Az intronál aggódtam, hogy nagyon hosszú lesz ez így, ilyen nyavalygással. De aztán szerencsére a további számokban csak részben van benne ez és végülis elment egynek, én pont a végére kezdtem el unni.
Meglepett, valamivel jobban tetszik, mint az Inferi. Meghallgattam egymás után vagy háromszor, a harmadik, Reborn as Kings számot meg még többször. Jó volt.
Eddig ez tetszik a legjobban a pontozottak közül. A borító valóban nagyon tetszetős, a zene pedig jó megszólalású, bitang hangzású technikás/melodikus death metal.
Csak névről ismertem a bandát eddig, a Coal Chambert sem ismerem. Ez is elment egynek, nem rossz, a lemez második felében számomra több volt a jó szám, pl.: Witches, Dealing with Demons (ez kifejezetten tetszett) vagy a You Give Me a Reason to Drink. A stílus nem mindennapos hallgatnivaló nálam, de egyáltalán nem rossz.
Na, hát az ilyen zenéért sem feltétlen a Fémforgácsra kell jönnöm, ha hallgatni akarok. Ennek sok köze nincs a "hagyományos" punkhoz, sokkalta inkább valamiféle alternatív/elektronikus szintipop (ami nem kevésbé giccsparti, mint egy epikus power metal lemez...), amire aztán ráaggatták ezt a post-punk jelzőt, mert csak (jól hangzik). Az meg ugye láthatóan senkit nem érdekel, hogy ez gyakorlatilag a Depeche Mode zenéjének az "összelopkodása", ha már másik lemeznél is felmerült ez...és igen, fel lehet vetni a kérdést, hogy mennyire is illik ez ide a HP-ra. Arányaiban nézve maga a zene elmegy, az orosz ének, vagy minek is nevezzem szintén, csak éppen ugyanolyan, mint bármelyik, már mások által is említett banda zenéje. Ezek után legközelebb simán jöhet az új Pet Shop Boys lemez is (ha még nem futott ki az egy éves időkorlátból), az is van ennyire "jó" a maga műfajában...
Nem rossz, az utolsó két dal kimondottan tetszett, az, hogy magyarok pedig szintén pozitívum, de huzamosabb ideig, önszántamból nem hallgatnám.
Nem rossz, az első néhány szám egész jó, aztán a második felét meg már borzasztóan untam. Amikor átment az egész egyre inkább világfájdalomba. Az énekesnő hangja, orgánuma sem rossz, de számomra hosszú távon egysíkú/egyhangú, ami aztán a lemezre is rányomja a bélyegét.
Ez nálam nem üti meg még a közepes szintet sem. Abban igazat adok, hogy a hangzás nem a "szokásos" hulladék, attól valamivel jobb, az elszállós részek meg olyanok, amilyenek. A lemez borongós, melankolikus hangulatára adok néhány pontot.
Akartam lemezkritikát is írni, de sajnos mostanság nincs sok időm. Ahogy egyre többet hallgatom, egyre kevésbé emlékeztet a Powerwolfra és egyre több mindent fedezek fel benne. Zeneileg, hangszerelésileg és hangzásvilágban nem lehet belekötni, akármennyire is akarják ezt itt többen is így beállítani (Ezekiel énekesnek pont olyan jó hangja van, ami kell ebbe a bandába, én például nem is hasonlítanám Attila Dornhoz, mert teljesen másképp énekel hozzá képest). Az olyan dalok, mint a Thanatos, a klipes No More Place in Hell, a The Sword of Sorrow, a The Dusk is Coming vagy akár a záró Redemption mind nagyon jók). Az, hogy mennyire "giccs" meg mennyire "gejl", ezt ennyi erővel a Hell-re is el lehetne mondani, aztán 2011-ben meg 2013-ban kiadtak két (szinte mindenki szerint) hibátlan lemezt hasonló stílusban (jó, ők NWOBHM, de hasonlóan epikus, teátrális zene és előadásmód jellemzi őket is, és nagyon kéne már egy harmadik Hell album). Abba megint nem mennék jobban bele, hogy szerintem van egy érdekes koncepció, amit ők is használnak (mint például a Warkings-nál vagy a Ghostnál is, az pedig csak még érdekesebbé/misztikusabbá teszi számomra az egészet, hogy abszolút nincs sehol fent, hogy kik lehetnek a bandát alkotó zenészek). Az megint csak nem igazán állja meg a helyét, hogy ez csak a közepes szintet súrolná alulról külföldi oldalakon...én is utánanéztem már jó néhány külföldi lemezkritikának (magyar oldalon még nem láttam kritikát róla, de volt itt angol, német, olasz, spanyol, görög, ukrán, orosz, holland, stb.), és 6/10 volt a legkevesebb, amit adtak rá. De mindegy is. Debütalbumnak ez a műfajban és az érdekes koncepcióval szinte tökéletes.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 450. 451. 452. 453. 454. 455. 456. 457. ... 473. Full screen Vertikális nézet
2021. október 9.
∑:
1.
Apostolica
Haeretica Ecclesia
9.5 9.5
2. Husky
Acheron
Forwards to Ruin
8 8
3.
Inferi
Vile Genesis
7.5 7.5
4. CarolusRex
Reason
The Divine Rest
7 7
5.
DevilDriver
Dealing with Demons Volume I.
6.5 6.5
6. Armand
White Walls
Grandeur
6 6
7.
Flame, Dear Flame
Aegis
5.5 5.5
8.
Faggot
Moon Is A Leader
3.5 3.5
9.
The End of Electroni...
Voskhod
1.5 1.5
∑:
6.1 6.1
Reason interjú
Interjú, emp @ 2010. október 7., csütörtök, 17:57
Reason - Halcyon Days (2010)
Kritika, emp @ 2010. október 1., péntek, 10:56
Megadeth - DevilDriver - 3 inches of Blood - 2010- június 20. PeCsa
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2010. június 22., kedd, 23:13
Heretics & Pagans Euro Tour '09 - Okt. 17, Pécs, Toxic
Koncertbeszámoló, butch @ 2009. október 29., csütörtök, 09:20
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.011 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'rmmc77eqpsh7jacv6lhof3hkf1','','szoveg|s:7:\"DTIUHSL\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','44.192.65.228','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1