Minden tekintetben az én ízlésemhez passzoló muzsika. Az előző lemezüket még nem szerettem túlzottan, de zeneileg is sokkal jobb lett az új, és hát a női ének megjelenése tette fel az i-re a pontot.
Izgalmas, változatos, hosszú ideig felfedeznivalót biztosító zene, ami nem mellesleg mocsok jó is.
Erre most nem tudom azt mondani, hogy prog szarság; de ez a legtöbb ami tőlem telik. :P
Nem tudom mekkora death metal fannak (vagy orosz fannak) kell lenni ahhoz, hogy ez a zene sok pontot érjen, de úgy vélem nem kicsinek. :)
Egyszerű, de nagyszerű dalok sorjáznak a lemezen. Nem tudom mi a titkuk, de működnek.
A pontokat látva azt kell feltételeznem, hogy bennem van a hiba, de ez engem egyáltalán nem szórakoztatott. Ami miatt nem kap 5 pontot, és mondom azt, hogy átlagos, az azért van, mert próbáltak valami egyedit alkotni. Más kérdés, hogy ez nekem csak egy zajmassza, ami még sokáig is tart.
Zeneileg tetszett, bár elég egysíkú az is hosszú távon; azonban a vokál nagyon nem jött be. Ilyenkor látszik, hogy bizony egy black metalos "ének" is tud jó, vagy rossz lenni, pedig talán nem is gondolná az ember.
A Headstones korának egyik meghatározó lemeze volt, de azóta teljesen el van veszve ez a banda. Fogalmam sincs, hogy itt is mit akartak csinálni, de semmi hangulata nem lett az anyagnak. A régi lemezeik mind megvannak eredetiben, de ezért nem adnék pénzt.
Hangulatos doom/death metal. Ebből a fajta zenéből nincs túltermelés szerintem, úgyhogy jöhetnek bátran.
Az első szám alatt még mit sem sejtve füleltem a zenét, akkor még nem sejtettem mi vár rám a későbbiekben. A lényeg, hogy ilyen irritáló, fejhangon sivító hangot még életemben nem hallottam. Tényleg csak azért nem 1 pont, mert legalább 1 számban nem kínozott ez a hangszálakrobata.
Ez szerelem.. tökéletes, tényleg, le vagyok nyűgözve. Alapból szeretem a keleties hatásokat, itt meg van belőlük bőven, szerintem túlsúlyban is vannak, legalábbis a deathmetal elemekhez képest, de annyi baj legyen..
Minden hallgatással jobban tetszik, de a skála csak 10-es, hát megállok. Ez a fajta változatosság gyönyörködtet.. a tiszta és a női ének szépen be van építve, a szimfonikus megoldásokat sem éreztem túlzásnak, dallamokban nincs hiány, és egyre több olyan részlet tűnik fel, ami "hűűű".
Igen kreatívak a svájciak, néha talán túl sok ötletet is visznek a dalokba, és ez a kiszámíthatatlanság engem fáraszt. Ettől függetlenül tetszik kategóriás, a borító meg gyönyörű.
Nekem ebből bőven elég lenne az első meg az utolsó szám. Esetleg egy, ami levezeti a napi feszültséget. De arra is van jobb mód, a hangzása miatt biztos nem ezt választanám.
Ez a black-thrash dolog nekem nehezen áll össze, gonodolom, mert egy általam kedvelt és egy kevésbé kedvelt dolog ötvöződik. Furcsa és érdekes. Az egészen átvonuló nyomasztó, sötét hangulat tetszett, de túl jó barátok mégsem leszünk.
Az Arkannal ellentétben itt túlsúlyban van a metalos vonal, ez persze nem baj. Néhány kevésbé tetsző pillanat azért akadt, mintha még ők sem döntötték volna el teljesen, simán csak death metalt akarnak-e játszani némi keleties ízzel, vagy valami egyedibbet összehozni. Remélem utóbbi.
Egy ideje ajánlgatták nekem ezt a lemezt, úgyhogy voltak elvárásaim - amik teljesültek is. Minden megvan, fájdalom, melankólikus hangulat, szépség.. csak éppen kezd már csömöröm lenni ezektől a fajta black metal bandáktól is, úgy tűnik, a jóból is megárt a sok, avagy az ember nem szeret bele mindenkibe, aki tetszik neki.
Újabb Headstonest nem is vártam tőlük, az már olyan messze van, mintha nem is ők lettek volna. Viszont félreismerhetetlenül önmagukat hozzák itt is, semmi pozitív vagy negatív csalódás, kellemes zene füleimnek, ami elő fog kerülni alkalmanként. A borító szép, bár titkon reméltem, hogy megint valami elborultat kapunk, mint amilyen a Neonai-é volt :D
Zebához hasonlóan nekem is az instrumentális tételek maradtak meg jobban. De unatkoztam annyira, hogy figyeljek a szövegekre, és akkor összeállt a történet, hogy ezek a számok nem csak úgy egymás után vannak, a Lifeless in my arms pl. visszautal a Long Silence-re. Na így már átjött, aminek kellett..
Hát ez.. borzalmas. Ha tudnám, hogy vicc, talán többet adnék, de így nem. Zeneileg sem keltette fel az érdeklődésem, na de a vokál.. próbálja már meg valamelyik másik tag, ennél rosszabb nem lesz.
Death metál, de már a szépséges újjászületés ígéretével viselős.
Elvileg tetszhetne is, de kövezzetek meg, tegyetek sós kútba, süssetek pálmaolajon ropogósra, szeljetek fel húszmikronos szeletekre, a dalok nekem akkor is üresek.
Minden végighallgatással egyre közelebb került csüggeteg belsőmben a kis dobogó életpulzátorhoz.
Melóhelyen voltak gondjaim ma, így volt kedvem másodszor is elindítani a lemezt. Segített, de többet nem tudok rá adni. Csak kihasználtam, mint hátsó pilóta az előzési zónát.
