Ebbe a fos melegbe, kifejezetten jól esett. Nem mintha valaha is befolyásolt volna az időjárás a zenehallgatásban. A funeral doom-ot mindig is szerettem, ez meg nagyon jóra sikerült. Egyáltalán nem érződik a kihagyás, pozitív értelemben.
Nekem a Chronic Torment az etalon mai death zenék közül. Ez se rossz, csak kissé "modern" a hangzás. Meg nem is túl emlékezetes, de azért odatették magukat.
Nekem ebben a stílusban ez nem elég primitív. Az énekhang se tetszett, inkább idegesített mert sok volt belőle. Sem nem death se nem black. Én a stílusokat tisztán, a pálinkát meg mocskosul szeretem. Azt, hogy 2015 van lexarom, sőt tudomást se veszek róla. Ha haladnék a korral lassan burnyáknak is kéne lennem.
A Nile-nál befogadhatóbb. De nekem túl modern. Egyébként nem rossz. A szólók is jók. Én kedvenceim ebben a stílusban a Morrisound, meg a Sunlight együttesei. Én nem érzékeltem az egy riff megy végig a lemezen effektust.
Ja zeneileg nem rossz, de én ezzel az énekhanggal soha nem tudtam megbarátkozni. Megmondom őszintén ezzel a zenei stílussal se. Jó lehet ez a stílus rajongóinak, de én csak az egész jó zenei törekvéseket tudom értékelni.
Én is ismerem az előző lemezeiket, de eddig ez tetszik a legjobban. Imádom az ilyen nyers thrash-t. Az énekhang se hererepesztő mint sok thrash lemezen, ami általában elbaltázza nekem a jó zenét ebben a stílusban. Jó kis Dekapitator-os énekhang. Ráadásul felidézi a Virus - Pray For War lemezét, ami nekem örök kedvenc. Úgyhogy némileg nosztalgiázok is.
Annyira fekete akart lenni mint a vörösbor utáni xar, de szimplán csak unalmas lett. Minek kellett ide is mély hang nem tudom. Jobbra számítottam.
Ez egy polírozott black lemez, sokszor idegesítő énekhanggal.Hol van ez egy Judas Iscariot-hoz, vagy egy Black Circle-höz. Stílusán belül ez nekem kevés, de nem a játékidő.
Kissé a Dolorian együttesre emlékeztetett.Blitz aus sodom,Comtesse faszák voltak.A többi átlagos. Pedig szeretem a hangulat zenéket. Jó volt ez csak nem egész lemezen.
A zene még elmenne némi szódával, de ez a béna női énekhang. A Ho Drakon Ho Megas a mai napig tetszik. Mondjuk a Therion egy lemeze se tetszett ez után, de ez valami önszórakoztatásnak tűnik. Egyedül ez a kellemes analóg hangzás tetszett.
A funeral doom nem az én stílusom. Meg kell, hogy mondjam, egyébként egész jó megoldások sorakoznak a lemezen, de semmi kiugró, inkább olyan, mintha töltelék dalok/témák gyűjteményét hallanám. Hangulat zene ez, nekem pedig nincs hozzá se türelmem, sem hangulatom. Pedig lehet szerintem lassú, hömpölygő témákkal is izgalmasat alkotni, lásd az egyébként nem annyira fényesre sikerült legutolsó Paradise Lost lemez legjobb dalát (Beneath Broken Earth).
Fel sem tűnt, miközben hallgattam. Gondolom ez mindent elárul az értékeiről. A belezős dolgok miatt levonok még egy fél pontot.
Érdemei elismerése mellett, nekem ez egy kicsit sok volt. Persze a háttértörténetről olvastam valahol, szóval megértem a szomorúságot és a fájdalmat, de nem fogott meg.
Olyat már láttam, hogy egy lemezen egy dal van, még death metalban is, de hogy egy lemez egyetlen riffből álljon, az azért a stílusra nem annyira jellemző. Nagyon hallani, hogy ezt egy dobos írta, alapvetően dobosoknak.
Ez a lemez mindentől függetlenül egy jó lemez. Nem csak mint magyar, és nem csak mint bármilyen core, hanem ez egész egyszerűen egy jól sikerült modern metal lemez és pont. A legnagyobb erénye a nagyon ötletes melodikus gitárjáték, ilyen igényes játékot kevés helyen hallottam, még a nemzetközi élmezőnyben is. A banda vokalistájával több formációban is együtt zenéltem/zenélek, tudom mire képes. Az ének valóban nem segíti a könnyebb befogadást, nem az a simogató orgánum, amit hosszú távon szívesen hallgat az ember. Viszont azt is tudom, hogy Petinek pont ez a célja. Vannak villanások, amik mutatják, hogyha a változatosságra és a szórakoztatásra fókuszálna, akkor mennyivel nagyobbat szólhatna a produkció. De ne korlátozzuk a művészeket az alkotói szabadságukban, nekik ez bizonyára így tetszik, úgyhogy az egész így jó, ahogy van. :)
Szinte semmi pozitívumot nem találtam.
