No, én egyáltalán nem értek egyet az itt elhangzott vélemények többségével, bár black metalt illetően amúgy sem vagyok itt egy vágányon sokakkal. Igenis érezhetően jobb ez az EP, mint az előző, és változatosabb is. Újrahallgattam az előzőt is, amelyet 7-es környékére tennék továbbra is, de abban néhány apró részlettől eltekintve nem tudtam megkapaszkodni, míg az újban egyértelműen igen. Füleljétek meg, micsoda bitang erős bőgőjáték hallható itt, főleg az Angel of Flies-ban. Kiemelkedő! Mivel a riffek ezúttal sokkal több forrásból táplálkoznak, levegőzhöz jutnak a dalok, és a különboző részek felerősítik egymást. Egy gyors tekerésnek most érezni lehet az igazi sodró erejét. A Shadows pedig egyenesen nagyszerűen sikerült! A második felében még némi Csiharra emlékeztető vokál is felüti a fejét, kicsit Mayhemesítve a dalt. Nem gondoltam az első EP után, hogy a második ennyire tetszeni fog, de ez történt. Ha valakiben esetleg felmerülne, nem emp kollégámmal szembeni elfogultságból beszélek! Ha nem tetszene, egyszerűen nem ajánlottam volna be... Igen, én voltam, most oda a meglepetés (?).
Én sem hallgatom ezt a stílust egyáltalán, de szerintem műfaján belül nem lóg ki a sorból a hozzá hasonlók között. Az, hogy a közhelyek ilyen mértékétől és a műpátoszba mártott tömény sziruptól engem a rosszullét környékez... az már az én problémám.
Mindkét korábbi Avatarium 10-es nálam, és az utóbbi napokban ez is lement minden nap egyszer-kétszer, tudva azt, hogy egyik korábbi lemez sem jött be azonnal (a Moonhorse dal kivételével). Most is azt éreztem, mint legutóbb, hogy sokkal gyengébb dalok születtek, mint korábban, míg meg nem ért a dolog. Utólag már azt mondom, hogy rendkívül változatos lett az új anyag, és ahogy a Raven Mask is eltért az elsőtől, úgy ez is tett egy lépést egy bizonyos irányba, ami a komfortérzetet rombolja le. Először hiányoznak a súlyos, doomos részek, a lassú, szomorú dallamok, majd lassan felfedezi az ember a lemez erényeit. Minden dalban van valami, ami felkapja az embert, mint Mary Poppinst a szél. Ismét nagyon jók a dallamok, a témák, és lassan belefolyik a lemez az ember ereibe. Talán nem annyira, mint az első kettő, de ez így is rettentően kellemes hallgatnivaló. Egy idő után nagyon hallgattatja magát a lemez, és sokadszorra is visszakívánkozik.
A Journey című dal a mézesmadzag, azonkívül nem tudom komolyan venni a lemezt. Még azt is csak a többihez képest találom jónak. Unalomig játszott klisék, bevett panelek halmaza, izgalommentes, sőt gyenge produkció. Még az sem feltétlenül baj, ha ismerős sablonokat játszik valaki, de toldja meg valamivel, helyezze izgalmas közegbe, csinálja agyafúrtan... Itt semmi ilyesmi nincs.
Kiváló death metal album! Hangulat és ötletek terén egyformán remekelnek. Hozzám nagyon közel áll az ilyesmi.
A kiismerés nekem még hónapokig eltart majd, nálam egyébként is lassan érnek be a lemezek. Az Ótta című csodálatos gyöngyszem után alig vártam, hogy hallhassam, mit hoztak össze Tryggvasonék. A nehézkes első néhány hallgatáson túlesve kezdenek kinyílni a dalok, ami a zenehallgatás legszebb élménye, főleg, hogy az ember nem is tudja még, milyen hatással lesz rá hamarosan egy-egy dal, vagy dalrészlet. Senki más nem játszik így, teljesen egyedi színfolt a palettán. A Sólstafir nagymértékben hozzájárul, hogy emelje a metal (rock?) zene nívóját. Most is olyan leheletfinom dallamokat, témákat írtak, hogy az embert kenyérre lehetne kenni velük. Alig várom az augusztust, hogy újra halljam őket élőben. Velük kapcsolatban jogosan beszélhetünk művészetről.
Tetszik, hogy kézzelfoghatóak az ötletek, a jó témák. Nem kell semmit belemagyarázni. Post-black metal tartalommal feltöltve.