A sörtének eddig is pörzsölővel köszöntem. Ezután sem lesz másképp, ugyanis a toroknyomor túltelítette a dalok egysíkuságát.
A számok, akár a bors, alapvető fűszert jelentenek az élet levesében. Most viszont egy kicsit sok borult a tányérba. És ha figyelembe veszem azt is, hogy az egyik bogyó olyan, mint a másik, akkor a pontszám már indokolt is.
Büszkén mondom, hogy különösebb erőfeszítés nélkül túléltem!
Thanks a LOT! De szépen megleszünk egymás nélkül is.
Mivel a lemez légköre leginkább egy kovácsmester hónaljához hasonít, nem hiszem, hogy acélosítani fog engem.
Abban az esetben viselhető csupán el, ha egyugyanazon az időpontban földrajzilag meglehetősen nagy külömbözőséget mutatok velük.
Április közepén írtam is róla egy hírt. Már akkor megtetszett az Deus Vult című szerzemény, amiben Kobi Farhi vendégszerepel az Orphaned Land-ből. A többi dalban sem kellett csalódnom! Nagyszerű album!
Mestermű!!!
Kiváló prog.metal lemez. Az első dal refrénje nekem nagyon hasonlított a Volbeat egyik dalára, de aztán lehet, hogy ők is lopták valahonnan. :-) (A pontszám még változhat)
A lator megmutatta, hogy mit tud. A zsűri pontszáma: 5 :-)
Egy-két dal, gitártéma kifejezetten tetszett, de szerintem is unalmas.
Ez a lemez sem érdemel kevesebbet a Septicflesh-nél. Egyszerűen imádom! :-)
Ha az ének-sávot nem baszták volna így el, vagy egy rendes ÉNEKES nyomta volta fel, kórusokkal stb, akkor talán 10 pontot adtam volna, de sajna erre nem adhatok, pedig zeneileg nagyon tetszik és nagyon hangulatos lemez. A Somehow dal utolsó perce tuti Pavarotti, vagy nem? :-)
Jó ez a lemez, de nem annyira, hogy állandó vendég legyen a lejátszómban.
Nekem is az "énekkel" van gondom, de még mindig jobb, mint a múltkori Burzum album! :-)
Egyszerű volt a recept végig, autentikus akusztikus gitár bevezetőként, death metal, amibe beúsznak a jellegzetes énekdallamok. Szerintem nyugodtan lehetne mesélősebbre, epikusabbra venni az egészet. Kellemes, de sok lehetőséget benne is hagytak.
Rendkívül igényli az elmélyülést, csakhogy én már több kilométer mélyen vagyok, és valahogy nem jön az áttörés.
Lehet kiemelkedő albumnak is nevezni (valahol, valakinek, de nem nekem), ugyanakkor rohadtul nem volt élvezetes végighallgatni. A szintiszólókkal sem vagyok felhőtlen viszonyban.
Sikerült minden hangszert úgy belőni, hogy ennél idegesítőbbek már nem is lehetnének. :D
Nem tud valahogy a Sarke zenéje kibontakozni. Pont a húzás hiányzik, de az nagyon....
Egy 20 perc felesleget biztos le lehetne szedni, bár ez csak megjegyzés, ha így is lenne azért biztos nem adnék több pontot. :D A kiforratlanság tipikus esete!
Sikerült remekül egybeolvasztani a dalokat, pedig kifejezetten rövid a lemez; Nem is lett túl változatos.
Jól összerakott anyag lett végülis, eleinte húztam a szám de könnyen beadtam a derekam mert kifejezetten jó dalokkal találkoztam. Gitárszólók hiánya fáj egy kicsit!
Nyújtják amit tudnak, de a mai túltermelésben ez erősen édeskevés.
Érdekes átlag jött ki, és szerintem úgy, hogy a magyar zenehallgató még egy kicsit jószívűbb is a hazai produktumokkal. :D
Egzotikus utazás a keleti kultúra világában.A népi hangszerek ill Layssac kisasszony varázslatos dallamai mindvégig kitartják a figyelmet,mégis a Call From Within környékén már nagyon haza akartam jönni.
Nem semmi meló lehett ezt igy összerakni.Az egész koncepció ordit az igényességtől és minden művészi értékén felül még ráadásúl piszkosúl szórakoztató is.
Progressziv esszencia haladóknak.Egyetlen hibája,hogy igényli a több meghallgatást,igy eme letöltős,rohanó világban könnyen alulértékelté válhat.
Olyan hatással volt rám eme gyöngyszem,mint egy frissen megnyilt horgászbolt kirakata!Zéro.
Nekem is beugrott a VoiVod,ellenben a Sarke kevésbé karcolt meg.Az énekhang eleinte csak zavart,késöbb már hallani sem birtam ugy felidegesitett.
Szigorú ,lendületes death témák, melyhez a fűszert ezúttal az indiai dallamvilág szállitja.Patent kornong én azonban a szitár mögé tekintve sok újdonságot nem fedeztem fel.Igy a hátas dobálása elmaradt.A kollegáknak azonban igyekezniük kell,lassan kiapadnak a lehetőségek,talán még az eszkimó death/black mi kissé kiaknázatlan.
Kb úgy voltam eme hanganyaggal,mintha egy olyan nővel randevúztam volna,aki abszolút nem az esetem.Lehet jókat lehet vele beszélgetni és meggyőző belső értékekkel bir,mégis a sok külcsini negativum meggátol bárminemű kémiai reakció kialakulásában.
Stilusbemutató hullámzó szinvonallal.Az U.N.C.A.N.E. cimű nóta viszont mindent visz.
Félek ez a találkozás is a felejtés jótékony homályába vész.
Újat nem tudok mondani,ismételni meg nem szeretnék.Megyek inkább aztán jól elverem a bohocot,persze szigorúan csak szemüvegben!