Kellemes meglepetés, főleg a jó hangzás és kifejezetten emészthető vokál miatt. A zene nem egy nagy eresztés, de azért valami törekvést éreztem, hogy elszakadjanak a szokványos témáktól, így az eredmény egy jó kis lemez lett. A körítést (pandamaci festés, sátán, latin dalcímek) meg hagyjuk.
Elsőre nagyon tetszett, másodjára már kevésbé, úgyhogy többet meg sem hallgatom, nehogy 7 alá csússzon. Najó, azért ez a veszély nem fenyegeti, mert igencsak kiváló lemez született, tökéletes hangzással, szinte tökéletes dalokkal. Ami engem zavar kifejezetten, az óbégatós vokál, amit csak félve merek kritizálni (...), de nekem nem jön be. Emellett talán egy kicsit egysíkúvá is válik a végére, a 12 perces dal egyértelműen a csúcspont, onnan sajnos lefelé visz az út. Viszont az idézetek szerintem nem az Interstellarból vannak, hanem a True Detective-ből, legalábbis a végén a "life is a flat circle" rész biztosan.:)
Ez az űrszinti hangzás a gyengém, gyakorlatilag bármit el lehetne nekem vele adni. Kár, hogy itt a német nyelv és a borzasztó vokál el is cseszi az egészet, és születik egy alapvetően hangulat nélküli valami, ami nem is tudom mi akar lenni.
A néhány körrel ezelőtti Gently Stom kábé ugyanez volt: tőlem annyira nem távoli zene, a végeredmény mégis baromi idegesítő. Az egész zene és az zenekari image mesterkélt, különösen ezzel az erőltetett okkultizmussal, gitárhangzással, női vokállal. A fotók meg, áááá, hagyjuk.
Nem lehet megunni, imádom a műfajt és ezt az albumot is.Nem mondom hogy ez a legjobb de perr-pill a kedvencem.
A többiek már elmondták a lényeget, egyre kevesebbet hallgatok ilyet, de ettől még élvezem.
Remek album , kellően tempós, hangos, nem is olyan gonosz mint várnád.
Nem kiemelkedő, inkább érdekes és hallani valóban hogy ez "solo" album, ettől független én élveztem.
Olyan érzésem volt mintha végig 1 számot hallgatnék, nagyon rövid ezért neki futottam újra.Ha csak zenét figyelem akkor változatosabb mint amilyennek tűnik, de a hülye vokál teljesen haza vágja a lemezt.
Erre semmi szükség manapság, régen se nagyon volt, csak akkor azt hittem azért ilyenek , mert 8adszor átmásolt a kazetta.
Zseniális!
Bődületes túl kínálat van ilyen zenékből, ezért simán elmegyek rengeteg jó anyag mellett.Köszönet az ajánlónak mert ezt kár lett volna kihagyni.Lassabb tempóval ez szerintem az alapmű kategóriába tartozna, valahogy az az érzésem hogy túl gyors a lemez.
A Nekrodepression az egyértelmű kedvencem, ez is remek lemez de nekem ennek a hangulata túl barátságos, főleg az utolsó szám.
Maradjunk annyiban , hogy nem tetszett!
Magas minőség tőlük, mint eddig, de nálam ez csak nyolc, mint minden lemezük...
Az agresszió mellé elfért volna egy nagy adag gonoszság is. Én úgy szeretem...
Stúdióidőt nem sajnálták, de a tehetséget sem. Lengyel, na.
Rettentően steril, de azonnal beszippantott a zúzdája.
Jó ötletek vannak, de nem az én világom.
Bőkezű pontozás a nosztalgia miatt.
Kifejezetten jól esett párszor az egyszerűsége, de sosem voltak kedvenceim...
Varázslat... én sem tudok erre többet mondani. Ebben az évben még nem tetszett ennyire fekete fém.
Remek hangulatzene még mindig, és ez a lemez is egész jól elüt a többitől.
Akármennyi ilyen okkult rock cucc jön, a minőségieket nem tudom megunni,mivel oda meg vissza vagyok a hetvenes évekért, de ez erősen átlagos lemez.
Unalom a köbön.
Rutinmunka, érzelemmentesen előadva. Csak a hangzás tetszett...
Borító király, zene úgyszintén.
Magas szinvonalú lemez. Egyelőre lehet hogy csak az elfogultság mondatja velem a 9 pontot, meglátjuk még a kör végére.
Rémlik a Burst zenéje, csak sajnos annak a bandának a zenéjét sem bírtam, így minden, ami arra hajaz, részemről kihagyós.
Kéne hogy tetszen, de ezt a szintet régen a közepes demók hozták.
A Gorgoroth-tól eddig nem tetszett semmi emlékeim szerint, ez az új lemez viszont egy másik fejezet zeneileg. Nem rossz...
Túl sok különlegességet itt nem hallottam.
Különleges hangulatú zene. Némileg több direktséget és kapaszkodót szívesen vennék, bár talán az a Valborg nagy erénye hogy pont ellentéte mindezeknek.