Jól előadott pogány metal, inkább black megközelítéssel, de egyéb forrásból merített elemekkel is tarkítva, kellemesen folkos ízzel. Kebelbarátok nem lettünk, de határozottan jó lemez, és ráadásul változatos is.
Engem sem a blues-rock fog levenni a lábamról. Ennyire nem vagyok laza arc. Ehhez is kell egyfajta fogékonyság, ami belőlem hiányzik. Vannak lazább zenék, amelyek megfognak, de ez pont nem az.
Én szeretem a modern prog metal vonalnak néhány képviselőjét, még a kis Portnoyékat is szimpatikusnak találtam. Erről a korongról pedig egyértelműen a Between The Buried And Me jutott eszembe. A Coma Ecliptic lemeznél a Persefone anyagát semmivel nem érzem gyengébbnek, sőt, nekem ez a lemez kicsit még jobban is tetszik. Akik a BTBAM-t szeretik, azonnal próbálkozzanak meg az Aathma című anyaggal. Sok kellemes pillanatban lesz részük.
Az első és az utolsó track tetszik. Még mindig az énekkel van bajom.
Valljuk be, vannak azért itt jó dalok. Igaz nagy részüket mások már megírták. (A War of Dragons például egy Nightwish dal új szöveggel.) :)
Az elsőt szerettem nagyon, valahogy különleges volt a maga nemében. A másodikat már csalódásnak éltem meg, nem is hallgattam később. Ez meg valahol a kettő között van. Lehet, később jobban beérik...
Lenne még tennivaló bőven az anyaggal. Rossznak, tehetségtelennek semmiképpen nem mondanám a bandát. 5 év és három lemez múlva újra meghallgatnám őket.
Igazi csemege annak, aki szereti death/doom zenéket. Néhányszor befigyelt a deja vu érzés, de ezt 2017-ben kár lenne felróni egy ennyire telített műfajban.
A legjobb, ami megjelent a nevük alatt. A 11 pontos dalok közé sajnos néhány gyengébb is befigyelt. Na, ezt igazán sajnálom....!
Marha jó....a pont is változhat.
Nálam nagyon betalált. Erős dalok, finom melódiák, kellemes hangzás. Máskor akár maximum pontot is kapna.
Kíváncsian várom, mi lesz a sorsa ennek a klasszikus rock/blues rock albumnak itt, egy ilyen erős mezőnyben, mint ez a forduló. Az utóbbi 10 évben egyre több hasonlót hallgatok és az újra feltámadt vinyl-gyűjtői kedvem elsődleges célpontjai is ezek a zenék. Egy jó cuccon hallgatni óriási élmény! Éljen az analóg!
Jól indult, hamar lecsengett....A produkció rendben van, a dalok inkább csak középszerűek.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 339. 340. 341. 342. 343. 344. 345. 346. ... 462. Full screen Vertikális nézet
2017. június 10.
farrrkas viribusunitis ∑:
1. Jasmin
Sólstafir
Berdreyminn
10 9 9.5
2. Kriss
Au-Dessus
End Of Chapter
8.5 9.5 9
3. Hades
Venenum
Trance of Death
9 9 9
4. nascence
Avatarium
Hurricanes And Halos
9 8 8.5
5. McFrost1977
Havukruunu
Kelle Surut Soi
7.5 9 8.3
6. farrrkas
Sculptures
:. (EP)
8.5 7 7.8
7. banya07
Persefone
Aathma
8.5 7 7.8
8. viribusunitis
Delta Shade
Delta Shade
5 10 7.5
9. mike666
Bloodbound
War of Dragons
4 6 5
10. Sekhet_Hetep
Jörmungandr
Cernunnos
4 5.5 4.8
∑:
7.4 8 7.7
Perszepeta 2017. június 10., szombat, 21:53
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Mivel az előző EP-t nem pontoztam, most esett le a tantusz, ki is áll a banda mögött :-D Ha ezt tudom részletesebben elmondom a véleményem, de a pontszámon nem változtatna... Mondjuk Emp-től az 1 pont igencsak meglepett, így már világos.
Weide 2017. június 10., szombat, 21:51
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz emp üzenetére:Jaja, igaz is! :-]Na, ezeket a gondolatok, háttérinfókat tök jó volt olvasni, köszi a részletes kifejtést!
A következő, nagyobb volumenű munkát pedig kíváncsian várom/várjuk! \m/
emp 2017. június 10., szombat, 21:36
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz Weide üzenetére:Emp, erre még számíthatunk? Én imádom az ilyen behind the scenes jellegű dolgokat.


