Kilian
Bohém erdő (2011)
A Kilian zenekarról korábban nem hallottam, csak amikor elküldték a Bohém erdő c. EP-jükről szóló hírüket és az abban található linket. A négy dal mellé írt bemutatkozó szöveg aznban felkeltette az érdeklődésem, így be is gyűjtöttem a felvételt. A promoszöveg stoner/grunge keveréket emlegetett pszichedeliával nyakon öntve. Mindegyik stílust szeretem, s nem is okozott csalódást az anyag (maximum a hosszával, de majd a lemez ezt is megoldja).
Szóval négy dal alig több, mint negyed órában. Nagy erénye amellett, hogy zeneileg is nagyon egyben van, hogy magyar szövegekkel készültek a nóták.
 
 

S ezek a szövegek nem is akármilyenek. Intelligens mondanivaló, ugyanakkor kellően (de még pont emészthető mértékben) elvont és művészi, még a pszichedelikus jelzőt is bátran oda merem biggyeszteni egyes részeihez. De ugyanezt áll György Imre énektémáira is, aki kellően változatos dallamokkal állt elő. Amellett, hogy a kellően karcos torokkal rendelkezik sok mindent felvonultat, amit a vokalizálás címszó alatt eddig hallhattunk. A jobb sorsra érdemes Baby Bone-os Rákóczi Anti mellett Ian Astbury (The Cult), de még az Angertea-s Mihály Gergő is beugrott.

A Félreeső helyek talán a kedvencem a négy dal közül (ha csak egyet lehetne megneveznem), mégpedig a a végén a szinte transzba ejtő "táncoltál már az ördöggel" sor ismételgetése miatt. Ez így nem hangzik túl érdekesen ugyan, ezért javaslom hallgassátok is meg!



S, hogy milyen maga a zene? Van benne nagy adag ősrock, aztán ahogy írták is ott a stoner, a grunge, a pszichedelia, de én még érzek némi funkot is. Konkrétan Tony Iommi és a korai Black Sabbath hatása tagadhatatlan, de szerintem nem járok messze az igazságtól, ha a The Cult nevét is megemlítem (Astbury-t már úgyis emlegettem korábban). A címadó dal pedig eléggé baljósra sikerült, kíváncsian várom a klipjét.
Jacsó Miklós gitáros, aki az egész bandát összehozta kétségtelenül szereti a wah pedált, de nagyon jó érzékkel használja. Csak dícsérni tudom, ahogy az egész csapatot.
A hangzással is elégedett vagyok, ahogy a borítókép is nagyon kifejező.
A csapat bekerült nálam az év reménysége kategóriába. Jöjjön a lemez!


Kilian_Bohem_erdo_2011
Kiadó:
Stílus:
pszichedelikus stoner/grunge
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Kifolyni kész
2.Bohém erdő
3.Félreeső helyek
4.Nevetünk
Írta:
9000Sanyi
2012. május 3., csütörtök, 23:04
Facebook:
oldboy 2012. május 4., péntek, 11:08
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
... és a dalokban ott kísért a Hollywoodoo, a Rémember és a Black-Out V.V.V. albumának szelleme... (yes)
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render