Felőlem szado-mazo mariachi bandának is öltözhetnének, ha jó a zene...de annyira érdektelen, lélektelen és unalmas, hogy a végére már tényleg feladattá vált a meghallgatása. Élőben nagy "showt" szoktak rendezni, de ez engem hidegen szokott hagyni. Néhány jobb téma és már ki is fulladt a lemez.
Bő 30 éve ők is ráültek a hullámvasútra, de az előző lemez óta újra az erősebbik oldalukat mutatják. Remek szólók, sodró riffek, eszes dalszerzés és thrash, mindig is ezek voltak a fő erősségeik és ezt hozzák is. Dave bátyánk hangjának jót tett az idő, karcosabbá tették az évek (pedig de jó volt mindig befogott orral utánozni :D). Van töltelék, de akárhogy is nézem a "Big 4"-ból még mindig bennük maradt a legtöbb szufla.
Mostanában nem vagyok black metalos hangulatban, de amit ez a banda ezen a lemezen művel az nem semmi! Végre egy jó underground anyag! Szépen és okosan felépített összetett számok, remek hangzás, hallatszik a kemény munka és a nem mindennapi teljesítmény! Csak így tovább!
Nagyon jó lemezek lettek beajánlva ebbe a körbe azt konstatálnom kell! Ez is kitűnő a stílusában akárcsak a Gaerea, így a pontszámom is ugyanaz. Már csak az a kérdésem, hogy hol voltak az ilyen lemezek eddig? Remélem ez a minőségi kiugrás a jövőben is megmarad, mert ilyen lemezeket szívesen hallgatok.
Mai fejjel pláne nem értem mi értelme egy ugyanolyan lemezt elkészíteni, mint az előző, más bandáknál előzőek?!? Ráadásképpen egy másik banda (Carcass) zenéjének szolgai lekoppintásáról van szó, akik kb. i.e. 600-ban játszották ezt. Ez lenne a fejlődés, az előremutató produkció? Hát részemről ez nem teljesítmény! Még arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább a borító legyen valamilyen. Már volt ?szerencsém? hozzájuk a 450-es hangpróbán, s mivel az anyag copy ugyanaz, így a pontszámom is.
A korai lemezek közül a Burning Bridges nagyon jó, de az azelőttiek annyira nem nyűgöztek le. Az Angela Gossow-os korszak nekem inkább bejött, az olyan számok, mint a Ravenous, az örök kedvenc We Will Rise és sorolhatnám. Szerintem Alissa White-Gluz is remek választás volt a War Eternal lemez pedig méltó folytatás. A Will to Power bár megvan CD-n, de jó ha ötször lepörgött, nekem az annyira nem jött be. A mostani lemez viszont méltó folytatása a már egyébként is figyelemre méltó életműnek! És végre halljuk Alissa gyönyörű hangját is. Ennyi idő után egy ilyen lemezzel kell visszatérni és felülni a trónra!
A maskarás bandákat nem csipázom és ebbe a Slipknot is vastagon beletartozik. Stílusilag a Motor Sister-hez áll közel, de az jobb. Az énekes hangja kifejezetten idegesítő!
Kellemes, de nem túl kemény. És most ne gondoljon senki semmi rosszra. :) Zeneileg rendben van!
A 428-as hangpróbán már hallhattuk őket! Az akkori lemezhez képest én nem hallok minőségi változást, így a pontszámom is ugyanannyi, mint akkor. Egy könnyed, szórakoztató, de színvonalas produkció ez. A menyecske hangja varázslatos!
Érdemei elismerése mellett nem tetszett.
Engem nem zavarna, hogy lemásolják a megszólalást, de ha már ezt teszik, írjanak olyan jó dalokat is, mint amilyenek a régi Carcass lemezeken voltak. Mondjuk ez manapság már a Carcassnak sem sikerül... Amúgy a régebbi albumok jobbak voltak emlékeim szerint, de lehet csak megörültem a hangzásnak.
A hallgatóbarát melodeath tuti nem az én közegem.
Ez sem az én világom, de még untam is.
Nincs vele baj, de nem az én világom.
Még a hp előtt többször meghallgattam. Átment azon a szűrömön, ami régi bandáknál szokott előjönni, hogy kidobom az új lemezt a lejátszóból és inkább tolom a régit. Itt nem volt ez. Mindig is jobban kedveltem a Megadethet a Metallicánál, ez az album is erős lett. Nem klasszikus, de erős.
Inkább szeretkezzen velem egy taliga aprómajom, mint hogy ezt még egyszer meghallgassam. Maradnék az Arkonánál, ha már orosz és folk. Értem én, hogy orosz Korpiklaani, de én már az eredetit sem szeretem.
Nálam eddig év lemezei (és meglepetései) közt van. Érdekes, amióta belenézegettem, hogy lehet aival képeket generálni, azóta felismerem, hogy egy jó csomó underground projekt használja a módszert :) Elsőre nagyon jó képnek tűnik, de jobban megnézve totál logikátlan jelenségeket fedezni fel a részletekben.