Jaja, igaz is! :-] Amit tudni érdemes a Sculptures dologról, az annyi, hogy tavaly decemberben kezdtem el gitározni, addig csak a dob volt az egyetlen hangszer amihez "értettem". Idén január elején készültek el az első dalötletek. Egyébként az lett volna a meglepi számomra, ha erős fejlődést éreztek a két anyag között. ;-) Annak az okai, hogy ez a jelenleg elkészült első 7 dalom két külön EP-re került, a következők (noha egy időszakban íródott mindegyik):

- a második EP 3 dalában kipróbáltam a 4 gitársávos felvételt, ami elüt összhangzásában a kétsávostól, így nem is illettek volna össze.
- a közel 2-3 hónap eltérés is ebből fakad alapvetően, mivel mind a 3 dalhoz még dalonként mindent fel kellett játszanom még kétszer elfogadható minőségben és a 4 különböző sáv utómunkálatai is sokkal hosszadalmasabbak voltak.
- kifogytam a szövegötletekből az első EP után és kedvem sem nagyon volt hetekig foglalkozni ezzel :D. Így ez is okozott pár hetes eltolódást.
- tökéletesen tisztában voltam vele, hogy ezek azért még nem azok a dalok, amik egy 40 perces lemezen lekötnének bárkit is, szóval alapból szétszedtem volna őket. Így adta magát a lehetőség a fenti technikai kísérletezésre is.
- a "jel" címek mögött nincs koncepció, valóban a kiadványon lévő dalok számát jelenti. Nem ismétlem el újra, hogy magam is egy kísérleti dolognak gondolom ezt, így hangzatos címeket sem szerettem volna kreálni hozzájuk, inkább jeleket választottam. Ezek egy barlangi ősember első sziklarajzai. =D

Amit ezeken hallotok, az első témák, akkordok, ötletek, amiket el tudok egyáltalán játszani gitáron, sőt, a legelső dal teljesen csak "poénból" készült el, egyszerűen csak felvettem pár ötletemből pár kört, majd egymás mögé rakosgattam és amikor feldoboltam, akkor kerekedett el a szemem, hogy ez egy dalnak mondható! (hrhr) Akkor is, ha nem eget rengető.

Ezek után határozott céllal álltam neki annak, hogy sztenderd black metal megoldásokat kipróbáljak. Mindegyik dal rejt olyan részeket, ahol 1-1 új megoldást próbálok ki és nézek meg kontextusban. Pengetésmódokat, váltásokat próbáltam ki, sőt azt is, hogy tudok-e írni tudatosan egy vagy több "semmi extra tök sztenderd", de működő black metal dalt különböző tempókban. Azzal, hogy ezeket közzétettem, csak nyomás alá akartam magam helyezni, és azzal, hogy kedves szerkesztőtársaim mindennemű kérés, vagy utalás nélkül betolták ezeket HP-ra, ez a nyomás meg is hatványozódott! |-D. (ez úton is köszi, azt hiszem nincs is szükségem ellenségekre, ha ilyen jó fejek az ismerőseim! (w00t) - ez csak vicc volt!)

