Az a helyzet, hogy az "In Hora Mortis Nostrae" mind hangzásban, mind a dalok minőségében jobb egy kissé, így ez most nem max. pontos. Ettől függetlenül ez is egy hatalmas album, melynek nem nagyon van párja a metal zenei palettán. (A saját anyagaikon kívül persze.)
Sok szépség rejtezik ebben a zenében, de nem adja könnyen magát. A "Games We Play"-hez hasonló élénkebb nóta lehetett volna több is viszont.
Pöpec muzsika.
Alapvetően türelmes voltam mindig ezzel a csapattal, mert kedvelem a zenéjüket, de lassan azért fel kell tennem a kérdést, hogy: "Meddig lehet még ugyanazt a zenét kiadni lemezől-lemezre?" Ja és ha a Stream of Passion abszolút kiszámítható, akkor ez milyen? :D
Teljesen felesleges próbálkozás lett ez.
No, ezt én is tetszetősebbnek találom a konkurencia alkotásainál.
Teljesen korrekt black/thrash muzsika, ami ugyan nélkülöz mindennemű újdonságot, de a küldetését maradéktalanul teljesíti.
A Gire nagylemezhez képest ez elég halovány; és én meg vagyok olyan szemét, hogy ahhoz mérjem. Vannak nagyon jó részek persze, de egészében véve engem nem győzött meg jobban. Ja, és a fehérjék térszerkezete jobban érdekelt mint a 2. dal szövege... :P
Viszonylag érdekes zene; a fordulatszám a lassútól a gyorsig többször is változik az album folyamán, így elkerüli a monotonná válás jelenségét is.
Nem szeretem az ilyet. :(
Kár, hogy a számok nyúlnak mint a rétestészta. Ebben a stílusban - szerintem - botorság 8-9 percig húzni egy-egy szerzeményt.
Ez is csúcskategóriás csajos gótikus muzsika. Ebben a stílusban a listám éléről azért Stream-ék sem taszítják le a Delain-t.
A hangszeres tudás vitathatatlan, a zene maga meg "nemszeresse" kategória. Ez a bugyborékoló énekhang meg inkább vicces.
Halálos... néha hallgatni is... :)
A koncepció erősebb, mint maga a zene. Talán majd legközelebb...
Kiválóan egyensúlyoznak a közérthetőség és a prog határán, persze az sem elhanyagolható, hogy a dallamaik között jónéhány zseniális található.
Mintha ezt a lemezt egy korábbi HP-n már értékeltük volna... ja, hogy más borítóval és más név alatt futott az a zene?
Nehéz... abszolut nem nekem találták ki.
A zene monumentalitása menti meg a lemezt. Ismét az énekhang a gyenge láncszem.
Nincs tökölés, csak buli, szesz meg rákkkkendróóó' :)
Kérem szépen számomra ez maximális teljesítmény!Szerintem ez a zene valóban progresszív a szó eredeti értelmében!Ahogy az elektronikus betéteket, ipari zajokat beépítik a muzsikájukba az pedig egyszerűen zseniális!
Igényesen hangszerelt populáris rockzene, egy kellemes hangú hölgy énekével...Nincs itt különösebb gond, csak szerintem ez esetben is helytálló a "jóból is megárt a sok" mondás, ugyanis a majd 1 órás játékidőt túl hosszúnak tartom!
Alapvetően bejön nekem ez a valóban nagyon tömény, technikás muzsika!A bőgős sokszor már-már jazzbe hajló megoldásaira pedig külön fölhívnám a figyelmet!Idővel akár még emelkedhet is a pontszám!
Töredelmesen bevallom, ez az első "Obi" lemez, amit hallottam!Kicsit gondban is vagyok, ugyanis többen is emlegettétek velük kapcsolatban a death metal jelzőt, pedig amit én itt hallok, az a '90-es évek elejének tipikus crossover zenéje, amolyan thrash/hc/punk hibrid, egy csipetnyi death metallal fűszerezve...Egyébként szerintem nem rossz, de nem is kiemelkedő cucc, amolyan szódával elmegy kategória.
Az egészen kimagasló pillanatok mellett akadnak jellegtelen témák is bőven.