Nekem sokkal jobban tetszett az előző lemezük. Ez már kezd túlgondolttá válni.
Tetszetős, érdekes megoldásokkal teli anyag, még sem fogom sokat hallgatni. Itt-ott túlszinfonizált, már-már filmzene szerű teátrális megoldások most nálam kimondottan visszafele sültek el.
kurvajó
Borzasztóan egysíkú. Fárasztó a kopogó hangzás és az ötlettelen vokál is.
Aki tisztában van a Tulus és Khold művekkel, azt meglepetés nem érheti, maximum kellemes. Igazi bunkó, puritán és dísztelen zene, valahogy mégis tele energiával és érzéssel.
Szintén olyan lemez, ami nagy lángon égett 1-2 hétig, aztán szépen kialudt. Jó anyag ez csak a jövőben kicsit koncentrálhatnák, süríthetnék jobban az energiáikat.
A hangulat megvan, a kérdésre, hogy mennyire tartós, meg majd az idő válaszol.
Ez a másik első hallásra vad szerelem. Dugtunk párat, aztán mindenki ment a dolgára...
Semmi gáz, semmi kéj.
Sajnos az érezhetően sok belefektetett energia ellenére ez az anyag nagyon nem állt össze. A vokál valóban kritikán aluli, egyszerűen zavaró. A dobtémák itt-ott elég esetlegesek (nekem fejből programozottnak tűnik de lehet nincs igazam) és a hangzásával sem vagyok kibékülve. Főleg a pergő dinamikátlansága és a lábdob bekásásodása a sűrűbb részeknél zavaró. A számszerkezetek sem kerekek. Gyakorlatilag egymás után rakott témákból épül fel mindegyik szám, valódi szerkezet nélkül. Minden negatív véleményem ellenére én azt tanácsolom, hogy nyomják a srácok ahogy tudják, készítsenek még rengeteg anyagot és idővel szépen ki fog forrni a dolog.
A következő albumukkal nehéz lesz átugrani a lécet, amit ilyen magasra emeltek.
Nekem ez pont így jó. Annyi szimfónikus elem van benne, amennyi kell. A borító remek. A bónuszként megjelent tisztán nagyzenekaros kivitel meg érdekes, igényes darab.
Próbálkoztam vele többször is, de nem igazán sikerült megkedvelnem. A The Call of Eve kezdete leginkább az ...And Ocean- A.m.g.o.d. lemezén található egyik dalra emlékeztet-2001-ből.
A közepe tetszett a legjobban.
Nem lett túlbonyolítva, de nem ezért kap közepes pontszámot, hanem azért, mert nem tetszik.
Valamivel szinesíteni kell a death metált, mert rengeteg anyag jelenik meg. Erre jó megoldás a különböző etnikumok zenéjét elegyíteni a fajsúlyos fémmel. Amíg nem szaporodnak gombamód az ilyen formációk, addig az újdonság varázsa biztos hozza a magasabb pontszámokat.. A mostani párharcban az Arkan győzött.
Akik fogékonyak erre a zenére, azok elsősorban a hangulata miatt szeretik, szinte minden egyéb másodlagos.
Első hallgatás alkalmával már az első számnál meglepődtem, főként a zene, a dobolás sebességén és szerintem nem vagyok egyedül. Jellegzetesen és felismerhetően LOT, mégis másabb, mint az elődjei. Nem a legjobb album, ami kikerült a svédek kezei közül, de még így is erős anyag. Valószínűleg mégsem lesz örökké ősz.
Az utolsó alkalom volt, hogy bejuthatott ez az ajánlásom, így remélem, hogy azoknak a death-doom rajongóknak, akik még nem ismerik az amcsi banda munkásságát szerzek vele néhány kellemes háromnegyed órát. Nálam ennyi idő elteltével is rendszeresen bekerül a cd lejátszóba. Biztosan lesznek, akiknek rögtön eszébe jut majd az MDB, de szerintem ez nem probléma.
Hallgattam és figyeltem a szöveget, mert a magyar címek sejtették, hogy érteni fogom miről hörögnek. Aztán nem is hörögtek, hanem vinnyogtak és ráadásul nem értettem, hogy miről, ezért jobban füleltem. ..és még így sem nagyon értettem. A zenével simán megbarátkoztam, de ami itt vokál terén felhangzik az valami förtelem. Úgy gondolom, ezt gyorsan le fogja pontozni mindenki. Amennyiben a banda olvassa a Hangpróba lelkes részteveőinek rövid értékeléseit, akkor fontolja meg, hogy sürgősen keresnek egy normális énekest.
Nem szeretem a keleties dallamokat, bármilyen zenei stílussal is van ötvözve; ezen az albumon meg szinte csak keleti dallamokat hallok, mást se nagyon...
Fárasztó 3/4 órán vagyok túl. Nem először hallgattam (adtam már neki pár esélyt), de mindezek után sem tetszett jobban, mint elsőre.
Rég hallottam ilyen rossz prog.zenét, ráadásul nagyon furcsa dolgok jutottak eszembe hallgatásakor: pl. a 2.számnál a "Tavaszi szél vizet áraszt"..., 3.számnál a "Homok a szélben" dallamait véltem felfedezni, de nem Balázs Fecó előadásában, hanem David Bowie szájából, az 5.szám kezdete Scooter-esen előadva :D...Jujj!!!!
Az album eleje idegtépő, közepétől (tornapart :D ) nagyon tetszetős.
Unalmas
Nem is tudom melyik "tetszett" :D jobban: a gótikus melódikus death metal csoda arab beütéssel a francia honból, vagy ezek az oroszok az indiai dallamaikkal. "Egyik kutya, másik eb."
Varázslatos :)
Nagyon szép és hangulatos, de (nekem) nem elég a szerelemhez. Azért nagyon örülök hogy bejutott, és megismerhettem őket. :)
