Nem nagyon szeretem az ilyen zenéket! De valahogy ez az egész "összejött"! Itt minden van mint a kazári búcsúba! Mikor elbaxottnak érzem bejön egy király black-es kalapálás! A hangzás is kurva jó! Olyan pihentető a durva részeknél is! Sőt a néhai szólók is "ászok"! Itt még lehet hogy nagy dolgok is lesznek?
Tipikus példája a semmilyen lemezeknek.Ha szól nem zavar,ha nem szól nem hiányzik. Én elismerek minden zenekart aki hangszert ragad ebben a nihil világban.Úgyhogy nem akarom lepontozni,de ez mint magánembernek kevés.Ráadásul a stílus feltétlen híve se vagyok.A Pro-Pain-Foul Taste Of Freedom lemeze volt ami annak idején tetszett.De azt se hallgatom ma már.Vannak lemezek amik kiállják az idő próbáját,vannak amik nem.Ez teljesen egyénfüggő.
Ledöngöl az tény. Nekem a Vallenfyre-al mutat rokonságot,bár az jobban tetszik. A legfontosabb,hogy unalmas nekem.Lehet bennem van a hiba de a death doom zenék mostanában nem jönnek be.Nincsenek fogós témáik ez a baj.
Ez se ragadt be a lejátszóba,bár nem rossz.Az ének teljesen átlagos.Néha azért vannak jó témák.Tipikus mai zene.Minden tekintetben.Én egy kis "régi"idézést várnék ebben a műfajban.Aki jó pontot adott,vajon előveszi ezt pár hónap múlva is?Engem például meglehet nyerni jó énekkel.Akkor észre se veszem a zenét.A Nile számomra mindig is hallgathatatlan zenekar volt.Bár az első lemezüket megvettem a hammeres jó kritika miatt.De ez van.Ízlések és pofonok.
Ez egy hamis andalgás volt nekem.Annyira úntam,hogy le kellett szaladnom borért és betenni a régi jó thrash lemezeket.Egyedül a hangzás hozott 3 pontot.
A billentyű annyira lekötött(pozitív értelembe),hogy a többi hangszert észre se vettem.Kivéve a szólógitárt ami szintén nagyon jó! Nekem ez túl "pozitív" zene! A női énekhang csak rontott az összképen! Mivel nem szeretem.Csak a durvább női énekhangot. Kivéve Muscle And Marrow. Bár az más kategória.Érdekes,hogy a lemez rövidsége ellenére hosszúnak tűnik.A vélhetően "vocoderes" részek plusz pont mivel imádom a hangját.Mínusz pont az Ojo De Dios arabos részeiért.Utálom az arabos dallamokat.Összegezve:jó,büszkék lehetünk rá,hogy van ilyen együttesünk!
Csak a stílus szeretete miatt! Ez nagyon gyenge! Magam alá szartam az Ancient nyúlások miatt! Így kell játszani mások árnyékába!
Zolixius-nak kell igazat adnom! Néha tényleg vannak Cradle-os témák! Nekem a Pestapokalypse jött be úgy-ahogy! Semmi újat nem hoztak azóta! Nekem van egy Belphegor válogatásom,de nem hiszem ,hogy az új lemezről lesz rajta valami fantasztikus új Death-Black himnusz! Tudtam,hogy számomra hanyatlásnak fognak indulni! Ollyan semmillyen lett! Vigasztalásképp vannak ettől sokkal szarabbak is!
Dissection után szabadon! Utoljára a Dawn-Slaughtersun lemeze tetszett ennyire! Srácok az underground él! Ez a legfontosabb!
Nem rossz! De soha nem szerettem ha a death metalba "fejhang" is kerül! Ez egy semmilyen tucat! A continuum megér egy plusz pontot! Pont ezt a death metalt nem szerettem soha,bár elismerem képességeiket! A szakmának jó lehet! Mint zenehallgatónak kevés! A maradandó(nem fütyülhető a munkahelyen)alkotások hiányoznak! Lesz aki emlékszik erre 2 év múlva?
Engem a Ruined sem győzött meg.
Hát ez leginkább olyan semmilyen volt.
Hát ilyen szintű bemutatkozó albumot rég nem hallottam, ráadásul a death-doom vonalon, már most várom a következő albumot.
Nem ezt vártam, de így még jobb is volt, jól esett.
Ez inkább volt avantgard mint bármi más.Nem tetszett.
Ez számomra teljesen élvezhetetlen.
Hamar rájöttem ,hogy ez nagyon gyenge produkció.
Fikázza aki akarja én nem fogom, bár dícsérni se nagyon.
Eszméletlen profi anyag ez, nagyon trve-nak hat, de közbe modern és igényes, a dob hangzás kifejezetten tetszik, nem ismertem a zenekart ,úgyhogy 666 köszönet az ajánlónak.
Unalmas , ötlettelen, a károgás még ront rajta.
Ötletek vannak, még jók is, de olyan számomra érthetetlen módon vannak a részek összepasszítva, ami élvezhetetlenné teszi az egészet. Megosztó lemez. Ezt vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon nem. Utóbbiakhoz pártolok, de ehhez képet kedvesen pontozok.
