Kellemes album szép női énekkel. Az általam eddig hallott Kormorán albumok közül ez tetszik a legjobban. Folkosabb lett ez az anyag, és ez nálam mindenképpen pozitívum. Voltak abszolút 10 pontos dalok bőven, de sajnos gyengébbek is akadtak. Negatívum a 66 perces játékidő, és az album címét sem tartom szerencsésnek.
Akik nem csípik a női énekessel felálló gothic csapatokat, azoknak ez is egy unalmas lemez lesz a sok közül. A másik tábornak viszont mindenképpen ajánlott az album beszerzése.
A címadó dal nagyon bejön, de sajnos ez nem jellemző minden számra. Én több folkos részt szerettem volna hallani, de azért összességében egy kellemes album lett ez.
Biztos vagyok benne, hogy nem a srácok hibájából nem szórakoztatott az anyag. Ez a zene egyszerűen nem nekem való. Egyébként ha nem tudom, hogy magyar csapatról van szó, akkor nem is jövök rá a lemezt hallgatva, és ez azért jelent valamit. :)
Acme, ez szörnyű volt. :D
Nem kicsit lepődtem meg, mikor meghallottam ezt a lemezt. Ugyanis én még ott tartottam, hogy megvettem anno a csapat albumait a Sundown-al bezárólag, és hát azok kedvemre való muzsikák voltak. Ez a zene már teljesen más. Rengeteg az elektronika, és ez már nekem sok. Hozzáteszem azonban, hogy ha legalább minden szám olyan lenne mint a "Plasma Phantasma", biztos, hogy több pontot adnék rá.
Nagyon hangulatosra sikerült a lemez.
Sokszor nekiveselkedtem pedig, mégsem sikerült megszeretnem az albumot. Kár, hogy ez a fajta ének ilyen népszerű manapság. :(
A vérvörös vektort átszellemülten követem, tudom, a cél nemességét szentesíti az erekben csordogáló. Azonban hirtelen egy fura dallam üti meg a fülem, mely nevetésre késztet. Hogy kerültek ezek ide?!
A Blaise-i kastélyban sétafikálva felvillan előttem egy Rómába való zarándoklás képe. Rézgarasokat akarok dobni az Apostolfejedelmek sírjához.
A modern viking metál aggasztó irányt vett fel.
A stílus magyar királyai? Akkor milyen lehet a többi zenekar? Zavarbaejtően szolgai másolás.
Foszladozó testű hullák kacsintanak ránk bohókásan, miközben rockyt járnak. És nekünk ez öröm és bódottá'.
Lucifer már a táncparketten is fel-felüti a fejét, de a székhelye ettől még nem változott meg. Csókold szájon a nevemben is, ha összefutsz vele, majd töröld képen, és vondd kérdőre, miért van ebben a nevetséges Manson-maskarában!
A Soil's song 10 pontos, a maradékról pedig régi rajongó lévén inkább nem is nyilatkoznék.
Ez azért koncerten ám az igazi.
Szép s jó, de még egyszer biztos nem fogom meghallgatni.
Újabb fölösleges gótmetál lemez.
Tök jó háttérzene takarításhoz/mosogatáshoz.
Vegyes az összkép, alapjában véve jó lemez, de a túl sok drímes rész és az énekesnek is van néhány gyengébb pillanata.
Rettenetes.
A zene elég halvány, gyenge menzon másolat, de legalább marha jól szól a lemez.
Itt még a töltelék-dalok is nagyon jók. A Journey Through Pressure meg szerintem a valaha írt egyik legjobb számuk.
Szimpatikus csapat jó dalokkal. Kicsit kiforratlan, az énekhangot is szokni kell.
Zeneileg ez rendben is lenne, szép is meg jó is, de ezek a szövegek. Ettől nem a szívem dagad a büszkeségtől, hogy magyar vagyok, hanem röhögök sajnos. Elnézést és bocsánat.
Túl szoft és nekem nem is egységes és nem is az a mély gótikus valami. Szirup.
Átlagos minden tekintetben. Végighallgatni meg inkább unalmas, mint érdekes.
Ez a műfaj se a kedvencem, de sokkal többre tudnám értékelni, ha ez az erőtlen hang nem zavarna be mindig a hallgatása közben.
Ez a torzított hang fura, egy-két jó szám akad rajta, de sosem lesz belőlem jó sztóner. Szerencsére, vagy inkább az ő szerencséjükre.