Tényleg elég ide a két pont is! :D
Kihasználtam a HP mindkét hetét, hogy minél jobban megismerhessem ezt a lemezt. Nem akartam elhamarkodni a pontszámot. Hallanom, éreznem kellett, mit tud nyújtani sokadik hallgatás után. Csodálatos élménnyé alakult át, annak ellenére, hogy még nem értem a megismerés végére. A funeral doomból szerényebb mennyiséget veszek magamhoz a mindennapokban, de amelyeket magamhoz ölelem, annak olyan lenyűgözőnek kell lennie, mint ez a korong.
Gyűrik a srácok, ahogy kell. Ilyesmi születik abból, amikor a death metal szeretete új erővel vértezi fel a veterán arcokat. Anno ugyanilyen tűzből született egy Lock-Up, most meg egy Cut Up.
Számomra ez egy lúdbőrös élmény nélküli, ám minőségi black metal. Akaratlanul is az Eerie-hez hasonlítom ebben a körben, amelynél azért valamelyest szerényebb. De igazából nem nagyon tudok belekötni.
Az első két-három szám után még nem akartam hinni a kommenteknek, aztán kénytelen voltam belátni, hogy Kollias monománt játszik a saját úrnájába zárva (lásd: Mézga Aladár Kalandjai - Syrének bolygója).
Már megint egy magyar bandára kell alacsony osztályzatot adnom, ami esetleg téves következtetésekhez is vezethet, tudva, hogy gyakran végeznek magyar bandák sereghajtókként. De nincs mit tennem, saját magam nem fogom becsapni. Én szeretek belenézni a szövegekbe is, de ezúttal bár ne tettem volna... "if these street lamps could speak, they tell you a said story but you are late again, alone i count the minutes and i fade away as time passes me by" vagy "a lonely phone rings in an abandoned house, but no one is there to answer the call, I am trying to get there. I've called you several times, why don't you pick up the phone?" Nem csak az angolságról van szó, az ilyesmi engem a perczenekarok nyári slágereire emlékeztet, ami nem egy pozitív jellemvonás. De félretéve a szövegeket, ez a fajta hc-s ordibáló ének már jó pár évvel ezelőtt lefárasztott, most már irritál is. Ha csak a zenéből indulnék ki, ének és szöveg nélkül, akkor is csak egy 5-ös lenne, mert fantáziátlannak, alulinspiráltnak és felületesnek tartom. De ez csak egy vélemény...
Tisztességesen előadott proto-thrash a műfaj kedvelőinek. Ők mindent kihoztak magukból, amit csak tudtak, és amit a műfaj korlátai megengedtek nekik. Nálam ez csak egy hatosra futotta.
A Gorgoroth sosem tartozott a kedvenc zenekaraim közé. Nem mondom, hogy ezzel most aztán örökre megvettek maguknak, de el kell ismernem, ez egy jó lemez. Tetszik az út, amelyre ráléptek.
A vokált illetően egyetértek a lemezismertetőben leírtakkal. Nekem az a véleményem, hogy egy black metal lemezen is szükség van arra, hogy ennyire változatos legyen az ének. Az egyhangú károgást már több, mint kimerítették a zenekarok az évek során. Ebben a tálalásban viszont hiteles, energikus, és nagyban hozzátesz a zenei alaphoz, amely itt szintén magas minőségben, árgondolt, kerek dalokban fogalmazódik meg, ideális játékidőn belül.
Elsőre nem nagyon tudtam mit kezdeni vele, egyszerűsége ellenére, aztán rájöttem, hogy nekem ez nagyon tetszik. Ugyanazt elmondhatom, mint az Eerie esetében (bár stílusban nem sok közük van egymáshoz), hogy pontosan ez a változatos és izgalmas ének kell ide. Egy monoton károgással biztos nem hallgatnám meg túl gyakran. A hangulatot is hatásosan felépítették. Picivel több és szívbemarkolóbb kapaszkodóval maximum is lehetne.
Teljesen el vagyok ragadtatva. A gyönyörű dallamok baljós, sötét hangulata engem az ujjai köré csavart. Érdekes megmozdulás ez a Therion-os Christofer Johnssontól, nagyon érzi ezt a zenét. Ez a 70-es évekbeli okkult rock az alapja a zseniális Occultationnek is. És érdekes, hogy az amúgy már könyökömön kijövő ördöggel való cimborálás sem zavar, valahogy nagyon illik ide. Naponta meghallgatom, amióta megismertem.
Egyik legnívósabb képviselője a stílusnak, most sem okoztak csalódást.
Jól összerakott anyag, egyre ritkább az ilyesmi...
Minden pozitívuma ellenére sem egy kiemelkedő darab.
Tényleg vannak jó ötletek a lemezen. Teljes játékidőben viszont elég fárasztó.
Fapados demó-szintű thrash. Csak akkor raknám be újra, ha elmenne az internetem, és valami csoda folytán minden itthon fellelhető zeném pusztulás martalékává válna.
Ez az anyag meglepett, mert rég hallottam már utoljára tisztességes Gorgoroth lemezt.
Minőségi, de eléggé túlpolírozott.
Most egy kicsit értetlenkedem, hogy mi a jó ebben a zenében, de ez legyen az én nyomorom. :D)
Nagyon klassz funeral doom, nem okoztak csalódást.