Nem érzek késztetést hozzá, hogy akár csak még egyszer is elővegyem. Nem volt semmi, amire felkaptam volna a fejem. Zéró katarzis, vagy számomra zsigeri energiaátvitel. Lehet, hogy nem a moszkvai Ahab koncertfelvétel után kellett volna meghallgatni. :)
Szinte hibátlan az a morózus hangulat amivel szépen lassan kivégez. Külön értékelem a hangzást és az eredeti nyelv használatát. Profi bemutatkozás!
A borító nagyon szép, de megtévesztő. Annyi Nile borítót láttunk már, hogy úgyis mindenki valami hasonlóra fogja dörzsölni a füleit. Hát ez itt annál sokkal, de sokkal középszerűbb. Nem rossz, de nem is több, mint egy átlagos stílusgyakorlat. Egy hang, annyi nem fog holnapra a fejemben maradni.
Akkor jobb, amikor nem művészkednek, hanem csak zenélnek. Egy-két témát túl sokáig húznak és beleásítok. Összességében azért egy jó lemez.
Nekem sok benne a kütyüre. Nem, nem is ezzel van bajom, hanem az alkalmazott hangmintákkal, amikkel dolgoznak. Elcsépelt. A hangszeres rész viszont rendben van. Ez nekem túl prog.
Nem azt mondom, hogy minden körülmények között és bármikor, de most passzolt a lelki állapotomhoz.
Amint nascence leírt azzal nagy vonalakban egyet kell, hogy értsek. Nálam azért nem 2 pont megy, mert csak a zenével foglalkozok. Szövegek, videok esetében igaza van, de nekem csak a zene és annak rám gyakorolt hatása érdekes. Ez alapján pedig ez egy tisztességes iparos munka a la' fekete-halál fém. A lemez második fele talán kicsit jobban sikerült. Nem fogom hallgatni, mert ahhoz nem elég érdekes, de egynek elmegy.
Most ez a fajta tradicionálisabb megközelítésű feketeség nem ütött be. Biztosan a napsütéses kellemes hétvége tehet róla, hogy a fagyos lehelet közömbösé tett.
Korábbról máshogy emlékeztem a bandára. Meg is hallgattam az előzőeket és jól rémlett, hogy azokat nem szerettem. Ez viszont minden izmozás ellenére valahogy más. Ugyan érzelmeket nem közvetít - szerintem ők soha nem is fognak -, de erő és energia van bennük. Falat bontani, edzeni, orkokat gyilkolni tökéletes háttérzene, vagy inspirációs hangorkán.
Sok benne a felesleges kalapálás, monoton károgás, egyébként a zene teljesen rendben van.
Erős debütálás, de valahogy nem érzem többnek, mint egy EP-t. A következő talán kerekebb lesz és nem lehet panaszom. Kiugró dolgokat én valahogy nem hallok itt.
Ügyesen bánnak a hangszerekkel és így ennyi.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de a számomra érdekes fekete fém manapság nagyobb gyakorisággal érkezik a lengyelektől, ukránoktól stb., mint északról. Ez is egy őszinte, hangulatos darab. Nem újszerű, de hibátlan.
Progresszívnak progresszív, de metalnak már nem megy el.
Egy óra merő unalom volt.
Gall666 tökéletes megfogalmazásával értek egyet, vérprofi és dögunalmas.
Egyik kedvenc doom bandám tagjai alkotják a brigádot, úgyhogy számomra nem ismeretlen:) Nagyon jó, hangulatos lemez, ajánlom a korábbi lemezeket is, ugyanezen a szinten mozognak.
Ha a Maat lemezre ötöt adtam, akkor ez még jószívű. Hidegrázást kapok a kalapálás eme öncélú változatától.
nem rossz ez, na... nekem tetszett összességében
nem értem a problémát...
Huh, de állat! Ha van szám íze szerinti death/doomos elemekkel tarkított klasszikus death metal, akkor ez az! Pazar hangulat!
Engem megvettek! Sokkal letisztultabb, mint a Nile. Ez tetszik.
Izgalmas, érdekes, lekötötte a figyelmem minden egyes hallgatásnál.
Nálam egyértelműen hangzásra az Ozric Tentacles ugrott be (meglepődnék, ha nem ismernék őket a Mytrás srácok :) ) illetve így a női énekkel a nemrégiben cikkezett görög Dol Theeta projekt. Nekem tetszik. Nem zavar, hogy kommersznek hangzik itt a legmélységesebb underground bugyrokban turkáló lemezek között. :) Iszonyatosan profi munka. Egyet sajnálok, mégpedig azt, hogy ennek itthon semmilyen "közönsége" sincs. Egy profi menedzsmenttel mondjuk az USA-ban simán sztárcsapatot lehetne a Mytrából építeni. Tiszteletem a csapatnak azért a melóért, amit ebbe a lemezbe beleraktak.
