Nekem bejon , bar a regebbi lemeyek nagzobb hatassal voltak ram.Kisyamithato Deff.
Jonak indult, de elbaromkodtak, naha death metal volt neha valami ipari cucc, aztan nemi djent meg hasonlo ujhullamos szarsagok is kerultek bele.Ezt el kell engedni, nem lesz nehez.
Szerettem volna ajanlani, de megeloztek, hatalmas hangulata van, suru egy percig sem unalmas, nagyot dorren a hifi is es a fules is.Elbirtam volna viselni meg 1-2 szamot.Igazi fasza kozeptempos black.
Sokan sok felet gondoltak es irtak errol a lemezrol,pontszamok 1-10ig , hoppa de 2 pontot meg nem kapott..... orommel segitek. Jah es megvalami, a szintetizator az nem hangszer.
Hatalmas, mindenki a dobon van leragadva, ok az az erossege, de van azert itt mas is.Nekem mocskosul bejott, a Mgla az egyik uj kedvencem az elmilt evekbol, nem tudtam hogy kozuk van egymashoz.
Pop-death metal.
Nyalas csopogos, nem nekem valo, de masnak sem ajanlom, vannak itt sokkal jobb anyagok, nem kap masodik eselyt sem.
Kibaszott jo black-doom, nekem nagyon bejott, nem eppen a funeral dolgok voltak jok, vagy kiemelkedoek, hanem a blackes szin foltok, engem "elvarazsolt".
Ezzel a bandaval korabban is osszefutottam, valszeg itt. Most nagyon nem tetszett nem tudom korabban velemenyeztem e oket, de most azt sincs kedvem vissza keresni, hogy az az album milyen vlt.
Szamomra igazi feludules volt , pont azert amiert tobbeknek nem tetszik, kiszamithato es egyszeru, a sok progressive es a "mindenkeppen ujat akarok mutatni" anyag utan ,imadtam , zabaltam.
Akerfeld érában kedveltem a szupergruppot. Még a Petyával sem volt rossz, de az volt a lejtmenet első lépcsőfoka valahol. Jó ideje nagyon ritka pillanatokig tud csak szórakoztatni ez a fajta DM. Fantáziátlan.
Az év egyik nagy meglepetése számomra ez a lemez. Ez a fajta változatos énekkel és téma/ritmusváltásokkal tarkított, érzelmi síkon és szerkezetileg is játékos death metal elég nagy gyengém, szemben a standard amcsi, vagy éppen svéd változatokkal (lásd Bloodbath). Nem adja meg magát elsőre, van benne felfedezni való. Pontlevonás a nem minden esetben magas színvonal miatt és a második, túl hosszúra nyúlt közjáték miatt jár. Debütálásnak viszont igencsak példás.
Az előzőt nagyon kedveltem. Változatosabb volt, voltak hangnemváltások, jobb volt az ének, variáltak a tempókkal is. Ez most kissé egysíkú. Marad a jobb lengyel fekete fémek egyike, de nem lesz stabil vendég a fülesen.
Az NGC előző ide ajánlott ambient cuccát nem tudtam érdemben leértékelni, mert nem értek ehhez, éppen ezért nem akartam bántani sem. Ezt most meghallgatva jogos volt oda a középértéknek szánt 5 pont. Ezt itt most be tudom fogadni, tudom értelmezni a saját rendszeremben. Detektálni, raktározni tudom a hangképeket. A hallottak képesek rá, hogy filmszerű élmények generálódjanak az agyamban. Aki vizuális típus és zenét hallgat az szerintem ilyen. Meg talán ezeknek a zenéknek ez a célja. Ha valóban így van, akkor nálam megtalálta a kaput, amin beküldheti az üzenetét. A borító pedig zseni!
Hozzáhallgattam az előző albumot és az előző Mgla lemezt is. Ez az irány a srácoktól jobban bejön, mint az anyabandában képviselt. Az előző lemezt egy kicsivel változatosabbnak, izgalmasabbnak találtam. Itt mindent leural a csodálatos dobjáték, ami mellett nem is nagyon lehet a kissé repetitív témákon túl sokat betenni. Amúgy éppen azon törtem a fejem, hogy most a polákoknál ilyen dob fétis kezd kibontakozni? (lásd előző kör nyertesét)
Elismerem, de hallgatni nem fogom. Ahhoz számomra túl kiszámítható és meglepetésektől mentes. Régisulis is, meg igyekszik modern is lenni azt hiszem, de engem nem sikerült meggyőzni valahogy.
