Anneke interjú ismét
A tavaszi Anneke/Anna Murphy koncert előtt sajnos nem sikerült élőben kifaggatnom a holland énekesnőt, így most az e-mailben feltett kérdéseimre adott válaszait olvashatjátok.- Először is szeretném megköszönni, hogy a legutóbbi interjúnknál rendkívül gyors voltál a válaszokkal! A promóció nagyon fontos számodra, igaz?
AVG ­> Köszönöm! Persze, profi zenészként muszáj informálnod a hallgatóságot, hogy épp mit csinálsz. ;-­)

- Számon tartod amennyi interjút adtál a legutóbbi szólólemezed kapcsán?
AVG ­> Sokat! Annyira, hogy nem is tudom egyetlen számmal kifejezni.

- Mit gondolsz a Drive dalairól ennyi idő távlatából?
AVG ­> Nem igazán hallgatom a lemezeimet a megjelenésük után, de amikor meghallom valahol egy dalom, roppant büszke vagyok. Ezt az albumot bemutatni is sok örömmel járt.


- Legutóbb említetted, hogy személyesek a dalok. Változtatnál ma valamit rajtuk (hangzás, szövegek, dalok sorrendje esetleg)?

AVG ­> Nem igazán. Már az új szólólemezemen gondolkozom, jelenleg pedig Arjen Lucassennel közös lemezünkhöz írok szövegeket. Ez 2015 elején jelenik meg és a dalok rövid történeteket mesélnek majd el, ez most egy új kihívás, elég különleges feladat számomra.

- Tavaly a Pain Of Salvation és az Arstidir társaságában léptetek fel nálunk egy legkevésbé sem hagyományos turné keretén belül? Melyik buli volt a legjobb szerinted a túrán?
AVG ­> A magyar állomásról nagyon kellemes emlékeim vannak, de igazság szerint mindegyik buli különleges volt. Nem tudnék egyet kiemelni.


- Volt valami emlékezetes momentuma a túrának? Valami különleges helyszín esetleg?

AVG ­> Az utolsó buli mindig vicces, hisz a turnétemetés miatt vannak apró csínyek. A turné utolsó állomása Essen-ben volt és rengeteget röhögtünk.

- Idén tavasszal Anna Murphy társaságában keltél útra. Kinek az ötlete volt ez az összeállítás?
AVG ­> Én akartam egy énekesnővel turnézni, de valami mást szerettem volna, mint a szokásos énekesnős csapatok. Annának megvan a metal háttere (lévén az Eluveitie énekesnője), de a szólócucca nagyon alternatív, így tökéletes választásnak tűnt és ezért kerestem meg őt.

- Bemutatnád Annát, kérlek!

AVG ­> Énekel és tekerőlanton játszik az Eluveitie-ben. Készített egy nagyon jól sikerült szólólemezt Cellar Darling címmel. Ráadásul egy kedves és tehetséges csaj. Imádtam vele turnézni.

- A programod elég sok The Gathering dalt tartalmazott. Mi ennek az oka?
AVG ­> Nos, rendszerint úgy öt Gathering nóta kerül programba, amikor rendes hosszúságú koncertet adunk. Nálatok kicsit eltért a setlist mert volt némi torokproblémám. A közönség amúgy is szereti hallani a Gathering klaszikusokat, így mindig különleges előadni ezeket.

- Mesélj a turnéról! Ahogy említetted, nálunk volt némi torokproblémád (ezért maradt el a személyes interjú - a szerk.), de a buli ettől függetlenül csodálatos volt és eléggé különleges hangulat alakult ki. Te hogy emlékszel?
AVG ­> A turné remek volt. Sajnos pont a közepén, 3-4 állomáson keresztül rendetlenkedett a torkom, ezért a bulik első felét akusztikusra vettük. Így volt ideje bemelegedni a hangomnak, azután a koncert második felére csatlakozott a zenekar is és akkor jöttek a keményebb dalok. Szerencsére nem kellett egy koncertet se lemondani!


- Mesélj az aktuális terveidről, légy szíves!
AVG ­> Néhány hónapja Devin Townsend lemezét vettük fel, mostanában pedig Arjen Lucassen-nel közösen írunk és rögzítünk egy albumot, ami 2015 elején lát napvilágot a tervek szerint. (A projekt neve The Gentle Storm.)

- Láttam egy videót, amelyen az Anathema Untouchable pt.2 c. dalát adtátok elő Danny-vel. Nagyon tetszett! Ezt egy későbbi kiadványhoz vettétek fel?

AVG ­> Nem, ez csupán egy kétszámos felvétel (a másik a Sirens volt) volt, egy finn forgatócsoporttal.- Mostanában Dél-Amerikában jártatok Danny-vel. Mesélj ezekről a fellépésekről, légy szíves!
AVG ­> Ez egy csodálatos turné. Mindig nagyon jó egy olyan baráttal fellépni, mint Danny. A latin amerikai közönség pedig nagyon szenvedélyes.

- A következő szólólemezeddel kapcsolatban vannak már terveid?

AVG ­> Igen, már írom az új dalokat és remélem jövőre meg is jelenhet. Túl korai még az irányról bármit is mondani, de más lesz, mint a Drive. ;­-)

- Jelenleg is folyik a The Sirens turné. Megosztanál erről némi információt (az ötlet, a műsor, a bulik) velünk?
AVG ­> Három énekesnő összejött, akik ott voltak, amikor elkezdődött az énekesnős metal csapatok ismertté válása. Liv Kristine (Theatre Of Tragedy), Kari Rueslatten (The 3rd And The Mortal) és én közösen adjunk egy teljes koncertet. Van egy teljes csapat és mi hárman, akik a saját dalainkat adjuk elő, meg persze duetteket, ilyesmit. Bizonyára csodálatos esték lesznek, bár sosem dolgoztunk együtt korábban.Anneke_interju_ismet
Írta:
9000Sanyi
2014. november 12., szerda, 14:22
Facebook:
The Gentle Storm - 2015.02.23 - Nosturi, Helsinki
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2015. március 4., szerda, 06:01
The Gentle Storm - 2015.02.23 - Nosturi, Helsinki
Galéria, andiprkl @ 2015. március 4., szerda, 05:50
Anneke van Giersbergen válaszolt
Interjú, 9000Sanyi @ 2013. szeptember 25., szerda, 13:32
Anneke van Giersbergen - Drive (2013)
Kritika, 9000Sanyi @ 2013. szeptember 24., kedd, 05:54
Pain Of Salvation - Acoustic Tour 2013 - Club202, Bp. - 2013. április 7.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2013. április 11., csütörtök, 08:56
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.015 seconds to render