Á, nem rossz ez! Csak nem is kiemelkedő. A zenekar és a stílus ősfanjai el lesznek vele. Engem nem zavar, kimondottan nem is hoz lázba. Táblázat bogarászás közben melóban lement párszor.
Elképesztő!
Engem annyira nem fertőzött meg a Béla kór, így nem vertem hidat a lemeztől. Jó, meg szép, meg minden, csak nem köt le. Ez a fajta hörgés szerintem nem passzol a zenéhez. Zavart.
Nem igazán tudom szavakkal érzékeltetni, hogy ez a vonal mennyire távol áll tőlem. Vannak tetszetős megoldások, meg olyanok is amik miatt soha többet nem fogom meghallgatni.
áááhhh... nekem ezek az ultra lassú vonszolások, meg ez a totál egyen pincehörgés nagyon nem fekszik. 5 perc után kikapcsol az agyam, olyan szinten nem képes lekötni. Ha direkt odafigyelek, akkor kimondottan idegesít is. Ezek alatt a fuvolás életérzések alatt meg Kenny G ugrott be ahogy valami skót felvidék közepén tutujkál és fújja a szél a haját. Na, szóval ezen én még borongani sem tudok, csak nézegetem az órám, hogy mikor ér már véget.
Komálom! A ritkás extrém vokál szerintem esszenciális részét képezi az összhatásnak. Egyfajta izgalmas hidat képez a tiszteletteljes ős-doom és a mai modern felfogás között. Szerintem pont ezzel több ez a csapat a hasonló hagyományőrző ős-doom bandáknál. Na, meg a dalok is jók. Ja, még valami! Szerintem illik itt is fanyalogni a borítón (már akinek, ugye.) hiszen ugyan az a vonal, mint a Sons of Balaur, csak más frakció jelenik meg. Ott az orkok, meg a barbárok, itt az élőhalottak. A háttérszín elég ocsmány egyébként, de a témaválasztás engem nem zavar, csak úgy mondom... :)
Érdekes ez a reverbre és sztereó játékra kihegyezett zene. Kétségtelenül egyedi a koncepció. Két gondom van vele. Az egyik, hogy túlságosan tömény és hosszú. Egyszerűen minden érdekessége ellenére a fele környékén megunom. A másik az, hogy sok témánál úgy érzem, hogy nem a dalt, a zeneiséget szolgálja, hanem a reverb effektet. A koncepció technikai részét kiszolgáló megoldások, amik jó játékok a reverbbel, de annyira nem kiemelkedőek önmagukban. Illetve ez a két probléma masszívan összekapcsolódik. Amikor már felfedi a sűrű hangzás és a koncepció ennek a zenének a lényegét és már rááll a fülem, akkor igazán elkezd fárasztani a kettes pontban leírt "téma az effekthez" hozzáállás. De így is különleges és egyedi, ezért kapnak egy plusz pontot is.
Ebben a körben az az igazán jó, hogy bár tele vagyunk doom lemezekkel, mégis mindegyik egy külön világ, külön korszak. Rám a legnagyobb hatást eddig a Marianas Rest modern értelmezése gyakorolta. Van pár dolog, amibe bele tudnék kötni, de valahogy annyira finn, annyira dallamos és annyira az én szám íze szerint mozgatja a tempót, hogy nem akarok ezekkel a kis dolgokkal foglalkozni. Imádom, ahogy a mai túljátszott, túlgondolt, túlakrobatizált zenei környezetben hozza a dob a dísztelen, puritán "kettőnégyeket".
Az 1962 nem tetszett, de minden más összeért bennem szép lassan. Ismét nem egy egyszerű hallgatni való, talán elő sem fog kerülni többet, de amíg ismerkedtem vele és amíg próbáltam feltérképezni, addig mindenképp értékes időt töltöttem el.
Nem szívem ügye ez a vonal, az éneket én meg határozottan vékonynak érzem. Az utóbbi napokban oda-vissza a friss Superjointot hallgattam, így eléggé unatkoztam ezen a lemezen. Tudom, tudom nem ugyan az stílus, de azért a Superjointos srácok az autentikus zenészei ennek a vonalnak így hát még is csak nagy a szakadék.
Általában nem figyelem az angol szövegeket, mivel annyira nem jó a szövegértésem, itt azomban még nekem is kijön, hogy a szövegíró méltán indulhatna Kukovecz "mester" mellett a Legbénább Metalszövegek Versenyén.