Valahogy lapos és unalmas. Anno kedveltem őket én is, de akkor volt amplitúdó a zenében, mind szerkezetileg, mind dinamikailag. Most mindent olyan középre rántott. Kiveszett belőle az az erő és energia, ami régen megvolt.
Időnként egészen erős, máskor meg sablonos, de műfaján belül mindenképpen a jobbak közül való, ám elmarad az etalonnak számító bandáktól, pontosabban attól az egytől, amihez én mindent mérek ezen a műfajon belül.
boymester megírta helyettem.
Időkapszula, annak minden bájával, hibájával, kiszámíthatóságával. Tisztes munka, csak engem valahogy nem hoz lázba, hiszen uszkve 20 éve kijön minden évben ilyen lemez vagy 30, azaz 600 lemez kb már lement ebből a mintázatból. És akkor még jó fej is voltam szerintem. Szóval nehezemre esik lelkesnek lenni.
Unleashed jobban elszórakoztatott, de ez is a jó lemezek sorát gyarapítja.
Belialt tudnám ismételni, a kevesebb több lett volna néhány esetben. Túl hosszú, időnként fárasztóan, unalmasan tömény, máskor viszont egész ötletes.
Hiába a lassabb részek, a dalok nem igazán különülnek el egymástól. Megvan a sötét hangulat és profi az egész, de mégis hiányérzetem maradt. Viszont adok még neki esélyt...
Első gondolat: magyar dalcímek, még a végén érdekes lehet! Mit nem adnék egy valóban jeges hazai anyagért! Majd elkezdtem előre félni, hogy hangulattal ugyan rendelkező, de akár random is feljátszható szinti masszát kapok jó kis fémzene helyett, ez sajnos bejött. A végeredmény olyan, mint kényelmesen elhelyezkedni egy székben és hosszasan nézni, hallgatni a csapból csöpögő vizet, ami felfogható a létezés legmélyebb csodájaként, vagy pusztán egy hanyag csőszerelő munkája gyanánt...A borító nagyon tetszik.
Lement már párszor. Magas minőségű fekete massza remek dobbal, se több, se kevesebb.
Sok lesz a végére a lemez, de az öregek simán leiskolázzák a most indult, régi sulis death metalt játszó fiatalok nagyobb részét. Kifejezetten szórakoztató, ötletes a gitárjáték az egész anyagon.
Jó pár évvel ezelőtt nagyon kedveltem a prog rock/metal úgymond ezredfordulós termékeit (a 70-es évek a mai napig előkerül), akkor került képbe nálam a Riverside is. Érdekes, hogy sosem tudtam megkedvelni őket, mióta viszont bevettek pár nyugtatót, számomra sokkal könnyebben fogyaszthatók. Shrine of New Generation Slaves és Anno Domini mellé kívánkozik ez a kellemes, igényes rock zene (a progresszív jelzőt évek óta csak 1-2 bandának engedném meg használni, de azok már nem ezen a vonalon keresendők). Ebből a fajta melankóliából viszont baromi sok 50 perc, faraghattak volna minden dalból kicsit, akkor feszesebb lenne és kevésbé álmosító.
Lehet érett a lemez, de az debütáláshoz, valamint az annak valamivel halványabb folytatásához nem ér fel dalok tekintetében. Itt átestek a funeral ló másik oldalára. Hosszú és időnként végtelenül unalmas. Pedig nagyon vártam.
Amikor az a felháborodott, színpadias pofázás megy, az nálam lenullázza a produkciót, olyankor kb. a zene sem érdekel, annyira irritáló (kb. mint eddigi lemezeiken), viszont zeneileg ismét változatos, érzelemdús lemezt hoztak össze, de már a jól bejáratott sablonokból. Van itt mindenből egy kicsi minden dalban, így a túljátszást sem kerülték el most sem, hiába lett "rövidebb" a lemez az elődjéhez képest.
