Hat egyaltalan nem uti meg a King szinvonalat hangulatra, minosegre igen, de az ilyen zenenel a hangulat fontosabb.Nem volt rossz, az eredetiseg hianya meg mar megszokott dolog, mostanaban ugyis az megy hogy ha hallok valami nagyon eredetit valami nagyon progreszivet, akkor behanyok tole.Mert erolkodesnek hat az osszes.
Fasza, kifejezetten jol esett.
PSVMK(bandazas)-Marika Presszo(kv-sor)-Lapos(olcso sor olcso feles)-A Klub(meg olcsobb sor meg olcsobb feles)-Hangyas vagy Gorog olcso kaja meg sor.......----------
Nagyon fasza !
Fasza!
Sajnos nem volt idom, csak egyszer ment le, mivel tobbszor hallgatosnak tunik, megelolegezem neki a 8 pontot......tobbet nem hiszem hogy erdemel, bar debutnek szep munka.
Ez inkabb volt erdekes mint fasza.
Nekem bejon ahogy Anelmo acsarkodva frocsogve karogva nyomatja, nem a superjoint a kedvenc formaciom tole, de elhallgatom.Az a gond ezzel a lemezzel hogy fasza riffek halmaza, egy jo iranyba halado jammeles, de nem kesz szamok.A mocsari hangulattal sincs bajom.
Kellemes volt. Fogom meg hallgatni.
Illik az vszakhoz, es szeretem a deathdoomot, de most nem vagyok ilyen setet kedvemben.Viszont tuti hogy megtartos, tehat akar tobb pontot is kaphatna egy darkabb napomon.
Az eredeti kiindulópontot sem kedveltem, a kópiáért sem lelkesedem.
Nem rossz végül is, csak hát középszerű. Olyan fekete valami, mint millió másik.
A szövegek valóban jók, de ez nem az én világom. Sose volt. Sose lesz.
Szívemnek igencsak kedves vonalat visz (Ulcerate, Gorguts), de a vokál miatt sajnos le kell vonnom egy pontot. Ez még nekem is egysíkú, pedig amúgy szépen kitanulták a házi feladatot. Bemutatkozásnak több, mint kellemes. Ja és Wilfred Ho igencsak meggyőzően játszik a dobok mögött. Emészthetőbb, mint Saint Merat, de ízes és pontos ahogy kell.
Karmacipher kapcsán írták páran, hogy fárasztó. Számomra ez az, ami fárasztó. Szinte ugyan azon a tempón végigvert tika-tika-tika, stílusnak megfelelő momentumokkal, úgy mint hangzás, "fordulatok", szólók. Lassan minden körbe bekerül egy ilyen svéd acél és a lelkesedés nem lankad. De hogy ne csak a lyukat lássuk, hanem a sajtot is: a címadó legalább jól sikerült. Abból kellett volna több.
Hezitáltam az erősebb ponton, de végül ez maradt az ének miatt. Jó az irány, csak így tovább! Nincs világmegváltás, de frankó a hangulat és a kivitelezés. A lemez második fele nekem jobban bejött, mint az eleje.
No akkor veszem a bátorságot és azon túl, hogy a hangzást méltatom magam is, meg kell említenem, hogy én azért itt unatkoztam párszor. Ok zömében elketyeg, de csak az utolsó előtti dal a Zabieraj łapska emeltette meg a fejem és keltette fel a figyelmem. Előtte nem vágott földhöz. Kicsit lufinak érzem. Biztosan velem van a baj. Eddig lement 8x a nagy lelkesedésre való tekintettel, de nem került hozzám közelebb.
Phil legőszintébb alakulata. Éppen olyan türhő, ostoba, antipatikus, "szögegyszerű", mint ő maga.
Tisztességes, de nem prémium minőség. Háttérbe elszomorkodik.
Számomra ez a tökéletes post-black, vagy mi. Eltalált arányokkal, énekkel, témákkal, az atmoszféra pedig csontig hatol. A demo is nagyon meggyőző volt, de az ottani hibákat kisimították, lekerekítették. Azért az ausztrálok is kellően elszigeteltnek tűnnek ahhoz, hogy jó zenéket csináljanak.