Korrekt, jól összerakott, pár üresjárat azért van benne.
Ez is nagyon korrekt, a hasonló stílusúak között nálam ez nyerte a "versenyt" ezen a hp-n.
Végre bekerült, nem tíz, de nagyon jó.
Zene rendben, ének meg nagyon nem...
Mégha annyira erős témák lennének, hogy az elvinné az albumot a hangzás ellenére, akkor még okés is lenne. De nem az.
Hiába emészthetőbb, elvész a tengerben.
Én (sem) nem érzem itt azt a hűdekiemelkedést, pedig próbálkoztam vele rendesen.
Leginkább unalmas.
Az ének tetszik, a külsőségek nem befolyásolnának, de hát a dalok egyrészt vegyesek (inkább több átlagos-átlag alatti dallal), másrészt ez az egész occult rock mint stílus nem igazán fekszik. Egy Avatariumhoz képest ez eléggé tinglitangli zene. Viszont adok még neki esélyt.
Egyenlőre 8 pont de jóban leszünk
Korrekt death lemez...de számomra semmi extra
A lengyelek mostanság nem tudnak szar black metalt csinálni...
Van rajta egy-két szám amiben érzek lehetőséget...de a végére az összkép elég unalmassá vált
Fárasztó az ének...a zenei részek viszont nem rosszak
Lehet ha éltem volna a 80-as évek elején akkor erre csápolnék egyfolytában...2015-be viszont nekem ez nem jön be
Lehet én nem vagyok trve black metal arc, de sztem ez egy jó kis lemez
Végre nem a tipikus tucat black metal...ebből a zenéből azért elviselnék még +20 percet
Remek hangulat, kiváló dalok
Occult rockból csak a Ghost-ot vagyok képes befogadni és azt is csak kis mennyiségben
Nagyon nem nekem találták ki ezt a stílust. Nincs és soha nem is volt rá szükségem, hogy a lustán, gyötrelmesen hömpölygő funeral doom lehúzzon magával a mélybe. El tudom képzelni, hogy ez valakinek miért tetszhet, nekem viszont már nagyon kellett a kávé a végére, nálam ez ennyit ér.
Valódi halálgépezetként tarol. Tökéletes példája annak, hogy a korlátok feszegetése, esetleg az egyediségre való kínos törekvés nélkül is lehet jó lemezt csinálni, egyszerűen csak ütős dalokat kell írni a már kialakult keretek között. Nyári sétákhoz tökéletes, a borító meg nem tetszik.
Muszáj párhuzamot vonjak a Blaze of Perdition és az Eerie között. Ami az utóbbi erénye, az pont az előbbi hátránya, a dalok, jó témák ide vagy oda, igencsak fel vannak vizezve, az éneket pedig sokkal laposabbnak érzem, így a végeredmény is átlagos, felejthető.
Azt hiszem, hogy ez a lemez érdekesebb az alkotó mint a nagyérdemű számára, ki lehet tenni a vitrinbe. Kollias bácsi kipróbálta mit tud egyedül összehozni, ez lett belőle, nem rossz, de nem is különösebben jó. Érdekességként elmegy, de biztos nem fogom ronggyá hallgatni, sőt valószínűleg igen hamar feledésbe is fog merülni.
Érzésem szerint a saját stílusában ez egy teljesen átlagos lemez lehet, így a pontszám nem kifejezetten ennek a lemeznek szól, hanem általában minden stílusnak, ami core-ra végződik, és amelyekkel a nagyon ritka kivételektől eltekintve egyáltalán nem tudok azonosulni (az igazság az, hogy teljesen lelketlennek érzem ezeket a zenéket).
Nekem erről egyből a korai Sepultura ugrott be, ez egyrészről megmosolyogtatott, jó értelemben véve, másrészről ezt a nagyok már akkor jobban csinálták, és akármennyire is nagy a true-faktor, 2015-ben már nem vagyok vevő erre a hangzásra.
A Gorgoroth-hoz soha nem fűzött szoros barátság, sőt mondhatni kerültük egymást. Meg is lepett ez a lemez, nem ilyenre emlékeztem, igencsak befogadható, meglehetősen menetelősre sikerült album.
Az effajta ordibálós ének nekem mindig is bejött, ha jól csinálják, mint jelen esetben, akkor plusz erőt, tekintélyt kölcsönöz a műnek. Zenei téren pedig, igen helyesen, a jó témák bő fél órába vannak belesűrítve, masszív és egyúttal változatos végeredményt adva ezzel.
Nos, ugyanaz a helyzet ezzel a lemezzel is, mint oly sok atmoszférikus társával. Megvan egy bizonyos hangulata, egy-egy "nincs kedvem semmit csinálni, még a fotelből felállni sem" estéhez jó aláfestés (anélkül, hogy kiemelkedne a más hasonló szerzemények közül), és szükség is van az ilyenre is, viszont amikor valódi zenei élményre vágyok, akkor a hasonszűrő zenék labdába sem rúghatnak nálam.