Nem rossz, de semmi extra...
Végigrohant rajtam, mint Usain Bolt a 100 méteren, de ez a lemez nem világcsúcs kategória!:)
Azt hiszem minden szónál többet mondok azzal, hogy szerintem Kátai Tamás a kortárs magyar zene egyik legnagyobb zeneszerzője!
A Noble Elements vége felé, ahogy az atmoszférikus rész után berobban a gitárszóló, az valami frenetikus!Összességében viszont ez a lemez sem győzött meg!
Én továbbra is a Black Stone Cherry-re szavazok!:)
Rétegezett, nehéz zene, sokszor meg kell hallgatni, hogy teljesen feltáruljon. Igaz hogy hosszú, de a PH azon ritka csapatok egyike, amely bármilyen hosszú számot meg tud tölteni tartalommal úgy, hogy ne legyen unalmas. Csak az In Hora Mortis Nostrae miatt nem 10, ez a pont ugyanis annak jár.
Nem panaszkodhatnak a gothic metal kedvelők (mint pl. én:-), kijut nekik a jóból mostanában. Nagyon szép, helyenként progresszív irányba is elmenő zene csodás énekkel.
Nagyon tömény és nehéz anyag, a gondom vele kb. annyi amennyi a többi hasonlóval: a nagy zenei tudás fitogtatása közben nem igazán írtak dalokat, így aztán egy idő után igen fárasztóvá válik számomra a dolog, komoly lelki erő kell hogy újból és újból neki tudjak rugaszkodni. :-)
Nem rossz, de számomra már nem olyan izgalmas mint régen.
Sok jó ötlet és egyéniségre való törekvés van benne, de nem éreztem egyenletesen magasnak a színvonalat, voltak benne számomra laposabb dolgok is.
Magas színvonalú zene, különösebb újdonságok nélkül.
A thrash ezen válfaját kifejezetten kedvelem, ezt a lemezt is szívesen hallgatom.
Ha ez nem 10 akkor semmi. :-) Különleges zenei csemege.
Változatos, jó anyag, nem unatkozik az ember hallgatása közben, végig képes fenntartani az érdeklődést..
Amíg szól elszórakoztat, de utána nemigen érzem hiányát.
Nagyon megízható módon szállítják ezeket a színvonalas lemezeket kb kétévente. Különbséget tenni nehéz, mert a zene egy már ideje hasonló, de én személy szerint még biztos nem fogom ezt megunni jódarabig.
Szörnyen eseménytelennek érzem. Én is amondó vagyok, hogy ezt a projectet Arjen Lucassen nélkül nem kellett volna továbbvinni.
Azt tapasztalom magamon, hogy hosszú távon már csak az ilyen nehezen emészthető, agyas death metalokban látom a potenciált. Mindamellett az előző lemezükről megismert kísérleti és avant-garde jellegű dolgokat most lehagyták, ezek miatt volt csak hiányérzetem.
Jó dolog hogy több mint 20 éve tagjai a metalzenei életnek, de a hiányuk sem vágna földhöz :)
Azt hiszem én inkább maradok a fő csapásirányon és várom a következő Kataklizmát. :)
Ilyennek kell lennie egy izgalmas és szinvonalas power alapú progresszív metálnak. Kedvenc számokat is találtam rajta bőven..
Ha csak az alapján ítélném meg ezt a lemezt hogy végig mindössze néhány gitártémát ismételgetnek, akkor bizony elég gyászos lehetne a kép. Viszont ennek ellenére is fasza régi vágású zene ez.
Hatalmas zenei élmény, akárcsak a Tűnő Idő Tárlat. A 10 pont megkérdőjelezhetetlen.
Nem érzem, hogy az anyag javát szolgálná ez a sok atmoszférikus természeti hang, vagy ambient időhúzás, mindegy hogy hívjuk...sokáig épp ezért nem tudott lekötni. (akárcsak az új 1349)
Caaynzene :|>
Igen sok munka fekszik ebben a lemezben és ez hallatszik is. Egyéni, de nehezen megközelíthető zene. Bele kell temetkezni.