Hatásvadász utánzat, viszonylag magasabb színvonalon űzve. Olyan mint a szomszéd Trabantja egy BMW vázába rejtve...
Lásd: kritika
Egyszer nagyon szeretem, aztán nagyon utálom, így jött össze a konklúzió: nem az én világom.
Minősége ellenére fárasztott.
Ez legyen a tucatzenék etalonja! Soha rosszabbat!
Hangulatos ukrán csemege, valóban erős debütálásnak, de ugyanakkor gyorsan rá is lehet unni, mint a legtöbb hasonló cuccra. Legalábbis "énáltalam", vagyis értitek...
Az előző lemez is igazi hangulatbomba volt, amiről írtam is, ez még egy fokkal jobban tetszik.
Létjogosultságuk számomra nem bizonyított.
Nagybetűs stílusesszencia, bármiféle egyéniség nélkül.
Számomra csemege és kaján mosollyal nyalogatom le az ujjaimról zsíros maradékát:)
Mérföldekre a mestertől.
A langyi részek nélkül határozottan jobban élvezném.
Van véleményem erről, de megtartom magamnak
dózer
HM2 FTW
Ritkán képezünk Virivel egy halmazt, most igen.
Mérföldekre vagyunk a lengyelektől
Ha ebben az életben még egyszer élő zenekarban játszanék, az csak is ilyen lenne.
ergya
Kár, hogy a legnehezebb dallal nyitnak. Türelem kell hozzá.
A véleményem nem sokban egyezik a többiek által leírtakkal, az albumról szóló lemezismertetőt ajánlom minden King Diamond fan (és nem csak) figyelmébe.
Stílusgyakorlat. Olyan, mintha már hallottam volna ezerszer ezt a lemezt. Ami finomság megbújik itt-ott, az nagyon kevés, hogy kimozdítsa az albumot a kényelmes, otthonos, megszokott black metalból. Mikko Kotamäki (Swallow the Sun) pár másodpercnyi szereplése is inkább csak tény. Megüt egy bizonyos szintet, de aki különösebb izgalmakra vágyik, ne itt keresgéljen.
Kétévente talán egyszer nekem is kedvem támad hasonló műfajt elővenni. Egy-egy Quimby dalt alkalomadtán meghallgatok (A Legyen Vörös, vagy Az Egyik ember... dalok határozottan többször előkerülnek), sőt az Emil Rulez bizonyos dalait is élvezettel hallgatom időnként, de például (szentségtörés ide vagy oda) Hobótól a falra mászok. Az Európa Kiadót az előbbiekhez sorolom, kellemes hallgatnivalónak tartom. Itt a hatos kivételesen nem arra utal, hogy gyenge lenne a lemez, mert a fiúkon semmi nem múlik, minőségnek minőség, de nem vagyok a stílus rajongója, nem különösebben köt le az ilyesmi.
Megéri sokat foglalkozni vele. Szeretem a sötét hangulattal, jó témákkal felruházott pusztító death metalt. Ez ilyen! Az ajánlónak köszönet jár!
Korrekt anyag, annál nem több, azonban Mr. Sekhetnek abban igazat kell adnom, hogy a szólók tényleg csemegeszámba mennek.
Minduntalan elkalandoztak a gondolataim közben. Háttérzene ez számomra, annak nem rossz, de erős dalokat nem hallok. Albumként, teljes egészében értékelhető hangulatzene.
A Zabieraj łapska telitalálat, de jó az egész lemez. Néhol a Twin Peaks is eszembe jutott. Érdekes anyag!
Nem lehet túl jó Phil Anselmónak lenni. Ellenérzéseim nincsenek, egyszerűen csak kiégettnek látom zeneileg.
Borongósnak borongós, de szürke is. Ezt eléggé vontatottnak éreztem (én is).
A doom-death folyamot több színes patak táplálja, ezért egészen rendkívüli pillanatok is akadnak a lemezen. Kerestem a katarzist, az egyelőre csak hajszálerek formájában jelentkezik, de ez így is nagyon erős debütálás.
