Igen határozottan ellenkeznem kell az itt olvasott véleményekkel, vagy legalábbis egy részével. Ez a demóból lett 4 számos EP a death metalt a lehető legjobb formájában mutatja be. A négy dal sötét, vészjósló hangulata tömjénfüstként lengi be a termet, amelyben megszólal. A Bölzer EP-ken hallott ádáz tekervényekhez hasonló fogós (!), elsőrangú témák, az ember agyába fészket rakó harmóniák... nemhogy fárasztóvá, hanem kiemelkedővé teszik ezt a rövid kiadványt. Sikerül minden szerzeményben megragadniuk valamit, ami gyökeret ereszt még a betonba is, hogy a repedéseken keresztül a világra eressze az alsó rétegek mérges gázait. Tucatszor meghallgattam már, és fogom is még!
A Järtecken a viking hangulaton kívül a férfias, marcona riffekre, izmos megszólalásra is nagy hangsúlyt fektetett. Igazi keménykötésű metal lemez.
Eddig ösztönösen elkerültem a Lacuna Coilt, nem is hallgattam meg egyetlen lemezüket sem, most már értem is, mi elől védekeztem. Egy átlagos ordibátor és egy kellemetlenkedő nőszemély duettezik teljesen átlagos és kimondottan felszínes (vagy mondjam úgy, hogy diavatos?) muzsikára. Úgy csúszik rajtam végig minden nyom nélkül, mint az olajozott hal a lakkozott padlón. Egy szó, mint száz: nem nekem szól.
Az első pár dallal úgy voltam, hogy ha sörözés közben, vagy valakinek az autójában ez szól, nem zavarna, ám a hetedik nótától arrafelé nagyon kikezdte a türelmemet a csapat a "nyálas" szerzeményekkel. Én amúgy az Aerosmith-t sem bírtam soha meghallgatni, szóval nem nekem szól, talán ennyi az egész.
Izmos, erős, profin előadott, energiától duzzadó két dal ez. Black metal minden sallangtól mentesen, kipróbált építőanyagból, de lelkes, komoly hozzáállással.
Szerintem nincs nagy gond ezzel a lemezzel, ha háttérzeneként akarunk rá tekinteni. Az én figyelmemet sem köti le teljesen, főleg nem ennyi ideig, de ahogy sétálgattam vele Újpalota környékén, valahogy illett a panelrengeteghez... meg az elkalandozott gondolataimhoz. Nem elég izgalmas ahhoz, hogy magamtól felrakjam a jövőben, de one-night stand kapcsolatnak megteszi.
Teljesen tisztességes doom-death anyag. Kiemelkedőnek nem mondanám, eredetinek meg pláne nem, de abban a sötét stílusban alkot, ami számomra nagyon szimpatikus. Érdemes próbálkozni vele!
Vannak, akik sosem fognak tudni kibújni a bőrükből. Akármit is csináltak a pályájuk során ezek a zenészek, akármerre is vezetett az út, a 90-es éveket is megidéző, de mai hangzásba ágyazott black metalt játszó Mortemen keresztül is kiderül, mennyire érzik, mennyire a vérükben van a black metal és annak meghatározó atmoszférája, ereje és tüze. Érezni a lemezen az Arcturust, meg úgy en-block a black metal esszenciáját. Szerintem a dalok izgalmasak, pár hallgatás után előbukkannak az erős dallamvezetések, a szerzeményeknek arcuk, karakterük van. Kár lett volna elsiklani fölötte.
A Fleshgod Apocalypse jutott a Singularity zenéjéről eszembe. Nekem nagyon ritkán jönnek be a szimfo-technikás-steril death anyagok. Vannak ötletek, de engem a közeg, amelyben elhelyezték őket, nem hat meg. Próbálkozzanak a műfaj hívei.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 401. 402. 403. 404. 405. 406. 407. 408. ... 490. Full screen Vertikális nézet
2019. október 26.
farrrkas ∑:
1. farrrkas
Jade
Smoking Mirror
10 10
2. Lew
Mortem
Ravnsvart
9 9
3.
Ereb Altor
Järtecken
8.5 8.5
4. Eroen
Woe
A Violent Dread
8 8
5. boymester
Mortiferum
Disgorged From Psychotic Depth...
7.5 7.5
6. Armand
Orso
Paninoteca
6.5 6.5
7. Weide
Singularity
Place of Chains
6 6
8. oldboy
Block Buster
Losing Gravity
5 5
9. nascence
Lacuna Coil
Black Anima
4 4
∑:
7.2 7.2
Sons Of Crom - The Black Tower (2017)
Kritika, boymester @ 2017. október 17., kedd, 20:08
Interjú Szabó Szabolccsal - a Drow frontemberével
Interjú, 9000Sanyi @ 2015. október 5., hétfő, 10:51
VII. The Chromized Land fesztivál - 2008.08.22. - Debrecen, Új Vigadó
Koncertbeszámoló, ensomhet @ 2008. augusztus 26., kedd, 22:48
Mortem - interjú
Interjú, zemial @ 2007. március 1., csütörtök
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render