Lovecraft-i death metal a Cthulhu hagyaték szerint, egyenesen Finnországból. Akinek ez mond valamit az zabálni fogja. Sajnos én kevésbé vagyok fogékony erre... Északi nyelvrokonaink vízhangosított hörgése sem javít a helyzeten, igazából minden egyes mozzanata megjósolható. - Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ez egy rossz album lenne, csak mi nem találtuk meg a közös hangot. (Lehet köpködni.)
Azt írják magukról, hogy brutal death metal banda... De elég lesz ez csak deathcore-nak is. - Ha nem lenne ilyen iszonyat műanyag, még tetszene is. Csak a stílus híveinek. Előnye, hogy nem túl hosszú az album. :D
Zenekart illetően ennél nagyobb kavarást már csak a Barátok közt-ben lehet látni, hallani. Akinek kedve s ideje van az keressen rá. Amúgy meg egy jól összerakott fekete fém album lengyelhonból. :) - Igazából meg nem beszélni kell erről a különös atmoszférával megáldott lemezről, hanem hallgatni. (Marhajó témák garmadája sorakozik fel, s aki egy kicsit is fogékony a stílus iránt az garantált, hogy itt jól fog szórakozni.) - Minőségi BM.
Huh, amikor egymás után kétszer sem sikerült elfogadtatnom a kommentet, s adott pontszámot, feladtam az újboli próbálkozást. :D - Legyen az eredmény hát beszédesebb mindennél. :)
No comment. Pontosan 36 perc 26 másodperc ment bele a lecsóba.
Igazából most a Carcass Heartwork-je jutott eszembe. Amikor anno kijött Jeff Walkerék albuma szinte legyalulta az embert, és egy percre sem hagyta levegőhöz jutni. És mi a párhuzam a black metalt játszó izlandiak és death metal-os veteránok között? Ugyan az: a hangzás. Nagyon jól eltalált az egész, s kb. ennyi. Nem érzem többnek a produkciót, mint a hasonló stílusban serénykedő ukrán, orosz, lett black metal hordákat. Kötelező iparosmunka.
A kezdeti meglepetések után, s a hamar megszokott jó minőség ellenére is szórakoztató kis lemez ez. - Most viszont érzem azt, hogy ezzel az énekhanggal még jóval hosszabb nótákat is volna a zenekartól. Amikor egyik-másik nóta lecseng, mintha hiányérzetem volna. (Tudom, nekem már semmi se jó. :D ) - Aki szereti a stoner, sludge stílusokat, s egy rövid szórakozásra akar befizetni, annak ez tökéletes választás. Kocsikázáshoz meg egyenes telitalálat. :)
Kellemes hallgatni való, mondjuk épp' kocsikázás közben. Ezzel szemben a Ghost köröket vár rá, s azt hiszem annak az újrahallgathatósági faktora is maga mögött hagyja ezt a produkciót. Ennyi. Fél pontot meg most nem akartam még levonni a gitárhangzásból, pedig ...
Ez a fajta death metal nálam a 12 egy tucat kategória. Semmi nem emeli ki számomra az átlagból, de nyilván nem én vagyok a célközönsége sem.
Alapvetően jó is lehetne ez, ha 1. szeretném, 2. nem untatna három szám után. Bocs!
De csak a hangulat miatt...
A borító alapján azt gondoltam valami post metal anyaggal lesz dolgom. Nem mondom van benne az is (pl. a bő 11 perces Weapons of Refusal), de összességében több ez annál. A Bandcamp tagjei többé-kevésbé ülnek. Kellemes.
Számomra ritka unalmas volt ez a két számos anyag.
Az átlagnál jobban tetszik, van benne valami plussz, ami kiemeli a black metal anyagok közül. Talán a sötét, fojtogató és sivár hangulat, amit nagyon jól visszaadniuk. A Ísland, steingelda krummaskuð fogott meg a legjobban.
Bár szeretem a stoner cuccokat, ez most nem győzött meg. Hiányoztak belőle azok a részek, amikre felkaptam volna a fejem és kicsit emlékezetes lenne.
Alapvetően tetszik, mert viszonylag jó dalok születtek, még a hangulat is OK. DE ha már okkult, meg gót rock, akkor kerüljön már bele egy kis mélység, meg valami kis gonosz él, ami miatt borzonghat az egyszeri zenehallgató. Én a hangzással sem vagyok kibékülve, nem segíti az összhatást.
