Sok-sok év után itt az újabb Sun of the Sleepless. Amire Schwadorf ráteszi a kezét, abból azonnal kiérződik a fennkölt kifejezésmód, a finom művészi megközelítés, a költői hangulat. Tehát érző (és értő) alkotó munkáját hallhatjuk. Ez a világ, ez a nézőpont (amíg túlzásba nem viszi valaki) szimpatikus, és belevesződni egy ilyen anyagba igazán örömteli. A lírainak nevezhető black metalra fogékony zenekedvelőknek sokat jelent majd a lemez.
Annak ellenére, hogy nagy mesterművekről azért nem beszélhetünk, a brutális death metal évét éljük. Rengeteg jó lemez jelenik meg. A Decrepit Birth ugyan nem váltja meg a világot, de a megkövetelhető nívó érződik rajta, még ha nem is tudtam annyira belekapaszkodni. Viszont a feldolgozások (Metallica, Sepultura, Suffocation) itt is feleslegesek.
Melodikus, szimfonikus death-black metal érdekes momentumokkal, kellő zeneiséggel. Nem ötletmentes produkció, de nálam nagyobb rajongónak kell lenni ahhoz, hogy lenyűgözőnek hasson.
A szokásos "korrekt svéd death metal lemez" kijelentésen kívül nem sokat tudnék mondani.
Summoning-zene, szolgai kivitelezésben. Nem vagyok nagy Summoning fan, ez viszont egyenesen nem érdekel. Semmi, ami megragadná a képzeletemet, azzal együtt, hogy Tolkient szeretem.
A Dead Congregation és persze a Morbid Angel neve egyből felsejlik a hallgatása közben. A death metal ilyen köntösben a legveszedelmesebb, legfenyegetőbb. Adott egy egységesen magas színvonal, de a témák nem tűnnek ÉPPEN ANNYIRA ki, mint a Dead Congregation esetében, azonban melegen ajánlott mindenkinek, aki az ilyesmit szereti.
Messze nincs itt annyi ragyogó ötlet, hogy 20 perces dalokat írjanak. Sőt, a témák még az átlagosságot sem lépik túl, a hegedű hangja pedig nem szerves adalék, inkább odaerőltetett tudatos megfontolás. Nincs igazi érzés benne. Kicsit kezdetleges, kicsit kiforratlan, a természetes hangulata hiányzik. Jó indulattal 6-os, arra a néhány dologra, ami tetszett benne, merthogy azért van benne olyan is. Gatyába kell rázni a dolgokat, és meg kell keresni az ollót, talán ennyi az egész.
Aki szereti a korai Tribulationt, a Morbus Chront, a Chapel of Disease-t, netán a Predatory Light lemezét, az próbálkozzon meg ezzel az anyaggal is. A death metalhoz való hozzáállásban hasonlít az említettekhez, nem konkrét témákban. Friss, eleven, vérpezsdítő ötletek hada, izgalmas hangzás, kreatív munka! Nagyszerű anyag! McFrost megállapítása egyébként telitalálat!
Nem egyszerű belemélyedni egy-egy ilyen lemezbe, még akkor sem, ha Vintersorg hangja otthonossá, kellemessé teszi az ismerkedést már az elején. Na, meg a hossza sem könnyíti meg az ember dolgát. Mindenesetre jó lemeznek érzem az ideit, nem hiányoznak a fülbemászó dallamok sem, de nagy port azért nem kavar.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 344. 345. 346. 347. 348. 349. 350. 351. ... 453. Full screen Vertikális nézet
2017. augusztus 19.
farrrkas ∑:
1. farrrkas
Sun of the Sleepless
To the Elements
9 9
2. Lew
Execration
Return To The Void
9 9
3. McFrost1977
Excommunion
Thronosis
8.5 8.5
4. Jasmin
Vintersorg
Till Fjälls, del II
8 8
5. Kriss
Decrepit Birth
Axis Mundi
7.5 7.5
6. Balthazaar
Paganizer
Land of Weeping Souls
7 7
7. nascence
Shade Empire
Poetry Of The Ill-Minded
7 7
8. Sekhet_Hetep
Decemberance
Conceiving Hell
6 6
9. Solmyr
Emyn Muil
Elenion Ancalima
5 5
∑:
7.4 7.4
boymester 2017. augusztus 19., szombat, 21:18
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz mike666 üzenetére:De miért volt dühös? Lemaradtam valamiről? O.o

