Vörös Attila interjú
Major Flóra: Bár sokan ismernek, de mégis mondanál magadról pár szót?

Vörös Attila: Sziasztok! Vörös Attila vagyok, 1986-ban Budapesten születtem, 16 éves koromig aktívan sportoltam, majd a „rokkzene” hatására minden addigi hobbimat félresöpörve kezdtem el foglalkozni a zenéléssel, azon belül a gitárorzással. Az első 1,5-2 év tanulás és gyakorlás után sikeresen felvételiztem a Kőbányai Zenei suliba, ami mellett már aktívan el is kezdtem az akkori zenekarommal, a Scary Guyz Metallica tribute-tal koncertezni. Azóta rengeteg nagyon jó hazai zenekarban játszottam már (Morpheus pl.), amik közül a legtöbben talán a Remembering The Steel PanterA tribute-ből (ami egy gyerekkori álmom volt, és amit 20 évesen hoztam össze) vagy a Cadaveres-ből ismerhetnek. 2010-ben aztán egy elképzelhetetlenül nagy álmom vált valóra, amikor bevettek az amerikai Nevermore zenekarba, ami a PanterA mellett gyakorlatilag a legnagyobb kedvenc zenekarom volt mindig is, amióta csak megismertem a zenéjüket. Hatalmas megtiszteltetés továbbá, hogy nem csak a Nevermore-nak, hanem Warrel Dane szólózenekarának is állandó tagja vagyok. Ezen felül van egy saját, immáron zenekarrá avanzsálódott „projektem” (ami rossz szó, mert sokkal több annál…), ami egy hatalmas és örömteli kihívás a számomra.


- Hogy sikerült összeegyeztetni Nevermore-t és az itthoni dolgaidat? Minden zökkenőmentesen ment eddig?


VA: A NM annak ellenére, hogy egy világhírű zenekar, nem turnézik annyit, mint más, hasonló szintű csapatok, így bőven van idő összeegyeztetni azt a saját dolgaimmal, jelen esetben a Leanderrel és akár a Vulgar Display Of Cover PanterA tribute-tel is. Amennyiben átfedés lenne a buliknál, a Leander zenekar 3 gitáros felállásban is aktívan tud majd működni a megfelelő hangszereléssel, úgyhogy ezt a problémát is kibekkeljük.

- Mikorra, és mi várható az új Nevermore albumtól?

VA: Halvány lila gőzöm sincs a dátumról, és hogy a zene milyen lesz, nos, azt reméljük már valamelyest én is befolyásolhatom, ugyanis ami talán a legszebb az egészben, hogy nem csak mint egy fajta „zsoldost béreltek fel”, hanem a jövőben számítanak rám, mint társszerző is, mind a NM-nál, mind pedig a következő Warrel Dane album munkálatainál. Egyébként én úgy gondolom, hogy a WD lemez időben most előrébb van, mint egy új NM lemez, de majd meglátjuk. Minden esetre kopp-kopp-kopp.

- Magyar zenekarokkal is fogtok turnézni, vagy csak külföldiekkel?

VA: A NM/WD esetén a koncertszervezés az a „booking agency” feladata, így ebbe nekem érdemi beleszólásom nem igazán van. Természetesen annak nagyon örülnék, ha akár valamelyik zenekaromat be tudnám juttatni valahová, de ez nem a mai nap zenéje. Ha rajtam múlna, lenne magyar zenekar is.

- Fogsz gitárleckéket, vagy egyéb bemutató videókat publikálni az interneten?

VA: Igen, épp a napokban készül el a saját honlapom (vorosattila.hu,attilavoros.com) ahol egyelőre kisebb ingyenes leckéket tervezek majd feltölteni, de idővel az online tanítás is tervbe van véve, ami viszont kicsit macerásabb. Emellett pedig a GMC-n (guitarmasterclass.net) is vannak saját leckéim, amiknek a demonstrációs videói mindig fel is kerülnek a honlapomra illetve a youtube csatornámra (www.youtube.com/user/hellbounder86). Egyébként most még, amikor csak tehetem (és itthon vagyok), Budapesten vállalok oktatást is, úgyhogy akit érdekel a dolog, nyugodtan írjon a vorosattila86@gmail.com-ra a részletek miatt.

- Nem is olyan régen alakult a Leander zenekar. Mondanál erről pár szót?

VA: 2009 év végén, az interneten bukkantam rá LeanderCsak Te” c. szerzeményére. Annyira megtetszett, amit és ahogyan csinált, meg úgy az egész figura, hogy írtam is neki, hogy találkozzunk, mert biztos van miről beszélnünk. Aztán visszaírt, hogy meghallgatta az én zenéimet is, és neki is marhára bejön, amit csinálok, úgyhogy ütközzünk. Na ebből egy jó hangulatú kis elhajlás lett, az eredmény pedig az, hogy azóta is tervezgetjük a közös kis jövőnket, ami nem is olyan rég egy zenekarban testesült, fedélzetén Maczák Márk (Keeper Of Dreams) dobos, és Takács Jozzy (Wendigo, String Theory) übergitáros közreműködésével.