Ez az ének kikészít. Pedig maga a Mercyful Fate / King Diamond-recept még akár működhetne még azzal együtt is, hogy mínusz számú eredetiség lapul a lemezen. Marha gyenge próbálkozás, a Hell nevű csapat a két nagylemezén pár éve bemutatta hogyan kell ezt jól művelni.
Klisé, de egész minőségi módon.
Nem hozzám szól..
Már kezdtem azt hinni, hogy ebben a körben egy darab nekem tetsző lemez se lesz.
Ez a fajta monoton robotolás most nem érintett meg...
Jó anyag ez alapvetően, de egy kis vakítást azért érzek...
A hangzás nekem is nagyon szimpi volt, a beltartalom kevésbé. Nyitott vagyok én a black metalon belül az ilyesmire, de nem ízlett.
Ehhez se kellett nagy tehetség..
A sztenderdeken kívül semmi extra. Úgy szerettem volna hallani valami váratlant, de lepörgött a lemez anélkül.
Ide is csak egy kis színesítés kellett volna. Egész lemezen ugyanazt hallom.
Nem szeretem a King Diamondot sem...ez is hidegen hagy.
Black metál stílusgyakorlat....voltak ennél idén sokkal hangulatosabb fekete fém művek.
A dalszövegek valóban jók, a zenei stílus meg nagyon távol áll tőlem.
Szeretik az Ulcerate alapokon nyugvó death metal zenét Hong Kong-ban is szerencsére. Adtam rá pluszba még fél pontot, mert remekül eltalálták a srácok az album hangulatát, a maximumot nem kapják meg, mert azt ebben a stílusban idén az Ulcerate már kivívta magának, ahogy egyre több hallgatás után ők is.
Nekem ez is egy a sok közül...
Valamiért nekem ez most nem jött be...
Rengetegszer meghallgattam és végülis amellett döntöttem, hogy megadom rá a maximumot...remek hangulatú dalok találhatóak a lemezen igaz, hogy ezt már időnként elég nehéz black metálnak besorolni.
Ez a stílus egyáltalán nem áll közel hozzám...
A hangulat passzol a death/doom-hoz, zeneileg viszont semmi extra..
Bitang nehéz post-black, death és doom elemekkel tűzdelve..
Tetszik.
Némi műbalhét érzek a templom gyújtogatás körül és az áldozati oltáron szétterülő paca is csak paradicsom lé? Szóval én amolyan Impaled Nazarene féle finn pusztítást vártam, helyette lett Thy Serpent hasonmás, dallamos finn black. Kétségkívül ebben a dallamos black/death világban a finnek világbajnokok, nekem is egyre jobban járt a lábam az ütemekre a lemez előre haladtával. Egyáltalán nem rossz, de átlagos.
Jók a szövegek.
Nem találom benne a megváltást, hiába keresem. Valamiféle kínai high-tech cucc hiányzik belőle.
Genre: Death Metal - Country of origin: United States - Location: Stockholm, New Jersey :D Tudsz mindent !? :D
Magam is azt mondom, hogy a vokál többet érdemelt volna. Az V pedig egyértelmű nyúlás a Witcher 3 mestermű zenéjéből, de mivel ez tetszik a legjobban, így azt mondanám: pazar átdolgozás! Az V miatt + fél pont.
Mint a 90-es évek közepén a szintén lengyel Hefeystos. Tetszik, erős anyag. Fel kerekítés nem kizárt. Megtörtént, mert hagytam szépen beégni.
Anselmo meglepően változatosan nyomatja. Zsigeri próbatermi mocsár metal, többet ne is halljam.
A jövőben több reszelést kérnék a gitárokon vagy ha marad ez a "szellősebb" megközelítés, akkor pedig több érdekességet.
Csak sokadik nekifutásra tudtam végig vinni, erre most nem vagyok fogékony.
Korrekt, de nem nekem.
Nem sok újat mutat fel. Nem rossz, de nem hiszem, hogy újra meghallgatom.