Köztudott, hogy nem vagyok egy death/doom hívő de ebben jó pár kellemes pillanat volt. Attól még újra hallgatni nem fogom, de legalább nem untam.
Tele van tök jó témákkal és arcszaggató breakdown-okkal. Viszont ez a műanyag, steril hangzás tönkre vágja az egészet.
A másik egy fokkal jobban tetszett, viszont annál gyorsan eltűnt a kezdeti lelkesedés. Az igazság az, hogy a bohóckodás közben lett kettő a korrekt iparosmunkánál egy fokkal jobb bolyhoska lemez, de ha a zenével foglalkoztak volna inkább, lehet lett volna egy de az kiemelkedő. Már a másikra is soknak érzem az adott pontot.
Zsebbe rejszolós post/black maszatolás, kellemes hallgatnivaló bár nekem már sokszor túl dallamosak voltak ezek a gitár futamok. Azért vannak ennél sokkal jobb bandák is arrafelé.
Szeretem a kaotikus dolgokat, de ebben sem kapaszkodót, sem élvezeti faktort nem találtam.
Legyalulja a fejem az elejétől a végéig. Sötét, fojtogató hangulat bitang jó témákkal és brutál, tömény hangzással, még talán jobban is tetszik mint az első.
Kiváló riffekkel megáldott stoner lemez. Semmi különleges nincs itt,ez egyszerűen egy jó dalokkal tele pakolt lemez, ami kellően súlyos de mégis szellős annyira, hogy bármikor elő tudjam venni. Az ilyen éneket pedig kifejezetten szeretem.
Ez a horror gothrock nagyon nem nekem szól, maradok távoli szemlélő.
A lemezen hallható death metal a szívemhez igen közel álló elágazását mutatja be a műfajnak. Organikus rémség! Földalatti konglomerátum. Halálos méreg!
A Krypts-szel ellentétben ez pedig az a szeglete a death metalnak, amely nem tud közel kerülni hozzám. High-tech deathcore/death metal. Megvannak az erényei, biztosan lehet szeretni, de nem nekem való.
Főleg az album második fele fogott meg jobban, vannak jó témák, de a templomi kántálásokban nincs semmivel sem több, mint bármelyik imatalálkozón. Itt nem jön át a fúzió.
Postos, kalandozásokkal teli black metal album ez. A gitáros véget nem érő dallamai, szólói kapják a főszerepet. Zeneinek zenei, de megkapónak nem tudnám mondani. Egy ide-oda szálló pernye, amit nem lehet megfogni.
A Skáphe tébolyát kifejezetten erősnek érzem, de a Wormlust sem rossz. A barátságtalan zenék kedvelői bátran közelítsenek hozzá. A Skáphe egyetlen szerzeménye megtalálta, hogyan legyen hatással az emberre úgy, hogy közben a lehető legextrémebb maradjon. A Wormlusthoz pedig vagy több idő kell, vagy nincs rajta elegendő fogás. Mindenesetre súlyos kiadvány.
Számomra ilyen a kiváló black metal. Az előző lemezre rá is tettek egy lapáttal. Tapintani lehet, mennyi kreativitás rejlik a csapatban. Rengeteg fantasztikus dallam, millió ötlet teszi abszolút kiemelkedővé és fogóssá a lemezt. Meghallgattatnám ezt a lemezt pár tucatnyi bandával, az biztos! Le a kalappal.
Érdekes módon, amikor fejhallgatóval hallgattam, nem jött át olyan mértékben az az iszonyú súly, amely a hangfalakon otthon a földhöz csapott. Szerintem is nagyon jó stoner metal (!) anyag ez. Néha olyan vaskos doom riffekre füleltem fel, hogy csak néztem... Ajánlott!
Nagyon kellemes és jó dalokkal ellátott gótikus rock lemez. Akinek a műfaj bejön, ebben a lemezben sem fog csalódni.
Hagyományos alapokon nyugvó death/doom förmedvény. Legszebb pillanatai az albumnak, mikor a posványból előtörnek a gyorsabb riffek.
Felüdülés volt az intermezzokat (Hill of Swords, After Image) hallgatni, pedig a számok elég rövidek.
Túl sok a holtidő a lemezen, leginkább csak untam magam. Nekem a black metal másról szól.
