Impious - interjú


- Sziasztok! A bandát kevésbé ismerők számára mutassátok be Magatokat!


Impious a banda neve és ez a latinból származik, "istentelent" jelent. 13 éve zenélünk már, és nemrég jelent meg az ötödik nagylemezünk, "Holy Murder Masquerade" címmel.


- A korai időkben elég sok tagcserén átestetek, ám az utóbbi 4-5 évben elég stabilnak tűnik a felállás. Mi az előnye és mi a hátránya ennek?

Másztunk felfele, és mostanra végre megtaláltuk az igazi otthonunk. Az előnye az, hogy a Metal Blade-hez szerződtünk, a kiadónak tetszik a
zenénk és 100%-ban támogatni akarnak minket. A hátránya az, hogy marha sokaig tartott mire egy nagyobb kiadóhoz kerültünk.


- A január végén megjelenő friss album, a Holy Murder Masquerade tudomásom szerint egy koncept-album és a sztorija elég véresre sikeredett. Az angolul nem annyira jól beszélők kedvéért elmondanátok a főbb részleteket?

A sztori erről a Trent nevű srácról szól, aki igaz szolgája Istennek. Legalábbis a beteg elméje szerint. Valamilyen okból az egész vérvonalát el akarja törölni, mert úgy véli, hogy ördögi. Már Közel áll céljának beteljesítéséhez, és a hallgató/olvasó nyomon követheti azt is, ahogy elérkezik a végső céljához. A történetben Rengeteg a halál, az erőszak, és a vér. Igazán brutális és véres sztori. 28 oldalas a booklet, olyan  mint egy kisebb képregény. Az olasz horror képregény rajzolóval, Andrea Cavaletto-val dolgoztunk, ő készítette az illusztrációkat. A szövegek is kapcsolatban vannak az egésszel. A hallgató zeneileg, szövegileg és vizuálisan is nyomon követheti a történetet. Ilyen még nem volt sohasem korábban.
- Milyen módszerrel születnek a dalok?

Az én feladatom a bandában. Az előző két lemezen mindent én írtam. De ez persze nem azt jelenti, hogy a többiek ötletei nincsenek benne. A
folyamat többnyire úgy kezdődik, hogy otthon ülök és a demó verzióit rögzítem az új daloknak. Amikor van már néhány bemutatható példány, kiírom CD-re és adok mindenkinek egy példányt. Aztán nekiállunk próbálni, és mindenki hozzateszi az ötleteit és elmondja a véleményét. Van amikor csak kicsit módosítunk rajta, és van amikor semmit.- Van kedvenc dal az új lemezről?

Pillanatnyilag a Bloodcraft és a The Confession a két kedvenc.


- Egy korábbi nyilatkozatodban szerint egyszerűbbé és fogósabbá tettétek a zenéteket. Azért a Titeket ismerőknek nem kell félniük, hiszen a korábbi anyagaitokon is találkozhattunk már dallamosabb vagy középtempós részekkel. Hogy jellemeznétek a friss albumot?

Zeneileg kicsit dallamosabb, de még mindig nagyon brutális. Egy nagyon természetes Impious alkotása.- A Lord Belial-os Thomas Backelin is felbukkan a lemezen. Ő hogyan került a képbe?

Ugyanabban a kisvárosban lakunk, és már évek óta ismerjük egymást. Szóval, amikor kitaláltuk, hogy akarunk egy kis sikíttós éneket is a címadó dalba, már pontosan tudtuk, kit hívjunk.


- Korábban a Dew-Scented/The Haunted vonalhoz hasonlítottak Titeket. Ezt dícséretként vagy sértésként éltétek meg?

Nem tudom. Úgy értem, nem igazán foglalkozok vele, merthogy egyszerűen semmi értelme.


- Mit szóltok az új The Haunted anyaghoz?

Szerintem kiváló!


- Justin Kamerer-t, a borítófestmény készítőjét és munkáit is ismerheti a közönség, hiszen dolgozott már a Slayer, Slipknot, Mudwayne, Black Sabbath részére is. Na Őt hogyan sikerült beszervezni?