Vajszívű vagyok. Szerintem ezzel sincs semmi probléma, sőt még tetszett is.
A Blood Magic Necromance nekem kimondottan tetszett. A nyitó számba beépített Brahms - Magyar Táncok főmotívuma nem pont primitívségről árulkodott, legalább is zenészi szemszögből. Összességében sosem volt nagy kedvencem a banda, de bántanom sincs különösebben miért őket. Ez a lemez meg egyszerűen rutinmunka. Gyenge hetes, csak a zenekar és a műfaj elvakult híveinek ajánlva.
kiváló stíluslemez
Kib@szottul idegesített. Teljességgel lélektelen baromság.
Eddig a 2014-es év lemeze.Csak azért nem 10 pont, mert kell a következő lemeznek is esélyt adni,hogy lehet még jobb.Külön kalapemelés a Prey című nóta zárótémájáért.Ködös,borongós, postba hajló atmoszférájú black metal alapú muzsika, néhol kifejezetten progresszív.Kicsit néha a Ved Buens Ende klasszikusá vált Written.. lemeze ugrott be,bár ezek az amerikai arcok azért blackesebbek, olyannyira, hogy a Wasting Game című dal már-már detah metálos keménységű.Jóvan, nem pofázok tovább, qvajó lemez!
Jó zenészek játszanak olyan zenét, amilyet nyilván ők szeretnek, de én nem.Klisé hegyek jellemzik, ötletességet nem nagyon fedezek fel.Soha többet nem hallgatom meg.Aki szereti az efféle zenét, annak hajrá.
Ez zsír!Sokkal többre értékelem az efféle death metalt, mint azt az agyatlan, "szétriffelem magam,mert nagyon tudok" féle zenét...
Egyéniség nem sok, de legalább a számok jók.Az Origintől nagyságrendekkel jobb.A szólók kifejezetten faszák.
Meglehetősen érdekes zene. Bár kicsit néha számomra "elveszlik". Egyébként szeretem az ilyesmi stílusú zenéket, de úgy érzem, a következő lemezükre érnek be igazán.
Elkészült végre a soha el nem készülő első teljes Mytra lemez.Ez a stílus elég messze áll tőlem,a női énekes metál meg végképp, de ez a lemez azért megér egy misét. Remek hangulatú, progresszív metál muzsika ez, nem túlzásba vitt női énekkel.Űrös,kozmikus hangulatú, elszállós zene, ami a technikásság ellenére is könnyen megjegyezhető dalokat tartalmaz.Mindenki teszi a dolgát faszául, és így csakis egy remek lemez születhetett.Progresszív (nemcsak) metal fanoknak kötelező!
Nem rossz, nem kiemelkedő,háttérzenének tökéletes. Viszont nem kétszer egymás után...
Vérprofi és dögunalmas.
Először nem tetszett.Lement még párszor,és a végére egészen bejött.Hangulatilag eléggé rendben van a cucc, itt-ott pár középszerű téma is becsúszik, de az összkép pozitív.Hangzásügyileg nincs probléma, igényesen összerakott munka, az atmoszférikus black kedvelői tehetnek vele egy próbát bátran.
Technikás death metal, az már igaz.Jellegtelen, tizenkettő egy tucat, pont olyan,mint akármely másik ötezerhétszáz sablon death horda...Úgy vagyok vele, hogy legyen inkább csak három-négy téma egy számban, amik jók, mint kilvecvenhulenc fos....
értetlenül állok a viszonylag jó pontszámok felett, ugyanis még stílusában is vérszegény az Exhausted Prayer, elég ha csak a Ne Obliviscaris-ra gondolunk, de a párhuzamként emlegetett Opeth sem éppen ezen a szinten alkotgatott a korai lemezein. Ötlet még csak-csak van itt, egyéniség semmi, a kivitelezés meg gyenge közepes, a vokál meg még jellegtelen is.
Ez nagyon tucat...
hatalmasat unatkoztam rajta...
Ez nagyon rendben van! Én is valami Nile-jellegű zenét vártam, és néhol nem is feltétlenül van attól távol a Maat, sőt. Az orientál témákból lehetne még sokkal-sokkal több is...
Pont az a jó benne hogy avant-garde...
Imádtam anno a csapat két demóját...a várva várt első nagylemez viszont jó nagy csalódás. A női ének alkalmazásának létjogosultságát is csak hellyel-közzel érzem indokoltnak...
A stílusgyakorlat kifejezés találónak tűnik. Persze azt is lehet sok esetben nagyon jól csinálni.
Régen sem voltak valami épületesek a Belphegor anyagok, a progresszivitás csúcsai meg aztán végképp nem, de ez valami nagyon durván ötlettelen és ócska zenét rejt.
A Throne of Katharsis az előző körből elég időre elrettentett engem ettől a vonaltól ahhoz, hogy a SDG-zal ne nagyon akarjak mélyrehatóbban most foglalkozni.
Maradjunk annyiban hogy nagyon tudnak, de ahogy az lenni szokott hangjegypazarlás van, dalok és valódi hangulat nem nagyon...
