Introspective (2008)
Az angol Brainchoke igazából annak ellenére, hogy nem rég hozták össze az első debüt nagylemezüket, azért a saját maguk szférájában már egy ideje ismertek, a csapat amúgy alakult 2000-ben, s ez idáig csak demókat, EP-ket és demókat láthattunk tőlük, most végre itt a teljes terjedelmű és a maga nemében igényes (vicces a borítót, a booklet, de a legpoénosabb maga az aggyal ellátott CD korong) külsőségekkel és izmos hangzással zúdítják magukat hallójárataink death metal tágította járataiba.


15 nóta és még a fél órát se érik el, avagy a grindcore meghatározó jelenléte a Napalm Death - Scum születésével egy időben átadta magát a rövidség koncepciójának. Ám itt még sem csörtetés van, hanem technikás és villámgyors death metal, dallamos leállásokkal és komplex váltásokkal, más időket idéző szólókkal és torzított hörgéssel. Az angol srácok mondhatni nem sokat vacakoltak az érzelmekkel, egyszerűen matematikai pontossággal vagdalták szét az egykori Benediction, Sinister, Gorefest, Slayer, Napalm Death, Nasum, Terrorizer kazetták szalagjait, s dallamos már-már black metal berkekbe ereszkedő In Battle ás Satyricon témákat. Nem kompromisszum mentes korong, hanem a dallamok és brutalitás között mozgó zenei egység, mely éppen e két komponens ügyes adagolásával éri el az Introspective valóságát. Mennyire jó címet választottak már, mely egyszer illik a borítóhoz, egy abszurd pszichózis, és illik a zenei kavalkádhoz is, hiszen valóban önelemzést hallhatunk, felsorolják hatásaikat és új masszát gyúrnak abból, úgy hogy a thrash, death, punk, crust, grind, black és egy nyers ipari zajokkal hezitáló 24 perc koppint a buksinkra. – Hahó, itt vagyok!
Én, pedig a gépem előtt és tetszik a tompa ütés, amit a Brainchoke mér rám! De még mennyire, hiszen furcsa hangszerhasználattól (bendzsó, haha) egészen a kiépülő és beteljesedő brutalitásig minden társunk az agykéreg mögötti szférában.


 
Az újító szándék, ahogy a cím is jelzi alapvetően a dekonstrukció jegyében lészen valóssággá, s mutatá meg az egykori nagyok értelmezésének és befogadásának abszurd attitűdjét.


Brainchoke_Introspective_2008
Kiadó:
Stílus:
Death metal hibrid
Értékelés:
 
Pont
: 9.1 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.2012
2.Learn The Hard Way
3.Leave This Place
4.4th Time Lucky
5.Square One
6.Delusional Patriotism
7.Culture Shocked
8.Blue Blood
9.Upward Spiral
10.Spiritual Medication
11.Crystal Clear
12.Eerectile Projectile
13.The Brainless And The Blind
14.1st World Hypocrisy
15.Past Six Years
Írta:
haragSICK
2008. július 26., szombat, 09:07
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render