt hét év és végre kijött az új album, új dalokkal, amit már vártam. Kezdeti lelkesedésem az első nóták után szép lassan alábbhagyott. Ez bizony messze van az "Örökségtől". Tele van az album középtempós unalmas részekkel. Ráadásul helyenként mintha nem is thrash, hanem valamiféle modern core zene szólna a hangfalakból. Az egész anyagon talán két húzósabb dal található az egyik a címadó a másik a "Henchmen Ride" című, de ezek sem igazán győztek meg. Szóval én nem ezt vártam. Ennek ellenére még mindig reménykedem, talán majd a következő... az sem baj ha 2nd Legacy vagy Legacy Reloaded lesz a címe.
Ja és még valami, nem értem miért a "The Gathering" az etalon a Testement esetében. Arra is talán csak két emészthető szerzemény került, az első kettő, a "D.N.R." és a "Down for Life". Ezeket is csak koncert felvételekről kedveltem meg, nem a stúdió verzióról. Szóval a Testement esetében mindent a "The Legacy" albumhoz kellene viszonyítani... :-)
Ezek fényében a Formationra maximális jóindulattal is csak egy 7-est adnék.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.062 seconds to render