Engem nem zavarnak az efféle sablonok. Én már évtizedek óta várom a vasárnapot a jóféle tyúkpörkölt miatt, az újítások napja a szerda, amit szintén várni szoktam:) A hangzás és az ének nagyon bejön, még ha zeneileg nem is csapott Ortsul, a hangulatára nem lehet panasz. Utolsó dal kifejezetten tarolt...
Baromi jó! Még az előzőhöz képest is.
Érzelemmentes cucc. Lefutott többször is, de még 1-1 pillanatra sem kaptam fel a fejem semmire.
Erős középszint, meglepetések nélkül.
Ez megint egy nagyon öncélú album lett, sok-sok depresszióval - ami érthető persze... Hú, pedig az Anno Domini High Definition-ig bezárólag hogy imádtam őket! A 2000-es évek egyik progresszív rock hősei voltak számomra, de ezt a dolgot velük kapcsolatban el kellett engednem!
Jó ez a zene, annyira elvan önmagában, hogy simán ott tudtam hagyni 40 percre hogy elmenjek fát vágni, és mikor visszaértem, pont ugyanaz fogadott. Van elképzelésem miről maradhattam le...
Borzalmas. Csapongó, csak mint az össze korábbi munkájuk. Bevallom, nem nagyon értem kezdetek óta hogy mit is akarnak...
Kár, hogy a vokál csak egyfajta ad hoc óbégatás lett.
Nem nyűgözött le, hiányoltam a dallamokat, lehetett volna melodikusabb. Hasonló az új Deicide-hoz.
Ez már a vállalható kategória.
Majdnem tökéletes. Köszönet az ajánlónak! Jó az ízlése! Még akár 10 pontos is lehet.
Itt van valami értékelhető? Ilyet én is tudok, kimegyek az erdőbe nyáron és felveszem a madarak csicsergését, a szél zúgását, a lombok zsizsegését majd otthon a 'kompjúteren' nyakon öntöm egy kis elektronikus masszával. Az 1 pont is csak nagy jóindulattal... ez nem művészet, ebben nincs semmi értékelhető.
Nem rossz, de annyira nem is jó.
Ez magával ragadott, élvezetes volt hallgatni.
Érdekes zene volt.
Elég lett volna az első szám, mert az tetszett, főleg a hangulata, a többi selejt. Az első szám miatt kap ennyit, kár a másik kettőért.
Biztos tetszik ez valakinek...
A zene jó lenne, de a vokál nagyon lerontja. Ez károgás? Inkább egy részeg üvöltözése.
A hangzása valamiért kissé zavaró volt. Eléggé meguntam a végére. Túl sok jó témát se hallottam. Enyhén csalódás volt, jobbat vártam. De azért szívesen meghallgattam.
Az efféle zenékhez személy szerint egyáltalán nem értek és hallgatni se szoktam. Számomra a hangzás zavaróan tömény, az énekhang a szokásos, jó témákat se hallok max.itt-ott. A Perpetrate számban 5:30-tól amit összehordanak az meg kifejezetten idegesített.
Barús 2.
Kb. tíz éve elég sok hasonló zenét hallgattam. Sok kihagyás után jólesett hallgatni. Ha kissé "eseménydúsabb" lett volna mint a Fehér völgy holtének akkor jobban tetszene, de a fagyos hangulatot végülis maximálisan visszaadja. A hangzás remek.
A dobjáték jobban tetszett mint maga a zene.
Az Unleashed lemezek rendszeres hallgatásával felhagytam a '97-es Warrior lemez idején. A visszatérés óta mindig meghallgatom az épp megjelent lemezeket, de egyiket se hallgatom meg később, pedig egész jók. Szólók terén különösen sokat javultak. De már nem találom olyan érdekesnek mint régen.
Nekem csak az előző lemezzel tetszett meg a Riverside. De az új, még az előzőt is felülmúlta nálam. Nagyon jó melankólikus hangulat, a hangzás meg különösen tetszik.
Valahogy most nem vagyok ráhangolódva a funeral doom-ra. Olyan stílusában a szokásos dologról van itt szó. Kellemesen elprüntyögve, maratoni hosszal.
Sose szerettem eme együttest. Néha kifejezetten röhejes részek is felütötték a fejüket mint az énekes beszédszerű mittudomén mije. Ez a színház megfeküdte a gyomrom ilyen mennyiségben. Az előzőnél azért mintha jobb lenne, úgyhogy plusz egy pont.