Én vagyok a fekete bárány a hangpróbások között, mert nekem ez tetszett, (kiemelten a Beavatás, Köntörkeringő és Élénk alakban...c.nóták,) és nem érdekel mit gondoltok rólam! :P (újbóli meghallgatás után rájöttem, hogy ez egy igen jó kis album, és még mindig nem érdekel, mit gondoltok rólam!... :P)
Én továbbra is az Orphaned Land-et favorizálom, de örülök, hogy megismerhettem az Arkan zenéjét! Azért nem semmi, hogy egy betű is mennyit számíthat, hisz ha egy "t" is lenne az Arkan előtt, egyből más lenne a leányzó fekvése!:D
Többen is említettétek a teátrális kifejezést, nekem egyből ez ugrott be első hallgatás alkalmával, és nálam ez némi negatívumot jelent. Azt meg el se tudom képzelni, hogyan tudják ezeket a dalokat élőben ilyen minőségben megszólaltatni...
Lásd kritika!
Death metal, én nem így szeretlek! Egyébként ha még nem láttátok volna, érdemes megnézni az 1979-ben készült, A Lator című filmet!
A riffek néhol egész VoiVodosak és nem is végig primitív a zene! Na jó, azért túltechnikázásról sehol se beszélhetünk!:D Kedvenc biztos nem lesz... Jah, a borító meg egy igen gyenge, Tüske címen futó horror filmre emlékeztet.
Szerintem viszont ilyen sűrű, összetett zenéből túl sok a 70 perc! És nem is olyan változatos, mint amilyen lehetne...Ezzel együtt azért ez egy jó lemez!
Bár szinte minden dalban vannak megkapó, atmoszférikus részek, igazán kiemelkedőnek csak a November című instru szösszenetet tartom, illetve a záró Somehow...úgy 80%-os. A többi erősen átlagos számomra.
Első hallásra nagyon meglepődtem, hisz a Floating in Darkness thrashes, punkos tempóval operál és más hasonló stílusban fogant nóta is van a lemezen. Azért a középrész hozza a jól megszokott LoT világot, úgyhogy aki a régi vonal híve, az is csemegézhet. Nekem pont a változatossága tetszik és szerencsére fajin énekdallamokban sincs hiány! Bár továbbra is a Forever Autumn a kedvencem tőlük, ez is egy baromi erős album!
Talán ősszel, vagy télen jobban megihletne ez a zene, így nyár közeledtével viszont nem tett rám különösebben mély benyomást...
Megasztárba velük!:D Korrigálnom kell magam, ugyanis előző alkalommal nem volt rajtam a szemüvegem és véletlenül rossz lemezt tettem be...Pontosabban nem a megfelelő lemezt, mert rossznak ez is rossz, kivéve azt a 2 instrumentális szösszenetet, amik Besenyő Pista bácsi szavaival élve "már majdnem jók" (mint a krumpli, ellentétben a kőolajjal:D). A miértekre kitérve pedig nem hiszem, hogy ne indokoltuk volna nemtetszésünket...
Arkan és köztem nem volt "első látásra szerelem". Folyamatosan szemezgettünk, kacsintgattunk egymásra, mire hosszas ismerkedés, találkozgatások után rájöttünk, hogy mi összetartozunk :)
Szerintem már a legtöbben tudjátok, hogy szeretem a szimfonikus black metalokat. Ez is egy kiváló, változatos, izgalmas lemez, hosszú idő után a legjobb, amit hallottam: erre csak sok-sok hallgatás után jöttem rá! (Plusz érdekesség: feltűnt eddig valakinek hogy a Pyramid God-ban a Requiem egy álomért zenéjének vezérdallamát dolgozták fel? Legalábbis kísérteties a hasonlóság, ha nem ugyanaz :)
EJHA!!!-kategória :)
Nem tetszett különösebben, és a hangzás is idegesítő.
Örülök, hogy a Nattefrost-féle szembehányás/szájbahugyozás most elmaradt, helyette kapunk egy primitív, néhol egész hangulatos - bár nagyobbrészt ötlettelen- lemezt. Carpathian Forest magasságokat ne is keressen senki, de 1x-2x meg lehet hallgatni.
Érdekes és jó, de közel sem győzött meg, ráadásul még sok is egyszerre. Ehhez a zenéhez kevés a 2 hét ismerkedés, ill. az Arkan sokkal inkább leköt ha ilyesmiről van szó :P
Ez egy igazi kincs, egy akkora gyöngyszem, amihez ritkán adatik szerencséje az embernek! Sok mindenre mondtam már, hogy hangulatos, de a HANGULAT szó ezáltal átértékelődik a szótáramban. Vannak apróbb hibái (talán az "ének"), de elfogult vagyok, nekem ez így közel TÖKÉLETES! Az i-re a pontot az utolsó Somehow... tétel rakta, már önmagában az megér egy misét!
Nem kötünk örök barátságot: nincsenek közös témáink, de egy alkalommal eltársalogtunk.
Pofás doom/death, szintén bizonyára tudjátok, a stílus közel áll hozzám. :) Ami tetszett: (a sok helyen) nagyon ízes hörgés. Azt kell viszont mondanom, hogy ezt leszámítva hozzák ami "elvárható" egy ilyen bandától. Egy kicsit több kapaszkodó, fogódzó kellett volna, nekünk hallgatóknak, mert így csak látjuk, mint egy szép tájat, de nem tudunk együtt lélegezni, érezni a zenekarral.
Magyar zenekar lévén adtam neki még egy esélyt! Elsőre baromira lesokkolt, és ez meglátszott a kommentemben is. Sajnos a véleményem sokban nem változott: zeneileg jó lenne ez, de a vokálon sürgősen változtatni kell, mert ok hogy extrém ének, és én köztudottan bírom az ilyesmit (akármilyen szélsőséges is), de ez inkább amatőrnek tűnik, és totál elrontja a lemez élvezhetőségét. A pontszám ezért marad, a zenekarnak sok sikert kívánok, a történtek ellenére is (sőt kíváncsi leszek egy élő produkcióra is, na majd Epidemic előtt!)