Túl sokat akartak és végül inkább idegesítő lett, mint élvezhető. A bc oldalon azt állítják, hogy a death metal technikája keveredik a black metal beteg atmoszférájával és ezt fúzionálják a progresszív jazz-rock-metallal. Nem sok hangulati elemet találok ebben a zenében, ami miatt szeretem a death vagy a black metalt, a többi felhasznált elem meg hidegen hagy. Szerintem a károgás pont jó itt, de sajna nem menti meg az anyagot.
Úgy álltam neki, hogy szeretni fogom, de nem sikerült :( Nem fatális katasztrófa, de nem jutna eszembe még egyszer elővenni. És ha mégis, akkor se tenném.
A semmiből előjönni egy ilyen bemutatkozó lemezzel! Két napja gondolkozom, hogy miért kellene pontot levonni, de azt leszámítva, hogy nem tetszik a borító, nem tudok belekötni. Nem is fogok.
Elsőre az jutott eszembe, hogy Vader, keleties témákkal. Nem rossz, de valamiért nem lett igazán szerethető.
Tetszik. De valami még hiányzik. Az meg szerintem már sok éve jellemző, hogy északról nagyítóval kell keresni a jó black anyagokat, a környező országok viszont ömlesztik a király bandákat.
Szerintem büszkék lehetünk egy ilyen szintű hazai bandára, de csak ezért nem fogok jó pontot adni, hisz a zenéjükhöz nem sok közöm van.
Az Ancient párhuzam egyedül a hangzásában állja meg a helyét. Hallgassátok meg az Ancient bármelyik anyagát. Abban mágia van. Ez csak üres stílusgyakorlat.
Rutinmunka, de kellemes. Szerintem nem szerencsés a COF hasonlat, teljesen más zene.
Ez igazán kedvemre való, hangulatos black cucc. A korábbai anyagaikat is érdemes hallgatni.
Ebben a körben aztán jó sok a konzimetál
Több, mint ötletes!
Semmi baj nincs ezzel. A Deserve to be slave például nagyon kajak kis dal.
Dögös, tökös, de ezek a hangzatok számomra nem hordoznak sok izgalmat. Bevált death metal váltások oszt annyi...
Szerintem nem hasonlít ez a Nile-re. Csupán a keleti hatások miatt? Sok bandánál vannak ilyenek. Az ének is érthetőbb, a tempók is változatosak, nincsenek lejátszhatatlan szólók sem. A Nile is jó, meg ez is, de mindkettő másért.
Setít, mint a halál.
A The Project Hate MCMXCIX-re hasonlít egy kicsit, csak az blackesebb, ez meg progosabb. A Cynicre is hasonlít a ritmusok miatt. És az űrzene jelző is jogos. Tetszik az énekesnő hangja is. Okos, értelmes, tökös progmetal zene ez kellő lélektani töltettel. Az Ojo De Dios valami elképesztően el lett találva. Segített is döntenem, hogy ne szarozzak fél pontokkal.
Először eléggé tetszett, majd egyhangúvá vált...
A többi hasonszőrű cucc jobban tetszett ebben a körben.
Ez a dobhangzás nem annyira illik ide, de nem veszem számításba a pontozáskor. Hangulatos fekete füst.
Izomszag van... Hangulat nincs.
Szerintem is a károgás az, ami hazavágja....bár zeneileg sem találok sok kapaszkodót benne (pedig többször is nekifutottam)...A Ruined szám az tényleg király....és valóban bennem is felmerült az Enslaved újabb műveivel való hasonlóság...de ott volt elég dinamika, ami az albumok végéig ki is tartott...a sok darálás..és talán a hangzás is zavar...szóval...jó is meg nem is...
Hardcore-os pütty-pürütty sok grúvos témával....ezzel sikeresen el is cseszték, ami jó volt. Alapvetően nem bírom a hardcore-t, de ez nem lenne rossz...ha a nyúlos groove nem mászna elő...ettől olyan az egész mint a Paksi Endre feszülős macskanadrágban...hűű ez szar hasonlat....ő sehogysem jó....
Na, ez súlyos zene! Egy perc üresjáratot nem éreztem itt. Annak ellenére rettentő súlyt hordoz, hogy viszonylag lassabb témákból építkeznek...mégpedig valahol a black és death metál határáról szedik az ihletet...de soha nem esnek túlzásba, mert mindig oldja a hangulatot valami kis belassulás...valami síron túli hang, vagy éppen valami misztikus beúsztatás. Kiváló zene...viszotn akkor sem adok 10 pontot...mert megfogadtam, hogy mostatntól nem osztogatom csak úgy...ki kell érdemelni...bár lehet több hallgatás után ez is érdemes lesz rá....a Triptykon és CF lemezek hangulatára emlékeztet nagyon...de azoknál talán sötétebb és nyersebb...
Nekem jobban bejött..mint legtöbb Nile anyag...itt végre nincs eszetlen cséphadarás minden számban...és a keleti témák szerintem nem hiányoznak, mert be vannak építve szervesen a gitártémákba...király cucc...