Na az ilyen black-et kedvelem. Különösen a efféle énekhangot.
Kezdetben annyira nem voltam lelkes velük kapcsolatban, de lemezről lemzre fejlődnek, nem topognak egyhelyben, érezni, hogy vannak célok, nem csak egy újabb stílusgyakorlatot akarnak. Elsőre meg is lepődtem, hogy itt meg mi lesz, mert nem várt változatosság fogadott. 1000%-ban ezt az új csávónak tulajdonítom, Joakim hozta az új impulzusokat, az új k(C)raft-ot. Egyértelmű black metalos behatás érte általa Renkse-t és Nyström-öt! Holmes testvér zökkenőmentesen fonódott össze a svédekkel, tudom, hogy már 4 éve itt van, de most érzem, hogy mintha vele indult volna a sztori, hörgését is bírom. Tetszik az új irány, a hangzás telitalálat, pontszám pedig nem kérdés.
A Benumb nótáig működött ez a sokféle elemből felépített death metal, kellő súllyal, több jó ötlettel dörrent meg. Utána viszont az említett nótától a kettő hosszú dal már nem működött nálam. Azoknak már nem érzem szükségét.
Ha lehámozom a végtelen professzionális burkolatot, akkor belül igen kevés érzést találok. Fociban erre azt szokták mondani, ha reggelig játszanak sem rúgnak gólt. Én is ezt érzem, nem érinti meg a fekete lelkem annyiszor amennyiszer kellene, pedig tólják neki rendesen. Ez a bajom a Behemoth-al is, a végtelen precíz gépezet megölte az érzéseket.
Az utóbbi hetekben Gwent-el játszom, a Skellige frakcióval, pint illik hozzá ez a természetközeli hangulat, a borító miatt + 1 pont.
Nem tudok elvonatkoztatni a Mgla-tól, mert nem csak a tagok ugyan azok, hanem a hangzás és a hangszer kezelés is tök hasonló. Magas minőséget képvisel a fekete fémművek futószalagjáról lehullva. Annyi különbséget érzek érzek a Mgla-hoz képest, hogy ez egy "agyalós/matekos" játék, tényleg kiváló dobmunkával, még a másik zene érzelmesebb és lendületesebb. Nekem az jobban bejön.
Erős folytatás, mindig is kedveltem őket már a "születésük" óta! Évvégi listás.
Zoli meg tudná mondani, hogy ez mi, hogy neki miért is tetszik, nekem miért nem. Azért nem tudom semlegesíteni mert helyenként túltolt a nyálfutam nekem.
Egy ilyen utazásra nem lehet csak úgy lazán és felkészületlenül érkezni, mert 70 perc után nem biztos, hogy tudni fogjuk, hová is értünk el. Naga véleményét osztom. A hosszú dalok ellenére sem kúszik magasra az unalomfaktor mérő mutatója. Azért nem egy Bell Witch.
Velük mindig az a bajom, hogy nem tudom egyben végig hallgatni az albumot. Ma is pl. kellett hozzá 4 óra. Egyszerűen annyira sokrétegű, ezrer dolog történik benne, a black metal szinte minden eleme bele van gyúrva és egy nagyszínpadi produkcióban van tálalva, hogy én ezt egyből nem tudom feldolgozni. De nem rossz, csípem amit művelnek, elégedetten csettintek most is. AFoS lemezeiről nekem az Interjú a vámpírral c. film jut eszembe, konkrétan a színházas rész, amikor a vérszívók több áldozatot kivégeznek egy előadás alatt, a nép meg azt hiszi, hogy ez a színdarab része.....persze csak úgy mint ők.....vagy mi.
1994-es lengyelországi black metal színteret idéző bemutatkozó EP. Valahogy jól működött az egész, az anyanyelvű fájdalmas károgás, a nem vegytiszta hangzás, az utolsó dalban a csordavokál, mind-mind reményt ad a folytatásra. Örömmel hallom, hogy a lengyeleknél nem csak a Behemoth kísért újból és újból, hanem a Hefeystos is. A kocsma borítót viszont nem tudom hová rakni.