Erre nem tudok kevesebbet adni. Csodálatos ötvözet és ezúttal tényleg egyenrangú a két összetevő.
Pont annyira teátrális, amennyitől még hatásosabb lesz és nem idegesítőbb. Élvezetes.
Igényes és szerencsére viszonylag dalközpontú prog metál.
Én semmi olyat nem hallottam ebben, ami megfogna.
Egyszerű, húzós és hatásos muzsika. Jóság.
Szeretem a keleties hatású zenéket, ezért aztán ez is bejön. A külön versenyt az Arkan nyerte, de ez is elő fog kerülni a jövőben.
Egy erőteljesebb, karakteresebb vokállal örömöm teljes lehetne de így is egy igen hangulatos cucc ez.
Jó ez, de a régi lemezeiket jobban szeretem, az a zenei világ kicsit jobban feküdt nekem.
Hangulatos és jó.Azért nem kap többet, mert sok ugyanilyen jó vagy még egy kicsivel jobb van mostanában ebben a műfajban.
A zene még csak-csak, de ami itt ének címén történik, az minimum egy önálló paragrafust érdemelne a BTK-ban... Emiatt aztán számomra teljesen elviselhetetlen ez az egész.
Sokat gondolkodtam hogy végül átvegye-e az elsőszámú alapmű titulust a Salam az Orphaned Land Mabooljától, de végül egyértelműen úgy találtam hogy igen.
Septicflesh-ékkel már elég rég elvesztettem a fonalat, mostanában már csak olyan zenét tudnak írni amit hónapokig kell emésztgetni? Seth Siro Anton artwörkjeit azért továbbra is élvezettel nézegetem.
Ezt a svájci bandát érdemes komolyan venni, abszolút érzem bennük azt a lehetőseg hogy egyszer képesek lesznek valami maradandót alkotni.
A dob és a krákogás szörnyű, csak hogy a legszembetűnőbb bajokat említsem. Mélyebbre ásva meg semmi különös, és pont ez a baj hogy nincs amit el lehetne mondani.
Békés középtempóban, langyosan, unalmasan csordogált le ez a rockosra vett 40 perc.
Itt se nagyon volt kérdés a jó pontszám, ráadásul kivételes eset, de nagyon örültem a több mint 70 perces játékidőnek.
Nekem az tűnt fel már az első hangok után, hogy ez a zene jóval több rokonságot mutat a Amesoeurs, Lantlos, Todtgelichter féle post-előtagű zenékkel (meg shoegaze-zel), mint bármilyen atmoszférikus erdei blackkel. Nálam majdnem maximálisan betalált.
Örömmel vettem tudomásul, hogy a kissé indusztriál gótrock Moons and Mushrooms után újra metálosabban szólnak a gitárok, de dióhéjban kb. ennyi aminek lehet örülni. Már a nyitó dal alatt fanyalogtam hogy végig ilyen trágya lesz az ének?
na ha már amcsi doom/death, akkor jobban járunk ha a Novembers Doom-ra koncentrálunk. :)
Extrém vokalizást hallunk, egyáltalán nem megdöbbentő jelenség, hallhattunk már ilyet nem egyszer. Kétségtelen hogy a szarabbik fajta de messze nem olyan idegesítő. Égetőbb problémának látom a nulla gitártémákat ( a low budget hangzással karöltve) , pláne emiatt semmilyen jellege nincs az anyagnak.
Arkan, Orphaned Land, Senmuth, Tenochtitlan, Myrath: a Keleti zene meg a Metal egy nagyon jó kombináció. Azt várom hogy majd egyszer lesz egy 'Keleti Thrash Metal' zenekar. Nem rossz ötlet, ha más nem akkor majd én...
Műfajban nagyon korrekt munka, de szerintem nagyon össze vissza van itt minden. Majdhogynem 15 másodpercenként ugrik a stílus ágazatok között, az egyfojtában változó ritmus mellett.
Old-school, talán egy kicsit túlságosan is.
Éppen hogy eltűrhető; ez a hallgathatatlan 'ének' miatt nem lehet több. Én azt azért nem mondanám hogy az Ossian-nál jobb; de a Dalriada-nál igen.
Az elöző lemezük jobban tetszett. Mintha lágyúltak volna de nem annyit mint az Ossian. Már ezekkel a zenékkel is kezd telítődni a piac nem?
Az SF minden lemezén tud valami újat mutatni mégpedig úgy, hogy rájuk lehet ismerni nem úgy mint az Ossianra. Kiváló lemez lett. Nyáron Brutal Assulton meg is lehet nézni élőben.
Uhh ez nekem nagyon nem tetszett. Amúgy se vagyok nagy progger ez pedig kifejezetten fárasztott. Endre biztos ritka igényes és egyedi zenének gondolja.
Valakire negyon hasonlit az énekes csaj. De nem Endrére asszem. Amúgy meg koncerten megnézném (az énekes csajt) is lemezt viszont nem vennék. Habár ha villantana egy tevepatát kontrollládára féllábbaltámaszkodás közben még megeshetne a vásárlás is.
Ááá ez tavaly mekkora volt Brutal-on ahol nem játszott az Ossian. Ez lemez is fasza a borítója meg nagyon tetszik.
Az év meglepetése. Nagyon jó lemez csak azért nem max. a pontszám mert a Nile vagy a Melechesh azért jobb. Ha az Ossian elött jásztanának vennék jegyet Endréék koncertjére.
Ez most illanatnyi érték mert éppen nem fexenek a héten ezek a zenék annyira. Amúgy elvileg tetszik csak idő kéne az elmélyedéshez meg talán tél. Kiváncsi lennék hogyan dolgoznák fel a Sorivó című Ossian slágert.
Nekem ez a zene kissé punnyadt de mostanában elvagyok az ilyenekkel is. Nem zavarnak a tanulás közben mint az Ossian.