Azért elég torz és fájdalmas ez, a nyílvánvaló hatások ellenére is, amit szerintem egyáltalán nem zavaróan vagy bántóan használnak fel saját zenéjükben.
Maradéktalanul egyik albumuk se tetszik, persze nagyon sok számukat szeretem. Ezen is vannak egyből ható slágerek, mély és melankólikus csodák és persze némi üresjárat is. Erre három pontot adni meg köcsögség. Pont.
Bevallom őszintén én egy vontatott Neurosis/Isis féle zenére számítottam, ehelyett egy relatíve pörgősebb muzsikát tolnak Burst-ék. Nem baj, de ez az Earth Crisis féle vonal sosem volt a világom. Számonként hallgatva remek, egyben borzalmasan hosszú és kellemetlen.
Kincs!
Nincs különösebb bajom az albummal (tekintve a stílust ez is nagy dolog :) ) de nekem ez is csak egy unalmas gothic album.
A stílus a kedvenceim közé tartozik a Thyrfing nem annyira bár a Valdr Galga albumuk ott van a szeren és ha ezt az új albumot ahhoz viszonyítom akkor ez sehol sincs.
A legnagyobb problémám az albummal hogy nem egységes a dalok minőségét tekintve. Vannak nagyon jó dalok és sajnos gyengébb szerzemények is akadnak azért egy erős 8-asra jó nálam.
Mennyi sok szép 3 pont ]:->
Ez nagyon nem az én zeném.
Jópár hallgatáson voltam már túl de valahogy nem fogott meg az album. Már készültem hogy beírok valami alacsony pontszámot amikor is úgy döntöttem hogy adok neki még egy esélyt és ráhúzódtam fülessel a cuccra na azóta szinte csak ezt az albumot hallgatom :))
Ez is egy olyan lemez ami ha instrumentális lenne sokkal jobb lenne. Ez az óbégatós "ének" nem tesz semmit hozzá a zenéhez sőt számomra zavaró annyira hogy ne akarjam többet meghallgatni az albumot.
Úgy maradj nekem, Nem voltam nem vagyok, Nagyon fáj, Süss fel nap, Szeretni jó. Szóval vannak itt igencsak jó dalok, amiért kedvelem őket, azok ezek. Az ilyen "ki magyar, de magyar, hogy magyar, merre magyar" tipusú szövegek borzalmasan nevetségesek. Szerencsére bőven vannak itt jó dalok, amik ezt kompenzálják.
Átlagos produkció, de jól összerakott dalok, szépen énekelő hölgy, szóval hallgatható, stílus nagy-nagy kedvelőinek bejövős lemez. Nálam, olyan "azért meghallgatom majd még" kategória.
Nagy gond nincs itt, nyersebb, blackesebb album, de bőven akadnak kellemes pillanatok. Szvsz lesznek még a viking/pagan vonalon olyan bandák, akik követni fogják a Vreid vonalát, és a nyersebb hangzású, nem annyira dallamos, de azért északi "ízű" viking/black felé mozdulnak el. És nem is baj ez, egyre jobban kedvelem az efféle zenéket.
Az első, még Nemesis néven kiadott lemez nálam abszolút tízpontos lemez volt, az azt követő Abraxas (ennek ugye a elődje) szintén egy szívesen hallgatott korong. Ezekhez képest ez a mostani, nem igazán jön be, valahogy nagyon érzelemmentesnek hat az ének.
Húzós, tempós dalok még-még okésak, az elborultabb, elszállósabbak (főleg ahol magas hangon nyekergés van) azok néha borzalmasak. Összességében hosszú, unalmas lemez, néhány jó dallal, pillanattal.
Tényleg ritka az a hp-s album, amit ne bírnék végighallgatni. Ezt itt a 6. trackig bírtam.
Érdekes egy banda nekem. Ha új albumuk jön ki, mindig az előző albumuk tetszik jobban. Aztán ahogy minél többször hallgatom (mindegyiket) annál jobban megtalál. Amit csinálnak, azt nagyon tudják, nagyon érzik, nagyon klassz kis dalok ezek is. Nyitó hármas, és albumzárók most a favoritok...
Zeneileg érdekes-izgalmas, főleg a lemezt záró dalok klasszak, de az egysíkú "ének" (effélét alapból utálom) az sokat levon az értékéből. Mondjuk az is igaz emellett, hogy az ilyen fajta zenék között ez, az utóbbi idők egyik legjobbja.
