Jóféle black anyag.
A hosszán kívül nem tudok negatívumot felhozni. Tényleg hosszú kicsit, de ebből a 15 számból az utolsó 3 korábbi számok újradolgozása és van rajta egy Korn feldolgozás, ami összesen majdnem 20 perc mínusz.
A kör meglepetése számomra, pozitív értelemben.
Igen, ez is tetszik valakinek, mint a mellékelt ábra is mutatja. Én nem vagyok köztük.
Jóféle death anyag.
Valóban, eléggé középszerű sajnos.
Csak nekem tűnik halknak, tompának a hangzás? Szerintem sok érdekes részlet elsikkad emiatt.
Kicsit olyan mint a karácsonyi vagy húsvéti nagy zabálás. A felénél elteltem vele, utána akármilyen jó már nem esik jól.
Nem igazán értem mit keres itt, de szivesen hallgattam.
Többnyire elég monoton darálás, de van néhány jó pillanat, főleg a málházós részek.
Számomra ilyen az igazi funeral doom. Jók a szimfonikus betétek, a tiszta ének nem giccses, lehet, hogy kicsit hosszú lemez, de akár számonként hallgatva is be tud szippantani a hangulata.
Többszöri hallgatás után sem találtam semmi kiemelkedőt, ettől függetlenül jó volt hallgatni
Baromira untam a zenét is és az éneket is.
Elég egyhangú, nem hallgatnám meg még egyszer.
Tetszett. Szinte olyan érzés hallgatni minta a koncerten az első sorban csápolnék.
Nem szeretem ha a felrázott üdítőt a pofámba spriccelik. Néha olyan érzésem volt, mintha a háttérben egy másik lejátszó is bekapcsolva maradt volna.
A 2005-ös Nocturnal Beast óta nem volt ilyen brutál a csapat. Pusztító black metal a javából. Még a 10 pont is beérhet.
Ez még gombócból is sok lenne, nemhogy ilyen monoton deathcore-ból. A vokál, a struktúra és mértéktelen, ezáltal számomra értéktelen.
Nagyon poénosak a videók. Ezért a magas pont, a többi kabaré.
Diablo Swing után ahallgatva mennyei manna a fülnek. Sablonos, de kíméletlen, kegyetlen death metal.
Látványosan sokat fejlődött a projekt, néhány dal kifejezetten erős, de ez így egy kicsit sok. Van mit gyomlálni.
Nagyon messze kell lenni a svéd death metaltól, hogy ne találkozzunk Rogga nevével. Persze a Paganizer a fő ág, a legfontosabb bandája. De nekem nagyon bejött az Eye Of Purgatory (The Lighthouse), nagyon jó volt a Those Who Bring The Torture (Dark Chapters), a Revolting (The Shadow At The Worlds End), a Grisly (Salting The Earth) is. A Massacre csalódás lett...
Erre inni kell. A torzított géphang már az első, végtelennek tűnő dal során felkavara a gyomrom...
Olyan semmilyen számomra, de lehetne rosszabb is...
Azért egy 20 éves, döccenésmentes minőséget képviselő életmű nálam jelent valamit...persze nem szórnak virágokat a koncert alatt a közönségbe, hogy szórakoztassák őket és nehogy sértett lelki világgal érjenek haza a buliból, de ez már csak részletkérdés. A tizest meghagyom a Discordia - Traitors - Heirs To Thievery hármasnak.
Nagyon kedvemre való a lemez hangzása és megoldásai, csak nekem ez a disszonancia olyan, mintha fogták volna a jó ötleteket és felrázták volna, mint a szénsavas üdítőt, ami felfrissítés helyett pofán spriccel... Rövid anyag, nem is kellene belőle több minősége ellenére.
Az átlag deathcoretól jobb, de sosem szerettem a műfajt.
Néhol a Sigh-ra emlékeztetett, azok a részek tetszettek, összességében viszont inkább idegesített.
Mi tagadás, hamar egymásra találtunk! Egyszerűen imádom ezt a fajta black metal-t! A veterán svéd banda méltán viszi tovább azt a zászlót, amelyet a Dissection-nel és a Naglfar-ral közösen emeltek magasba még a '90-es évek elején! Erre a lemezre nem tudok a maximumnál kevesebbet adni!