A Nightmares Made Flesh albumuk mai napig nagy kedvencem a műfajban. Azonban az utóbbi években egyre kevésbé izgalmas számomra a zenéjük. Hasonulnak a műfaj főáramához...vagy talán a műfaj haldoklik. Az új albumon domináns hangzást kifejezetten utálom (a majdnem üres marmon-kannában lötykölődő benzinnek van ilyen hangja). A ritmus szekció lendülete sem volt magávalragadó, inkább csak biztonsági kalapálást és basszus játékot véltem felfedezni. Kár ezért az albumért. Legközelebb nem lesz már semmilyen elvárásom az irányukba. A borító meg kifejezetten erőltetett és ízléstelen.
Nagy elvárással álltam neki...csak aztán nem jött a megváltás. Közepes tempóban, behúzott kézifékkel tolták a lengyel black metált. Mindig csak az ötlet fele volt meg, nem sikerült kidolgozni teljesen a dalokat. Az összes tétel kivétel nélkül szépen elindult, majd megrekedtek a katarzis előtt néhány lépéssel. Hamar beleuntam...
Még mindig türelmetlen vagyok az ilyen lassú vackokkal. A vacak szót itt nem tudom megkerülni, mert önelégülten, közönnyel karöltve építették fel ezt a zenei masszát. Nem érzem, hogy természetesen áradna a doom a hangszerekből, mesterkélt az egész és ettől csak még idegesebb és türelmetlenebb leszek.
A modorossága ellenére nagyon teteszett. Nem sokban haladták meg az előző albumot, ez inkább letisztultabb és pszichedelikus részekben gazdagabban tűzdelt lemez lett. Az énekesnő hangját még elhallgattam volna. Minden apró hibája ellenére az idei év egyik legjobb metál lemeze számomra.
Jó!
1 hallgatásra maradt időm, de minimum ennyi. Beteg, francia minőség, ahogy szeretem.
Sikerül fenntartani az érdeklődést az aprítás mellett ügyesen bedobált jó témákkal. DO-hoz továbbra sem nőttek fel, részemről nem is elvárás.
Nem zenész füllel is hallható, hogy nagyon profi a hangszerelés (különösen pl. Premiata.) Műfaji adottsága, hogy hangulat kell hozzá, ez nem favágó zene. Kiváló, belemerülős, vizuálisan is megjelenik előttem a fagyos táj. Winter is coming...
Mgla az egyik kedvenc zenekarom és ez a "banda" eddig teljesen elkerülte a figyelmem. Nem kérdéses a pontszám elfogultság nélkül, ez nagyban az igen komplex és izgalmas dobjátéknak köszönhető.
Szintén jó, semmi több számomra.
Lejtmenet...
Korábban már hasonlítottam őket az Esoteric-hez, dalírásban még messze elmaradnak tőlük, viszont a hangulata miatt nem adok kevesebbet, ill. funeral mércével kiváló témák miatt nekem megér ennyit. Hosszú lemez, de egyszer sem unatkoztam alatta.
Év lemeze dobogós nálam! Érheti a vád, hogy sok a színház, viszont akkora minőséget képvisel továbbra is, ami ritka kincs. Érzelmekben, zeneileg nálam felülmúlja az legutolsó Primordialt is, de abba ne menjünk bele melyik az őszintébb, bár nem is lényeges ezt megvitatni, a zenét értékelem.
Rossznak semmiképp sem nevezném, de ehhez képest a lengyelek ontják magukból a sokkal kiemelkedőbb lemezeket mostanság.
jobb mint az előző, de messze van az első 3 lemez színvonalától.
A Barús által kínált káoszban való elmerülés tőlem most olyan áldozatot kívánna amit nem szeretnék meghozni. A partvonalról, a könnyed és biztonságos távozás lehetőségével szemlélve 8 pont.
Maciej Pelczar ismét tökéletes, ahogy a Biesy lemezén is az volt. A polák vonalon felül a francia black is erősen érződik a lemezen.
az ambient - noise - drone vonal sosem tudott megfogni. Az efféle merengéshez számomra a klasszikus zene tudja megteremteni az alaphangulatot. Mondjuk Chopin Nuktürnjei.
a dob elsőre szinte zavart. Aztán beszippantott. Majd végül leesett állal figyeltem minden egyes megoldást!
