Vártam ezt a lemezt. Örültem,hogy visszatértek a zúzósabb részek is. Sajnos fergeteges nagy számokat nem hallok. Amit igazán sajnálok. Marad a kedvencnek a The Gathering Wilderness. Őszintén szólva a Dread Sovereign jobban tetszik. De a százpontos lemez máig a Void Of Silence Human Antithesis. Azt hiszem azt már nem tudja megugrani Nemtheanga mester. De ne legyen igazam.
Zeneileg tizes, de valahogy az ének nem tetszik erre a zenére. Nem tudom megmagyarázni miért, de valahogy nem passzol ide.Egyébként hihetetlen, hogy az egyszemélyes formációk mire nem képesek manapság. Ha belegondolok,hogy régen öten is sokszor milyen zsenge lemezeket hoztak össze, nagy reklám támogatással és sikeresek lettek. Ez azért az internet előnye, mert valljuk be enélkül a max 50 emberen kívül ez se jutott volna el senkihez, pedig milyen jó kis lemez.
Minden itt van amit szeretek, de unalmas. A régi nagyok azért a zúzást megfejelték maradandó "beköpésekkel" amire a mai napig emlékszek.Pont ezt mondom mindig hogy a thrash is kifulladt meg a death metal is.Lehet jókat csinálni de a régi mágia eltűnt.Persze ez csak az én véleményem.
Mindig kellemesen hat rám az ilyen ének nélküli prüntyögés.Nagy rajongója nem leszek, de szívesen hallgatom. Alkalomadtán.
Ebben a stílusban ez nyilvánvalóan szar semmitmondó. Mindig is szarok voltak. Ha a csörömpölést nézném akkor tízes lenne.Steril black.
Érdekes zene ez. Mikor hallgatom aránylag tetszik, de mégse tudom megszeretni. Ha unom meg minek hallgassam mikor annyi jó zene van mint az állat.
Lehet,hogy aki hozzáértő annak tetszik. Nekem 1.Nem szeretem ezt a stílust 2.Az ilyen női hangtól a falra mászok 3.Számomra ezek is összevissza zenélnek. Itt-ott volt egy-két kellemesebb pillanat, de ez édeskevés. De az is lehet,hogy bennem van a hiba és ez egy nagyszerű mű.
Nekem kifejezetten tetszik Nick Holmes hangja. Ezt se gondoltam volna a Host idején. Kiváló témák. Igazi régi vágású death.Jó hangzással. Többszöri nekifutásra nem találom olyan erősnek mint először.
Hangulatos zene, de nem mondanám kiugróan jónak. Csak simán kellemes. Soha ettől rosszabbat.
Mikor megismertem a fémzenét("80-as évek közepe) akkor az Accept-Running Wild-Iron Maiden volt a heavy metal. A Helloween-t inkább a csajok hallgatták. Ez meg valami olyasmi. Nekem ez kifejezetten tetszik. Könnyen hallgatható. Bár nem lesz a kedvencem.De kellemes szórakozás.Mondjuk nekem Malmsteen-től a Marching Out örök kedvenc. Bár azt se tudom mindig meghallgatni. Én itt nem hallok szar számot. A gitárjáték fergeteges. Pl. a Classica is tetszett anno,sőt még ma is előveszem. Összegezve a sok összehordott témámat: Nem hallgatok ma már csak ritkán ilyet, de ez nem rossz én szeretem az ilyen gitárnyűvőket. Kicsit túlzásba estem ami a pontot illeti. legyen inkább hatos.
Black metal mércével kellemes, változatos, jól megírt lemez. De ha ennél tágabb kontextusban vizsgálom, akkor inkább csak kellemes az igaz. Értem én, hogy a monotónia fontos eleme a black metalnak, de szerintem ennek a lemeznek inkább csak hátrányára válik.
Színtelen-szagtalan, jellegtelen, de nem hallgathatatlan.
Egyhangú és unalmas cucc, amiben semmi egyediség nincs. Nekem eszembe jutott a Gorguts, ami ennél jobban lekötött, de arra sem sokszor vetemedek, ezt meg szerintem már akkor el fogom felejteni örökre, amikor eltávolítom a lejátszási listámból. Még az utsó szám szól, de már tudom.
Nekem az instrumentális könnyűzene mindig amolyan félkész műnek hat. Emellett a post rocknak van is egy ilyen jammelgetős fílingje, így nem tudom kerek egészként értékelni. Ügyes fiúk zenélgetnek a háttérben, ami egész kellemes, de kábé csak ennyi marad meg. Ha lesz erőm még bepróbálkozok filmmel együtt, hátha úgy megjön a hatás.