Jenő szövegeit dicsérni olyan lenne, mint azt elemezgetni, hogy a Szahara mennyire száraz. Csak azért nem 10, mert hiányolom az olyan pszichedelikus dalokat, mint amilyen régen a Tengerpart, a Romolj meg vagy a Szabadíts meg volt. A Tengerpart véleményem szerint az utóbbi 25 év legfantasztikusabb könnyűzenei dala Magyarországon. Az Ennek a szobának és az A tánc viszonyt hamisíthatatlanul brilliáns EK dal.
Elég durva zene, de egy kicsit fárasztó is.
Már megint... Viszont ennél rémísztőbb borítót már rég láttam. Van egy enyhe madárfóbiám, ezt adjátok hozzá...
NAGYON unalmas. Meglazultak a koponyavarrataim a duplázótól. Az utolsó dal mentette meg a lehúzástól. Az nagyon bejött.
A hangzása etalon. [...] Most néztem csak utána, kik a tagok :-D Massemord, Seagulls Insane..., minden világossá vált. Fényévekre vagyunk mi magyarok a lengyelektől metalban. És ez pontosan addig lesz így, amíg a gagyi vagy a koppintás lesz menő idehaza, az érdekes és izgalmas meg eldugva.
Azt leszámítva, hogy irgalmatlanul faszán dörögnek a humbucker gitárok, meg pár punkos betét el lett találva, sokmindent nem találtam benne, ami élvezetessé tette volna számomra. Tömény ötlettelenség. BlackZone meg frappánsan leírta Anselmo urat.
Ez most őszintén mi a f...??? Vezetőségváltás volt a Solitude-nál? A harmadik dalig türelmesen vártam, aztán elkezdett valaki ooo-óóó-ooo-ÓÓÓ-zni. Jesszusom! A zenekarnév meg... Ilyen blődséget...
A szokásos. Nagyon jó kezdés, felkapom a fejem, aztán súlyos unalom... A Season of Mistnek ennyi tényleg elég? Bezzeg négyféle bakelit az készült belőle. Most őszintén, ennek mi értelme? Neked melyik van meg? A pijosz. Nekem a szivájványos! Gagyi. :-D
Szerintem megüti King Diamond színvonalát. Kifejezetten tetszik, hogy nem annyira giccses, mint őfelsége bandája.
Ez még stílusgyakorlatnak is gyenge. Tipikus mintapéldája annak, hogy ma mindenki a saját albumát akarja rátukmálni a világra. Ezt meg is tudja tenni, mert a bandcampen és youtubeon már akármelyik tribute banda pózolhat a jól begyakorolt, hétvégi kocsmabulira szánt repertoárral. A bandcamp és a youtube baromira jó dolog, de a sötét oldala ilyenkor lát napvilágot, amikor a Baptism szerű sablon-huszárok hírnévre vágynak. Zeneileg szinte minden kötelező black elemet felvonultatnak, a károgás még egészen élvezhető is.
Sajnos a szövegeken kívül nem tudok felhozni egyéb pozitívomot (bár azok is néha már metaállapotba hajszolnak engem is). Az énekes a világ egyik legroszabbja, a hajlítások és a szótagszámok megerőszakolása már-már nekem is fáj. Ez az, amit Hajós András mesteri szinten űz (a dalszövegek terén is jobb szerintem), de náluk ez semmiképp nem akar összejönni. A zenével kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak, néhol nagyon jó hangulatokat kergetnek, de olykor gagyi alter-bohóckodásra váltanak át. Azért azt nem akarom elvitatni, hogy vannak jó számaik is, pl. amit Naga belinkelt, de ez az album nekem már emészthetetlen
Van egy érdekes hangulata...amikor már azt hinném, hogy a hagyományos útvonalon fognak cammogni, mindig valami fordulatos témahalmozásba kezdenek. A hangzása egy kicsit steril számomra és a hörgés is valóban egysíkű. Zeneielg viszont nagyon izgalmas tud lenni.