Számomra túlpolírozott, kiszámítható és sztenderd panelekből felépülő zenét tol az Unleashed. Megvan a helyük és a közönségük. Nem nekem zenélnek.
Hibátlan, érett, higgadt ZENE!
Olvasáshoz elmegy háttérzenének.
Izgalmas, érdekes, egyedi, egyben fárasztó, leterhelő, nehéz is.
Igazi lepukkant mocsok. Mint olyan teljességgel őszinte. Zabolátlan, csiszolatlan, szerethető.
Áthallgattam párszor, de nem tudott meggyőzni, leginkább céltalan / koncepciótlan "hangoljunk mélyre akkó durva lesz" témázgatásnak tűnt az egész. Nincs az albumnak egységes arca, elég ha az első négy dalt nézzük, mind más. Vannak rajta persze eltaláltabb témák (nyilván nekem a gyorsabbak tetszenek), csak hát kevés. A hangzással is van valami probléma (túltolt gitár, kevés/nemjó dob?). A borítót se tudom párosítani a zenével.
A borító és gagyi zenekari logó egy másodvonalban küzdő zenekar képét vetíti elő, amit szerencsére minőségi lengyel black metallal törölnek el. Az alapvetően tempós zenét jó érzékkel törik meg lassabb részekkel, változatos, nem unalmas, végig szórakoztató, sőt szerintem több apróság is van benne, mint ami pár hallgatás után kijön. Nem vegytiszta black metal amúgy se, érzek benne némi death metal hatást is, bár lehet csak az énekhang/stílus miatt (itt-ott a Vader neve is beugrott, bár lehet a származási helyük miatti asszociáció).
Az efféle minimál ambient megítélése az átlagosnál is szubjektívebb. Ritkán hallgatok ilyesmit, akkor főleg az esetben, ha számomra fontos előadók projectjei (pl. CHVE, Syndrome), vagy valamiért érdekesnek tűnik a koncepció. Itt egyik sem valósul meg, belőlem ez a rendkívül ingerszegény zene nem váltott ki semmit, még vetítéssel megspékelve is otthagynám, ha elfogyna az italom. A borítókép szép.
A Mgła-t az emeli ki az arctalan (éérted) tömegből, hogy olyan elemekkel van fűszerezve a zenéjük, mint amikből gyakorlatilag ez a lemez egészében áll, és mint ahogy egy étel sem jó, ha önmagában csak fűszer, így a Kriegsmaschine sem tetszik - a kevesebb néha több, és egyéb közhelyek. Darkside persze kiváló és kreatív dobos, a hangzás is fasza, és azt is értem, hogy valakinél ez működik - nálam nem.
Biztos hallgattam a svéd veteránok dolgait régebben, viszont nem tudok felidézni azokból semmi konkrétat, de ilyen tradicionálisabb, durvább dolog rémlik, viszont ezt az albumot hallgatva legtöbbször a "Tesco Gazdaságos Amon Amarth" kifejezés ugrott be, ami egyrészt jó, mert őket kedvelem, másrészt rossz, mert lehetne markánsabb saját arcuk ennyi idő után. De amúgy meg elég jól össze van rakva. Viszont a hangzás lehetne erősebb. Meg az énekhang is.
Három nekifutásra sikerült végighallgatnom úgy, hogy folyamatosan azt vártam, legyen már vége. Elhazudhatnám róla, hogy igényes progresszív rock, kiváló énekhanggal, de magam se gondolnám komolyan, a progresszivitást főleg nem, 50 percen keresztül néhány énekdallamon kívül másra nem kaptam fel a fejem, ami nagyon kevés. Itt-ott olyan, mint egy kiherélt későbbi Anathema, és azok még a jobb részek... Azt hiszem a melankóliáról és/vagy annak kifejeződési formájáról is más elképzelésem van, vagy pedig szimplán csak én vagyok igénytelen az ilyen zenéhez :P
Adott hét ember, akik egész hangulatos, változatos zenét tudnak összerakni, és nincs köztük egy se, aki a teátrális bácsinak megmondja, hogy fater, túmáccs, nemkéne?! Amúgy érteni vélem a koncepciót, történet mesélünk, de arra talán a novella / könyv / képregény / film megfelelőbb formátum lenne. Nálam sajnos az újrahallgatási faktort a ripacs "ének" negálja, pedig egyébként érzem, hogy tetszene. Ráadásul ez a borító mi? Nem 1997-et írunk, vagy festessék meg, vagy rendereltessék le valami hozzáértő céggel...