Na ez egy hobbipontszám. A dömpingben elmennek az ilyenek melettem pláne vizsgaidőszakban. Tehát nem mérvadó akárcsak az Ossian a nemzeközi mezőnyben.
Jobb mint az Ossian.
Az előző lemezt is csíptem, ez meg még jobb. Az autentikus arab folkot és a deathmetált sikerült kerek egésszé gyúrniuk úgy, hogy egyiket sem érzem másodrangúnak.
A saját útjukat járják igényesen hangszerelt, ezerszínű és a lélekre ható lemezeikkel. Nekem kicsit sok a csicsa...
Nem tudott lekötni, pedig hallhatóan sok energiát fektettek a helvét srácok ebbe a lemezbe.
Kiváló orosz deathmetál, mindenféle újító szándék nélkül, inkább a tengerentúli példaképek nyomán. A First Innocent... hullámzó basszusa vagy a Warpath elsöprő ereje minden pénzt megér. Persze kiválóan is szól. Újabb tök ismeretlen keleti-európai tehetség!
Motörhead, Bathory, korai Destruction hatásokat vélek felfedezni. Mintha mindegyikből a jellegtelen, átlagos elemeket szondázták volna ki.....
Jó koncepció, hibás kivitelezés. Egy egyszerűbb, lényegre törőbb hozzáállással messzebb jutottak volna. Majd legközelebb......
Benne vannak azok a gyönyörű, mélységes harmóniák, amelyek miatt újra és újra meghallgatom. Sajnos nem oroszok....
A bandát akkor sem szerettem, amikor az emlegetett "klasszikus" lemezeit dobta piacra. Most meg teljesen semmitmondó számomra.
Egyidőben kacérkodtam a jelölés gondolatával. Gondosan felépített, tartalmas lemez. Ezennel megkapják tőlem a tiszteletbeli orosz címet!
Az elmondott problémák ellenére az út járható és van is helye a zenekarnak ott. A következő album döntő lehet...
Szóval van egyiptomi, tibeti, indiai és jeruzsálemi(?) :D death metal. Okosan felépített dalok, nem vitás. Ez most annyira nem érintett meg (pedig félretettem minden megmaradt izmusom is...).
Ha a sok nagyzenekari részből picit visszavennének és megfűszereznék némi indusztriális dologgal, mindezt úgy, hogy ráállnának egy erős középtempóra, akkor kerekedne ki a pontszámom.
Tudnak bánni a hangszerekkel, tudnak jó dalokat írni, de nem tudnak megérinteni.
Nem rossz ez, gyerekek! Ha több zseton lett volna stúdióra, akkor egy nagyon ütős death metal lemez lenne. Az album második fele olyan, mintha egy Vile korabeli C. Corpse demót hallanék. Koncerten biztos hazavág!
Ennek a lemeznek a hangulata annyira emlékeztetett valamire. Annak ellenére, hogy a kilencvenes éveket érzem benne, valami nagyon ott motoszkált a fejemben. Mint mikor nem jut eszedbe az álmod, ha filózol rajta, majd egyszer csak beugrik: a Laibach - Jesus Christ Superstars című lemeze. (Lehet nevetni fognak ezen a párhuzamon, akik ismerik a Laibach-ot, nem bánom!) Pofonegyszerű témák (furcsa hogy a metalban legmenőbb kvintek legtöbbször hiányoznak a riffekből), de mégis...ott van az összes dalban az a kis plusz, ami miatt élvezetes volt hallgatni. Kellemes meglepetés.
Van egyiptomi, tibeti témákat és dallamvilágot hordozó death metal (szóljatok ha kihagytam volna valamit!), és itt van az indiai. Szeretem a távolkeleti dolgokat és a death metalt is. Mit is mondhatnék még? Nekem telitalálat!
"(...)Ismerem fájdalmadat. Még néhány perc és elmúlik a világ. Könnycseppé teszed a porszemet, majd porszemmé a könnycseppet. Fájdalmam a Tiéd! (...) Látom a könnycseppet szemedben, melynek mintájára szememben is megjelenik. Érzem fájdalmadat, melynek erejével a megfeszített testtől elfordulok - fájdalom révén, szenvedés révén, a könnycsepp nemes igazsága révén."
Az 1995-ös Headstones óta nem követem őket, illetve az azt követő A Crimson Cosmos óta. De rég volt, talán igaz sem volt. :D LOT-ék nem sokat változtak azóta: pofonegyszerű fogós(abbnak mondható) témák, egy kis love, egy kis melankólia. Viszont ez a bugis dolog még most sem áll jól nekik. Voltak élvezetes pillanatok (pl. a House of the Setting Sun zárása, a múltidéző Behind the Green Door), de hallgatása közben valahogy már nem érzek késztetést a légdobolásra. :D
A nyitó Bereft felemelő neoclassical-ján és a Lifeless In My Arms üdítő neofolk-ján kívül tipikus, ezerszer lerágott csont.
Szerintem nem olyan rossz a helyzet (bár első hallgatáskor magam is azt gondoltam). Jobb lekeveréssel élvezhetőbb lenne. Az "énekbe" viszont tényleg kellene egy kis változatosság. Hajrá! :)
Előző anyagukkal, a 'Communion'-nal olyan magasságokba helyezték azt a bizonyos lécet, hogy szinte biztos voltam benne, nem lesznek képesek hasonló kaliberű remekművet készíteni. Tévedtem. Az év általam legjobban várt és legjobban is sikerült lemeze ezidáig.
Szerintem nagyon becsülendő. Lehet itt fikázni, hogy mi a jó és mi nem. Az ének önmagában kevésnek tűnik, de a néhol felvillanó mély death ének szerintem kompenzálja. Ettől igazán beteg, és ez a beteg hangulat teszi egyedivé. Na ez nem main stream.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 180. 181. 182. 183. 184. 185. 186. 187. ... 506. Horizontális nézet