Ez egy elég átlagos black a mészárlósabb fajtából. Szerintem nem annyira gáz a vokál, ha komolyan tudnám őket venni, akkor valószínűleg annyira nem zavarna. Viszont így inkább vicces, mint félelmetes. Kábé úgy vagyok vele, mint egy szarul sikerült horrorfilmmel. NOTE: Ezt a vicces/félelmetes párhuzamot most látom, hogy Oldboy is ellőtte már előttem, de kisdobos becsszó, hogy magamtól jött :)
Még mindig jó kis banda ez a Fen, de azért annyira nem nyűgöztek most le, mint előző alkalommal. Nem a hangulatban van a hiba, talán kicsit kevés emlékezetes pillanat született, talán elegendő lett volna minden dalt 10 perc környékén tartani. Így azonban egy kicsit unalmas lett.
Egy zene megítélése alapvetően szubjektív, ezért nem is szoktam reagálni az itteni véleményekre (vagy számon kérni azokat), de kivételesen megjegyzem, hogy a látszólag ellenszenvből osztogatott rossz pontok (és itt elsősorban az 1-3 körüliekre gondolok) szerintem nem a zene valódi minőségére utalnak. Ez egy erős lemez, minden hibájával együtt, amely mögött nagyon komoly zenei teljesítmény, és nem csak a Lovreck-féle magamutogatás van. A DT hatások szerintem nem zavaróak, mivel nem dominálnak, de ezek csökkentésére valóban oda lehetne figyelni. A lemez legnagyobb pozitívuma, hogy a sok eltérő stílus vegyítése ellenére is van egy egységes összkép. Nekem a női énekkel sincs bajom, sőt. Gondolkoztam, hogy vajon csak én nem értek-e a zenéhez, de az Angry Metal Guy-on (nem tudom mennyire számít ez ismert blognak) kapott 4/5-ös pontszám, és hónap lemeze minősítés után úgy gondolom, hogy a valóság azért ennél árnyaltabb.
Stílusán belül biztos magas szintet képvisel, de én nem annyira komázom az ilyet. Ha jobb kedvem lenne, akkor a tagok miatt még akár egy egész jeggyel magasabbat is adnék, de nincs jó kedvem.
Mindig is szerettem az ilyesfajta muzsikát, pontosan annyira agresszív, és pontosan annyira dallamos, amennyire kell. Hangulatilag is eléggé rendben van, de azért nem egy időtálló klasszikus mű. Adnék rá 7-et is, de az már annyi lenne, mint a Fen, viszont az azért jobban tetszett.
Hallottam már ennél rosszabb lemezt. Igaz, nem kevés jobbat is. Valóban fárasztó ez a sebességmánia.
Sötét hangulatú súlyos zene stílusában kiemelkedő csak nem az én stílusom. A death-es hörgős részek nagyon jók voltak és a végén aza a levezetés is príma volt.De ez az epic doom (?)nem tud hosszan lekötni.
Zeneileg nagyon tetszett, változatos, instrumentális lemezként adnék rá akár 10-et is
Monoton hamar kiismerhetővé és emiatt unalmassá válik.
Amikor nincs kedvem a zúzáshoz meg a hörgéshez ilyeneket hallgatok mert kikapcsol. A filmet még nem láttam, majd megnézem. Kevés jó post rock lemezt találok pedig szeretemezt a műfajt, de ez kimondottan jó.
7 pont a zenészeknek 0 pont a vokálra az annyi mint 3,5. Lehet hogy meg lehet szokni, de bennem egy pillanatig sem merült fel, hogy megpróbáljam.
Nincs mit cifrázni rajta első hallgatásra 10
Általában szeretem ha a zenekarok kísérleteznek és feszegetik a műfaji határokat, itt viszont még a műfajt sem sikerült betájolni.Vannak jó ötletek, vannak kellemes részek de a csaj hangja inkább elviselhetetlen. A borító viszont tetszik és elég jól kifejezi ezt a tévelygést.
Már kb 2 hete várja ,hogy megszeressem, de kb a harmadik szám után teljesen érdektelenné válik különösen a vokál miatt.
Zeneileg kimondottan kellemes meglepetés volt Tetszett a sokféle hangszer használata és ahogy beépítették egy-egy számba kimondottan ízlésesen.
Valamikor a második lemezük táján kimondottan kedveltem őket, az előző lemezt egyszer bírtam meghallgatni,ezt már nem is terveztem, azért akadt néhány jobb pillanat, de ezzel az új énekessel nem bírok kibékülni meg egy igazán fasza gitárszólót (ikergitárost pláne lásd http://youtu.be/0jgrCKhxE1s) nagyon hiányoltam belőle.
Nekem nem volt katarzis , de tény, igényes anyag, remek ötletekkel, viszont kicsit megnyugodtak lehiggadtak profivá váltak, és ez két irányba vihet popularizmus vagy olyan szintű sznobság amiből én már nem kérek, de ez csak a következő albumnál fog eldőlni.
