Várom az esős, borult napokat, ez lesz az első, amit akkor berakok majd. Finom, simogató, hangulatos, kellemes zene.
Ez soundtrack valamilyen filmhez, vagy ahogy voroscsoka írta, valamilyen játékhoz, de film és játék nélkül. Írhattak volna mellé zenét is, így szinte nincs mit értékelni. Pedig behunytam a szemem, és próbáltam befogadni, hátha a hangulat képeket vetít elém, de nem ment, nem történt semmi.
Nálam nagyrészt működik ez az anyag. Az elementáris ereje, a nyers, pörölycsapásszerű dalok, majd a GuilThee Gyöngyház című zárótételéhez hasonló Apocryphal szavalása. Mik elő nem bukkannak...!
Szánjon rá időt, aki ebbe a fába vágja a fejszéjét. Súlyos, lassú sludge ólomtömb rengeteg merengős résszel benne. Még nem sikerült lenyelnem a gombócot, amit okozott, de figyelemre méltó darab.
A mindent eldöntő 18 perces IL Mostro Atomico sokkal érdekesebb volt, mint a lemez többi része számomra (még a Slower Than Light, mondjuk, hogy tetszett), de a Fu Manchu sosem volt az én zeném, nem is tudnám érdemben megítélni, hogy erős lemeznek számít-e, vagy sem. Gyanítom, hogy nem rossz lemez, ha valaki kedveli ezt a fajta stoner rockot. Engem azonban nem igazán érdekel.
Sanyival értek egyet, maximálisan. Innen bizony hiányoznak a dalok. Szürke és izgalommentes, a dallamok és változatosságra való törekvés ellenére.
Persze, mindenki haljon meg, minden élet pusztuljon el, mindenkit gyűlöljünk, de fogalmunk sincs, miért, aztán felveszünk valami náci imázst, ezt is minden ok nélkül. Nincs mondanivaló, nincs irónia, nincs intelligencia, csak a mindent eltaposó negatív energia, ami semmit nem ad a hallgatójának. Ez nem épít fel hangulatot, nem kreál belső, sötét világot, nem szimbolikus, hanem csak ostoba! Nem mondom, voltak zenei részek, főleg a második felében az anyagnak, amivel lehetett mit kezdeni, szóval, igen, vannak erősebb dalrészletek rajta, és lehet, hogy a hatos-hetes környékén osztályoznám, ha nem zavarna borzalmasan maga a zenekar imázsa. Mindenkinél máshol vannak meghúzva a jó ízlés határai.
A langyos, rádióbarát heavy metal sosem játszott nagy szerepet nálam. Időnként (egy évben egyszer, legfeljebb), bevallom, nem zavar, ha ilyesmit hallok, de nagyon hamar elunom magam rajta. Ezt a lemezt kifejezetten nem kedveltem.
Egy sokkal inkább bomlásnak indult Asphyxhoz tudnám hasonlítani. Néha olyan riffekkel bombáznak, hogy az ember padlót fog tőlük. Fogós és hangulatos, ám alvilági és súlyos anyag, több hallgatás során az embert kezdi magába szívni a lemez ereje.
Weide tökéletesen megfogalmazta, és egyetértek vele. Iszonyat, ami itt hallható, és mégis magával tud ragadni. Van, hogy úgy lakik jól az ember, hogy utána mozdulni sem bír, le van terhelve, és van, hogy erőre kap tőle (ami a célja lenne az evésnek)... Na, éppen ennyire nem mindegy, miben áll az extremitás sem egy-egy albumon. Extrémebb, mint a legtöbb lemez, és mégsem terhel le. Nagy bravúr ezt elérni!
