Nahalsiva interjú

Major Flóra: Mutatkozz be pár szóban!

Strobán Gergő (Huntroll): Üdv mindenkinek, a nevem Strobán Gergő (Huntroll). A zenélést hét éve kezdtem gitárral, azóta már kavalt, tilinkót és más hangszereket is próbálok megtanulni.

Volt-e már régebben is zenekarod?

Rengeteg próbálkozás volt, és sok műfajban. A régi oldschool rock zenétől kezdve egészen a nyers black metalig. Azonban három-négy éve megragadott a folk zene világa, valamint folk metalos társaságba is keveredtem, ennek köszönhető a Nahalsiva.

Mutasd be egy kicsit a jelenlegi bandád! (Tagok, név, stílus)

Jelenleg négyen vagyunk a zenekarban: Strobán "Huntroll" Gergő (én), Gulyás "Fecc" Ferenc, Mészáros Martin, és Zákányi Katalin. A stílus magyar folk zene keverése black metallal. Tehát Folk/Black metal. A név szkíta nyelvű, és hajnalpusztulást jelent. Mély jelentést akartam a névnek tudni, és mivel szkíta nyelvű, ezért sejthető, hogy Folk metalról van szó. A jelentés (hajnalpusztulás) szerintem Black metalos. Tehát a két stílus vegyítése a nevünk.

Hangszerek terén ki milyen posztot foglal el?

Én vezérlem a szólógitárt, Fecc a fúvósokon játszik és a dorombon, valamint a torka a fő hangszere. Kata is szintén énekes és fúvós, és Martin a dobos.

Mi vezetett ehhez a zenei stílushoz? Kik befolyásoltak titeket, esetleg van zenei példaképetek is?

A nagy sikernek örvendő skandináv folk/viking metal zenekarok hatalmas hatást gyakoroltak mindannyiunkra. Megemlítésre méltó a Finntroll, Ensiferum és Moonsorrow. Személyes példaképem Jari Mäenpää, akinek tudása fantasztikus és semmihez sem fogható, valamint Petri Lindroos ki szintén zseniális. Ezek a zenekarok felelevenítették és megújították világszerte a metal műfaját, és minket is megihlettek.

Terveztek feldolgozásokat játszani más zenekaroktól?

Sokáig tervben volt hogy egy-két Ensiferum számot feldolgozunk, de törekszünk arra, hogy minél több saját muzsikát tudjunk előadni. De valószínűleg előbb utóbb rávesszük magunkat egy-két feldolgozásra.

Esetleg más zenekarokkal kapcsolatban álltok?

Egyelőre nem túl sok zenekarral állunk szoros kapcsolatban. A Kerecsensólyom nevű zenekarral nagyon jó viszonyban vagyunk, és majd a jövőben igyekszünk a Niburta zenekarral is összebarátkozni. Véleményem szerint a legjobb megoldás mindannyiunk számára (a kis zenekarok számára), ha összefogunk, és jó barátságot kötünk.

 

Mondjál pár szót az EP-ről!

Az EP-ről rengeteg vicces élmény jut eszembe, melyekről naphosszat mesélhetnék. A felvételek egy igen egyszerű stúdióban történtek meg, egyenlőre, erre futotta csak. De a nyáron 90%, hogy egy nagylemezt felveszünk egy normális stúdióban. Ennek az EP-nek a célja, hogy megismerjenek minket, és tudják, hogy Baján működik egy friss Folk metal zenekar. Az EP 1-2 héten belül letölthető lesz a rockerek.hu-s portálunkról, és a youtubeos csatornánkról is.

Fellépések voltak, lesznek-e a közeljövőben?

Erősen tervezzük, hogy január végén megtartjuk az első koncertünket Baján, az Armstrong klubban. Az viszont egészen biztos, hogy a közeljövőben minél több helyre megyünk fellépni, ha van rá lehetőségünk.

Promó fotózáson népi ruhában vagytok. Ebben fel is fogtok lépni?

Egészen biztos, hogy népi öltözetben fogunk fellépni a koncertjeinken. Bőgatya feltétlen lesz mindig rajtunk, és csizma vagy bakancs.

Mik a terveitek a közeljövőre?

Egy-két emlékezetes koncertet adni, egy kisebb rajongó-tábort szerezni és egy jó lemezt kiadni.

Zárszóként mondanál valamit, amiről nem esett szó vagy kiegészítenéd az eddigieket?

Köszönjük az interjút, és terjesszétek az EP-et folk metalos ismerőseiteknek!

Nahalsiva_interju
Írta:
tündérmetálány
2011. január 11., kedd, 18:46
Facebook:
Beltinefest - 2011. április 15. Budapest, Blue Hell
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2011. április 17., vasárnap, 14:39
Virrasztók interjú
Interjú, tündérmetálány @ 2011. április 7., csütörtök, 21:34
Niburta - Eredet (Demó) (2010)
Kritika, ST. Toma @ 2011. január 13., csütörtök, 10:56
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.007 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'4drueitd5buaokom1eq8684k71','','szoveg|s:7:\"DDFHBYM\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','3.236.239.91','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1