Meglep a sok 8 feletti pont. Máskor egy ilyen oldchool anyag jobb esetben is csak a középmezőnyben végez. Lehet, hogy túl nagy elvárással álltam a lemez hallgatásának, így túl nagyot csalódtam. Még ezt is beleszámítva, én itt csak elcsépelt riffeket hallok, a hangulatot sehol sem találom. A szólok felett is értetlenül állok, mert inkább illenének egy heavy/power metál albumra, mint ide. Továbbá a hangzás pedig végképp nem a szívem csücsökje, igaz, a svéd death vonallal sosem voltam kibékülve. A zene és az óbégatás továbbra is egy félig lezárt marmonkannából üvölt.
Teljesen nem tudott magával ragadni, de el kell ismerni, hogy jó irányba haladnak. Az ének/károgás számomra ront a hangulaton, zeneileg viszont eléggé izgalmas témákat halmoznak egymásra.
Még ízlelgetem. Az elődjéhez képest sokkal elvontabb és egyben több pagan elemet felvonultató album lett. Nagyon pszichedelikus az egész album hangulata, black és death metálnak már nem is merem nevezni, mert nem sok maradt benne. Kifejezetten avantgarde, de nem az a nyomasztóan sötét kategória...olyan noir-os inkább. Én is a felfele kerekítés mellett döntök, mivel túl sokszor ment, le hogy ne tegyem meg.
Bennem nem él semmi féle előítélet Anselmo ellen. Ez a zene pedig csak egy igazi türhő paraszt, odabaszós zúzás...nem is olyan rossz, bár hosszú távon unalmas.
Korrekt Doom muzsika, néha még a fejemet is felkaptam, sőt élveztem is.
Eléggé nehéz egy hallgatni való. Az elején az Ashes in Bloom számnál már kezdett is elmenni a kedvem, utáni viszont nagyon felfelé ível a hangulat. Kifejezetten izgalmas lett az album második fele, a tiszta ének pedig sokat dob a post-metál és doom ötvözetéből összegyúrt, ólómsúlyú zenén.
Csak ne visíííts :S
Átlagos.
Nem nyilatkozom...
Nem éreztem elsőre, hogy Ulcerate magasságokban lenne. Dehogyisnem! Sőt, jobb mint az utolsó albumuk. A hörgés meg Incantation. Tökéletes párosítás számomra, kiváló témákkal. Megy a maximális!
Death metal azon formája, ami mostanában csak rövidtávon működőképes nálam.
Pont mikor picit kezdeném elveszteni az érdeklődést érkezik egy érdekes téma. Erős debüt, de a tökéletességhez még valami hiányzik... (kár volt a kör végére hagynom, egy végighallgatás kevés korrektül megítélni, visszatérő vendég lesz érzem.)
Lengyel minőség, ez pedig egy lassan érő csodabogár. Hangzást pláne imádom! Jav: függője lettem, mint karácsonyfán a karácsonyfafüggő...
Ennél közelebb nem került hozzám.
Semmi kivetnivalót nem találtam, viszont meglepetést sem.
Mocsok! Eleje tényleg jól indul, reménykedtem is végre egy TGOO-minőségű post black. Lemez közepe picit leül. Lesz ez jobb is.
Hiánypótlónak biztos jó. Zeneileg nem is kötnék bele. De ez se érdekel különösebben.
Nálam az év black lemeze. Semmi újítás csak jó témák, jó hangzással.
Ez jó annak ami.
Jó lemez ez. Csak minek. Egy jó számot nem írtak.
Végre valami jó zene. Igaz olyan mint a svédes lemezek többsége, de itt jó számokat is hallok. Ez a különbség. A gitárszólók külön csemegék. Hetek óta vendég.
Ez nem rossz zene, de nem is kiemelkedő. Tíz évvel ezelőtt lehet nagyobbat hasít nálam.
Pötyörészésből elég jók.Az előző lemezhez képest ez elég vékony. Az eufóriát meghagyom másoknak.
A Cowboys from hell-en kívül más panterát nem tudtam meghallgatni de ez egész jó. Na nem leszünk életfogytig tartó haverok, de egynek egész jó pengetett, főleg ahhoz képest ami ebben a körben volt.