Semmit nem csökkent a színvonal a February-hoz képest. Nagyon kevés idehaza az ilyen szintű pszichedelikus rockzene. Ja, igen. A "progresszív" szó kiégetése után ez van most soron. Ma már égő ezt a jelzőt felvenni, mert minden tehetségtelen, de önmagát furcsának képzelő formáció pszichedelikusnak vallja magát. Na, az ék viszont tényleg az. Itt aztán van kreativitás és atmoszféra! Na de hol vannak a gitárszólók? Merthogy nagyon enyhe kifejezés az, hogy Olivér állatira tud szólózni... A hangzás viszont eszményi, meleg, analóg.
Senmuthnak is vannak ennyire puritán ethnic lemezei, azok sem a kedvenceim tőle. Hangulatos, de ez nekem szimpla háttérzene. Valahogy ezek a tamtamok elrontják az ambient atmoszférát. Jók, de nem elejétől a végéig.
Na ja. Földhöz vágott... párszor.
Az ausztrálok mostanában nagyon küldik a póvert, én már figyelem őket egy ideje. Fú, de idegesít, hogy nem jut eszembe a neve annak a finn (?) Neurosisra hajazó bandának a neve, amire hasonlít.
Ja, én is ásítozom ezeken a cuccokon. A dobos jól keni, ennyi, amit pozitívumnak éreztem. Meg jól szól.
Úgy szól, ahogy a csövön kifér, de én ezt nem szeretem, mert elfáradok 3 dal után. Amúgy zeneileg sem túl izgalmas számomra.
Korrekt oszt csá!
Teljesen érthető, ha ez itt nem lesz népszerű anyag, én viszont nagy rajongója vagyok a hetvenes évek hard rockjának. Ez itt a csöpögős verzió, kevésbé brit, mint inkább amerikai, mégis felüdített. A basszusgitár állatira szól, így eleve hat nálam. Ha a Styx Paradise Theaterje 10 pont számomra, akkor viszont ez max 7.5. A The Outer Ocean hatalmas dal.
Ideglelős. Meglátjuk, ott van-e számomra is az X-Faktor, ehhhehwe...
Az előzőre azt mondtam, hogy erős a kamu hatás, de az befészkelte magát egy kicsit a fülembe. Ebben itt nem találok semmi ilyent. Mármint befészkelhetőt. Mert ez már full kamu. Agymunka nem kellett ehhez a lemezhez. Egynapos stúdiómelóval készülhetett, aprított impróhalmazból. A hangzás és az ambient zajok értékelhetők.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 362. 363. 364. 365. 366. 367. 368. 369. ... 459. Full screen Vertikális nézet
2018. április 28.
farrrkas Nagaarum ∑:
1. nascence
ék
Whatever It Takes
8.5 10 9.3
2. Nagaarum
Tomusz
Tél
8 10 9
3. farrrkas
Ataraxy
Where All Hope Fades
9 9 9
4. BlackZone
YLVA
M E T A
7.5 8 7.8
5. chipmonkey
Glorior Belli
The Apostates
6.5 7 6.8
6. Honaljmankos_F
VOJD
The Outer Ocean
5 7.5 6.3
7. Femforgacs_HP
Portal
Ion
8.5 4 6.3
8. McFrost1977
Danheim
Herja
5 7 6
9. 9000Sanyi
Fu Manchu
Clone of the Universe
6.5 5 5.8
10. boymester
Ad Hominem
Napalm For All
3 6.5 4.8
∑:
6.8 7.4 7.1
Nagaarum 2018. április 25., szerda, 20:13
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz 9000Sanyi üzenetére:Vágom, vicc vót! ;-) :-D (a)

