Lethal Conflict
Goretrust
Last Revolution (2008)
A Goretrust nevű formáció 2005-ben látta meg a napvilágot, kicsiny országunk fővárosában. A felállásban három tag leledzik, mégpedig: Nemes Marcell – ének, gitár, Gyuricza Péter – bassz, Illés Ádám – dob. Igazából elég frissnek mondható az egész projekt, ahogy a lemez is amit a kezemben tartok. 2007-ben rögzítették Magyarországon, a kiadás dátumát a német STF records 2008. augusztus 29.-re tette, és a Last Revolution címet kapta. Ugyan forradalom szerepel a címben, de ez koránt sem mondható zenei revolúciónak, a kliséktől abszolúte nem mentes lemez…


 
Az izzó, mondhatni szexualitástól sem mentes külcsínről egy goregrind banda is eszünkbe juthatna, de ez nem így van, a hangulat még csak meg sem közelíti, ez az úgy nevezett death metal projekt. Súlyos lüktetések és riffek között headbangelésre bíztat minden egyes dal, csak a figyelmem nem ragadt le a hullámzó gitártémák között. Egy ilyen névvel rendelkező bandától nem egészen egy visszafogott tempójú albumot vártam, a doom elemek elég rendesen tobzódnak, némi black behatással, de akkor hogy is van ez? Magyar death metal tag, My Dying Bride-os fájdalomérzet, és némi Burzum?. Ne hagyjuk le az éneket sem, ami egy frissebb Death albumról is lecsúszhatott volna a TNL stúdióba, ha a hangulatot vesszük figyelembe. Az „I am kill” című dal világítja meg ezt úgy igazán. A történet itt még nem ért véget, mert Marcell igencsak Hate Crew Deathrollosan adja elő a tehetségét, ami abszolúte nem rossz, csak nem mindenhol illik ebbe a típusú zenébe, remek munkát végeztek kétségtelenül a rögzítéskor, de mégsem fekszik mindenhol a hangszerekkel keltett zajra. Az album egyértelműen több fajta érzelmet válthat ki a hallgatóból, a „ Departure” című dal, amivel kezdődik azt sugallta nekem, hogy itt valami irtózatosan hatalmas csépelés lesz, de igencsak kellemes meglepetés volt, hogy nem robbant be, mert ebben legalább láttam némi rendhagyó dolgot. A címadó „Last Revolution” depresszíven kezdődik a lehangoló szintetizátorral, bár az effektről inkább egy éjféli mise juthat eszembe, nem egy drámai hatást keltő szegmens egy lemezen. Méltó lezárása mindennek ellenére ennek az „Utolsó forradalomnak”. 
 
Tetszik a súlyos mivolta a lemeznek, de új dolgot nem tudtak az asztalra tenni, rengeteg elem ismerősen csengett a füleimben, nem tudom besorolni mégsem teljesen. Egy mély lemez, amit ajánlok az olyan műkedvelőknek, akik nem vetik meg a súlyt és a középtempós riff kavalkádot. Kellemes majd 34 percen keresztül élvezhetjük ezt a magyar terméket, elveszve a klisékben.

Goretrust_Last_Revolution_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Death metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Departure
2.I am Kill
3.Brain disconnect
4.My Apocalypse
5.Paradox of Death
6.Instant Misery
7.Funeral Orgies
8.Last Revolution
Írta:
zao
2008. július 26., szombat, 14:41
Facebook:
Metal Walkyrie 2008. július 30., szerda, 09:35
Metal Walkyrie
Csatlakozott:
2006. szeptember 7.
Hozzászólások: 166
én nem pazarlok időt rá.
maniac 2008. július 27., vasárnap, 15:16
maniac
Csatlakozott:
2005. április 2.
Hozzászólások: 294
Kivancsiva tettel, ezt meg kell hallgassam. A magyar bandak egyebkent is a szivem csucskei :-)
--

Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render