2011. május 21.

  Arkan - Salam
Sheol
Septicflesh - The Great Mass
Pistike66
Kartikeya - Mahayuga
zeba
Woods of Desolation - Torn Beyond Reason
Linci
Appearance of Nothing - All Gods Are Gone
oldboy
Fall of Empyrean - A Life Spent Dying
jpeter
Lake Of Tears - Illwill
baathory
Sarke - Oldarhian
emp
The Mutilator - Torn Apart Between The Worlds
viribusunitis
Toscrew - Antiego
Sud
   
  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  
Sheol 10 9 6 6.5 5 8 7 8.5 4 2 6.6 Sheol
baathory 10 10 8.5 7.5 8 8.5 8.5 7 4 1.5 7.4 baathory
bahon 7.5 6.5 6 5 9.5 6.5 6 4 6 2 5.9 bahon
bush 10 10 10 8.5 8 7 7.5 6 5 3.5 7.6 bush
chipmonkey 8 8 7 7 4 6.5 9 6.5 2 5 6.3 chipmonkey
csokiice 8 9 8 5.5 10 6 7.5 6.5 4 3 6.8 csokiice
emp 8 8 8 8.5 9.5 6 7.5 9 5 3 7.3 emp
jpeter 9 9 8 9 6 10 8 5 7 4 7.5 jpeter
Linci 7 7 7 10 4 9 6 6 8 7.5 7.2 Linci
oldboy 8.5 7 7 6 9.5 6 8.5 7 4 1.5 6.5 oldboy
Perszepeta 10 10 8 10 9.5 8 7 7.5 6 1.5 7.8 Perszepeta
Pistike66 10 9 8.5 7.5 8 8 7 8 5 2 7.3 Pistike66
snecy 10 7 9.5 9 8 5 6 5 6 4 7 snecy
Sodominator 9 7 7.5 8.5 9 6.5 7 7 4 3.5 6.9 Sodominator
thekey 8 9 9.5 7 5 7 7.5 9 6.5 3.5 7.2 thekey
viribusunitis 9.5 9 7.5 8.5 6 9 5.5 6 9.5 6 7.7 viribusunitis
zeba 7.5 9 10 8.5 6 7.5 7 8.5 8 6.5 7.9 zeba
Otitis_Media   10                 10 Otitis Media
Warfire                   9 9 Warfire
  8.8 8.4 8 7.8 7.4 7.3 7.2 6.9 5.5 3.5 7.1  
Arkan - Salam Septicflesh - The Great Mass Kartikeya - Mahayuga Woods of Desolation - Torn Beyond Reason Appearance of Nothing - All Gods Are Gone Fall of Empyrean - A Life Spent Dying Lake Of Tears - Illwill Sarke - Oldarhian The Mutilator - Torn Apart Between The Worlds Toscrew - Antiego    
baathory 2011. május 23., hétfő, 18:45
baathory
Csatlakozott:
2008. november 23.
Hozzászólások: 574
Válasz Sheol üzenetére:

