Fear, Emptiness, Despair (1994)
Napalm Death... mi juthat eszünkbe ha meghalljuk ezt a nevet? Egy alap grindcore banda, akik az antifasiszta nézeteikkel megspékelve zenei kultuszt teremtettek? Sok esetben nagyon alap zenének számít, olyan berkekben akik szeretik a Terrorizert, vagy a régebbi grindcore ’féleségeket’. Első lemezeikkel alappillérek, stílusteremtők.


Ez a lemez 1994 májusában robbant be a metaliparba, úgy, hogy sokkal hallgathatóbbá tette az oroszlánszívűek számára is ezt a stílust. Életben marad a keménység, de nem az a kásás darálás, ami eddig jellemző volt, nagyon reprezentatív, az ismétlődő riffekkel, és a hiányos szólókkal, hogy igen, ilyet is lehet. A Scumhoz képest mindenképpen lágyabb. Talán több hasonlóságot mutat egy death anyag felé, mint egy igazi grindcore banda felé, annak ellenére hogy a Napalm az Napalm.

Hol is kezdjem, a konstans vokál is tanubizonyságot tesz arról, hogy a néhol előtörő thrash témák alatt még mindig gyomorforgató őrület övez. Sok true fannek, bizony csalódást okoztak annak idején, de mégis valamilyen szinten előre lépést jelent. Abban az időben áldozott le az extreme death metal csillaga, kellett valami újat pakolni az asztalra. Nekem személy szerint nem jelent sokat ez a lemez, mert akkora variációkat kevernek bele ebbe a durva 35 percbe, hogy nem tudom elkapni a stílus fonalát, nincsenek ritmikus váltások, nincsen összhang, annak ellenére elég hosszú a stílusában, hogy érdekessé tegye. Rendhagyó, és zeneileg perverz lemez ez, ami mindenképpen egy nyalánkság, egy kis kizökkenés. Több helyütt is kamatoztatták tehetségüket a zenészek, több projekt, több anyag, sokat tettek hozzá a fémzenéhez nyilvánvalóan, ahogy ezzel a lemezzel is.


Összességében egy kommersz anyag, az akkori stílusok renovációs görbéjében kétségtelenül fontos szerepet tölt be. Modern és „Untrue” cucc, lélegzetvétel a grindcoreban, lol. A diszkográfiában megérdemelt helye van, egyértelműen. Aki el akar veszni a metalreformban és egy kis nosztalgiára vágyik nyugodtan vegye elő, ezt a nem túl sokat hallgatott lemezt. Fear, Emptiness, Despair.

Napalm_Death_Fear_Emptiness_Despair_1994
Kiadó:
Stílus:
Grindcore, (vagy amit akartok)
Értékelés:
 
Pont
: 5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Twist The Knife (Slowly)
2.Hung
3.Remain Nameless
4.Plague Rages
5.More Than Meets The Eye
6.Primed Time
7.State Of Mind
8.Armageddon X 7
9.Retching On The Dirt
10.Throwaway
Írta:
zao
2008. július 21., hétfő, 09:53
Facebook:
Pistike66 2008. július 22., kedd, 10:39
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Szerencsére tényleg nem grindcore:-)
zao 2008. július 22., kedd, 10:33
zao
Csatlakozott:
2008. június 18.
Hozzászólások: 31
durva, mert ez az album egy gyenge kísérlet némi újításra, és annyira elenyésző, de ahogy a kritikában is írtam, a diszkográfiában méltó helye van, elismerem én is, de ez már koránt sem grindcore =)
Pistike66 2008. július 21., hétfő, 17:28
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Nékem meg most is megvan, szerintem egy jó lemez:-)
ensomhet 2008. július 21., hétfő, 17:27
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
Megvolt ez nékem, bár nem akartam. A Strong Deformity - A Fájdalom Hatalma albumát vette át egy haverom kazettára, és ez a Napalm Death került a másikra. Sokáig ezt az egy lemezt ismertem tőlük, de nem igazán jött be. Az SD oldal jobban tetszett a maga MachineHeades zenéjével.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.057 seconds to render