A stílus számos képviselőjével ellentétben nagy erénye, hogy míg mások nem tudnak, vagy inkább nem is akarnak szabadulni a Black Sabbath bilincseitől, addig a Luciferian érthető okok miatt a Therion DNS-ét hordozza magában. A hangulata magáért beszél, igazi fekete misztikum lengi be a teljes lemezt. Viszont, Christofer jól felismerhető témáinak és a csodás énekhangnak köszönhetően nem csak hangulata van, hanem emlékezetes, fülbemászó, dúdolható dalokkal van megpakolva az album.
Remek visszatérés.
Gyakorlatilag Vomitory, csak más néven.
Gorgoroth? Pff, az meg mi?
Nincs szétdobolva? Ez gyakorlatilag egy igényesen összerakott dobos bemutató. De én jobb szeretem a death metalt, ha vannak dalok is a lemezen.
Szerintem a zene teljesen jó, magasan kiemelkedik a műfaji átlagból. A szövegeket kihagytam, az énekstílus sajnos engem is irritál, de hát ez is műfaji sajátosság. Nem hallgatok ilyet, de egy objektív hetest megérdemel.
Jópofa oldschoolság. Bár a korábbi lemezek mintha jobban szakítanának. A vokál is lehetne kevésbé nyugdíjas.
A feltörekvő demós bandák cuccaiban (jó esetben) van spiritusz, ez itt egy profi technikával felvett lélektelen és unalmas rutinmunka. Inkább előveszem a régi lemezeiket, ha Gorgorothra vágyom, bár ez nem sűrűn fordul elő.
Nem rossz ez, de valamiért nagyon túlértékelt. Nálam a Blaze of Perdition ezt is mossa.
A jövőben fog csak kiderülni, hogy mennyire marad meg nekem az új Valborg. Most ennyire.
Eleinte jópofának gondoltam a műfajt, de mára inkább émelyítő látni a negyvenezredik okkult rock banda megalakulását. Persze értem én, hogy meg kell lovagolni a divatot, de számomra nem sokat ad ez a fajta zene, ilyen középszerűen és langyin meg még annyit se.
Még mindig minőséget képviselnek. Jó zene, bár így nyáron nehéz befogadni a funeral doomot.
Nem rossz, de igazából fárasztott már a végére. Jövőhétre tuti nem fogok emlékezni már rá.
A lengyelek tudnak szar black/death metált csinálni? . Valóban hosszú ez az album, de akkor is végig lekötötte a figyelmemet. Ez a kör kész élvezet számomra
Nekem nagyon bejött ez az album...igazi pőre death metál. A Nile önmagában soha nem volt nagy kedvencem. Sokkal jobban tetszenek a középtempós dalok, abból pedig elég sok van itt. Valóban igaz, hogy egy dallam vonul végig, de nekem ez is tetszik. Amúgy Kollias bácsi szépen átemenlte a Dimmu Borgir Puritania számát, a Voices című remekműve szinte teljesen ugyanaz...csak nekem sokkal jobban tetszik mint az eredeti, mert itt nincs benne a sok buzis szinti futam.
A zene jobb mint vártam, de ettől nem szeretném mégegyszer a lejátszólistámba rakni. Most sem lettem death-core rajongó. Azért vicces, hogy ezek a kórságok mindig melodic death-ként hivatkoznak magukra...Az előző körben szereplő bandánál sokkal érdekesebben tálalják a zenéjüket.
Sorry, de már 2015-öt írunk...
Soha nem voltam barátságban a Gorgoroth-tal, de most megleptek. Egészen kellemes "kommersz" anyagot táltak fel.
Ez egy 10 pont feletti 10-es. Ezeknek a srácoknak sikerült újraértelmezni valamit...
Eddig nem ismertem őket, de lehet teszek egy próbát a többi anyagukkal. Tetszik a zenéjükben, hogy valami modernség árad belőle...és abszolút nincs izzadság szaga az újító szándéknak.
Hát..vegyes érzéseket vált ki belőlem. Néha lehúznám a wc-n, máskor pedig még hallgatnám. A Therion hasonszőrű prüttyögései sem tetszettek már az utóbbi albumokon....ebben pedig nincs túl sok erő...de még az elszállós dallamok tekintetében sem. Inkább Jex Thothot vagy Avatariumot hallgatok...
Azért ilyen sok mert kínszenvedés ilyen "szélvész" tempóban átlag 10 percet tőlük meghallgatni, de el kell ismerni, elég jó minőségben "dolgoznak" a srácok. - Talán más stílusban ezt el tudnám viselni. :) - Szóval, a funeral doom s én nem lettünk jó barátok, de aki a stílus elkötelezett hívője, annak lelke rajta, csalódni nem fog. :)
Az a legjobb, amikor "ismert" arcok a saját elképzeléseik alapján kezdik el újrajátszani a death metalt mindennemű kényszer nélkül. Isten tartsa meg az ilyen s hasonló zenekarokat, hogy ne kezdjenek el lanyhulni egy második, harmadik, stb. album után. (Mert annak általában nincs jó vége.)
Nem egyszerű, s hosszú is. - De azért egy hallgatást (vagy többet) megér. - Természetes fekete fém lengyelhonból. (Ott most valahogy nagyon rá vannak kattanva a stílusra) - Valami készülődik, vagy mindenki szeánszokkal foglalkozik hétvégente?!
