Project: Failing Flesh interjú
A Project: Failing Flesh három tagot számlál, jelentősége a nem mindennapi zenéjükben rejlik, illetve Eric Forrest Voivod utáni szívverései, melynek következménye egy iszonyatosan profi és komplex thrash metal, tele meglepő hangszer használattal és önkifejezéssel, a kísérletezés lombikban szült végredményei, pedig minden alkalommal elkápráztatóak..
Először is köszönöm a lehetőséget, sokáig húzódott ez a dolog, de kinn dolgoztam Angliába egy hónapot, és nem sok időm és erőm volt csatlakózni a világhálóhoz, így hát a megcsúszott dolgot, most igyekeznék rehabilitálni, ne is húzzuk az idegeket. Mit kell tudni a Project: Failing Flesh-ről? (mikor alakult, miért ez a neve)


Köszönet Zoli interjúért, nagy öröm ez számunkra! A Project: Failing Flesh hosszú időre nyúlik vissza, úgy 2001 2002 környékére. Kevin és én irogattunk kemény cuccokat csak úgy poénból. De valahogy komolyabbak lettünk és egy énekes keresésbe fogtunk. Nehéz volt olyat találni, aki pont közénk való, így az volt az ötletünk hogy kapcsolatba lepünk a kedvenc énekeseinkkel és meglátjuk vajon hajlandóak lennének-e velünk dolgozni. Eric nagy rajongói voltunk a Voivod-ból így kapcsolatba leptünk vele, és elvállalta, hogy meghallgatja a zenénket. Ez megtörtént és megegyeztünk, a többi már ment magától. Két albumot jelentettunk meg, A Beautiful Sickness-t és a The Conjoined-et illetve most készül el a harmadik. A banda neve, amit kigondoltunk remek lett, és magára vette az esendő ember jelentest fizikai, pszichikai és szociális értelemben egyaránt, ami összefüggésben van mindazzal a témával, amivel eddig foglalkoztak a szövegeink.

Nem kisebb név a frontember, mint Eric Forres, aki 1993-2002-ig a Voivod meghatározó agya volt, miért lépett ki? Mit szóltok az azóta megjelent Viovod anyagokhoz, milyen a kapcsolat a két csapat között és mit kell tudni az E-Force-ról? Most jelent meg nem rég az új lemez 5 év hallgatás után Modified Poison címmel. Milyenek a fogadtatások?

Nem ismerek minden részletet, Eric a kompetens ebben, de minden tőlem telhetőt megteszek. Nem hiszem, hogy valaha elhagyta volna a Voivod-ot. A banda felbomlott egy rövid időre majd újra összeállt a Snake and Jason Newsted tagokkal. De azt hiszem ez már mind a múlté. Eric hálásnak tűnik azért, hogy a bandával lehet, és baráti viszonyt ápol a srácokkal. Mielőtt felvettük a The Conjoined albumot elmentünk Kanadába Piggy temetésére. Megkérdezték tőle, hogy hozzájárulna-e új dolgokkal a Voivod albumhoz. Eközben a bandája az E-Force erősebb lett, s egyre több visszajelzést kapott. Játszanak fesztiválokon és albumokat adnak ki; a Modified Poison és az Evil Forces. Ami a Voivod-ról alkotott véleményemet illeti, az Eric munkásságáig szerintem nagyon jó lett. Örök kedvenc a Killing Technology, Dimension Hatross, Negatron, + Phobos, de ezek a srácok mindig előretörnek a saját útjukkal, amit én nagyon méltányolok. Soha nem készítettek gyenge albumot szerintem. Ők az egyik kedvenceim!

Visszakanyarodva a Project: Failing Flesh-hez, nektek mikor várható valami új anyag és hogy áll össze a banda? Kinek mi a feladata pontosan és hogyan születnek a dalok?

Reméljük ki tudunk adni valami újat. Lassan, de biztosan közelítünk a következő albumunkhoz, ami a Count Back >From Ten címet fogja viselni, tele vagyunk stúdió felvételekkel és várunk Eric-re, hogy jöjjön át és énekelje fel őket. A nóták általában riffekből alakulnak ki, amiket a stúdióba viszünk. Utána Kevin és én addig dolgozunk rajtuk, amíg úgy nem érezzük, hogy készen vannak. Mi hozzuk be azokat a hangszereket, amelyek szükségesek a stúdióba. Néha egy barátunk Loston Harris is hozzájárul a billentyűs dolgokhoz, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges azok. Utána átküldjük Franciaországba Eric-nek az ötleteinket és kialakítjuk az ének vonalát, aztán összejövünk Virginiába és kidolgozzuk a szöveget és Eric belép végül a hangjával.

Zenétek stílusát a legtöbb média thrash metalnak határozza meg, de szerintem ennél többről van itt szó. Én vagy post thrash-nek érzem, vagy valami nagyon kísérleti hangvételű dolognak, ami ezernyi színben játszik, és a hangszerek használata és típusa is nagyon változatosak. Mindkét korong más és más képet fest a csapatról, vannak kedvenc dalok vagy bármi információ, különlegesség, amit megosztanátok az olvasókkal a két nagylemezzel kapcsolatban?