Tényleg fasza.
Nekem többször is beugrott a régi Morbid Angel, csak ez húsosabb és néhol sötétebb, nekem tetszik, nehéz ezt szeretni, de ha magával ragad nem ereszt.
kb mint a cult of fire, csak ez nem is érdekelt.
Lehet hogy egyszerű, tufa, alap, primitív és vannak sokkal jobban megírt black albumok, de én határozottan szeretem az ilyen típusú zenét.
Fen-omenális!
???????
Nem érzem azt amit az első 2 lemeznél, viszont ez a formáció még mindig az egyik legjobb a műfajban.
Hát , engem ez untatott , lagymatag volt, és nem az indiai vonal zavart , valahogy az egész.
boymester jól mondja, vele tartok, csak nem leszek olyan nagy lelkű a pontozásnál.
A Dread Sovereign tökéletes felvezetése volt ennek, amolyan kóstoló. Most viszont jóllaktam.
Fekete és sivár, ahogy szeretem.
Jobban tetszett, mint a Bloodbath, ez nagy szó...:)
Az előző lemezek fényében én ennél többet vártam. Atmoszféra helyett unalom sok helyen.
Hazai viszonylatban érdekes, sőt ígéretesnek nevezhető a női éneket leszámítva, de én multikulturális nevelést kaptam és úgy nézve gyenge középszer sok lopott témával. 20-30 perc után meg maga a kínhalál.
Sosem voltam nagy rajongójuk, ez most sem fog változni, ettől függetlenül kemény, kissé rutin szagú lemezt kaptam.
Megvan a hangulata a lemeznek, de hiányzik az a bizonyos szikra. Hiába a távol keleti körítés, egyéniséget nem igazán éreztem benne. Olyan rutinszagú, pedig nem 20 éves zenekarról van szó.
A Primordial után gondoltam rátérek a fekete levesre...hozta, amit vártam ettől a tucat lemeztől. Sokadjára is megmutatták, hogy gyorsan tudnak játszani, én most is elhiszem, aztán nézek valami zene után...
Simán tizes. Kedvencek: The Alchemist's Head (!), Born to Night, The Seed of Tyrants, Where Greater Men Have Fallen.
Hangulatos és nagyon jó anyag. Nekem (eddig) a HP meglepetése, remélem a régebbi albumok is legalább ennyire jók, és akkor ünnepeknél, főleg ha Fagyapó havat is hoz, kellemes hallgatnivaló lesz még jópárszor....
Gonosz, de nagyon jó death anyag.
Hát először elkövettem azt a hibát, hogy csak a lemezt hallgattam meg, és mivel nem vagyok oda az efféle zenéért, már majdnem beírtam egy semleges kommentet, alacsony pontszámmal (mert nekem a zenében kevés az emlékezetes rész, eléggé egysíkú, de ahogy írtam, sem nem vagyok "szakértője", sem nem kedvelem a post rockot.) Aztán adtam neki még egy esélyt úgy, hogy yutyúkon hozzá kerestem a filmet, és szinkronban, együtt a film és a zene. Úgy azért nagyobb élmény, érdekes koncepció, érdemes megnézni a filmet, márcsak a korabeli villamosok, autók, emeletes buszok, ipari gyártósorok, telefonközpont, írógép stb-stb miatt is. A zene a filmmel meg nyilván szinkronban van, úgyértve, hogy a témák, témaváltások a zenében követik a képeket, témákat, vágásokat, így pedig a zene is többet nyújt. Hasonló feldolgozást pl a háború utáni Budapesttel, biztos, hogy nagyon szívesen megnéznék-meghallgatnék. A zene nálam csak 5 pont, együtt kap még hozzá 1.5-et.
Korrekt cucc, csak nem lesz nálam hosszúéletű, néhány hallgatás után felejtős. A borító meg valami hihetetlen borzalom/vicc kategória....
Egy-két jobb témára felkaptam a fejem, de összességében a Cult of Fire-hez hasonlóan "érdekfeszítő"....
A zenekar a "sokat markol, keveset fog hibájába esett." copyright by Sanyi...
Fasza death metal, önmagában 10 pontos is lehetne, ami miatt nálam nem az, az két, teljesen szubjektív dolog. Egyrészt: én túlzottnak érzem azt, hogy szinte minden dal lassabb-középtempós és gyors zúzdákat egyaránt tartalmaz, ez nekem sok, szívesebben venném azt, ha inkább az egyes dalok egészében lennének különböző tempójúak, vagy legalábbis több dal lenne egységesen vagy gyorsabb, vagy lassabb. Másrészt: lehet, hogy erény a nagyon jó hangzás, de ez is, nekem már tól sok, túl jó a hangzás. Ez a stílus (ennél) épphogy egy picivel több mocskot érdemelne, nem tufa-szar-ótvar hangzásra gondolok, csak ennél kissé több piszkot.