Megközelítette pár lemez az ő ajánlását és ezért lepontozta őket indoklás nélkül. Ezzel szokás szerint felbőszítve az értelmes(ebb):) pontozókat, mert nem tetszett neki, hogy más meg az övére adott kevesebb pontot. Ezzel hiteltelenné téve az egész kört és a végeredményt...de ennyi, túl vagyunk a dolgon.
Inkább a következő körrel foglalkozzatok,mert iszonyat ütős death dömping van kialakulóban...ráadásul az első ajánlók között voltam és én sem a doom vonalat erőltettem:)
--
Youtube csatorna
mike666 2017. augusztus 19., szombat, 21:11
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Válasz farrrkas üzenetére:

Jasmin profilja törölve lett, mert a válasza arra engedett következtetni, hogy másokat okol, és semmilyen törekvést nem mutatott a viselkedésének megváltoztatására, vagyis az általa is bevallottan dühből beírt pontszámokat nem változtatta meg.


De miért volt dühös? Lemaradtam valamiről? O.o
farrrkas 2017. augusztus 19., szombat, 18:12
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 448
Jasmin profilja törölve lett, mert a válasza arra engedett következtetni, hogy másokat okol, és semmilyen törekvést nem mutatott a viselkedésének megváltoztatására, vagyis az általa is bevallottan dühből beírt pontszámokat nem változtatta meg.
farrrkas 2017. augusztus 19., szombat, 16:14
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 448
Kedves Jasmin! Privát üzenetben leírtam a lényeget, erre várom mihamarabbi válaszodat, amelynek függvényében eldől, hogy élsz az utolsó eséllyel, és betartod a felvázolt szabályokat, vagy vállalod a leírt következményt.
Perszepeta 2017. augusztus 19., szombat, 15:14
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Nálam csak szimplán most jött el az idő, hogy hosszabb szünetet tartsak, de abban van igazság, hogy az utolsó csepp a vörösboros pohárban a változásoknak is köszönhető, főként azok az emberek tűntek el a hónapok (évek) során, akiknek adtam a véleményére és sokat hozzátett a HP színvonalához. És ezzel most nem akartam bántani senkit sem, most is sokatokkal szimpatizálok és szívesen olvasom a kommenteket, de valahogy mégsem ugyanaz, mint régebben, a hiba bennem is van, ezért "pihenek", ill sok éveken keresztül havi 2x10 + még kb majdnem ennyi friss lemez :-D
Kriss 2017. augusztus 19., szombat, 15:14
Kriss
Csatlakozott:
2015. május 17.
Hozzászólások: 361
Ez itt a gond sajnos, hogy az elmúlt időben alapemberek hagynak fel a HPval. Remélem Blackzone visszatérsz és akkor folytatódik a Hangpróba a már megszokott régi színvonalon.
BlackZone 2017. augusztus 19., szombat, 09:37
BlackZone
Csatlakozott:
2013. november 23.
Hozzászólások: 223
Magam is felhagytam a pontozással és az ajánlással. Az okok szerintem mindenki számára egyértelműek. Volt akinek a lelépése fájt, de mások jövetele még annál is jobban bántotta a jó ízlésemet. Senkit nem szeretnék nevesíteni.
A dolgok jelen állása szerint amíg intelligens, lemezekre koncentráló pontok és hozzászólások nem lesznek, nem is szeretnék visszatérni. Korábban úgy gondoltam, hogy értékteremtés folyik itt, szerintem teljesítette is az oldal a metal underground kultúrmissziót a HP-n.

Egymás ízlésének, meglátásainak tiszteletben tartása, odafigyelés, átgondoltság. Az utóbbi időben sok minden volt, csak éppen ez nem. Sajnos a jelen felálláshoz és úthoz nem tudok/szeretnék asszisztálni. Szemezgetek az ajánlások közül, ahogy aktív korszakom előtt és ennyi.

A szerkesztőknek sikeres munkát kívánok és kitartást a visszatéréshez a megfelelő útra!
Balthazaar 2017. augusztus 19., szombat, 02:07
Balthazaar
Csatlakozott:
2017. július 9.
Hozzászólások: 305
:-O
--
Stay mötal! - Adopt a goat like Baphomet! :-p
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'eqin2fd16euj9ns3faidhs9fa2','','szoveg|s:7:\"CWYHUJV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','3.239.58.199','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1