A fenéket nem lehet újat csinálni a black metálban! Olyan sötétség és hidegrázás szabadul el itt....Nekem is egyre szimpatikusabbak a lengyel extrém zenék...
Bizony ez egy fasza space-progger muzsika...viszont rohadtul zavart, hogy a csaj ének sávja elég szarra sikeredett, ennél jobbat érdemelt volna technikailag ez a zene...a csaj hangja amúgy egész jó...viszotn néha sok volt az énekből már...nah mindegy...összeségében nagyon jó album...
Valóban letagadhatatlan az Ancient-tel való párhuzam..de szerintem sokkal jobbak...mint az eredeti (azért a női ének hiányzott kicsit). Egyedül az album hosszával volt bajom...a végére elfáradtak a cséphadarással...
Nesze...egy kövér kettes...de aztán álmomban se kerülj elő újra! A Behemoth-hoz hasonló gagyi, szoptatós black metál. A szöveg tökéletsen jellemzi a bandát körüllengő minőséget...a legelső szám refrénje: Gasmask Terror We crush the world Nuklear Sathan FUCK YOU ALL! Hihetetlen primitív..főleg, ahogy a többi helyen kínrímeket próbálnak farigcsálni...jah..én vagyok megint a hülye..hogy a szöveg is érdekelt... A zenéről pedig csak annyit, hogy megint megtalálták a nagymama Singer varrógépjét...valahogy a dobos kifejezetten zavart..ugyanis egyes számok közben (főleg az In death-ben)...végig magamelőtt láttam, ahogy a dob ritmusának megfelelően hadonászik egy kisnyudíjas a postás után...Az instrumentális számot végképp nem értettem: undorító heavy metálos érezelemáradat a Cradle of Filth féle ópuszok között...És még mindig nem voltam elég óvatos..mert az album címét adó számhoz készült klipet is megnéztem ....ez kifejezetten szórakoztató volt, ahogy a vértócsában egy lapocka-csonntal próbálnak dobolni, közben pedig a Góti Móni véres szájjal fetreng a 8 kiló karaj között és százas szegeket eszik reggelire...
Nekem azért még az Ancient is beugrott néha...egész jó amit csinálnak, igaz semmi új nincs itt...csak már ezerszer hallott hangulatos black metál...de ettől még kellemes volt...főleg a Morbid Ritual tetszett a lemezről...
Az Origin bandával már régebbnen is többször próbálkoztam...de nem lett belőle rajongás...most sem indult jól az ismerkedésünk...egyből gondoltam is, hogy kommersz önisméltlés....azonban a 4. számtól, a Manifest Desolate-tól úgy beindult a gépezet...az Unattainable Zero hullavonszolós tepójában is legyalulja a hajam.. főleg a zárótétel....igazi minőségi death metal...
Van bene egy-két jó téma,de összeségében gyorsan felejthető.
Elég tucat zene. Egy olyan pillanatot sem tudnék felidézni belőle ami maradandó lenne.
Nagyon jól sikerült debütálás. Remélem tartják ezt a szinvonalat eljövendő albumaikon is,abból csak jó sülhet ki.
Iszonyúan jól sikerült album. Az érdeklődésemet egyértelműen felkeltették.
Nem volt rossz,de túl sok maradandó emlékkel sem lettem gazdagabb.
Elképesztően idegesítő volt.
Néhol egész élvezhető,de ha a teljes egészt nézem nem hiszem,hogy mégegszer végighallgatnám.
Ezzel a lemezzel kicsit alulmulták most magukat,csináltak ennél már jobbat.
Kifejezetten jó stílusgyakorlat.Semmi újítást nem mutatott,de nem is vártam tőle.
Tényleg nem rossz, de kicsit változatosabb énekkel, és ha minden szám olyan lenne, mint a Wasting Games című, többet is kaphatott volna.
Ebből se sok marad meg.
Pont azért hordoz akkora súlyt, mert lassabb témákkal operálnak... Emellett a dalok is jók, és még a hosszával sem árt meg a kevésbé tűrőképeseknek..
Nem gondolom, hogy ez egy Nile klón lenne, de jó is, hogy így van. A Nílus lemezei a káosszal együtt is jórészt izgalmasabbak számomra ennél, de ez is élvezettel hallgatható.
Na itt van hangulat és fantázia, ezt már szeretem.
Nagyon profi, nagyon kellemes, bár ha az én ízlésem szerint alkottak volna, akkor néhány dolgot másképp csináltak volna :) Ezzel együtt nagyon kellemes hallgatnivaló, azzal egyetértek, hogy büszkék lehetünk rájuk, "jobb környezetben" ezzel nagy sikereket is elérhetnének.
Progresszív blacknek mondják őket, de ehhez mérten nem túl érdekes, amit csinálnak. Viszont amennyire izgalommentes, annyira hosszú.
Szerettem a Belphegor régi lemezeinek zenéjét (a szövegekkel általában nem szoktam foglalkozni), de ez nem lett az igazi, igaz annyira rossznak sem tartom, mint amennyire néhányan.