Sheolon és Pistikén kívül valaki meg tudja különböztetni ezeket a gothic/női énekes bandákat? Tegye fel a kezét - virtuálisan. Vendégem néhány sörre alkalomadtán....
Szintén francia-kanadai cucc. Hihetetlen hangszeres játék, precízitás felsőfokon, na és kellően előremutató is. Már csak pár erősebb dal kellene....
A gitárszólók Allen távozása után határozottan rendben vannak. Minden más mozdulatlan... és ez így jó!
A Kataklysmos srácok képesek kilépni a saját árnyékukból, és egy más, önálló arculattal rendelkező anyagot kihozni. Hibátlan!
A legutóbbi DT és Queensryche lemezek ismeretében bátran mondhatom, hogy a tanítványok messze leelőzték a mestereket. Jófajta progr. metál, ahol még megmerik taposni rendesen a lábgépet!
Nincs semmi, amire igazán felkaphatnám a fejem. Valami átszáguldott a szobán és becsukta maga mögött az ajtót.....
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs lehetőség egy kiváló stúdió, neves producer/hangmérnök felkérésére. (Nem szól rosszul, de sokkal többet érdemelne...)Továbbra is zseniális.
Elég változatos anyagot hoztak össze az ismert finn zenészek. Időigényes, sok meghallgatást kíván. Később még előkerülhet.
Mókás! Nem az én világom. Nem szoktam még csak hasonlót sem hallgatni.
Komolyan mondom hogy nekem,(akinek az extrémbrutálsátánmetáldurvulat a fő vonulat) tetszik!! Az énekesnőnek olyan Evanescence -és hanghordozása van,ami kimondottan jó.A zenére nem is figyeltem bocs!
Hangszeres tudásuk és zenei vénájuk megkédőjelezhetettlen! Igényes,magas szintű death metal produkció,de ettől még nem tudok magamban Augury témákat dúdolgatni!
Nekem annak idején sokat jelentett ez a csapat,de aztán egyre csak önmagukat másolták,az újdonság ereje nélkül! A visszatérő lemez és ez is zeneileg a 90-es években maradt a maga egyszerűségében!Lényegében mit is várhatnánk mást ettől az ős bandától? Az idő őket igazolta! Itt vannak,pusztítanak,ugyanúgy, mint annak idején! Obi az erő veled van!!
Monumentális! A video is káprázatos!
A zenével semmi bajom,de az énekes orgánuma valamiért idegesített!
Elkezdődik,le megy 5-6 track,megunom!Újra ! Most hangosabban! 1 számmal többet bírtam! Minden féle változatosságot mellőző gitrár folyam,korai Morbid Angel ízekkel és varjú énekkel,egyéniség nélkül,úgyhogy ez a lemez nem fog a kelléktáramba kerülni!
Hungarikum
Más egyébként remekül összeszedett,és a hosszú nóták is szép kerek egységet alkotnak.
Teljesen frankó mocskos rokkünroll!
Abszolút kiszámítható, sablon gothic cucc. Ja, és unalmas is. Nem az én zeném =(
Nehezen emészthető, tömény muzsika. Emellett süt róla a tudás, profizmus. Még emésztgetem...
Az utóbbi idők legjobb Obituary alkotása. Még mindig szeretem őket, akkor is ha abszolút kiszámíthatóak =))
Magasztos, epikus, hangulatos. Minden együtt van. Friss lendület az északi viking/pagan túltengéssel szemben. Most már van "roman metal" is =)
Hasonlíthatnám a Girehez, Denise Milanihoz, vagy bármihez ebben az Univerzumban, nálam ez akkor is maximális lenne =)
Nem rossz muzsika ez, attól függetlenül, hogy elég sok a vakvágány, és kevés közte az igazán fogós téma. A kevesebb néha több. Én is több pontot adnék...
Sosem tudtam azonosulni az Obituary zenéjével, és ez most sem változott. Korrekt zenészi teljesítmény, de például a hangzás is bőven hagy kivetni valót maga után. Sokszor monotonitásba fullad az egész, nincs átütőerő, nem érzem azt hogy erre most feltétlen bólogatnom kellene :)
Monumentális csapást mértek ránk a Kataklysmos srácok! Leginkább a tavalyi Septicflesh anyaggal tudnám párhuzamba állítani, melynek színvonalát szerintem nem sikerült elérnie, de nagyon közel...Óriási album!