Polírmentes, egyszerű fél-dsbm Lengyelországból. A hangzás szerintem kurwajó, nincs túlvariálva, arányosan hallatszik minden (basszusgitár is jól kijön), az efféle dallamos gitártémák a kedvenceim (még ha elcsépeltek is). Az EP gyenge láncszeme az ének, bár sejteni vélem, hogy szervesen kapcsolódik a negatív, kilátástalan, márnemérdekelleszarom koncepcióba, de nem igazán szeretem már az ilyet. A borító meg szerintem szintén ezt az alkoholba fojtom bánatom tematikát jelenítené meg, viszont ahhoz túl igényesnek tűnik.
Jobb egy fokkal, mint az Unleashed, de a régebbi Bloodbath lemezeket sokkal jobban szeretem..
Nagy reményekkel estem neki a hallgatásának, de sajnos időnként túlságosan is komplex zenét akartak összehozni, ami egy idő után az élvezeti faktor rovására ment nálam.
Vártam a lemezt, hogy hátha meghallom én is végre, hogy mennyire jó zenét nyomnak, de sajnos ez most sem jött össze...
Azért az nem semmi, ha én sokkal több pontot adok egy funeral doom lemezre, mint Boymester, de megéltük ezt is....nincs sok lemez a stílusban amit igazán szeretek, de ez a lemez felkerült a listára, megijedtem a hossza miatt nagyon, de végig fent tudta tartani az érdeklődésemet a hangulattal és a meglepően sok ötletes zenei elem felmutatásával...
Még mindig hozzák a zenei ötletesség mesterfokát, de hogy kinek az ötlete volt ez a narrátoroskodás amivel totál élvezhetetlenné tettek jó pár számot arról fogalmam sincs, mert baromi rossz ötlet volt.
Tetszik nagyon a raw-os vokál és kivételesen az is, hogy nekik jól áll tényleg az amit Belial is írt, hogy nem akarták túl komplikálni az egészet...
Ez műfajában egy kiváló alkotás. Viszont tény, hogy maga a műfaj nehéz helyzetben van az itteni közegben, hiszen amellett, hogy nem metál, erősen rétegzene is. Ha nem szoktál ilyet hallgatni, gyanús, hogy nem szereted, tehát nem is fog tetszeni, nem is fogod érteni. Kb. 5 éve még én is csak pislogtam volna. Aztán egyszer átkattant valami az agyamban, azóta nagy mennyiségben fogyasztom az ilyeneket...
Kellemes meglepetés volt és kellemes hallgatnivaló is.
Elsőre tetszett a leszakadt hangulata, de hamar eluntam.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 376. 377. 378. 379. 380. 381. 382. 383. ... 450. Full screen Vertikális nézet
2018. november 10.
Belial BlackZone boymester chipmonkey Husky Honaljmankos_F kopi McFrost1977 nascence Perszepeta tompa ensomhet Kriss ∑:
1. Kriss
Outre
Hollow Earth
9 8 7 9 9 5.5 7.5 7 8 8 10 8.5   8
2. Belial
Kriegsmaschine
Apocalypticists
10 9 9 6 7 7 5 8.5 6.5 10 10 7   8
3. farrrkas
Bloodbath
The Arrow of Satan is Drawn
8 7 7 10 8 7 6.5 10 6.5 8 7 6.5 7 7.7
4. boymester
Unleashed
The Hunt for White Christ
7 7.5 8 7 10 8 6.5 10 5 7 6 7.5 6 7.5
5. Honaljmankos_F
Ortsul
Robactwem Oblazłem
9 6.5 7 7 6 10 5 8 6 6 9 8.5 9 7.2
6. Weide
Ennui
End of the Circle
10 8 6 4 5 7.5 8 8 5 9 7   9 7
7. BlackZone
Barús
Drowned
6 9 7 5 7 5.5 6.5 7 7 8 8   7 6.9
8. kopi
Riverside
Wasteland
3 6 7 4 7.5 10 9 4 8.5 5 10 4   6.7
9. nascence
A Forest of Stars
Grave Mounds and Grave Mistake...