Ez is kitűnő, hangulatos anyag.
Nemhogy 2 év múlva, de 2 óra múlva sem fogok emlékezni egyetlen hangjára sem... Ebben a rohanós, hangjegyhalmozós műfajban nagyon kevesen képesek emlékezetes dalok kialakítására, ők nem tartoznak ezek közé. A Belphegor ennél nagyságrenddel jobb. :-P
Semmi érdekeset nem találtam benne. Pedig az irányvonal nem rossz, csak nem sikerült érdekesre megírni a dalokat.
Nekem is a tucatjelző jutott eszembe. Van pár erősebb pillanata amúgy, de nálam nagyon kevés groove zenekar csúszik át és emögött még csak a valós dühöt sem érzem, inkább csak mutatóban van.
Az intro után reménykedtem, de aztán ebből is olyan szürke death/doom féleség lett számomra...
Tényleg stílusgyakorlat, de stabil és tudatos.
Az idei Black Metal termésből ez eddig a legjobb szerintem. Sikerült megtalálni az arany középutat az avant-gardkodás és az élvezhetőség között, ez a kombó pedig nálam minden nyerő.
Kezdetben azt hittem kapok majd egy ártalmatlan, de jó prog. metál albumot, majd a közepére ellaposodott, a végére meg már egyenesen idegesített. Szerencsére legalább rövid volt...
Az énekest gyengének éreztem, de ennek ellenére is egy sötét, hangulatos darab lett ez, ami zeneileg is megállja a helyét. Nem újkeletű dolog, de mindenképpen élvezetes. Én sem mondanom egyébként kifejezetten prog. blacknek ezt az albumot, de azért érződik magán a zenén a progos íz. Valószínűleg máshogy festene ilyen tekintetben az összkép, ha egy változatos (tiszta ének, károgás vegyesen) vokállal támogatnák meg, de ez elmaradt sajnos...
Köztudott, hogy a vegytiszta death az a műfaj, amit talán a legkevésbé szeretek. De úgy is foglmazhatok, hogy az ilyen albumok 80%-át ki nem állhatom, és ez sincs benne abba a 20%-ba. Mindig az az érzésem az ilyen kiadványokkal, hogy 'mintha már hallottam volna", annyira érdektelen számomra.
Nem rossz, viszont mostanra már sok jobbat, érdekesebbet is hallottam, ami miatt ez nálam csak a közepes szintre szorul vissza.
Osztom Nagaarum véleményét. Borzasztóan repetatív zene, nulla kapaszkodóval, hangulat nélkül.
Csak a lábdob puffogása volt fura,a többi meg közepesnél jobb szintett ütött meg!
Akár azt is mondhatnám mint egy X-Faktoros mentor,hogy ez nem jött át!Csak ezért a kommentért nem kapok millákat!
Engem nem érintett meg!A gitárok csak dünnyögnek a doom részek alatt,amikor felpörgetik a bpm-et az meg olyan semmilyen!
A borító meg az orient death iránymutatás alapján valamilyen Nílus klónt vártam,nem azt kaptam!Jó kis anyag,bár az a keleties témákkal adósok maradtak!
Az "egyszer hallagatható volt" fajhoz tartozik!
Én is soknak találtam a szintit,többször feleslegesnek is,többet vett el mint amennyit adott!Ámbátor tartom magam a szokásomhoz,hogy Magyar metal bandára sosem adok 6nál kevesebbet,de ez megér nekem most 7et is!
Jóindulatú ötös mert azért voltak jobb témák,de azok elvesztek a pengető reszelék dűnéiben!
Helmuth maga az ördög!Az új lemez csak többszöri hallgatásra gonoszodott be!
Nem vágom annyira a blacket,de biztos volt benne valami jó amitől simán végighallgattam!
Arra jó hogy párszor agyon veressem vele magam!A szélvész témák húznak,de a technikázás örvénye magába szippantott!
Ez a zenekar iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet, egy viszonylag jól megszerkesztett, s progresszív valamint experimentális elemekkel operáló zenét hazavágni egy tucat, semmilyen károgással. - Néhol még alteros! részeket is fel lelhet az ember. / Riuned/ Ami jó. :) - Szóval a zene önmagában szórakoztató, de ilyen csúf énekkel elcseszni az egészet bűn. - Szóval: Zene:9 Ének: 2 - 9:2=4,5 - Mivel felfele kerítettem most, ez csak 5-ös. :S - A szólók élvezetesek. :)
Egész jó kis groove-ok vannak benne. :) - Lehet velem van a baj, de a sok halvérű, éjfekete zene után felüdülés ilyet hallgatni. - Nem kell rajta sokat agyalni, s ez a lényeg. :) - Tessék csak újra hallgatni! - Ráadásul a szólók is jók. Aki pedig HC-t emleget, szerintem nem kicsit de nagyon összekavarhatott, vagy csak - létezhet ilyen?! - áttekerte az albumot. :) - Raise the Gun!!!