Egyedi, érdekes, hangulatos utazást nyújtó korong, sok ötlettel, változatos zenei arzenállal.Tetszik.
Teljesen átlagos hard-rock/punk-rock mix, mindenféle egyediséget, zenei virtuózitást nélkülözve. Az 'énekes' pedig kritikán aluli. Ebben a kategóriában sok, ennél lényegesen jobb album látott már napvilágot.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 132. 133. 134. 135. 136. 137. 138. 139. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2009. július 4.
Sheol Caayn oldboy Pistike66 snecy viribusunitis rudolftor Mighty_Ravendark Otitis_Media ∑:
1. Pistike66
The Project Hate MCM...
The Lustrate Process
9 6.5 10 9 9 8.5     7.5 8.7
2. chipmonkey
Thy Catafalque
Róka Hasa Rádió
7 4 10 10 10 9 9 10 9 8.3
3. Sheol
Stream Of Passion
The Flame Within
9 9 7 10 6 6 6 5.5   7.8
4. snecy
Augury
Fragmentary Evidence
8.5 4 8 8 9.5 8.5 8 8   7.8
5. Critical_Message
Ashent
Deconstructive
7 8 7 7.5 8.5 8 7     7.7
6. viribusunitis
Ex Deo
Romulus
7 6 6.5 7.5 7.5 9.5 10 9.5 9.5 7.3
7. Mighty_Ravendark
Obituary
Darkest Day
7 6 6 7 7.5 8 7 9 6 6.9
8. Morsimperator
ArthemesiA
a.O.a
8 5 7 8 6 7 7     6.8
9. Szadi
Razor of Occam
Homage to Martyrs
7.5 5 5 8 7 6 6.5     6.4
10. Caayn
Bullets & Octane
Bullets & Octane
5 9 5 6 4 6 8   4 5.8
∑:
7.5 6.3 7.2 8.1 7.5 7.7 7.6 8.4 7.2 7.4
Peredhil 2009. július 5., vasárnap, 00:04
Peredhil
Csatlakozott:
2009. május 11.
Hozzászólások: 235
Úristen!

Még új vagyok itt, de ez nekem totál sok imput. Nem hogy elvesztettem a fonalat, de nem is találom egyáltalán. O.o
MotherRoad 2009. július 4., szombat, 19:51
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
A mai nap kimaradt az életemből...
--
Get Stoned!!!
oldboy 2009. július 4., szombat, 14:09
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Itt van a Caayn, itt van újra! (a)
kalap 2009. július 3., péntek, 16:01
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
Válasz alcapone üzenetére:

Különben is az Ex Deo nem zenekar, hanem az a hónalj stift, amit már nem használsz:)
Sajnálom most csak ilyen hülyeségek jutnak eszembe.


az exed dezodora.
alcapone 2009. július 3., péntek, 15:56
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Különben is az Ex Deo nem zenekar, hanem az a hónalj stift, amit már nem használsz:)
Sajnálom most csak ilyen hülyeségek jutnak eszembe.
kalap 2009. július 2., csütörtök, 23:13
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
elég nagy hülyeség, hogy a táblázatban lévő anyagokról nincs is rendes kritika, csak ezek az egymondatos kommentek. legalább a legjobbakról tegyetek már ki részletes recenziót, hamár ennyire tetszenek mindenkinek.
alcapone 2009. július 1., szerda, 21:54
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Ez a mostani eresztés nagyon semmit mondó...
Hun 2009. június 30., kedd, 09:04
Hun
Csatlakozott:
2003. december 28.
Hozzászólások: 41
Nekem azért ezek közül a Thy Catafalque, Project Hate, Ex Deo az állandóan gépen lévő zenék közé került.
A Skycladdel, meg a Sworn Enemyvel együtt... Hogy csak az utóbbi pár hétről keressek zenét. Előtte meg hónapokig 1-2 album maradt fent...
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.064 seconds to render