Atmoszferikus black metalból is túltermeles van. Nem ez az album fog kiemelkedni a tömegből.
Két megterhelő hosszú tétel, utóbbi talán kevésbé, mert lassabb, befogadhatóbb(?).
Kellemesen karcos black metal. Először kissé zavart az ének szokatlan jellege, de meg lehet szokni, és illik is ide nagyon is.
A hangzás agyonnyomhatja a hallgatót, de aki kellően bele tud révedni, annak kellemes utazásban lehet része.
A goth rock kapcsán azt hittem, kapok valami dallamos lötyögést, de ők vastag húrokon játszanak lábdobokkal megspékelve. Az ének is az ingerküszöböm alatt maradt szerencsére. Igazából az album második felére jobban belemelegedtek. Korábban már láttam tőlük valamelyik klippet, ami nem hagyott mély nyomot, de úgy látszik, időt kell hagyni az anyagnak, hogy megfelelően beérjen.
Ez most sajnos nem igazán érte el az ingerküszöbömet. Sok helyen számomra túlságosan doomosra vették a figurát, ami a lemez hangulatához ugyan passzolt, de magukat számokat sokszor hazavágta, számomra megakasztotta a lendületet. Lehet csak a hangulatom nem éppen megfelelő a Krypts zenéjéhez, de abszolút nem érzem egy emlékezetes darabnak ezt a lemezt.
A brutálisan súlyos breakdownokon felül azt tudom értékelni bennük, hogy rengeteg apró kis extrával tudták megbolondítani az anyagot. Az elektronika baromi sokat tud dobni egy amúgy standard manírokkal operáló deathcore banda esetén, és itt rendesen tette is a dolgát. Sőt, én még inkább erőltettem volna. Nem világmegváltó anyag, de az utóbbi idők dcore terméséből ez számomra messze kiemelkedett.
Elképesztően hangulatos, kiforrott és jól belőtt anyag. Örülök, hogy nem siklottam el felette. A hangzása az elején kissé sűrű volt nekem, de hamar ráállt a fülem.
Ezzel most megleptek, mert korábban nem tudták átütni számottevően az ingerküszöbömet. Lendületes, pörgős black anyag.
A sivatag porában rúgdossák maguk előtt a kavicsokat. Néha egy-egy érdekesebb témára is futja, azonban összeségében csak egy unalmas, 35 fokos melegben merengő meditálásra invitál a Torche.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 395. 396. 397. 398. 399. 400. 401. 402. ... 498. Full screen Vertikális nézet
2019. augusztus 3.
69Nostromo79 9000Sanyi Eroen farrrkas srppk Weide nascence ∑:
1. srppk
Misþyrming
Algleymi
7 7.5 9 10 8.5 9 9 8.4
2. Eroen
Torche
Admission
8 7 9 8.5 8   7 8.1
3. farrrkas
Krypts
Cadaver Circulation
7 6 7 9 8 5   7.4
4. Femforgacs_HP
Batushka
Hospodi
8.5 7 7.5 7 6.5     7.3
5. 9000Sanyi
Bloody Hammers
The Summoning
7 6.5 5 8 7.5     6.8
6. Lew
Falls of Rauros
Patterns in Mythology
6.5 7 6.5 7 6     6.6
7. Weide
Brand of Sacrifice
God Hand
6.5 6 6.5 6 5 7   6
8. BlackZone
Skáphe + Wormlust
Kosmískur hryllingur
5 6 5.5 7.5 5     5.8
∑:
6.9 6.6 7 7.9 6.8 7 8 7.1
69Nostromo79 2019. július 22., hétfő, 05:30
69Nostromo79
Csatlakozott:
2019. június 29.
Hozzászólások: 29
Nem lesz egyszerű kör. :-)
--
- In Grind We Trust -
boymester 2019. július 21., vasárnap, 22:12
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz farrrkas üzenetére:


(yes) Javítva.

Már csak a borítókép hibádzik:)
--
Doom is the sound of the soul
farrrkas 2019. július 21., vasárnap, 21:48
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 448
Válasz boymester üzenetére:

Crypt Sermon megjelenési dátuma szeptember 13.

(yes) Javítva.
boymester 2019. július 21., vasárnap, 20:12
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Crypt Sermon megjelenési dátuma szeptember 13.
--
Doom is the sound of the soul
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.06 seconds to render