Amúgy fenntartom, amit akkor mondtam. m/

Ez is!!! (gpig)
--
>>> NGC Prod kiadó Bandcamp<<<
9000Sanyi 2018. április 25., szerda, 09:24
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Nagaarum üzenetére:


Hát főnök, ott van egy Portal nevű banda a HPn, de még csak az egyik szemedet bökte ki, ha tudsz írni. Azért vagy ufo (tudom, hogy a személy valójában ufonauta, csak így hülyébben hangzik), mert az ecsegfalvai annuális gyűlésen megbeszéltük, hogy te általában nem is ezekért a zenékért rajongsz, amik itt mennek, mire azt mondtad, hogy ez valóban így van, de nálad ez valami kattanás lehet. ;-)


Vágom, vicc vót! ;-) :-D (a)

Amúgy fenntartom, amit akkor mondtam. \m/
--
9000Sanyi
Husky 2018. április 25., szerda, 00:43
Husky
Csatlakozott:
2017. január 26.
Hozzászólások: 23
Az Ad Hominem-re visszatérve mivel a szöveget nem értem így engem nem zavar a tartalma sem, ha ezen múlna a Deicide-Once Upon the Cross lemeze vagy szinte bármelyik Cannibal Corpse lemezt is dobhatnám a kukába, pedig a Deicide említett lemeze ifjúkorom egyik nagy kedvence volt. És akkor még ott van az Impaled Nazarene-Latex Cult albuma ami a másik etalon volt anno. Ha nem hallgattam meg 200-szor full hangerőn akkor 1-szer sem. Úgyhogy jó ez ide, hagy szokja a nép. (gun)
Husky 2018. április 24., kedd, 20:54
Husky
Csatlakozott:
2017. január 26.
Hozzászólások: 23
Válasz farrrkas üzenetére:

Elkezdtem az Ad Hominem korábbi szövegeit olvasgatni... Hát, mit mondjak... maga a gyönyör! Roppant kedvesek. Rögtön a szívembe is zártam őket. Hallgatok én mindenféle ocsmány szövegű death metalt, meg minden, de van egy határ ami alatt már nem emésztek, és nincs bocsánat. Ahogy elnézem az új lemez számcímeit, biztosan izgalmasak az új szövegek is.Nem én ajánlottam, ezért az én lelkiismeretem tiszta. (a)
Nagaarum 2018. április 24., kedd, 19:14
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz 9000Sanyi üzenetére:

Mi az a Portal?
Mi az, hogy ufó?
(a)

Hát főnök, ott van egy Portal nevű banda a HPn, de még csak az egyik szemedet bökte ki, ha tudsz írni. Azért vagy ufo (tudom, hogy a személy valójában ufonauta, csak így hülyébben hangzik), mert az ecsegfalvai annuális gyűlésen megbeszéltük, hogy te általában nem is ezekért a zenékért rajongsz, amik itt mennek, mire azt mondtad, hogy ez valóban így van, de nálad ez valami kattanás lehet. ;-)
--
>>> NGC Prod kiadó Bandcamp<<<
9000Sanyi 2018. április 24., kedd, 15:28
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Nagaarum üzenetére:

Sanyi még nem. Bár a Sanyi ufó. (ufo) (w00t)Mi az a Portal?
Mi az, hogy ufó?
(a)
--
9000Sanyi
farrrkas 2018. április 24., kedd, 10:29
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 448
Elkezdtem az Ad Hominem korábbi szövegeit olvasgatni... Hát, mit mondjak... maga a gyönyör! Roppant kedvesek. Rögtön a szívembe is zártam őket. Hallgatok én mindenféle ocsmány szövegű death metalt, meg minden, de van egy határ ami alatt már nem emésztek, és nincs bocsánat. Ahogy elnézem az új lemez számcímeit, biztosan izgalmasak az új szövegek is.

Arbeit macht tot

Welcome to the last journey
No luggages needed
Come in, all! It's free
We invite your family
To join the herd of useless beings

Irrelevant hope
Blinding is your faith
Irrelevant hope
Your terminal's death

Arbeit Macht Tot

The Dithyramb of Sadism

I like the smell of a dead child
Whose I cut the throat
After torturing him a bit
For nothing but pleasure

Innocence bleeds
As the feeble lamb lies
Sadism will lead us to glory

The sweetness of cruelty
The power of free will
Make me go into raptures
Why should I have mercy?
Through sadism I come

I wish death to all children
To all the weak worldwide

Death to all
Zoolixius 2018. április 24., kedd, 05:01
Zoolixius
Csatlakozott:
2018. április 23.
Hozzászólások: 316
Válasz nascence üzenetére:Ha kisebb kihagyással is, de legalább visszatértél! Üdv újra itthon! (8)

Toljál már legközelebb ide valami ízes, marcangolós darálót (gun)


Egyelőre még várok a régi profillal kapcsolatban, ha sikerül visszaállítani nem ússzátok meg... ^^ - (Természetesen akkor sem, ha nem lehet feléleszteni. :-p Akkor kénytelen leszek így tevékenykedni. )
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'jhus9aknejs90qurqhe8dr2da1','','szoveg|s:7:\"PMNXTSC\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','54.227.97.219','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1