Többszöri hallgatás után is roppant unalmasnak találtam.
Nem tudom.... Valószínűleg az album producerének az volt a dolga a stúdióban, hogy a tagok heréit satuba fogta, és addig szorította, amíg nem érték el a várt sebességet. Vagy a cd lejátszóm hibás, és felpörög a Dragonforce lemezeinél. Mindenesetre idegesítően lélektelenül játszák ezt a fajta speed-power metalt. Nálam marad ezen a vonalon a Helloween, Gamma Ray, Blind Guardian vagy épp az Exciter/Anvil.
Ez olyan lehangoló, hogy elmegy tőle az ember életkedve. Ebből a zenéből hiányzik mindaz, ami miatt szeretem a metál zenét. Lendület, kicsit nagyobb változatosság, fülbemászó és bennragadó dallamok, kemény riffek. De hát ez egy ilyen stílus."Az ember nem lehet minden stílus szakértője", ugyebár. És én ezt a zenét nem értem, vagy legalábbis a pontokat. Biztos bennem van a hiba.:)
Teljesen egyetértek banyával. Tök jó dallamok vanak benne, csak ne szólalna meg. Nekem csak hatot ér.
A 47 percet 5 percbe sűrítve egy egész élvezhető számot kapnánk. De ez nekem hosszú.
Háttérzenének tökéletesen megfelel. Néha a Twin Peaks jut róla az eszembe.
Értelmetlen szegelések tömkelege. Ezen az albumon össze lehetett volna rakni legalább három tetőt.
Nekem csak a hangzással van bajom. Amúgy elmegy.
Ez egyáltalán nem rossz. A műhelybe fúrás faragás mellé háttérzenének tökéletes. Bemutatkozó lemeznek meg pláne jó.
Sajnos kicsi blackes beütésű. Engem meg ez nevetetett meg, de ez nem azt jelenti, hogy nem tetszett. A hangzás is nagyon jó.
Csak jött és ment. Nem maradt meg belőle semmi.
Bahon barátom ismertette meg velem a bandát még kb 10 éve. Akkor a haverokkal csak derültünk rajta jókat ;már megint milyen őrült Bahon szerzemény ez;. De aztán mikor erről az albumról mutatott egy számot felkeltette az érdeklődésemet. Meghallgattam egyszer és még egyszer és még egyszer. Azt vettem észre, hogy egyszerűen nem tudom megunni. Ez egy kifogástalan power album. Mert ebben minden megvan ami a stílushoz kell, és nem is akármilyen szinten. Tele van jobbnál jobb dallamokkal a gitár, és az ének is (az igaz hogy az előző énekes jobb volt). A riffek néha már thrashbe nyúló keménységgel szakítanak. A lendület és Herman Li gitárjátéka pedig nem mindennapi.Ettől egyedi a Dragon Force. Számomra olyan ez az album, mint a Helloween Kepperje volt. Néha engem is megmosolyogtatott. Ha valakiből ilyen érzéseket hoz ki, akkor az azt jelenti, hogy valamilyen szinten szórakoztatja is. És szerintem minden előadónak ez a célja. A pontszám nem kérdéses.
Engem a Bathory hangzással alapból meg lehet venni, ez meg még jó is, szóval nem szarozok, tíz.
Rég hallottam ilyen hangulatos cuccot. Hetek óta hallgatom felváltva az új Bloodbath-tal. A pontozásba nálam nem számít bele, de azért érdemes megemlíteni, hogy ezt mindössze egy ember rakta össze.
A dark descent kiadó anyagaival még nem nagyon lőttem mellé. Most sem. Tiszta Incantation!
Kellemes háttércucc. A borítót meg imádom.
Ének valóban fura, az egészből igazából a hangulatot hiányolom.
Minden adott lenne egy fasza post black lemezhez: a stílus, a hangzás, jó izléssel előadott dalok. De...nincsenek igazán dalok. A harmadik számig bírtam elsőre nyomni, annyira eluntam. Egyik anyaguk sem jött be igazán.
Féltem, mert azt gondoltam, hogy valami Mytrás langyizás lesz (sajnálom, én az olyat egyszerűen nem szeretem). Abból pont az a sötétebb, komorabb hangvétel hiányzik, amit itt megtalálok. Valószínűleg fordítva vagyok bekötve, mert szerintem ez nem hogy nem rossz, de egyenesen nagyszerű bemutatkozás. Van itt hörgés, női-férfi ének szerintem rendben van, sötétebb hangulatú elszállások és hangulat. Kétségtelen, hogy egyszer-kétszer érzi az ember, hogy a kevesebb néha több lenne, ettől függetlenül nektek köszönhetően ez lett a kör kellemes csalódása :) Megmarad. A pontokat elnézve meg csak bámulok értetlenül :)
Old school death, Nick Holmes és Bloodbath = 9. Plusz egy fél, mert nagyon fasza.