Maradok az első Paradise Lost-nál. Itt igen jól zenélnek, de semmi emlékezetes.
Tipikus csak hangulat, de egy jó szám se. A gépies dob meg külön idegesített. Én nem így képzelem el az ütős jó zenét.
King Diamond lemezeit is csak addig élvezem, amíg nem kezd el sikongatni, tehát elég rövid ideig....legyen akármilyen profi is a zenei háttér.
Kellően sablonos és elég egyszerű is. Mégis hatásos és hallgatható anyag.Soha rosszabbat!
Be kell valljam, nekem ez a zenei közeg teljesen kimaradt akkoriban, ma meg már nem is hiányzik.
Nem távol-keleti műfaj az biztos. Jól is nyomják, erő, súly, ötletességben nincs hiány. Határozottan ügyes munka.
Jófajta deathmetál olyanok nyomdokain, akiket nagyon szerettem. Ez inkább egy kimagasló stílusgyakorlat, ami nem lesz soha klasszikus, de egyéb rossz szavam nem is lehet.
Az év egyik legütősebb debütalbuma. Valami olyan különleges módon nyúlnak ezek a harkovi srácok a post-black, atmoszférikus black témákhoz, hogy azok attól azonnal életre kelnek és megnyílnak. Ünnepi hallgatnivaló a következő két hétre.
Kiváló hangzású, különlegesnek szánt lemez, el kell ismernem. De nem tetszik. Sem a nóták, sem a külcsin nem jön be.
Megint nagy reményekkel kezdtem neki, aztán.....újra csalódás.
Egyszer hallgatós cucc!
Ólomsúlyú, komoly kihívást jelentő anyag, de megéri a ráfordított idő minden pillanata. Királyság!
Egész jól működik az illúzió a németek részéről. - Persze, az első benyomások után kicsit csendesült a hype, de eredetiség ide, King Diamond/Mercyful Fate oda. Még működik is ez a csapat. :) - Ha ló nincs, én megelégszem az öszvérrel, csak odaérjek a köves úton ahova a célom tart. Ilyen környezetben még a hosszú út is gyorsabban telik. :) - Ráadásul végre szólók mindenféle mennyiségben és leosztásban. :) - Aki a jó power muzsikát kedveli, talán kapott most egy meghívót egy orgiába. :P
A trve arcok biztos el lesznek vele, aki kicsit a kiműveltebb dolgokat keresi az útja során, az jobb ha messze elkerüli az albumot, mert nagyon nem fog a szájízének tetszeni...
Igazi egyetemista alt rock. :) - Talán kicsit megkopott, s nehezebb is vele azonosulni, mint az előzőekkel...
Profik, s ennyi. - Isteni jó témák vannak fantasztikus köntösbe burkolva, mégsem alkot egy olyan egészet az egész, hogy újra s újra nekikezdjek egy-egy nótának. - Se vége, se hossza. Remek témahalmozás. - Nem attól lesz valami komplex, hogy egy nótába 13728 db témát tolok fel... Majd legközelebb. Fárasztó.
Sokkal inkább tartom befogadhatóbbnak, mint a Karmacipher-t. - Lehet mondani, hogy kiszámíthatóak és nem is tudnak olyan pontosan játszani metronómra, s nem zsúfolnak annyi témát egy dalba, mint a hong-kongi barátaink, de a HM-2 hangzás alá temetett témákat megspékelve egy két Bill Steer-féle virnyázással, garancia, hogy jobban hat, akár a fájdalomcsillapító. - Itthonra is akarok egy ilyen zenekart. :)
Megasound, s kiművelt muzsika, de hosszú távon csak akkor mondja magáénak az ember, ha épp' menekülni akar a világból. - Én épp' a másik utat keresem. Ráadásul pont a fekete fémes részek nem tetszettek. Majd máskor.
Őszintén: nem hengerelt le. Többet unatkoztam, s nem tudom mi a zenekar körüli hype, - persze lehet, hogy csak az én készülékemben van a baj. - A stílus kedvelőinek ajánlott, a többiek keressenek inkább valami mást.