Azért valljuk be egy Nile ezerszer szórakoztatóbb. - "Valaki" említette, hogy a lemez egyetlen olyan, mintha egyetlen riffből állna. - Azt hittem vicc, de... Nem az! - Alapjában véve jó kis anyag, csak éppen nem tudok kiemelni egyetlen egy nótát sem, s valahogy egybemosódik minden. - Lesz ez még jobb is, meglássátok. :) - Mármint a többi szóló album. :)
No, szóval. Nincs ezzel semmi baj. Igazi NHC-ez, különböző más hatásokkal. - De, ha véleményem szerint az Insane 10-es, akkor ez a zenekar csak 8-as. - De mivel új formációról van szó, ezért lesz ez még jobb is. (Már ha elég kitartóak.) - Üzenem mindazoknak, akik nem ismerik az NHC-t, ne tessen összekeverni a metal, death, blöe core-okkal. :)
Rohadt jó kis Slayer tribute band. :) - Na jó, hol voltak ezek a skacok a 80-as években... Ja, hogy akkor még ovisok voltak?! Sebaj... Biztos megtalálták a nagy tesó Slayer - Hell Awaits albumát, s elhatározták, hogy a farmon - ahol eddig elzárva éltek egy pincében - megtanulnak zenélni, s móresre tanítják Kerry King mesteréket. :)
Feketefémes korszakom meghatározó előadója épp' Gaahl volt. - Kicsit szkeptikusan álltam az albumhoz, de azt kell, hogy mondjam nem végeztek fércmunkát a zenészek. - A hangulatából, mintha vesztett volna picit a zenekar, de a lendületéből, kiállásából nem. - Ja, s végre emészthető hosszúságú nótákkal állunk szemben, pöpecz kis hangzással. - Szóval nálam mostanában a nem vegytiszta black a nyerő. :)
Így köl e fekete fémet csinálni e. - Bazinagy 10-es! :D - Valahogy minden a helyén van, s a hangzás is maga alá temet. - Talán, ha még több számot dobtak volna hozzánk a lengyelek és átlag 7-8 perc hosszúságra lőtték volna be a a nótákat akkor már én se szőröznék itt... :)
Ha az albumon csak a "Kryptische Arroganz" tétel árválkodna egyedül, már akkor is megadnám rá a teljes pontszámot. - Kár, hogy nem vagyunk "barátok" a német nyelvvel, mert a szövegekre még kíváncsi lennék, de szerintem ezt most figyelmen kívül is hagyom. - Itt azért aki szélvész tempót keres, más felé kacsintgasson. :)
Pontosan ilyennek kell lennie egy zenének akkor, amikor "szándékosan" letekerik az erősítő GAIN-jét, s hörgés/károgás helyett éneket hallunk:) - Kár, hogy már nem pipázom... s a szakállam is elég konszolidált. - Pöpecz kis rock/doom zene az aminek az alapjai valahol ott a füstös 70-es években gyökereznek. :)
Most nagyon nem esik jól hallgatni, de tudom, hogy minőségi anyag.
Egysíkú reszelés, pár jobb ötlettel. De tényleg semmi több...
Kimagasló lemez. A régebbiek sem voltak ám rosszak...
Néhol túlteng az exhibicionizmus...nem tetszik.
Hazai viszonylatban egész jó, kreatív.
Mivel sok efélét hallgatok manapság, így hivatalból nem akarok túl rosszat írni erre a lemezre, de az újhullámos thrash csapatok között nagyon maximum alsó-középmezőnyös társulat a Merciless Death.
Picit túlértékelt...Itt most nem éreztem azt a híres lengyel minőséget.
Nem valami trendkövető zene, viszont nem is valami érdekfeszítő. Kétszer lement oszt ágyő.
A zenei vonulattal abszolút semmi bajom, de ez nem okozott valami nagy katarzist. Sőt...
A funeral doom az a műfaj (de lehet, hogy az összes), amiben nekem pont nem a nagy bandák dolgai tetszenek igazán. Ez is pl. jó, hangulatos, de igazi izgalmakat nem nagyon közvetít.
Néha túl tömény, de az erő elsöprő, a tartalom pedig értékes. Kiváló lemez.
Én már régóta figyelem... 4 pergő, 4 bal felső, 4 pergő, 4 bal felső, 4 pergő, 4 bal felső, 4 jobb felső, 4 álló... Alá nyolcadok lábbal. Kollias bácsi nagyon szűk variációs mátrixszal dolgozik. A gitárjátéka meg... Egysíkú szintén...
Most fogom tudni megfogalmazni végre, hogy mi idegesít ebben az énekben... Az, hogy szinte szavanként van felvéve, vagyis, nincs az az ember, aki ezt elénekli így színpadon. Nincsenek légvételek (illetve alig), elhalkulások, hangelcsuklások... Sorokon át hörögni tömör szöveget, az lehetetlen. Károgva mehet, mert azt torokból kell nyomni, kevés levegőt fogyaszt. De a "gyomorból" nyomott hörgés nagyon levegőigényes... No meg a Last Nightra miért kellett hörögni? Jó zene rossz énekkel.