5 6 6 3 5 5 5 9 10 10 8 6 6 6.5
10. Nagaarum
Jari Pitkänen & Shum
Jää / Jég
2 8.5 3 5 1 8 5 8 7.5 9 5 5   5.6
∑:
6.9 7.6 6.7 6 6.6 7.4 6.4 8 7 8 8 6.6 7.3 7.1
Weide 2018. november 10., szombat, 23:56
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Bár már nem oszt, s nem szoroz, de ez itt most szerintem túl lett reagálva. :-(
--
"...az a zene, amelyet a legértelmesebb szomszédjaimnak sem tudnék kimagyarázni" - farrrkas
Nagaarum 2018. november 10., szombat, 23:44
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz Belial üzenetére:Értem, majd igyekszem.

Szart igyekszik. Röhög mindenkin. Arra lett kirendelve, hogy tönkretegye a forgács kollektívát. Ti meg rezignáltan végignézitek ezt az egészet. Sokszor mondják, hogy nem szabad indulatból reagálni. Viszont én már ezen is túlléptem.
Belial volt az az ember (?), aki miatt kiléptem a Fémforgácstól. Most pedig ő az az ember (?), aki miatt törlöm a profilomat is. Ez a hely már nem a régi...
Minden tiszteletem azoknak, akik próbálnak tenni valamit a forgácsért azokkal szemben, akik tehetnének is, de nem tesznek.
Köszönöm, hogy itt lehettem...
De már nem akarok...
Jóccakát!
;-)
--
>>> NGC Prod kiadó Bandcamp<<<
Belial 2018. november 10., szombat, 23:08
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Válasz farrrkas üzenetére:

Belial, megtennéd, hogy a jövőben odafigyelsz egy picit jobban a helyesírásra? Kezd durva lenni már. Ha a billentyűzeted felcseréli az "y"-t és a "z"-t, állítsd át, vagy kérlek, olvasd át újra és javítsd át, mielőtt megnyomod a gombot. És jó lenne ékezeteket is látni, persze... Többször hallottam már vissza, hogy az ilyesmi szúrja az olvasók szemét (és nem csak az övékét, ebben biztos vagyok), és nem tesz jót az oldalnak sem.
Köszi!


Értem, majd igyekszem.
farrrkas 2018. november 10., szombat, 20:36
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 448
Belial, megtennéd, hogy a jövőben odafigyelsz egy picit jobban a helyesírásra? Kezd durva lenni már. Ha a billentyűzeted felcseréli az "y"-t és a "z"-t, állítsd át, vagy kérlek, olvasd át újra és javítsd át, mielőtt megnyomod a gombot. És jó lenne ékezeteket is látni, persze... Többször hallottam már vissza, hogy az ilyesmi szúrja az olvasók szemét (és nem csak az övékét, ebben biztos vagyok), és nem tesz jót az oldalnak sem.
Köszi!
Perszepeta 2018. november 10., szombat, 19:30
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz Belial üzenetére::-D


Belial! A DOB nem hangszer! Püfölni bárki tud :-D
oldboy 2018. november 10., szombat, 16:42
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Válasz Weide üzenetére:
Ha poénnak szánta ezt a kijelentést Belial, akkor jó poén, ha viszont komolyan gondolja, akkor vannak gondok! (whistle)
ensomhet 2018. november 10., szombat, 15:56
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
Nekem nem volt energiám elégszer meghallgatni a maradék kettőt, hogy érdemben pontozzam, így nem.
Weide 2018. november 10., szombat, 15:12
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Srácok, 5-ig tart a meló, aztán sietek családi banzájra, ezért már 5-kor izzítanám az új kört. Érintettek, addig be tudjátok fejezni a fordulót?
--
"...az a zene, amelyet a legértelmesebb szomszédjaimnak sem tudnék kimagyarázni" - farrrkas
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.027 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'bho4j83vd67hr2kpr67nhlahn5','','szoveg|s:7:\"SHTOMHP\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:11:\"bobgore.php\";lyricsrow|i:1;','3.236.84.188','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1