zNo interjúA szemfülesebb olvasók előtt már nem lehet ismeretlen a zNo zajkeltő művészúr neve, hiszen nem egy cikkben előkerült már (ha esetleg hiányosságaid vannak, a lap alján pótolhatod). Ricardo egy igazán egyéni figura, aki a metal és zajt egyaránt szereti az ipari és noise elemekkel megbolondítani, így tehát evidens volt, hogy igyekeztem olyan kérdéseket feltenni, amelyek rávilágítanak, milyen ember is ő, és mik érdeklik. Azt hiszem egy része sikerült, bár sok mindent el baromkodott - no meg nem igazán volt szószátyár, de mit is várhatnánk mást egy ilyen zenésztől? A válaszok kicsit csúsztak, de a lényeg, hogy végül csak megérkeztek, nem is szövegelnék feleslegesen, csapjunk a közepébe!

Szevasz Ricardo! Először is kicsit mesélj magadról, rengeteg project és anyag áll mögötted, miről mit kell tudni?


Helló mindenki, 30 éves vagyok, 2003 óta zenélek, fő bandám a zNo, és dolgozom az Absurdity-vel (samplerek), a Naked Scarecrow-val (billentyűsök) és a Shindo-val (ének). Jó dolog több projektben lenni, mert... sok embert láthatsz! :}

Ennyi feladat és megmérettetés… hogy jut időd az életre?

Valójában nincs több időm, mint másoknak. Dolgozom, mint bárki más és arra vágyom, hogy egy nap majd csak a zenével foglalkozhassak :}. Nem alszom sokat és éjjeli bagoly vagyok.
Mit is jelent pontosan ez a zNo szó, és az N miért nagybetű?

A valódi jelentés: z: a furcsaság kapujáért, N nagybetű a tagadás a „NEM” minden helytelen gondolat tagadása, és az „o” az abszolút, a végtelen :}


A kritikámban utaltam a szintén francia Whourkr-ra és a berlini Drumcorps-ra, ismered ezt a két formációt? Tagadod, hogy van zenei koncepció hasonlóság?

 Köszönet érte, hogy ismered ezeket a híres bandákat :} Ők nagyon nagyok és nagyon közel állnak az én zenémhez, bizonyára őrültek (mint én)...

Mik voltak rád hatással? Miből meríted az inspirációt?

Fő zenei hatásom a metal, indusztriál és minden, amit hallok :} Inspirációm a világ, a hírek, a munkám és az a rossz érzés, hogy nem vagyunk szabadok.

Mit gondolsz a nagy és ősi ipari elődökről, mint a Skinny Puppy, Godflesh, Nitzer Ebb, Kraftwerk?

Azt gondolom, hogy ezek a zenekarok meghatározták a zenetörténetet azzal, hogy kitolták a „normál zenefogyasztó” határait és ez nagyszerű. :}

Miben látod az elektronikus, noise és ipari zenék jövőjét és miben magáét a világét?

Nincs jövője az indusztriális zenének. Nem, csak viccelek, valójában ez nem idő kérdése, én határozottan nem szeretem az időt, mert a zene hallhatatlan és az idő közömbös szempontjából.
Ha választ akarsz... Azt hiszem, hogy a zene (noise, pop, stb.) az élet tükre és azt hiszem, az élet nehéz lesz...

Mit gondolsz arról, hogy amíg mondjuk rengeteg ipari hatással rendelkező sampleres banda divat, addig a mai 15 éveseknek fingjuk sincs a Godflesh-ről vagy a Killing Joke-ról?

Kulcsod van az agyamhoz? A Killing Joke és Godflesh azok...wow... hogy is mondjam el: a zene szerelmesei úgy döntöttek, hogy elveszik Őt, és hűek lesznek hozzá az utolsó lehelletig. Hátha én is olyan hű lennék, mint ő :}


Sör vagy bor? Haha

Söööööööööör és jóóóó bor de a sörtől nagy lesz a hasam, a bor kitűnő evéshez de...söööööör yeahhhhhhh, szeretem ;)

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?

Igen, sööööööööööööööör :} és szex, extrém zene, sport, szex és szex és söööööööör, HAHAHA!

Melyik projectedhez vagy kiadványodhoz van a legszemélyesebb kötődésed, és miért pont ahhoz?

A Happiness in Love albumomon dolgozom 2005 óta, gondosan, mert nem akarok csak úgy zenét készíteni. Rá akarom tenni az összes dühömet. Azt akarom, hogy az az album valami más legyen, valami személyes, amitől minenki aki meghallgatja jobb akar lenni az életben. Őrült vagyok, tudom, de adj egy esélyt, hogy megpróbáljam, ki tudja?

Utolsó szó jogán?

Igen, mindenkinek aki ezt olvassa kiívánni szeretnék sok erőt hogy jó lehessen és erős, hogy mindent jobban csináljon! És te Zoli egy vagy ezek közül :}

Remélem eredetiben is kezemben foghatom majd a termékeidet egyszer, neked pedig további sikert és erőt a rengeteg kísérlethez!

Látod, olvasol az agyamban, add vissza nekem a kulcsot :}

zNo
zNo_interju
Írta:
haragSICK
2009. április 22., szerda, 20:47
Facebook:
Greymachine - Disconnected (2009)
Kritika, MtDave @ 2014. szeptember 23., kedd, 19:08
Absurdity - D:\Evolution (2011)
Kritika, haragSICK @ 2011. május 24., kedd, 19:29
City Weezle - Taboo (2010)
Kritika, haragSICK @ 2011. április 24., vasárnap, 22:08
Ministry - Adios... Puta Madres (2 DVD) (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. október 11., vasárnap, 16:49
zNo - EP 00 (2006)
Kritika, haragSICK @ 2009. június 2., kedd, 18:00
zNo - Happiness In Love [CD EP 01] (2007)
Kritika, haragSICK @ 2009. június 2., kedd, 17:25
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.009 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'57c3lri5vdt39ni4j4ij9djbr1','','szoveg|s:7:\"FNJEAPH\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:11:\"bobgore.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.140.84','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1