Barátságtalan egy darab, de azért sikerült a bizalmamba férkőznie. Az Iron Bonehead kiadványai egyébként nagyrészt tetszenek.
A stílussal nincs bajom, sokszor szeretem hallgatni a Hammerfall jellegű fantasy metalt, ami nem is létezhetne némi egészséges giccsmennyiség és persze sárkányok nélkül. De a Dragonforce-t soha nem voltam képes befogadni, minden albumuk egy hatalmas geil cukorparádé, ez az új énekes a herélt, nyávogós hangjával még rátesz egy lapáttal. Puhapöcsűség Overload. Amúgy sajnálom, mert lehetne ez jó is, a tudás megvan hozzá.
húú...nehéz eset...nagyon vártam ezt az albumot, lehet...túlságosan is. Sajnos nem történt túl sok előrelépés...és a dalok sem annyira fogósak mint a Gathering albumon...vagy nem annyira misztikusak mint a nagy kedvencemen, a Spirit the Earth Aflame-en..Szóval szigorú leszek és pont. (azért még párszor lepörgetem a biztonság kedvéért)
Jól indult a barátkozásunk...de a végére kicsit sok lett belőle...Néha túlgondoltnak érzem...
...ez bizony szép...mint egy új traktor
Nekem ez még film nélkül is bejön. Szeretem az efféle áramló zenefolyamot.
Végre valami, ami nincs túlgondolva...Maga a zene nagyon tetszik, de a rikácsolás visszavesz az élvezeti értékből...Szóval nem egy Immortal, de ettől még tetszetős.
Pazar zene igazi blackes harmóniákkal. Hallgatás közben néha a Kampfar is beugrott.
Ajajj...kétszer is adtam neki esélyt...kár volt, mert különben két ponttal többet kapott volna :D. A csaj kifejezzen irritatív, viszket tőle a fülem. A szintis pedig szokásosan nem tudja adagolni a villany-orgiát...Ez a lehúzás nem azért van mert magyar, tessék csak meghallgatni a Mytra-t, vagy a mostani kommentekben feltűnt Naturus-t....és egyből hallatszik, hogy ott nem giccsorgiáról van szó...sajnos úgy érzem, ezt nagyon komolynak szánták: ez nem alkotás, ebben semmi művészi érték. A "fossunk valami igényeset, hogy pózolhassunk" érzés maradt bennem az album meghallgatása után. A Lovreck-nél legalább elhittem, hogy komolyan gondolja...
Eddig csak egyszer toltam le, de akkor nagyon bejött...igaz már nem hordozza az újdonság varázsát...de ettől még profi és odabasz...addig is ennyi...
nagyon izgalmas...én nem mondanám egyértelműen black metálnak, de ettől még király. első hallgatás után 9 pötty
A kedvenc stílusom :D. Azért mégsem adhatok 0.5 pontot, hisz olyan gyorsan játszottak...
Szerintem pályafutásuk egyik legerősebb lemeze ez. A daloknak van súlya, dinamikája, és persze óriási hangulata. Végig egységesen magas a színvonal, a katarzis minden nótában jelentkezik. Idővel sanszos, hogy beérik a max. pont, egyelőre viszont "csak" kilencésfél.
Ha a stílus híve lennék, akkor valószínűleg ennél többet érne ez a jól összerakott kis lemez. Azért laikusként adok rá egy négyes alát.
Jót mulattam a 3. dal címén! A melóhelyem mellett található egy Szenátor Ház nevű étterem. Na ott aztán vannak kések dögivel! :D Maga a lemez lehetne változatosabb, mert a sötét atmoszféra valóban adott.
Ha a lemez hallgatása közben néznénk Ruttmann 1927-es némafilmjét, akkor gyanítom nagyobb lenne a hatás. Mert hogy ahhoz a műhöz készítették az albumot a belga srácok. Persze önmagában se rossz amit művelnek, de én továbbra is Képzelt Város párti vagyok!
Zeneileg elég tetszetős, de a vokál inkább nevetséges, mint mondjuk félelmetes. Egy kifejezőbb énekkel magasabb lenne a tetszési indexem!
Zseniális és középszerű részek is hallhatók a korongon. Az akusztikus témák és a fátyolos tiszta ének tetszenek. Utóbbiból el bírnék viselni többet is. De nem képes végig lekötni a figyelmemet a Carrion Skies.
Lásd kritika!
Szerintem a jó öreg Nick bátyó inkább maradjon a dallamos éneknél! Persze a hörgése se rossz, meg a hangszeresek teljesítményével sincs gond, mégsem működik nálam 100%-osan ez a lemez. Igaz, eddig egyetlen albumukkal se kötöttem szoros barátságot...