Kapcsolatba léptünk vele, és nagyon érdekelte a project. Szerintem frankó munkát végzett.


- Mi volt az oka a 2 és fél éves szünetnek?

Nos, volt kettő európa turnénk, egy jópár fesztivál fellépés és Japánban is jártunk kétszer.... szóval ez vitte el az időnket. Egy csomó minden történt a magánéletünkben is. Például Martin büszke apa lett, én pedig a saját profi studiómon dolgozom, ez rengeteg energiát és inspirációt igényelt, valamint egy csomó időt is. De a következő album remélhetőleg már idén év vége körül rögzízésre kerül, szóval nem kell majd 2 és fél évet várni rá.


- 2004-ben szerződtetek a Metal Blade-hez, mik a tapasztalatok velük kapcsolatban?

Teljes mértékben elégedettek vagyunk velük! Király arcok és nagyon jó munkát végeznek.


- A 2004-ben megjelent "Born to Suffer" című anyag nincs a hivatalos diszkográfiában és, ha jól tudom nem is a Metal Blade adta ki. Mely dalok találhatóak rajta és mi az oka a kiadós kavarodásnak?

A CD a Karmageddon Media gondozásában jelent meg (a régi Hammerheart Records), vagyis az előző kiadónknál. Van rajta egy pár feldolgozás és demó nóta. Nem támogatjuk ezt a kiadványt, mert csak egy ilyen mellékvágány. Ne vegyétek meg.


- Tervezitek a korai demók gyűjteményes kiadását? Esetleg a debütáló Evilized album egy remasterelt verzióját? Annak a hangzása nekem nem nagyon nyerte el a tetszésemet.

Nem.


- Elég sok bandával turnéztatok már (Necrophobic, Amon Amarth, Disillusion, Satariel, The Black Dahlia Murder) mind Japánban és Európában. Melyik a legemlékezetesebb turnétok?

Japán nagyon baró hely. Annyira más, és ez sokkal jobban lenyűgözi az embert.


- Kivel turnéznátok még szívesen?

Király lenne turnézni pl. a Soilwork-kel, az Arch Enemy-vel, Testament-tel és a Dark Tranquallity-vel.


- Konkrét turnédátumokat tudtok már mondani?

Úgy néz ki turnézunk Európában és Japánban is, és lesz egy rövid látogatásunk az Államokba is. De még semmi nincs megerősítve, szóval sajnos nem tudok pontos dátumokat mondani.


- A tengerentúlon játszottatok már? Mert erről sajnos nincs infóm.

Nem, de remélhetőleg hamarosan.- Ha igen, akkor mik a különbségek az itteni viszonyokhoz képest?

Voltam már az Államokban 4-5 alkalommal turistaként, és nagyon tetszett. Nem támogatom a politikájukat, de az országban rengeteg a
felfedeznivaló.


- Koncerten szoktatok feldolgozást játszani?

Már nem. Régebben, pár éve sokat játszottuk Mötley Crue-tól a "Live Wire" -t.


- Kedvenc zenekarok?

Metallica, Slayer, Testament.


- Mi a véleményetek a mai metal színtérről?

Nagyon megnőtt! Még több metalt a népnek!!! Hahaha!


- Mit üzentek a magyar rajongóknak és a Fémforgács olvasóinak?

Nagyon köszönjük az interjút és a támogatásotokat! Remélem mindannyiótokkal találkozunk a turné során! Különösen várom Budapestet, szeretem azt a várost! Ami azt illeti, él néhány rokonom ott. Hallgassátok meg az albumunkat, vigyázzatok magatokra, és érezzétek jól magatokat! Minden jót!
Impious_interju
Írta:
maniac
2007. március 11., vasárnap
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.006 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'cmtrmkevgdn9a134cunnu0o4v7','','szoveg|s:7:\"XWRCGBC\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','52.205.167.104','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1