Az amcsi deathcore banda ezúttal is remek albumot hozott össze! Nekem a 2014-es Die Without Hope című lemezük tetszik legjobban az eddigi diszkográfiából, és egyszer a Brutal Assault fesztiválon is elcsíptem őket. Nagyon király csapat!
Az a durva, hogy a Celebremos Lo Inevitable című dalt több, mint egymillió egyszáz-ezren hallgatták meg eddig a YouTube-on. Egyébként érdekes zenei kompozíció. Ahol a hangszerek dominálnak, ott akad egy-két említésre méltó, metal-t idéző szösszenet. Összességében azonban nem üti meg az igényszintemet még annak ellenére sem, hogy a hangulata néhol egészen kellemes.
A dalok témájától és a tagok mókás (na jó, ciki) "művészneveitől" elvonatkoztatva, kifejezetten a zenére koncentrálva ez egy nagyon erős debütálás a kaliforniai death/black hordától. Kellemes, péntek reggeli felüdülés volt meghallgatni a lemezt, amely még biztosan elő fog kerülni, ha durvulatra éhezem!
Az előző HP fordulóban a Shape of Despair zenekar lemezével kapcsolatban fogalmaztam meg sajátos viszonyulásomat a doom metal stílust illetően. Nos, a Talsur legújabb albuma teljesen elkapott. Tökéletesen táplálja azt a lelki állapotot, amit Lénárd László halálával kapcsolatban érzek. Az album hossza sem zavar, gyakorlatilag egész nap, megállás nélkül tudnám hallgatni! Nagyon ritka, hogy egy doom lemez ennyire lataglóz engem, de ez most telibe talált!
Nagyon szeretem a death metal stílust, és az old school cuccokat is. Ez a lemez is jó, de valahogy nem volt rám nagy hatással, nem dobtam tőle hátast. Ettől függetlenül erős anyag!
Tetszik az albumokon átívelő történet koncepciója: újonnan felfedezett bolygók évszázadokon át tartó gyarmatosítása, valamint az ember alkotta istenek és a Titánok nevű, város méretű gépek háborúja. Minden album közé beiktatnak egy kislemezt, melyek kitöltik a történet hiányzó darabjait, és áthidalják az albumok közötti űrt. A zenei megvalósítás viszont nem az én világom annak ellenére sem, hogy vannak igazán zúzós részek is a dalok között (pl. The Embers of Old Earth).
Bevallom, a borító és a stílus alapján is jobbra számítottam a szlovák bandától. Harmadszor már nincs kedvem végighallgatni.
Death metal a javából, a szájam íze szerint! A Misery Index most sem okoz csalódást! Sőt! Rendesen odavág az arcba! A 'Complete Control' és a 'Conspiracy of None' óriási dalok, biztosan koncertkedvencek lesznek!
Kedvelem a stílust, bár néhány képviselője valamiért úgy gondolja, hogy minél technikásabb és nehezen befogadható, annál jobb. Ez a lemez is túl lett matekolva, de még ennek ellenére is egy erős progresszív tech/death anyag.
Mivel szeretem a Dimmu Borgir-t, így ezt a lemezt sem volt nehéz meghallgatni. Sok hasonlóságot hallok a két zenekar zenéje között, bár a Dimmu szintjét csak közelíti, de el nem érheti. Jó lemez azért.
A vokál mennyiségét soknak érzem és a számok is lehetnének jobbak, mert elsőre elég egyformának tűntek. Összességében a kellemes anyagok nevű fiókba került.
Mintha a Macskafogó című rajzfilm zenei betéteit hallgattam volna. Itt a másik véglet jelenik meg, ami számomra éppen olyan vadhajtás, mint ?a zenék a diliházból? félék. Ez éppen annyira távol áll tőlem, mint azok. Az biztos, hogy a keményebb metal zenékhez szokott füleknek ez egy kínzás. Már csak egy kérdésem van. Cirkuszban is fellépnek?
A külsőségektől most eltekintek, mert az nevetségesen gyermeteg. Pusztán a zenei részre koncentrálva nekem eszembe juttatta egy zenekar lemezét, mégpedig a Bolt Thrower-nek a Realm of Chaos című kiadványát. Természetesen nem éri el annak a minőségi szintjét, de a hangzásbeli és zenei hasonlóság miatt hat pontot megérdemel.
Rémálom volt, soha többet.