Azt hiszem, most kapóra jön az anonimitás.. mire kiderül, bekerült-e az ajánlatom, ezt a topikot már csak elfelejti a világ (bag)
Sheol 2011. május 22., vasárnap, 22:58
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Válasz Perszepeta üzenetére:

Sheol szerintem nem az énekhangodra kíváncsi főleg... |-D


--

Perszepeta 2011. május 22., vasárnap, 22:22
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz baathory üzenetére:Cöcöcö.. nem úgy van az.. a végén még majd minden úgy lesz 'forgácson, ahogy én akarom.
Egyébként sincs szép énekhangom.

Sheol szerintem nem az énekhangodra kíváncsi főleg... |-D
baathory 2011. május 22., vasárnap, 13:18
baathory
Csatlakozott:
2008. november 23.
Hozzászólások: 574
Válasz Sheol üzenetére:Velem is töltsél forró éjszakákat! (L)
Majd soron kívül bejuttatom az ajánlataidat érte. (hrhr)


Cöcöcö.. nem úgy van az.. a végén még majd minden úgy lesz 'forgácson, ahogy én akarom.
Egyébként sincs szép énekhangom.
Sheol 2011. május 22., vasárnap, 09:56
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Válasz baathory üzenetére:

Az együtt töltött acapulco-i forró éjszaka után, de az is lehet, hogy a jó öreg msn-en, ki tudja azt már.. :-p


Velem is töltsél forró éjszakákat! (L)
Majd soron kívül bejuttatom az ajánlataidat érte. (hrhr)
--

baathory 2011. május 21., szombat, 22:22
baathory
Csatlakozott:
2008. november 23.
Hozzászólások: 574
Válasz Sheol üzenetére:


Ui. Amúgy hol és mikor javasolta ezt baathory?Az együtt töltött acapulco-i forró éjszaka után, de az is lehet, hogy a jó öreg msn-en, ki tudja azt már.. :-p
Az ötlettel pedig nem a csapatot és a köztü(n )k lévő viszonyt óhajtottam minősíteni, ha itt-ott van némi elfogultság, hát legyen.. csak mikor megnyitottam a HP-t az új nézetben, túlzottnak éreztem annak hangsúlyát, ki ajánlotta az adott lemezt, pedig hát ő nem sokat tett érte, max először fedezte fel, vagy még azt sem. És innen jött az ötlet, hogy nem kellene ennyire összekötni ajánlót és ajánlást.. de valljuk be, nem gondoltam volna, hogy támogatásra talál és így lesz valaha.. ;-)
bahon 2011. május 21., szombat, 20:21
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz zeba üzenetére:Attól függ: kis- vagy nagyfröccs? (hrhr)
1 sört kiválthat 2 nagyfröccs!

De ha tisztelettudó lennél, átlépnél Sopronba... |-D

Mit kérsz tőlem, te vadrózsaharmat! Én, GySEV fennhatóságú területen szívjam a levegőt? SOHA!!! (weird) |-D
zeba 2011. május 21., szombat, 20:18
zeba
Csatlakozott:
2010. május 9.
Hozzászólások: 1704
Válasz bahon üzenetére:


Ezt fel sem fogtam! :-$

Basszus Zebaoth, nálam csak fröccs van, de az ha akarod, meg ha bírod, gigáig ér! |-D

(A faluba, meg a környező városokba is megszűnt a sörök árulása. Pedig úgy adnék egyet...)


Attól függ: kis- vagy nagyfröccs? (hrhr)
1 sört kiválthat 2 nagyfröccs!

De ha tisztelettudó lennél, átlépnél Sopronba... |-D
--

Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.084 seconds to render