Ez az a kategória, amire pénzt nem adnék ki soha, de koncerten tuti befutó. - Aki szereti a jóféle punk és chrush elemekkel tűzdelt HC-t az jó helyen kapizsgál. - Phill bácsi karaktere mondjuk épp' nem emel s csökkent semmit a zenén, de van rá pár tippem, hogy ütne nagyobbat ez az album. (Esetleg Kevin Sharp?! :D)
Arányosan, s jól összerakott death-doom, ahogyan a hívők szeretik. - Ha nem az előbb említett stílus jegyeit hordozná magán a zenekar, még kimondottan tetszene is, tehát majd máshol keresek szélvész tempókat. :) - Komoly lemez, komoly embereknek. - Azért tessen már mosolyogni is... Legközelebb. Értem? Értik. :D
A világvége az garantált... Aki híve a posztblekknek, s már nem gondol a jövő évre, az nyugodtan vegye a bátorságot, s próbálkozzon vele. Fülesen elég jól elvan, de egyébként ez egy nagy rakás zajkupac... Ennyit elöljáróban, aki szereti ezt a féle muzsikát, az majd megfejti. A tálalás jó volna, de így?! Wááááá...
Ehhez most fikarcnyi hangulatom sincs.
Meglepően korrekt, sőt! Az utóbbi időben kezdem kifejezetten megszeretni a tech-death zenéket, régen tuti fele ennyi pontot kapott volna. Persze, mint minden hasonszőrű albumnak, ennek is érnie kell nálam.
Valahol a Départe szintjén mozog, hangulatos meg jó, de kell hozzá a megfelelő mood. Elő fog még kerülni mindkét album, az biztos, ha nem is nagy gyakorisággal.
Nem nekem találták ki ezt a "műfajt", számomra hallgathatatlan.
Mondjuk úgy, hogy nem kifejezetten kedvencem a műfaj, főleg itt a "post-" elemekre gondolok, de még így is egy erős és élvezhető album lett, bár kell hozzá hangulat, nem tudnám csak úgy elővenni. A dobtémák nagyon tetszettek, és szövegek terén is nagyon erősek a dalok. Persze átbaszva érzem magam, mert a Mara's Choir-ban semmi kórus nem volt, de ez legyen a legnagyobb baj... :D Post-black/death-ből soha rosszabbat.
Néhol fülsértő. :-)
Úgy érzem a pontok egy része a Phil Anselmo elleni ellenszenvnek szól ezúttal. Engem soha nem foglalkoztat a zenész személye, a zene és az előadás foglalkoztat, ami annak, aminek szánták kiváló, primitív, mocskos ösztönzene, amire bizony szükség van olykor...
Nagyon nehéz muzsika, ahogy ezt többen írták is előttem, de én is úgy érzem, hogy bőven megéri a ráfordított időt.
Kamaszkoromban sok ilyet is hallgattam, de ez a banda mindíg kimaradt. Most hallottam őket először. Baromi jók a szövegek és hangulatos is. Mostanság nem igazán érdekelnek az ilyenek, de ez üdítően laza.
Megmaradt a lejátszóban. Nekem többszöri hallgatás után ért be.
Semmitmondó és egyhangú. Az ötvenhez közel Anselmo bácsi igazán kinőhetné már ezt az éretlen, infantilis, paródiába áthajló "keménycsávó" attitűdöd meg a hormontúltengéstől fűtött dühkitöréseit. Sajnos attól tartok, hatvan évesen is ezt fogja majd csinálni. Fogjuk rá, hogy jobb, mint az Illegals lemez volt, de ez az irányzat már nagyon nem nekem szól. A címadó dal klipjére mégis mit lehet mondani?! A Scour-ból (talán) még lehet valami, de én már nem táplálok sok reményt.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 327. 328. 329. 330. 331. 332. 333. 334. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2016. december 24.