Nem közönséges black metal, az indiai zenei elemek jól funkcionálnak fűszerként, és elég hangulatos is az anyag. Mégsem érzem hozzám közelállónak...
Az első három nóta elég tetszetős! A The Game refrénje kisebb változtatásokkal még az ABBA-nak is jól állt volna! Aztán jönnek a gyengébb eresztések. A maradék 7 számból csak a The Sun Is Dead jön be. Igaz, szinte mindegyikben akad 1-1 tetszetős megoldás. De ez édes kevés, ha a dalok összképe nem megnyerő...
Jó volt, ezt nem vitatom, de az itteni vélemények alapján azért egy kicsit többet vártam. Rám nem tett túl sok hatást, és egy kicsit még felfelé is kerekítek, mert valójában csak az album második felét éreztem kiemelkedőnek. Ja, és nekem ez az első egész albumos találkozásom a Primordiallal.
Az elején azt hittem, hogy imádni fogom, de dalról dalra egyre jobban szürkült bele ebbe a megszokott post-blackes maszlagba.
Minőségi zene, de valóban egy kicsit monoton, így még a 47 perc is egy kicsit soknak tűnt.
Az a helyzet ezzel a zenével, hogy nagyon rendben van. Hangulatos, emlékezetes, szép, és még sorolhatnám. Persze van benne egy-két üresjárat, de nem zavaró. Kedvet kaptam mindenesetre a filmhez, pláne, hogy amúgy is szeretem az úgynevezett "City Symphony" jellegű dolgokat. Ha már így szóba jött, nézzétek meg "Az ember a felvevőgéppel" című darabot, majd hallgassátok meg az ahhoz készült, szintén modern felfogású zenét. Az talán még jobb is, mint ez.
Tisztességes lengyel black, de itt nincs meg az a hangulati plusz, amit pl. a Cult of Fire-nél érzek. Az ének pedig kifejezetten gyenge.
Csupán pillanatokra tudta felkelteni a figyelmemet (lásd Sentinels), teljes egészében nézve viszont sokszor ásítoztam. Pedig jó a recept, de valahogy nem talált most be igazán.
Hallatszik, hogy vannak jó ötletek, de a kivitelezés nem a legjobb. A végére már alaposan fárasztott.
Műfajon belül még mindig a jobbak közé tartoznak, de az első 2 album elsöprő elejét már nem nagyon tudják hozni. Kapaszkodók nélkül mondjuk nehéz is...
Kegyetlen. Nem vagyok a black metal szakértője, de szerintem ezt valahogy így kell csinálni. Gyakorlatilag a hangulattal elviszik az egészet, és ebben nagy szerepe van a törzsi elemeknek. Felkerült a radaromra Csehország is.
Teljese egyetértek Mike-kal.
A The Gathering Wilderness-To the Nameless Dead-Redemption triót is közel hibátlannak tartottam, jelen esetben sem gondolom másképp a helyzetet.
A Folk/Black-nek ez egy kifejezetten vállalható formája, pozitív meglepetés mindenképp.
Veszélyes atmoszférája van a lemeznek, mellé meg totál egyhangú is...na, ebből adjon az ember valami igazságos pontszámot.
A zenekar nevéről nekem az "álltunk mint a faszok" nevű örökbecsű szójárás jutott eszembe, egyébként vannak itt fület gyönyörködtető megoldások. Van a post-rock-nak egy nagyon izgalmas vonulata, szerintem a Berlin 1927 ide tartozik.
Ez egy elég kiszámítható formája a black metálnak, annyira nem jött be...
Nagylemezek óta folyamatosan gyűrom-nyűvöm az aktuális Fen anyagokat és nem és nem...csak nem jön meg az áttörés. Valami nagyon hiányzik a formációból, és hajlok rá hogy a hiányzó faktor mostmár ennyi nagylemez után nem is fog megjelenni a zenéjükben . Hiába emeli a keblére a Londoniakat szinte az egész netes metál sajtó, nekem ez rohadtul sótlan.
Igen, ez sajnos megint csak annyira szarul összerakott zene, hogy anélkül is magyar csapat munkájára asszociálnék hogy tudnám, ténylegesen magyarok. Az ének szintén a magyarhonban "jól megszokott". Sorry, ez van, ha ezt olvassa a csapat, nem hinném hogy jól fog esni nekik, de az őszinte vélemény kincset érhet a valódi fejlődés rögös útjára lépve.
Ez a lemez rendben van, szép munka. Érdekes módon nekem a Bloodbath semennyire sem volt eddig szívügyem, a Grand Morbid Funeralt viszont szívesen hallgatom. Jó ez a gitárhangzás.