Kösz! Nos igen, szeretjük azt hinni, hogy ez több mint thrash. Persze a zenénk alapja vitathatatlanul az, így ez egyfajta kiindulópont a legtöbb cuccunkhoz. Szeretjük a dolgainkat modern módon végezni, és nyitottak vagyunk minden metal hatásra máskülönben, ha egyszer ezek zenévé változnak, valami olyasmit mondanak róluk, hogy post-thrash vagy kísérleti. Ezek azok a megnevezések, amiket szeretek, s kemény dolgok egyébkent ráirányítani az embereket pár számra, hogy megítéljek mit csináljunk holott rengeteg variáció létezik. Néhány kedvenc filmzenéim; 9mm Movie, Eve of Demise, Surface Noise, Synesthesia és A Beautiful Sickness.

Mit csináltok a civil életben?

Mi mind a 30-as éveink végén 40-es éveink elején járunk. Igen, lassan süketek leszünk és nyáladzunk a tolószékben, haha! Mindenki dolgozik nappal, a talán Kevinek van a legérdekesebb melója. Saját stúdiót üzemeltet és hangmérnök. Rengeteg metal bandával dolgozott már együtt, úgy mint a Raven, Deceased. A hétköznapjainkban normális érett srácok vagyunk, akik szeretik a családot, kisállatokat, könyveket, stb…

A csapat virginiai, mégis a myspace oldalatokon Franciaország is olvasható. Hogyan is van ez?

Kevin és én Virginiában élünk, Eric Franciaországban. Nagy távolság választ el minket, de úgy néz ki elég simán együtt tudunk dolgozni.

Miről szólnak a szövegek, mik adják az inspirációt és mit gondoltok a világgazdaságot állandóan megakasztó kapitalista-fogyasztói hidegháborúról, ami most a világban zajlik?

Nos a szövegek változóak a nagyon személyestől a globális és szociális problémákig. Az ötletek különböző forrásokból kaphatnak szikrát. A fogyasztás és a kapitalizmus mostanában kiesett a kezünkből, (nem tartja és nem is tarthatja kordában semmi) én ugyanúgy hibásnak érzem magam, mint mindenki más, s úgy néz ki ez nem is lesz jobb. A világkép, az hogy mindenki meg akarja őrizni a kis szeletét a nagy tortából, Mindezt a sok dolgot az életben megpróbáljuk átvenni, majd pedig túlélni. Másrészt meg nincs eredeti ötlet, vagy sokként érkezik mindenkinek, s a politikusok, mint a föld tajtékjai; elbasszák mindenki életét, majd tovább haladnak...

Milyen zenekarok vannak-voltak hatással rátok, és tudsz mondani olyan nevet, ami gyermekkorotokban is kedvenc volt és mai is annak számít?

Sok banda inspirál, elég nehéz lenne felsorolni mindet. Nagy Kiss fan vagyok, talán innen ered a rock és az ahol a metal született. Aztán divatba jött a Black Sabbath, Judas Priest, Motörhead, Iron Maiden, és a NWOBHM fele dolgok. Olyan bandák, mint a The Rods, Raven, Tygers of Pan Tang, Def Leppard, Accept, Slayer, Voivod, Venom, Celtic Frost, Hirax, Kreator, Destruction, stb. Aztán egyszer csak a thrash éra kezdett kihalni, és sok olyan zene volt, amelyek hasonlítottak a death metalra, s kezdték kiszélesíteni az ízlésünket mint pl; Swans, Killing Joke, Joy Division, Mark of Cain, Head of David, Sisters of Mercy, Moonshake, Laika, Stereolab, stb. meg néhány pop zene is. Volt még pár igazán fasza metal horda is, mint az Emperor, Entombed, Godflesh, Fear Factory. Mostanában olyanokat hallgatunk, ami élvezhető egészen az őrült zajos metaltól a rágógumi pop-ig. De azok a bandák, amiket örökké személyesnek tekintünk az a Swans, Voivod, Motörhead, Slayer, Celtic Frost, és a Killing Joke.

Mi a véleményetek a ma divatos metalcore dolgokról?


Nincs belőle túl sok, amit szeretek. De még több erőt azoknak, akik játsszák. Addig ameddig élvezik! Úgy kívánom, hogy ez valami soha ne keveredjen össze a metal és heavy metal részekkel, bár mintha eltömítené a rádió és videó showkat és azokat az elő videó show szarokat, amik nem érdekelnek! Keményebb és jó bandákat felkeresni a feladat inkább, mivel annyi van már belőlük, mármint a valamikből, hogy már fárasztóak!

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?


Köszi, hogy elolvastad, és ha érdekel valamelyik Project: Failing Flesh cucc nézz ránk. Kattints rá a myspace-ünkre vagy tölts le egy torrentet. Több információ meg minden miatt, stb…

Utolsó szó jogán?

Kösziönöm neked Zoli és a Fémforgácsnak az interjút és a támogatást. Minden jót a web’zinehez és a többi dologhoz, amiket épp csinálsz, Metal!!!!

Köszönöm a jókívánságokat és az interjút, a lehetőséget. Vigyázzatok magatokra!


Project_Failing_Flesh_interju
Írta:
haragSICK
2008. október 19., vasárnap, 11:02
Facebook:
Az erő Erikkel van - E-Force, Fanatik Attack koncert a Trafikban
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2014. május 16., péntek, 20:29
E-Force - The Curse... (2014)
Kritika, Mindenholottlevo @ 2014. május 6., kedd, 19:32
Voivod - Target Earth (2013)
Kritika, @ 2013. március 25., hétfő, 16:29
Project: Failing Flesh - Count Back From Ten (2010)
Kritika, emp @ 2010. november 9., kedd, 19:00
Brutal Assault 2010 - 3. nap - 2010. augusztus 14., Jaromer
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2010. augusztus 22., vasárnap, 10:49
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render