Belial BlackZone boymester emp farrrkas insomnium Kriss McFrost1977 Nagaarum nascence Perszepeta Sekhet_Hetep viribusunitis ∑:
1. Kriss
Karmacipher
Necroracle
9 9 7 10 9 9 10 7 7.5 9 10 6 8 8.4
2. nascence
Furia
Księżyc milczy luty
7.5 7.5 9 10 8 5 10 10 10 10 10 3 7 8.1
3. viribusunitis
GreyAblaze
GreyAblaze
8 7.5 8 9 6.5 7.5 6 9.5 7 8 8 7 10 7.8
4. BlackZone
Départe
Failure, Subside
8.5 10 9 8 8.5 6 9 7 6.5 8.5 8 5 9.5 7.8
5. McFrost1977
Sentient Horror
Ungodly Forms
8 7 7 9 7 5 6 10 6 5.5 7 10 8.5 7.6
6. Sekhet_Hetep
Baptism
V: The Devil's Fire
8.5 7 7.5 7 6 7 6 8 7.5 4 6 10 7.5 7
7. mike666
Self-Hatred
Theia
8 7 7 5 6 6.5 6 7.5 4 7.5 7 8 7 6.7
8. farrrkas
Them
Sweet Hollow
7 5 5 3 9 4 4 7 5 9 4 7 6 5.9
9. emp
Superjoint
Caught Up in the Gears of Appl...
6 3 5 9 4 3 3 5 4 7 6 8 5 5.4
10. Nagaarum
Európa Kiadó
...Valahol lenni...
9 4 5 1 6 2 5 5 9 4 3 2 4 4.7
∑:
8 6.7 7 7.1 7 5.5 6.5 7.6 6.7 7.3 6.9 6.6 7.3 6.9
Nagaarum 2016. december 24., szombat, 18:09
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz farrrkas üzenetére:


Ez olyan Nagás. (hrhr)

Nekem mondod? Jövök haza a városból, és Pistike szól, hogy baj lesz. Totál abban a tudatban voltam, hogy megvagyok. Még jó, hogy ott a YT link.
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
McFrost1977 2016. december 24., szombat, 18:08
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Válasz Pistike66 üzenetére:

Naga kért tőlem 30 percet, mert elfeledkezett a GreyAblaze-ről és mivel karácsony van, most én leszek a jézuska és adok neki :-D Úgyhogy az új kör indulása fél 7 magasságában várható.

Addigra végzek a halászlé főzéssel és már tudok is :-D
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
farrrkas 2016. december 24., szombat, 18:07
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 448
Válasz Pistike66 üzenetére:

Naga kért tőlem 30 percet, mert elfeledkezett a GreyAblaze-ről és mivel karácsony van, most én leszek a jézuska és adok neki :-D Úgyhogy az új kör indulása fél 7 magasságában várható.

Ez olyan Nagás. (hrhr)
Pistike66 2016. december 24., szombat, 18:05
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Naga kért tőlem 30 percet, mert elfeledkezett a GreyAblaze-ről és mivel karácsony van, most én leszek a jézuska és adok neki :-D Úgyhogy az új kör indulása fél 7 magasságában várható.
boymester 2016. december 23., péntek, 19:55
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz Nagaarum üzenetére:


Akkor is csak 10 ajánlható lemez lesz :-D

Viszont ajánlhatnak, cikket és hírt írhatnak... itt még néha a 10 lemeznek is alig érünk a végére...
--
Youtube csatorna
Nagaarum 2016. december 23., péntek, 19:42
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz boymester üzenetére:

Csábítsatok ide több embert és akkor nem siklunk el semmi felett:)

Akkor is csak 10 ajánlható lemez lesz :-D
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
boymester 2016. december 23., péntek, 18:52
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Csábítsatok ide több embert és akkor nem siklunk el semmi felett:)
--
Youtube csatorna
Perszepeta 2016. december 23., péntek, 00:03
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
http://aluktodolo.bandcamp.com/album/voix

Ez is kimaradt pl, mondjuk én is most találtam rá. Érdekes zene, mondjuk az előző HP-n nem volt annyira osztatlan siker :-D
70-es évek pszichedelikus rock/Oranssi Pazuzu elvontság ötvözete.
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.066 seconds to render