Az ilyen guitar hero-s generációnak szánt metált én nem tudom komolyan venni. Elismerem amit el kell a kiadvány kapcsán, a technikás játékot, a sebességet, de egy szám a Maximum Overload-ból nekem évekre elég!
Nagyon fasza lemez! A folkosság csak leheletnyit van benne, és a végefelé doomos elemek is előjönnek.
hhhHHHhhh...
Nem rossz, de ingerküszöb alatti...
Vannak, akik azt mondják magukról, hogy zeneileg nyitottak, közben nem... Sőt, talán pont azért hangoztatják fennhangon, hogy nyitottak, mert tudják magukról, hogy nem. A Fen egy kiváló indikátora ennek a tulajdonságnak. Az előző nem tetszett ennyire. Szerintem nem használtak metronómot. Ingadoznak a tempók, ha jól hallom. Nem kétséges, hogy az egész heti hallgatás után ez eddig számomra az év legjobb lemeze. Mindent megad, amire szüksége van a füleimnek.
Jópár éve egyszer egy koncerten azt mondta Nick Holmes, hogy már öreg a hörgéshez... Ahhoz képest... Amúgy ez nekem csak egy átlagos death metal lemez...
Jó, jó, de nem ütött meg lényegesen...
Annyira korántsem borzadály, mint a Sabaton, mely banda számomra az abszolút elviselhetetetlenséget jelenti...
Nem kérdés.Az előző lemez kicsit elment mellettem, de ez ismét azt mutatja, amit várok ettől az öt ír fickótól...A Bábel tornya pedig talán az uccsó 5 lemez legjobb dala,és akkor a Wield Light...-ról még nem is beszéltem.Szó nincs, ami leírhatná, visszaadhatná azokat az érzéseket, miket kivált...Túlmutat ez pusztán a zenén, mint olyanon...Pedig nem vagyok egy érzékeny lelkületű valaki, de ha felkavar valami, hát ez mindenképpen...Egyetlen morzsája, másodperce többet ér, mint jelenkori világunk java...
Nem rossz, nem rossz...lehet, lesz még több is....
Stílusgyakorlat.De annak nem rossz.Aztán toltam még egy plusz pontot, mert ilyen kedves zenére, mikuláskor illő minimum egy 8-as....na meg mert többedjére egyre jobb.
Pont olyan, amiért a Fent szeretem.Bár mai napig a debütöt tartom a legerősebb lemezüknek, attól még ez szerintem zsírkirály lemez.
Kellemes.
Ez nagyon jó. Nem ismertem eddig csak a nevüket, de ez egy nagyon királyságos album lett.
The Gathering Wilderness óta nem tetszett ennyire Primordial lemez, kevés vagyok ahhoz, hogy szavakba öntsem, mekkora hatással tud lenni az emberre.
Úgy ám, nagyon jó!
Óriási erővel és ötletes témákkal, hangulattal bír ez a lemez, pláne kezdés alapján már akkora 10-es, mint a ház! Áh ez minimum 9, az album 2. felét kell még érlelnem, érdekes az előzőnél is ez volt a "bajom". Jav. Ma este még 2x lefutott, most már nem kérdés a pontszám.
Hallgattasson már valaki velük egy kis funeral doom-ot, könyörgöm!!!
A Dreamgrave a "sokat markol, keveset fog" hibájába esett. Elég csak a Bandcamp oldaluk tagjeit végignézni...
Death metal a jobbik fajtából.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 273. 274. 275. 276. 277. 278. 279. 280. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2014. december 13.
arallu72 bandeeraz banya07 Belial boymester kopi lostmind17 mike666 nascence oldboy Redrum Critical_Message Nagaarum ∑:
1. emp
Primordial
Where Greater Men Have Fallen
7.5 7 7.5 8 10 10 2 10 7 9.5 8 9.5 9 7.9
2. oldboy
Bloodbath
Grand Morbid Funeral
8 6.5 6 9 8 9 7.5 9.5 9 7 7 8 6.5 7.9
3. mike666
Sivyj Yar
From the dead villages' darkne...
8.5 5.5 7 8.5 8 8.5 6 10 7.5 7 6.5 8   7.5
4. Belial
Fen
Carrion Skies
6.5 7 10 9 6.5 5.5 7 5 9 7 6.5 6 10 7.2
5. viribusunitis
Phobocosm
Deprived
6 5.5 5 9 9 8.5 4 9 9 5 7 6.5 3.5 7
6. banya07
We Stood Like Kings
Berlin 1927
7 6.5 9 4 6 6.5 6 7.5 8.5 7 8 8 7 6.9
7. Redrum
Cult of Fire
मृत्&#...