Trükkös kis zenekar. Mire elaludnék már be is darálták az arcomat. :)
Jó kis iparosmunka. - Ha minden death metal zenekar a munkájába legalább ennyi erőt fektetne manapság, akkor bajban lennénk, nem tudnánk kapkodni a fejünket jó dolgunkban. Így viszont teljesen más a tészta. A stílus fanatikusainak valószínűleg ez egy jó kis túlélőkészlet. :) - Nekem is. :) - Egyébként röhögjetek ki, de olyan, mintha Behemoth-ot hallgatnék sok helyen, pedig az teljesen más stílus. :O
Huh, ez annyira avantgarde... Vagy csak én vagyok hülye. - Nehezen tudom elképzelni, hogy erre bárki is emlékezni fog az album meghallgatása után. - Mindenesetre nem ennyire direkt a dolog, mert nagyon jó témák vannak az albumon, de ilyen tálalásban szerintem csak egy elég szűk réteg lesz rá vevő.
A kisebb hibák ellenére - ami csak nekem hiba. :) - és az album rövidsége miatt vontam le a maximálisan adható pontból felet. - Egy kérdésem maradt: Következő album?! Proggerek ide tessék fülelni. :)
Hát... Ha a dalokat kicsit direktebbre vették volna, s megálltak volna átlag 5-6 perc körül akkor kevésbé fáradtam volna el, mert hiába hallgattam meg többször is nem igazán tudok felidézni túl sok dolgot a teljes műből. - Ez bizony elsiklott mellettem, mint a gyorsvonat. - A stílus híveinek okozhat pár órányi kikapcsolódást, de annyira nem túl eredeti, hogy egeket zengjenek róla. (Mindenesetre én nem látok benne semmi egyedit ahhoz, hogy egyenlőre újra próbálkozzam vele.)
Számomra a zenekar Goatreich-Fleshcult albuma az etalon, ott még vannak meglepetések, mind a mai napig. :) - Persze, mára már kiismerhetővé vált a zenekar. - Az azonban vitathatatlan tény, hogy ilyen minőségű feketeséggel "megfertőzött" halálmetált keveset hall az ember. - Számomra gyengébb lett ez az album, de lehet, hogy csak én vártam túl hosszú ideig. :)
Ez a hangzás, s ez a hang csak a trve black metal fanatikusoknak okozhat teljeskörü élvezetet. - Én inkább maradok a mainstream ill. "koca black metal"-nál. - Ez az utazás nem igazán volt számomra élvezetes, azt hiszem ezt az ösvényt messze el fogom kerülni. - Egy két jó pillanattól eltekintve csekély élvezeti értéket nyújt ez a mű. - Mintha a dob s a zene nem lenne párhuzamban, de legalább is nem nagyon passzol össze. - Végszó: Csak a stílus szerelmeseinek.
Alapjában nincs vele bajom, csak a végére annyira elfáradtam, hogy már nem emlékszem az elejére. - Öregem, valaki mondja már meg nekem, hogy miért kell egy alapjában death korongot "széjjelbuzizni" ennyi tekeréssel. Értem én, hogy most megmutatják, de néha a kevesebb több. - Több groove-ot bele, oszt biztos leszakadna a fejem, így csak idegesít hosszú távon. Na, még valami: Ha ez death, akkor mi a bolhapöcsének kellett bele károgás, mert így nem vagyok kibékülve vele. :S
Már az első hangoknál fel lehet ismerni őket, ahhoz képest, hogy nem nagyon ismert zenekar. Nem ez a legjobb albumuk, az előző csillagos 10-eshez képest ez gyengébb lett, sajnos.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 266. 267. 268. 269. 270. 271. 272. 273. ... 506. Horizontális nézet

2014. szeptember 6.

  Vainaja - Kadotetut
Belial
Sorcier Des Glaces - Ritual Of The End
arallu72
Maat - As We Create the Hope from Above
Pewoon
Morowe - S
Redrum
Mytra - Beta
Nagaarum
Exhausted Prayer - Ruined
oldboy
Vyrion - Geo
nascence
Belphegor - Conjuring the Dead
Pistike66
Origin - Omnipresent
BlackZone
Truth That Kills - Guilty!!!