Továbbra sem vagyok hajlandó a nevet pontozni. Ezt egy átlagos, feltörekvő, demós banda produkálta volna... A doomos felhangok rém rosszat tesznek neki. Az ének meg egysíkú.
Ez egy debütalbum! Sokat látott nagy csapatok is megirigyelhetik ezt a mágiát, amit ez a három fazon itt összevarázsol! A hangzása fantasztikus. Egyszerre szól mocskosan és érthetően.
A Valborgnak ez az ötödik lemeze, és nem tudnék még egy olyan csapatot mondani, amelyiknek öt lemezére is 10 pontot adnék. Sőt, hatra, mert a demók is hibátlanok. A metal színtéren egyszerűen a legjobb bandának tartom őket. Bár ez a legutóbbi anyag már nem is igazán metal. A legviccesebb, hogy már a Barbariannál azt mondtam, hogy onnan már csak lefelé lehet. És tessék, azóta már volt a Nekrodepression, most ez, én meg csak tolom a 10 pontokat, mert folyamatosan tudnak még jobbak lenni. Minden lemezük más... mégis jellegzetes. És végre van kiadójuk is.
Lengyelország az új Norvégia
uhh.. utálok magyar csapatokat pontozni, viszont ha erre sor kerül minden esetben próbálok használható (szakmai) visszajelzést küldeni. Ami tetszik: nagyon jók a hangulatok, jól felépített az egész lemez, kellően változatos. Ami nem tetszik: a hangzással képtelen vagyok kibékülni. Különösen zavar a pergő életlensége és a totál előtérbe keverése, a tamok túleffektezése és a gitárok éles ridegsége. A pergő kompresszálása kiölte a dinamikát a játékból. Ha programozott, akkor meg jót tett volna egy kis játék a velocityvel. Kicsit több középtartománnyal és kevesebb effektel a dob és a húros hangszerek egy "térbe" kerülhettek volna. Olyan, mintha a gitárok egy tankhajóban nyomnák, a dobos meg egy faház nagyszobájában. A vokál viszont frankósan szól. Nekem bejön ez a Burst vonal, lévén nem sokan mívelik szépségesen. Merek rá fogadni, hogy a srácok kívülről fújják a svéd mesterek Origo és Prey on Life lemezeit. A vokál és az effektezés legalább is erre utal. Jó út, jó ötletek. Hajrá, nekem tetszik a dolog!
Komoly demencián kellene átesnem, hogy ezt élvezni tudjam. Majd egyszer lehet bekövetkezik, most még képtelen vagyok értéket találni egy ennyire primitív lemezben. Mondjuk a thrash alapból nem egy agysebészet. u.i.: a kompresszor gombba áramot kellene vezetni, hogy a studiós szakmunkást jól megcsessze ha hozzányúl. Még ezt a putri hangzást is sikerült a rosszul használt kompresszorral hallgathatatlanná tenni.
lásd kritika
Hát én rohadtul nem hallom ezt a sok 10 pontot érő revelációt a zenében. Korrekt, hangulatos, de semmilyen olyan extrát nem tud számomra felmutatni, mint egy Funeral Mist, vagy mondjuk egy Odraza. Sőt, kimondottan nem haladja meg a kereteit, azon belűl viszont korrekt munka. U.i.: az ordibálós vokál idegesített is.
Véleményem szerint a Nile az egyik legművészibb és legnagyobb Death metal csapat, így kíváncsi voltam mit hoz össze a nagyszerű dobosuk. Az eredmény első hallásra elsöprő volt ,10 pont.Minél többet hallgatom annál jobb. Meglepett ,hogy nem az első sorban végzett a pontozásnál,pedig megérdemelte vólna.Egyébként nemzetközileg is jó elismeréseket ,kritikákat kapott.
A Nile-lal sem tudtam azonosulni soha, ezzel sem. Pedig 10-15 percig még tud szórakoztató lenni, de hosszútávon ez is csak egy death sablongyakorlat a számomra.
Annyira kiemelkedőnek mondjuk nem érzem, mint ahogyan az itteni tízesek mutatják, de kétségkívül erős anyagról van szó. Mondjuk lengyel+black párosításból ritkán jön ki gyenge album. Kicsit meg is lep, hogy efelett elsiklottam, hiszen utazom erre a kombóra már egy ideje. A legnagyobb negatívum az albummal kapcsolatban, hogy túl rövid, és úgy érzem, hogy így nincs ideje teljesen kiteljesedni. Ez pedig még fájóbb akkor, amikor pont az utolsó dal ilyen baromi jó és hirtelen vége lesz :(

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 289. 290. 291. 292. 293. 294. 295. 296. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2015. július 11.