Annak idején a Into the Gates of Time című dalukkal olyan magasra tették a lécet, hogy azt még ők sem képesek újraugrani... Közelít, símogatja, de nálam nincs meg.
Úgy tűnik, mintha valami nagy különlegesség lenne, pedig egyáltalán nem az... Viszlát!
Az 50 megatonnától távol áll, de néha kimondottan ötletes. Kár, hogy a lábdob szinte pontosan követi a riffeket, így a Meshuggah hatás ordít. Gitárilag is... Istenem, ez olyan gyerekes. Már halálosan untatok mindenkit azzal, hogy a gitár ilyen mély hangolással rámászik a basszerre, így a kolléga akár ki is rúgható. Szerencsére nem elejétől a végéig nyomják így... Fárasztó...
Valószínű, hogy nem ők változtak meg, hanem én... Eléggé középszerűnek érzem, de legfőképpen unalmasnak. A hörgés meg nagyon nem tetszett benne. Peta szerint tele van érzelemmel, én meg azt hiányolom belőle.
A szokásos 7 pontos csont profi semmi.
Ez sem érint meg...
A Chokehold dalig abszolút érzéketlen maradtam rá...
Na, ez tényleg pokoli...
Nincs még egymillió ilyen magyar csapat... Tulajdonképpen nem zavart, de behatást sem gyakorolt rám. A hatások egyértelműek, és az is, hogy a magyar rockmédia döntéshozóinak asztalára főzték a cuccot. Jó lemez...
Van itt Sabbath dögivel, de rendes dalok kevésbé.
Inkább a tudatra hat, mint az ösztönökre. Mai Jethro Tull fuvola és jó dalok nélkül.
Sokáig hallgatható, jó cucc. Műfajának gyöngyszeme. Ennek ellenére "csak" ennyi, a hiba bennem van. Ez a zenei közeg már nem akkora eufória, mint 15 éve....
Mintha a fogamat húznák...
Szó se róla, igazán erős a felhozatal manapság doomban. Ez is egy gyöngyszem.
Engem meg pont a borító hozott lázba. (A korábbi lemezt nem hallottam, de rajta vagyok a témán.) Egyébként meg egy méregerős doom album, olyan hangzással, ami leszedi az ember fejét. Minden perce kincs!
Nem igazán esett le, mitől is nagyon jó ez. Szerintem csak egy a tucatból.
A biztató kezdés után maradt némi rossz szájíz bennem. Jobbra számítottam.
Hajlok arra, hogy volt jobb is.
Valami nagyon amatőr sludge-ra számítottam, de ez kérem annál sokkal jobb és több is!. Végig élvezettel hallgattam. Odafigyelek rájuk!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 325. 326. 327. 328. 329. 330. 331. 332. ... 450. Full screen Vertikális nézet
2016. november 26.
emp Nagaarum viribusunitis ∑:
1. viribusunitis
Khemmis
Hunted
9 7 10 8.7
2. Kriss
Hail Spirit Noir
Mayhem in Blue
10 8 6.5 8.2
3. Nagaarum
Astru
Aenigma
8 10 5.5 7.8
4. emp
Marianas Rest
Horror Vacui
9 7 7 7.7
5. Weide
Be'lakor
Vessels
8 7 8 7.7
6. Perszepeta
Clouds
Departe
5 7 10 7.3
7. Werewolfrulez
Mithras
On Strange Loops
8 7 6.5 7.2
8. Freyja
Red Swamp
Tiszassippi
5 6 8 6.3
9. farrrkas
Spiritus Mortis
The Year Is One
7 5 7 6.3
10. BlackZone
Car Bomb
Meta
3 5 3 3.7
∑:
7.2 6.9 7.2 7.1
emp 2016. november 27., vasárnap, 09:18
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz Nagaarum üzenetére:Igen, így a teljes. A rövid megfogalmazás miatt kellett azt mondjam, hogy a reverb nem ver vissza hangot. Valójában de, de azt nem visszaverődésnek hallod, hanem zengésnek. Kontrollállatlan oda-visszaverődések sorozata, míg a delay hullámokban jön.
A körus nem fáziseltolások sorozatával operál? Olyanná teszi a hangszert, mintha nyolc szólna vele egyszerre.No, mindentudónak nem akarok még látszani sem, így be kell valljam, hogy a chorus működését nem igazán vágom, szóval igazad lehet. Csak annyi, hogy szubjektív érzés szintjén nekem az "zenget" :-)
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
Weide 2016. november 25., péntek, 19:41
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz Krigare üzenetére:


S ez mitől vegetáriánus?


A lyrics miatt.
Krigare 2016. november 25., péntek, 18:42
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6752
Válasz ensomhet üzenetére:


https://www.youtube.com/watch?v=oWeTeFn0LhM

S ez mitől vegetáriánus?
--
V.A.
ensomhet 2016. november 25., péntek, 17:55
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
Válasz Krigare üzenetére:
Érdekelne, hogy milyen stílus az a bizonyos "Vegetáriánus Progresszív Grindcore..."

https://www.youtube.com/watch?v=oWeTeFn0LhM
Nagaarum 2016. november 25., péntek, 14:51
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz emp üzenetére:Ezt nem Nagának írom, mert nem akarok vele szakmai vitába keveredni, de valahogy csak basz egy kis furcsa érzés gyomortájékon amikor egy laza mondattal tárgyi tévedés keretében vagyok lehülyézve, szóval... :-]

Annak akit érdekelt a korábbi kis okfejtésem: a reverb és a delay is visszhang. A delay lassú és egyirányú ("egy felületről" történő) visszaverődést emulál, a reverb gyors és szórt visszaverődést, visszhangot generál. Mindkettő esetében széles skálán finomhangolható az input hang. A "reverb" már maga a szó is egyértelműen visszaverődést, visszhangot jelent, a "delay" csak késleltetést. Az más tészta, hogy amit konyhanyelven visszhangnak mondunk, arra a delay hajaz jobban, de természetesen mindkettő effekt hangreflexiót generál. Tehát visszhangot. A reverb szórt és gyors visszaverődései miatt érezheti úgy Naga, hogy az "zengés". Mint ahogy "zeng" egy koncertterem az ezer különböző felületről ezer formában megtörő és visszaverődő visszhangok miatt. (a)

u.i.: "zengést" véleményem szerint a chorus effekt ad az input hangnak, de ezzel valószínűleg most olajat öntöttem a tűzre! (hrhr)


Igen, így a teljes. A rövid megfogalmazás miatt kellett azt mondjam, hogy a reverb nem ver vissza hangot. Valójában de, de azt nem visszaverődésnek hallod, hanem zengésnek. Kontrollállatlan oda-visszaverődések sorozata, míg a delay hullámokban jön.
A körus nem fáziseltolások sorozatával operál? Olyanná teszi a hangszert, mintha nyolc szólna vele egyszerre.
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
Krigare 2016. november 25., péntek, 14:09
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6752
Válasz boymester üzenetére:

Ha már műfajok:)Érdekelne, hogy milyen stílus az a bizonyos "Vegetáriánus Progresszív Grindcore..."
--
V.A.
emp 2016. november 25., péntek, 13:03
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz Nagaarum üzenetére:


Ne mondd a reverbre, hogy visszhang, mert az a delay. Nagyon nagy a különbség. A reverb csak zengést ad, de nem ver vissza hangot.


Ezt nem Nagának írom, mert nem akarok vele szakmai vitába keveredni, de valahogy csak basz egy kis furcsa érzés gyomortájékon amikor egy laza mondattal tárgyi tévedés keretében vagyok lehülyézve, szóval... :-]

Annak akit érdekelt a korábbi kis okfejtésem: a reverb és a delay is visszhang. A delay lassú és egyirányú ("egy felületről" történő) visszaverődést emulál, a reverb gyors és szórt visszaverődést, visszhangot generál. Mindkettő esetében széles skálán finomhangolható az input hang. A "reverb" már maga a szó is egyértelműen visszaverődést, visszhangot jelent, a "delay" csak késleltetést. Az más tészta, hogy amit konyhanyelven visszhangnak mondunk, arra a delay hajaz jobban, de természetesen mindkettő effekt hangreflexiót generál. Tehát visszhangot. A reverb szórt és gyors visszaverődései miatt érezheti úgy Naga, hogy az "zengés". Mint ahogy "zeng" egy koncertterem az ezer különböző felületről ezer formában megtörő és visszaverődő visszhangok miatt. (a)

u.i.: "zengést" véleményem szerint a chorus effekt ad az input hangnak, de ezzel valószínűleg most olajat öntöttem a tűzre! (hrhr)
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
Werewolfrulez 2016. november 24., csütörtök, 22:10
Werewolfrulez
Csatlakozott:
2016. július 24.
Hozzászólások: 82
Válasz boymester üzenetére:

Ha már műfajok:)
Örök klasszikus :-)
--
"A holló is énekesmadár, csak metálos."
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.029 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'89fd2sfvq84dhbuef8804rg6a1','','szoveg|s:7:\"ZKVIBFI\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','3.236.84.188','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1