7 6.5 8 5 7 5 5 8.5 9 6 8.5   7 6.9
8. Pistike66
Besatt
Nine Sins
4 4 3.5 9 5 6.5 3 6 8.5 5 5.5 5   5.5
9. 9000Sanyi
Dreamgrave
Presentiment
3.5 8.5 6 1 4 5 7 9 1.5 8 5 3   5.3
10. lostmind17
Dragonforce
Maximum Overload
6 5 5 1 2 4.5 10 4 1 4.5 3.5 3 4 4.2
∑:
6.4 6.2 6.7 6.4 6.6 6.9 5.8 7.9 7 6.6 6.6 6.3 6.7 6.6
Moodhunter83 2015. január 21., szerda, 17:55
Moodhunter83
Csatlakozott:
2015. január 21.
Hozzászólások: 1
Hat nem tudom,szamomra a Primordial mar regota nem volt kepes maradandot alkotni,kb a Storm... lemez ota,es az uj lemezt se ertem hova magasztaljak,de ez a maganvelemnyem,ettol lehet jo masoknak,de nekem inkabb az az erzesem,a nevukbol elnek.

A FEN uj lemeze koroket vert ra nalam.
ZolixiusRex 2014. december 12., péntek, 14:54
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz Nagaarum üzenetére:

A Fen lemezt hallgatva leesett, hogy vannak, akik nem hallják rendesen a basszusgitár hangtartományát. Akik viszont igen, azoknak tűnnek elő, és csakis azoknak az álló harmóniák szépségei. Az én fülem nagyon a mély frekvenciákra érzékeny, ezért hatnak meg ezek a dolgok. Ezt kb. 3-400 Hz-re kell érteni.
Viszont rossz a fülem a magasabb tartományban, ezért nem bírom a folyamatos riffözönöket. Akinek a füle jobban dolgozik 3-4-5000 Hz környékén, azok kattannak a thrashes heavy-s dolgokra, mivel nem zsak a zsizsiket érzékelik belőle.

A Carrion Skies pont úgy lett belőve a stúdióban, hogy az nálam működjön. Minden apró részlete tökéletes a fülemnek, egész egyszerűen a legjobb lemez, amit idén hallottam.

Régóta van egy olyan érzésem, hogy az emberek máshogy hallják a világot, de most tudtam szavakba önteni pontosan, amire gondolok... (8)

(yes)
--
In Grind We Trust!
Perszepeta 2014. december 12., péntek, 12:14
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz 9000Sanyi üzenetére:

Most szólok, hogy nem tudom befejezni a kört.
Bocs!


Én sem, lusta dög vagyok. Najó igazából nem, csak várom a basszusgitáromat és eljött az idő megtanulni zenélni :-D Csak sík hülye is vagyok hozzá és a héten zeneelméleti alapokat tanultam :-p
Nagaarum 2014. december 12., péntek, 12:00
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
A Fen lemezt hallgatva leesett, hogy vannak, akik nem hallják rendesen a basszusgitár hangtartományát. Akik viszont igen, azoknak tűnnek elő, és csakis azoknak az álló harmóniák szépségei. Az én fülem nagyon a mély frekvenciákra érzékeny, ezért hatnak meg ezek a dolgok. Ezt kb. 3-400 Hz-re kell érteni.
Viszont rossz a fülem a magasabb tartományban, ezért nem bírom a folyamatos riffözönöket. Akinek a füle jobban dolgozik 3-4-5000 Hz környékén, azok kattannak a thrashes heavy-s dolgokra, mivel nem zsak a zsizsiket érzékelik belőle.

A Carrion Skies pont úgy lett belőve a stúdióban, hogy az nálam működjön. Minden apró részlete tökéletes a fülemnek, egész egyszerűen a legjobb lemez, amit idén hallottam.

Régóta van egy olyan érzésem, hogy az emberek máshogy hallják a világot, de most tudtam szavakba önteni pontosan, amire gondolok... (8)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
9000Sanyi 2014. december 12., péntek, 07:43
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Most szólok, hogy nem tudom befejezni a kört.
Bocs!
--
9000Sanyi
emp 2014. december 10., szerda, 21:45
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz boymester üzenetére:


Jó lesz nekik az a 9. hely.Ez is egy vélemény, ami része az összképnek. :-)
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
boymester 2014. december 10., szerda, 19:07
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz Redrum üzenetére:Milyen metálzenészek ezek? (hrhr)

Jó lesz nekik az a 9. hely.
--
Youtube csatorna
Redrum 2014. december 10., szerda, 18:46
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Válasz oldboy üzenetére:

"Mi is, bar a nagymerteku Dream Theater athallast nem ertjuk - leven hogy nem hallgatunk DT-t :)[...]"


Milyen metálzenészek ezek? (hrhr)
--
"The Ethiopian jazz scene is the only interesting one today."
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render