Kiváló death metal alkotás, nem vitás. Év lemeze nem lesz, de kellően magas színvonalat képvisel, hogy még előkerüljön. Köszi az ajánlónak!
Elég különlegesnek hatott. Nagyon modern, de ez engem nem zavart. Én el voltam vele, jó lemez. Köszi az ajánlónak!
Érdemei elismerése mellett nem tetszett.
Minden szempontból tetszett, nem igazán tudok belekötni semmibe. Jó és ötletes számok, a mai kornak megfelelő kitűnő hangzás, remek szólók és dobjáték.
A három számos koncepciót nem igazán értem, meg a tíz perc feletti számokat sem. Ez a fajta (antik) vokalizálás már nekem nagyon unalmas. A zenei rész sem győzött meg és itt is állandóan pofáznak, megy a vokál állandóan, ami a zenei részbe is nem kicsit bezavar.
A 97-es Moonlight Gate a kedvencem tőlük, az még egy elég emperoros anyag volt. De azóta sem okoztak csalódást és ez az új album is állat lett. Azért egy jóval töményebb és hitelesebb irányvonalat képvisel, mint a Dimmu.
Pedig már örültem, hogy egy nem is olyan rossz deathcore lemez. De valamiért ez a műfaj nagyon megalomán, többszor szepelt már itt egy óra körüli deathcore anyag. Ennyire viszont nem jó.
Mondanám, hogy semleges, de igazából zavart is.
Jóféle kecskebaszó metál.
Brutál hangulat nagyrészt, de ezen tényleg lehetett volna húzni azért itt-ott. Update: egyre jobban tetszik és egyre kevésbé tudom megmondani, honnan kellene rövidíteni. Valszeg sehonnan.
Ez az eddigi legjobb anyaguk.
Nem zavart, de nem is élveztem. Nem tenném be még egyszer.
Szóval tök jó lenne ez a lemez, ha írtak volna témákat is. Imádom a hangzást, a vokált, minden a helyén lenne, de hát pár jó riff azért elfért volna :)
Jó, de nálam most a Paganizer nyert.
Kicsit érdekesebb, mint a 0n0, de csak ennyivel.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 472. 473. 474. 475. 476. 477. 478. 479. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2022. augusztus 13.
banya07 boymester CarolusRex dimmurtal Husky mike666 ∑:
1. CarolusRex
Misery Index
Complete Control
8 9 9.5 9 9 9 8 8.8
2.
Lord Belial
Rapture
8.5 7.5 9.5 7 10 8 9 8.5
3.
Paganizer
Beyond the Macabre
8.5 8 9 8 7.5 9 9 8.4
4. banya07
Talsur
Dark
5 10 8 7 9.5 2 9 7.2
5.
Carnifex
Graveside Confessions
9.5 7 5 5 8.5 7 6 6.9
6.
Abhorrency
Climax of Disgusting Impuritie...
2.5 6 7 8 7.5 6 8 6.4
7.
Haunter
Discarnate Ails
4 2 7 8.5 7 4 7.5 5.7
8. dimmurtal
0N0
Unwavering Resonance
4 4 6 4 6.5 5 6 5.1
9.
Mechina
Venator
5 3 2 3.5 6 8 5 4.6
10.
Diablo Swing Orchest...
Swagger & Stroll Down the Rabb...
9.5 8 2 3 3 2 3 4.4
∑:
6.1 6.5 6.5 6.3 7.5 6 7.1 6.6
Breakdown sortüzek estéje - Carnifex, Oceano, Aversions Crown a Dürer Kertben
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. április 26., csütörtök, 00:21
0N0 - Reconstruction and Synthesis (2016)
Kritika, farrrkas @ 2016. július 21., csütörtök, 00:18
Brutal Assault 2010 - 3. nap - 2010. augusztus 14., Jaromer
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2010. augusztus 22., vasárnap, 10:49
Bonecrusher Festival 2010 - 01.18, Diesel
Koncertbeszámoló, butch @ 2010. január 20., szerda, 09:30
The Grotesquery - Tales Of The Coffin Born (2010)
Kritika, haragSICK @ 2009. december 24., csütörtök, 14:25
Paganizer - Carnage Junkie (2008)
Kritika, haragSICK @ 2009. október 4., vasárnap, 12:52
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.028 seconds to render