- Mennyire tudod kivenni a részed a zenekari munkából?


VA: Az internet világában élve azt kell, mondjam, hogy abszolút. Amikor itthon vagyok, összeülünk, és nagyon sokat írunk zenét együtt is, de ezt majdnem ugyanúgy meg lehet tenni akkor is, ha pl. én éppen úton vagyok. Ilyenkor vice-versa küldözgetjük egymásnak az ötleteinket, vagy legrosszabb esetben halmozzuk, és később személyesen ömlesztjük ezeket.

- Hamarosan turnézni fogtok, kérlek, mutasd be, a turnét: honnan jött az ötlet, hol léptek fel?

VA: Az ötlet alapvetően tőlem származik, már ami az alap felállást illeti, de mivel egy ideje, mint zenekar vagyunk számon tartva, már időszerű is volt a dolog. Eredetileg csak egy nagy pesti bulit terveztünk volna, de Tóth Balázs segítségével végül egy 4 napos miniturné kerekedett ki a dologból, ami február 10-én, Szegeden a Club Noir-ban startol, 11-én másnap Debrecenben az Unplugged-ban, utána 12-én szombaton Pesten, a Dürer Kert nagytermében folytatódik, majd 13-án vasárnap, Pécsett az Inferno Club-ban - ami a régi Toxic Club - zárul.


- Hogyan készülsz a négy nap utazás-bulizásra? Vannak már bevált praktikáid, hogyan éld túl a hosszúra nyúlt bulizást?


VA: Azon kevés igen szerencsés zenészek közé tartozom, akik elmondhatják, részt vettek már hosszabb és nagyobb kaliberű turnékon, így ez a 4 napos kör sem fizikailag, sem lelkileg nem lesz igazán megterhelő, bár azért az is tény, hogy ilyenkor azért szinte bármi megeshet, mindig történik valami. Az utazást, azt azért bírom, kemény bulizás pedig a pesti buli előtt nem nagyon lesz, mivel azt a koncertet fel is fogjuk venni, hogy később valamilyen formán (akár DVD-n) megjelentethessük. Mondjuk, Pécsett lehet, lesz egy kis ereszd el a hajamat.

- Volt pár érdekes feldolgozásotok, mint pl: Rihannától és Lady Gagától. Ezt hogy fogadta a közönség?

VA: Hihetetlenül pozitív visszajelzések jönnek folyamatosan, és nagyon komoly nézettségeket is produkál mind a két videó. A Rihanna például 3 nap alatt érte el a több mint 10 ezres nézettséget, ami azért hazai viszonylatban igen komoly szám, még akkor is, ha külföldről is megnézték jó páran a videót.- Távlati tervek esetleg születtek már? További koncertek, album, esetleg új klip?

VA: A közel jövőben meg fogjuk jelentetni a Leander zenekar első debüt EP-jét, amin már nem csak magyar, hanem angol nyelvű dalok, új szerzemények is fognak szerepelni. A klipek készítését továbbra is folytatjuk, a tervek szerint 1-2 hónapon belül minimum 2, de akár 3 új szám is el fog készülni. Az egyik ezek közül amúgy egy komoly, több százezres költségvetésű darab lesz, amit egy fiatal TV2-es stáb fog elkészíteni egyfajta promóciós célzattal. Ehhez gyakorlatilag már meg is szerezték a teljes támogatást, úgyhogy nagyon várjuk ennek az elkészítését is.
A legaktuálisabb dolog a koncertek mellett pedig a hivatalos Leander zenekar honlapja, ami elvileg 1-2 héten belül, remélhetőleg még a turné előtt startol is. Addig regisztráljatok a facebook-on a „Leander Official”-ra vagy figyeljétek a youtube csatit (www.youtube.com/user/musicleander) a friss hírekért.
Voros_Attila_interju
Írta:
tündérmetálány
2011. január 30., vasárnap, 12:59
Facebook:
ZolixiusRex 2011. január 31., hétfő, 14:49
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Finom kis bemutatkozás lesz a februári koncertsorozat. :-) - Remélem ott már hivatalos hangzóanyagot is lehet szerezni.
Peredhil 2011. január 30., vasárnap, 13:41
Peredhil
Csatlakozott:
2009. május 11.
Hozzászólások: 235
Jaja.
De már várom a NM koncertet is...Vörös Ati pedig az egyik legjobb magyar gitáros! :-) (gun)
9000Sanyi 2011. január 30., vasárnap, 13:38
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Maszvidál üzenetére:

Kéne Warrel Dane konci Magyarországra is


Kéne biza!
--
9000Sanyi
Maszvidál 2011. január 30., vasárnap, 13:31
Maszvidál
Csatlakozott:
2006. július 23.
Hozzászólások: 184
Kéne Warrel Dane konci Magyarországra is
--
vérszarosfasz
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.048 seconds to render