Egy kakukktojás még is csak van a dalok között és annak baromira örültem, hogy páran észrevették ezt. Ez a Shadows, ami egy kicsit elüt a többitől. Ez az első dal, ahol már tudatosan írtam. Nehéz ezt leírni. Megpróbáltam egy érzés alapú dalírási folyamatot. Ahol már nem csak az éppen megtanult akkordokat játszogattam és bontogattam és vagy lett belőlük valami, vagy kuka lett, hanem először kitaláltam, eldúdolgattam, hogy mit szeretnék hallani és azt próbáltam meg eljátszani. - persze a fele sem sikerült, de azért valami igen. :-D Ez a dal egyébként fejben egy áttörés volt számomra.

Mindezek tekintetében gondolom azt is észrevettétek, hogy nem fostam tele hírlevéllel a fanzine közösséget, nem adtam el a Sculptures-t a következő nagy szenzációnak és senkinek nem küldtem el az anyagot barátokon kívül, nem születtek kritikák és ez jól is van így.

Igazából ennyi a történet. Nem lesz két hónap múlva következő EP, ebben biztosak lehettek! (hrhr) Kipróbáltam mindent, amit ki akartam, most kezdődik a valódi munka, amiben már nyakig benne vagyok! Szóval köszi mindenkinek a visszajelzést, voltak érdekes megjegyzések és gondolatok, amiket elvittem magammal, voltak olyan kritikák, amikkel tökéletesen egyet is értek. Most dolgozom ezerrel egy kicsit máshogy, egy kicsit más jellegű dalokkal, kicsit más belső elvárásokkal.

emp out!
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
Perszepeta 2017. június 10., szombat, 21:10
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz Weide üzenetére:Emp, erre még számíthatunk? Én imádom az ilyen behind the scenes jellegű dolgokat.

Várjuk! :-)
Weide 2017. június 10., szombat, 20:54
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz emp üzenetére:

majd ha vége a körnek, írok 1-2 gondolatot "választ" pár észrevételre és kritikára, nyugi, semmi megsértődés nincs, de lehet talán érdekel is pár embert egy kicsit a "színfalak mögötti" történések, okok, vagy összefüggések.


Emp, erre még számíthatunk? Én imádom az ilyen behind the scenes jellegű dolgokat.
srppk 2017. június 10., szombat, 19:56
srppk
Csatlakozott:
2014. február 28.
Hozzászólások: 118
Válasz boymester üzenetére:

Egész jó kör kerekedett belőle, bár számomra most vált igazi rejtéllyé, hogy néhányan hogyan tudták elbliccelni már az általános iskolás hallásvizsgálatokat is, pl. felhigított tucattermékre több pontot adni, mint egy végre újító szándékú lemezre:) Lehet van ikertesójuk:) Ne vegye magára senki, csak mások vagyunk és ez így van jól. Következő kör is ilyen legyen! Bár úgyse kerülök be...
m/

Jó ha van 1-2 fekete bárány a nyájban, legalább nem egy nótát bégetünk ;-)
boymester 2017. június 10., szombat, 18:17
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Nem szívügyem a zenekar újabb munkássága, de ez a dal valahogy ide követeli magát, úgy érzem.


--
Youtube csatorna
boymester 2017. június 10., szombat, 17:32
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Egész jó kör kerekedett belőle, bár számomra most vált igazi rejtéllyé, hogy néhányan hogyan tudták elbliccelni már az általános iskolás hallásvizsgálatokat is, pl. felhigított tucattermékre több pontot adni, mint egy végre újító szándékú lemezre:) Lehet van ikertesójuk:) Ne vegye magára senki, csak mások vagyunk és ez így van jól. Következő kör is ilyen legyen! Bár úgyse kerülök be...
\m/
--
Youtube csatorna
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.031 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'rsh84t6crd2068mdv7v7569uu5','','szoveg|s:7:\"TUJUCZS\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"dax.php\";lyricsrow|i:1;','54.83.119.159','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1