ZolixiusRex
   
  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  
arallu72 5 9.5 4.5 3 7 9 5 6 4 5 5.8 arallu72
Belial 10 10 7 3 2 3 4 6 4 2 5.1 Belial
BlackZone 9.5 7 7 8 6.5 4 8 6 8.5 6 7.1 BlackZone
boymester 8 9 5 9 6 7 3 5 3 4 5.9 boymester
emp 9.5 9 8 8.5 9 7.5 7 7 3 7.5 7.6 emp
Gall666 9 8 7 8 8 9.5 6 5 5 3 6.9 Gall666
insomnium 5 4.5 9.5 9 6 4 5 3 6 3 5.5 insomnium
mike666 10 9 7 8 6 4 6 7 4 4 6.5 mike666
Nagaarum 7 9 8.5 8.5 10 9 7.5 7 4 8 7.9 Nagaarum
nascence 9 7 8.5 9 8 6.5 8 2 7 5 7 nascence
Pewoon 9.5 8.5 9.5 5 3 5 6 6 6 3 6.2 Pewoon
Pistike66 8.5 9 7.5 9 8 7 6 7 4 5 7.1 Pistike66
Redrum 6 6 6.5 8.5 5 5.5 7 3 4 5 5.7 Redrum
rudolftor 5 8 7.5 6 7 6 5 7 7 5 6.4 rudolftor
ZolixiusRex 9 4 7.5 5 9.5 5 6.5 7 5 8 6.7 ZolixiusRex
Linci       9             9 Linci
  8 7.8 7.4 7.2 6.7 6.1 6 5.6 5 4.9 6.5  
Vainaja - Kadotetut Sorcier Des Glaces - Ritual Of The End Maat - As We Create the Hope from Above Morowe - S Mytra - Beta Exhausted Prayer - Ruined Vyrion - Geo Belphegor - Conjuring the Dead Origin - Omnipresent Truth That Kills - Guilty!!!    
arallu72 2014. szeptember 26., péntek, 19:08
arallu72
Csatlakozott:
2012. február 27.
Hozzászólások: 524

Nekem az egyik legjobb lemez.
ZolixiusRex 2014. szeptember 5., péntek, 13:09
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz emp üzenetére:

nyilván mindenki ahhoz kapcsolódik, amiket jobban ismer a közegben. Én az általam jól ismerteket említettem. Az a probléma inkább, ha valaki az adott közegben totál járatlan és valami oltárira közesincs zenéhez próbál meg hasonlítani. Na ott jönnek a gondok! :-)


^^ (yes)
--
In Grind We Trust!
emp 2014. szeptember 5., péntek, 11:50
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz ZolixiusRex üzenetére:

Emp: Azért a régi Solaris és a Rush is mind ott vannak a Mytra zenéjében. :-) - Iszonyatosan durvicsek lett a Beta. :-Dnyilván mindenki ahhoz kapcsolódik, amiket jobban ismer a közegben. Én az általam jól ismerteket említettem. Az a probléma inkább, ha valaki az adott közegben totál járatlan és valami oltárira közesincs zenéhez próbál meg hasonlítani. Na ott jönnek a gondok! :-)
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
ZolixiusRex 2014. szeptember 5., péntek, 11:25
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Emp: Azért a régi Solaris és a Rush is mind ott vannak a Mytra zenéjében. :-) - Iszonyatosan durvicsek lett a Beta. :-D
--
In Grind We Trust!
ZolixiusRex 2014. szeptember 5., péntek, 11:19
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz nascence üzenetére:

Valamivel talán jobb a nem rég indult netes Ki Mit Tube ...bár ott is kritikán aluli a felhozatal :-D ...és a zsűri egy része is béna....de még mindig jobb mint az X-faktor és társai..


Talán kicsit Off: De ezt a pasit érdemes megnézni a nevezők között, s nem csak azért mert debreceni. ;-)

http://kimittube.444.hu/v/melyik-komolyzenei-mu-megy-minden-magyarorszaggal-kapcsolatos-imazsvideoban/

Emlékszem, amikor a Dissection Starless Aeon tételének szólóját második meghallgatás után már fejből játszotta. :-) - Az egész felhozatalból számomra az abszolút győztes. :-)
--
In Grind We Trust!
ZolixiusRex 2014. szeptember 5., péntek, 11:13
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz Nagaarum üzenetére:

Na várjatok! Hétvégén kezdődik az új X-Faktor!
Alig várom! Érdemes végignézni egy órát is belőle, hogy a végén láthassunk pár másodpercet a kiesők eltorzult arcából! Mikor szembesül vele a szerencsétlen, hogy nem ő a továbbjutó.
Ezen kívül a műsor rengeteg olyan pillanatot tartogat, amikor emberi viselkedésformák elemezhetők... Bámulatosan hülyék tudnak lenni a barikád mindkét oldalán. Vagyis a versenyzők, és elemzők is. :-)


(yes)
--
In Grind We Trust!
nascence 2014. szeptember 5., péntek, 10:52
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Valamivel talán jobb a nem rég indult netes Ki Mit Tube ...bár ott is kritikán aluli a felhozatal :-D ...és a zsűri egy része is béna....de még mindig jobb mint az X-faktor és társai..
Nagaarum 2014. szeptember 5., péntek, 07:55
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Na várjatok! Hétvégén kezdődik az új X-Faktor!
Alig várom! Érdemes végignézni egy órát is belőle, hogy a végén láthassunk pár másodpercet a kiesők eltorzult arcából! Mikor szembesül vele a szerencsétlen, hogy nem ő a továbbjutó.
Ezen kívül a műsor rengeteg olyan pillanatot tartogat, amikor emberi viselkedésformák elemezhetők... Bámulatosan hülyék tudnak lenni a barikád mindkét oldalán. Vagyis a versenyzők, és elemzők is. :-)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.068 seconds to render