Vagy később fog nagyot ütni ez az album, vagy soha nem fogok vele megbarátkozni :( Valamiért számomra nem az igazi. Pedig jó, meg minden benne van amiért szeretni lehet őket, csak biztos rossz passzban vagyok. Úgyhogy most csak ennyi.
Sajnálom. Az előbbiek közé tartozom. :(
Egy iszonyatosan szarul megszólaló albumot hallgattam végig többször is. Nem tudom pontosan mit csesztek el, de nagyon vékonykára sikeredett a produkció, pedig a zene egész jó. Csak az a fránya 'dög' hiányzik a dalokból.
Az énekesnek valóban nem elég érzelemgazdag a hangja, de itthoni viszonylatban már Pavarottinak számít. Az, hogy a prog. metalt nem ők találták fel, még nem von le semmit a teljesítményükből. Kiváló munka!
Enjoint! :D
Ha "indusztriálmetálkodáshoz" lesz kedvem, akkor még mindig Danzig 'Blackacidevil'-je a nyerő nálam. Cemetery-ék albuma olyan semmilyen. :(
Nagyon lehangoló és unalmas. Semmi izgalmasat nem találtam rajta. :(
Háttérzenének talán elmegy.
Szerintem a kevesebb több lett volna elv itt igazán teljesül, teljesen feleslegesnek érzem a 60 perc feletti játékidőt, főleg, hogy van 3-4 töltelékszám is.
Sokszor a Within Temptation ugrott be, igazából nem is annyira gótik lemez ez, rengeteg metálos rész van. A csaj meg a faszi hangja is kellemes, ha az unalmasabb számokat (Hangman's Lullaby, Children of Chaos, Dead Silent) nem nézzük, bizony jópár fogós téma fellelhető a lemezen.
Nekem úgy tűnt, hogy az előző, 2002-es albumon kicsit visszavettek a srácok, ott le is írtam magamban a zenekart, bevallom ez az album is elsőre elsiklott. Aztán a napokban újra odafigyelve meghallgattam, és nem csalódtam! Hozzák az elvárt brutalitást, sokszor dallamos zenével körítve, a harcias viking atmoszférával. A stílus kedvelőinek nagyon ajánlott mű.
Ez a stílus nem éppen a kedvencem. A produkció azon belül is igencsak közepes sajnos.
Nem lesz éppen kedvenc, de hallgatható. Mindenesetre elég hosszú lemez.
Az egész zene alatt mintha valami monton zúgós alapzaj lenne, vagy csak alapból ilyen mély a dolog, nemtom, de nem jött be egyébként sem. A Plasma Phantasma viszont nem rossz.
Ez nekem valahogy teljesen kaotikusnak hatott, pedig többször nekiláttam, nem tudtam kivenni semmit.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2006. február 18.
Sheol Acme cucka EnGrave kispatak kopi maniac Rely ∑:
1. kopi
Katatonia
The Great Cold Distance - 2006
9 7 10 8.5 10 9 3   8.1
2. kispatak
Kormorán
Magyarnak Lenni Hivatásunk
8.5 6 7 6 10 9 7 7.5 7.6
3. maniac
Age of Nemesis
Psychgeist - 2006
5 7 7 6 8 7 10 5 7.1
4. Rely
Thyrfing
Farsotstider 2005
8 7 7 7 6 8 5 9 6.9
5. Sheol
Silentium
Seducia
9 9 5 5.5 6 7.5 3 7.5 6.4
6. cucka
Burst
Origo
6.5 8 8 7 5 6.5 3 6 6.3
7. Acme
Queens Of The Stone ...
Lullabies To Paralyze
3 10 3 7 3 5.5 10 6 5.9
8. EnGrave
Cemetary
Phantasma - 2005
6 7.5 5 7.5 5 4 3 5 5.4
∑:
6.9 7.7 6.5 6.8 6.6 7.1 5.5 6.6 6.7
The Crawling - Anatomy Of Loss (2017)
Kritika, boymester @ 2017. május 14., vasárnap, 10:47
Halberd - Remnants of Crumbling Empires (2014)
Kritika, boymester @ 2017. március 9., csütörtök, 19:29
ARTmania 2016 - 2016. július 29.-30.
Koncertbeszámoló, Lew @ 2016. augusztus 7., vasárnap, 18:25
In Mourning - Afterglow (2016)
Kritika, Nagaarum @ 2016. augusztus 3., szerda, 08:25
Tuska Open Air 2016 - 2016.07.01-03.,Suvilahti, Helsinki
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2016. július 13., szerda, 09:06
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render