Jól használja az ős-Carcass-i hagyományokat, úgy hogy mindvégig tud új elemeket felhozni a már jól ismert alapokhoz. A stílust ugyan nem tudja megváltani, de előadásmódjával talán szélesebb körhöz is eljut majd a japán-Carcass. - Az külön dicsérendő, hogy jó hosszan jammeljen valaki egy grind zenekarban, illetve a nagy őstől egyes dal elemeket felhasználjon, kifacsarjon. - A stílus szerelmeseinek kötelező, a többiek pedig - mindezt emészthető formában tálalva - tegyenek vele egy próbát. (A nóták talán hosszabbak az átlagnál. :D )
Patikamérlegen adagolt finn mdm Tuomas Saukkonen-től és zenekarától. Hatásos, még hosszú távon is. - Néha olyan érzésem volt a hallgatása közben, hogy filmzenét hallgatok. Az, hogy ez előny, vagy hátrány mindenki döntse el szíve és belátása szerint. - Itt olyan súlyos riffelés folyik, hogy egy hetes konditermi felzárkóztató ajánlott. Újoncoknak is hallaniuk kell, de legalább apunak, anyunak mutassák meg, fajsúlyos s epikus...
Hát elkezdődött... Megérkezett az orosz Finntroll, Korpiklaani képmására vodkásított Zmey Gorynich is. :) Titokban mindig is csíptem ezt az elcseszett/b@szott társaságot Alexandra tündéri és Dmitriy, néhol gyermeteg, de bizonyosan elmebeteg hangjával. Igazi zenebohócok a srácok, s legalább ennyire is kell komolyan venni ezt a társaságot. A folk metal/deathcore elemek vegyítése nyerő ötlet, aki szereti a könnyed szórakozást. A népi kórusok, elemek pedig sokat emelnek a legízesebb vodkában érlelt nótákon. Nem kell nagy zenei meglepetésekre számítani, illetve véresen komoly mondanivalók szimbolikájában vájkálni... Csak hallgatni. :) - Át kell írni a lakásbiztosítást, mert a srácokkal leteszteltem a zenét, s működött. :) - Aki meg tud (még) oroszul, tuti nevetni is fog.
Feszes, pusztító lengyel fekete fém. Garantált a minőség.
A Stigmatával ismertem meg a bandát, aztán vissza a Black Earth frenetikus energiabombához, majd a Burning Bridges is betalált, de már azért érezni lehetett az egyre erősebb melodikusságba hajlást. Liiva kiválása nagy pofon volt, egy női énekes még nagyobb. A koporsóba nálam a szeget a teljes fesztivál elhajlás és az egyre érdektelenebb, unalmasabb, kiszámíthatóbb lemezek tették. Alissa számomra a mai napig ellenszenves, és nem is érzem átütőnek a teljesítményét sem. Mindezek ellenére a Deceivers-en van egy rakat iszonyat feszes téma, egy jó pár üresjárat és nem kevés arcpirítóan langyi megoldás is. Összességében nekem 7 és nem fogom hallgatni, de mindenképpen a női énekes éra egyik legerősebb lemeze.
A Dystopia egy iszonyatosan erős lemezre sikeredett, totális meglepetés volt Megadave-től a tempó, a feszesség, a frissesség. A friss mű... érdekes gondolatokat hozott számomra. Egyértelműen ismét egy nagyon erős 'deth lemezzel van dolgunk. Ami totálisan meglepett, hogy mennyire felidézte bennem a Peace Sells / So Far / Rust hármast. Nem tudom megmondani konkrétan miért, de sok téma (zenei és szöveg), énekmegoldás, szerkezeti megoldás mind mind a hőskorszak három ikonikus lemezét juttatta eszembe. Ami jó. Meglepő. Érdekes. Nyócésfeles. Még érlelődik.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 476. 477. 478. 479. 480. Full screen Vertikális nézet
2022. október 8.
Husky mike666 69Nostromo79 Szpeter ∑:
1.
Wolfheart
King of the North
10     9   9.5
2.
Gaerea
Mirage
10 9       9.5
3.
In Twilight's Embrac...
Lifeblood
9.5 9     9 9.2
4.
Megadeth
The Sick, the Dying... and the...
8   8.5   8.5 8.3
5.
Arch Enemy
Deceivers
7.5 10 5   7 7.4
6.
Motor Sister
Get Off
8 7 7     7.3
7.
Zmey Gorynich
????????? | Izhitsa
7.5 8.5 2 9   6.8
8.
Pharmacist
Flourishing Extremities on Uns...
9 2 6 9.5   6.6
9.
White Rune
Dawn of the White Rune
4.5 5 10     6.5
10.
Gwar
The New Dark Ages
5 4.5 5     4.8
∑:
7 6.9 6.2 9.2 8.2 7.4
Megadeth - Countdown To Extinction (1992)
Kritika, Armand @ 2019. július 14., vasárnap, 16:20
The Crawling - Anatomy Of Loss (2017)
Kritika, boymester @ 2017. május 14., vasárnap, 10:47
Megadeth - Dystopia (2016)
Kritika, emp @ 2016. január 23., szombat, 13:36
Diesear - Ashes Of The Dawn (2013)
Kritika, boymester @ 2016. január 21., csütörtök, 19:15
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.015 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'3gpsr7il2mt9v4n2319t834lm3','','szoveg|s:7:\"LBNGBYG\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:12:\"neurosis.php\";lyricsrow|i:1;','44.192.26.60','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1