arallu72 bandeeraz Belial boymester Critical_Message farrrkas insomnium kopi Kriss Lew mike666 nascence ZolixiusRex ∑:
1. ZolixiusRex
Eerie
Into Everlasting Death
7 8 9 10 5 9 7 7 10 9 8 10 10 8.4
2. Kriss
Blaze of Perdition
Near Death Revelations
6 5.5 10 9 9 8 10 7.5 10 7 9.5 10 7 8.3
3. mike666
Shape of Despair
Monotony Fields
10 6 10 8 4 10 10 9 8 5 9.5 9 7 8.1
4. Belial
Gorgoroth
Instinctus Bestialis
6 7.5 10 8.5 8 8 9 6 9 8 5 8.5 10 8
5. Pistike66
Valborg
Romantik
8 6 8 9 8 9 4 5 10 6.5 8.5 8.5 10 7.7
6. viribusunitis
Cut Up
Forensic Nightmares
8 4 8 6 5 8 8.5 7.5 7 9 9 7.5 10 7.5
7. kopi
George Kollias
Invictus
8 5 7 7 9 7 5 9 6 7 6 9.5 7 7.1
8. bandeeraz
Bury What's Left
The Fall of Man
5 8 5 5 4 3 6.5 6 4 5 7 7 8 5.7
9. Lew
Luciferian Light Orc...
Luciferian Light Orchestra
3 4.5 2 5 2 10 8 6 3 10 3 6 10 5.6
10. arallu72
Merciless Death
Taken Beyond
10 3.5 3 5 5 6 3 4.5 3 6 8 6 8 5.5
∑:
7.1 5.8 7.2 7.3 5.9 7.8 7.1 6.8 7 7.3 7.4 8.2 8.7 7.2
Nagaarum 2015. július 14., kedd, 22:57
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz boymester üzenetére:


Jó lett volna sereghajtónak. Azok művészetét hordozza magában, akik szerint egy lepisált fal a ruandai népirtás konszolidációja...

Anyám...
A Donnie Darko jut eszembe. Mikor a srác kifejti, hogy a hupikék törpikék között Törpillát maga Hókuszpók kreálta. Elmagyarázza, és senki nem érti. Majd némi hatásszünet után az egyik kölyök megszólal:
- Donnie, miért kell neked mindig ilyen okosnak lenni?
Boymestert figyelem már egy ideje. A sok, magunkfajta egyszerű arc között ő itt az intellektuel...
És most én szólalok meg:
- Boymester, miért kell neked mindig ilyen okosnak lenni?
(b) (w00t)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Redrum 2015. július 14., kedd, 22:21
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Válasz boymester üzenetére:


Jó lett volna sereghajtónak. Azok művészetét hordozza magában, akik szerint egy lepisált fal a ruandai népirtás konszolidációja...


(hrhr)

Ezt a szöveget loptam!
--
"The Ethiopian jazz scene is the only interesting one today."
emp 2015. július 11., szombat, 16:06
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
rám ne várjatok, a promo lemezeket gyűröm :-)
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
Lew 2015. július 11., szombat, 15:41
Lew
Csatlakozott:
2015. március 29.
Hozzászólások: 29
Válasz ZolixiusRex üzenetére:

Köfi az ajánlónak a Luciferian Light Orchestra-ért. :-) (yes)


Örülök hogy tetszik még valakinek (hrhr)
--
Kill one man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are a god.
nascence 2015. július 11., szombat, 00:08
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz Nagaarum üzenetére:

Nascence!
Ha ez a Valborg lemez bejött, szerintem a többi még csak jobban fog tetszeni. A szintetizátor, és a harmóniacentrikusság miatt nekem ez a kedvencem, de te metalosabb vagy, mint én (nálam itt gyakorlatilag mindenki metalosabb, én egy szakbarbár vagyok). A többi lemezük a te zenéd...
Nekem azért a Sulphur Vitriol Angel a kedvencem :-D
Vagy a Comtesse? Vagy a Vampyr? Nem tudok dönteni. Zseni lemez.


A Nekrodepression-nel már ismerkedem. Tényleg jók! A metálcentrikusság nem érdekel annyira, a mostani albumuk is király, csak ez nem éppen az a fajta zene, ami egyből beérik...(ami persze hosszútávon inkább előny)
Nagaarum 2015. július 10., péntek, 23:30
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Nascence!
Ha ez a Valborg lemez bejött, szerintem a többi még csak jobban fog tetszeni. A szintetizátor, és a harmóniacentrikusság miatt nekem ez a kedvencem, de te metalosabb vagy, mint én (nálam itt gyakorlatilag mindenki metalosabb, én egy szakbarbár vagyok). A többi lemezük a te zenéd...
Nekem azért a Sulphur Vitriol Angel a kedvencem :-D
Vagy a Comtesse? Vagy a Vampyr? Nem tudok dönteni. Zseni lemez.
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Belial 2015. július 10., péntek, 14:33
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Válasz ZolixiusRex üzenetére:

Huh, valamit rosszul csináltam 8,7-es átlag, lehet túl vajszívű vagyok. :-)


Nem , kivételesen ez egy jó kör volt. Nálam is sokkal magasabb az átlag.
Remélem a következő is ilyen lesz.
--
A hit erőt ad...az isteneknek.
ZolixiusRex 2015. július 10., péntek, 12:37
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Huh, valamit rosszul csináltam 8,7-es átlag, lehet túl vajszívű vagyok. :-)
--
In Grind We Trust!
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.078 seconds to render