Totál jó! Tele a Kyuss, korai QOTSA füstösségével és a Mastodon dinamikájával, zenei és vokális megoldásaival (vagy írhatnám azt is, hogy tiszta Opeth, nem igaz? ;) ). Nekem egy hajszálnyit sok a párhuzam és áthallás, de amíg pörgött, kiválóan szórakoztam. Még elő fog kerülni.
Nekem ez már inkább hervadt és sokszor giccsesen nosztalgikus, mint hangulatos.
Beb@szódott rendesen! Pusztultatik!
A harmadik lemezével úgy érzem elérte a csapat azt a kikristályosodási folyamatot, aminek eredménye a szinte tökéletes Aruagint. Most sikerült a puritán mocskot a magasabb szintű zenei értékteremtő folyamattal úgy ötvözni, hogy az ösztönös primitívség és a magasztosabb, zeneibb kiegészítések aránya szinte tökéletes. Minden pillantban erősítik, kiegészítik egymást. Sem nem fárad bele a fül a dagonyázós low tempo utcaszélreköpésekbe, sem nem válik infantilis érzelmeskedésbe a végeredmény. Nem is tudom, hogy miért "csak" 9.5, hiszen innen mind a visszatérés, mind a további hangulati elemek megjelenése felborítaná ezt a kényes egyensúlyt, ami csak is a kárára válna...
Ez is tök jó. Semmi extra, a Stílus és a banda híveinek telitalálat lehet.
Szerintem ez nem igazán jó.
Az a helyzet, hogy engem kimondottan taszít a grind minden válfaja és manifesztációja. Ez alól egyetlen kivétel az Anaal Nathrakh. Irritál az értelmetlen pig squiling és bugyborékolás. Betegesnek tartom az egész irányzat kötelező vonzalmát a szélsőséges szexuális aberrációk és a testi deformációk iránt. Zeneileg számomra semmilyen értéket nem képviselnek. Zsákutca ez az irányzat, ami egészségesen képtelen bárminemű fúzióra, megújulásra, vagy felfelé irányuló önmeghaladásra. Megtűrt rákos daganat. A Benighted az elviselhetőbb fajtából való, de a fent leírtak ugyan így érvényesek itt is. U.i.: arra nem jöttem rá, hogy a 3. tétel miért Testament, az 5. tétel pedig miért Metallica...
ennyi
Érdekes képződmény. Zeneileg sokkal többször meggyőzött, mint ahányszor nem, az ének viszont többször zavart, mint ahányszor nem. Egyáltalán nem rossz, én azonban maradok a Karnivoolnál ebben a közegben. Mindenkinek megvan a maga zenei fétise :)
Aztajókuuuu.... bázzz! Ha ennél lassabb lenne, visszafele játszaná a lejátszó. Nagyon elvetemült, ezek ellenére egész jó kis hangulatok is megbújnak itt-ott. Erről egyébként eszembe jut a soproni Excidium, akik valami hasonlóban gondolkodtak. Nagyon tetszett amit csináltak, de persze az első kiadvány után jó magyar szokás szerint földbe álltak, mint a gereble. Na annál aztán semmi sem lassabb, ez tény, de hát annyira talán nem kellett volna trúúnak lenni... kár értük.
Vannak dobosok, akik nem képesek leszakadni a beütőkről, és folyamatosan kíséretre használják. Shhhshhhshshshshshshshshhshs... Beleszakad a koponyám a harmadik dalnál. Pedig a zene elég jó lenne, az ének is kajak. Remélem, valami rohadt drága exkluzív tányérokat használ, és pár hónap alatt rongyosra törik neki! Marhája... Az utolsó dalig kellett várnom épeszű dobolásig. A borító meg eddig az év legjobbja. DOBOSCSERE!
Jól indult, csak aztán dögunalmas lett. Minden dalban akkordtologatás zajlik, ráadásul mind ugyanaz a szabályos "romantikus" akkordmenet, ami hosszú távon fárasztó. A The Great Old Ones megmutatta ezt két éve hogy lehet mesterien csinálni.
Ja, tényleg jó a dobos, de én szeretném a dobjának a hangját is hallani... Mellesleg az egészre ráfekszik a szokásos műanyag lepel. Fájdalmasan tökéletes a produkció. Nincsenek meglepetések. Minek egyáltalán egy death bandának producer? Ettől függetlenül persze brutál, mint az állat, de igazi úgy lenne, ha ugyanezek a témák kormosan - sarasan lennének előadva. Durva zene durva köntösben az igazi, nem polírban. Ki nem szarja le, ha nem hallatszik az utolsó csörrenés is pöpec módra??? A hangulatra kéne itt törekedni, nem a "minőségre". A disznóólban a parfüm a büdös.
Néha meglepett, de nem ütött át. Nocturno sem hat meg különösebben, mert tényleg elég korlátos a hangja. Meg ugyanaz a gyengusz módszer, mint pl Jason Newstednél: egy sor zene, egy sor ének. nem egy Dickinson... Mondjuk a legutóbbi Darkthrone-ek sem nekem szólnak már. A punkos részek emeltek rajta.
Kiváló zene, az olyan dalok pedig, mint a Swarm Norvegicus, még különlegessé is teszik.
???
A szokásos dilemma. Nagyon extrémek és durvák akarunk lenni, de azért a hangzás legyen versenyképes. Mert azért érdekel minket, hogy mit szól a kritikus a dologhoz, legyen jó a pontszám... Az egésznek a hitelességét aláássa ez az ellentmondás. Elrettentőek vagyunk, de azért csak keverd ki a cuccunkat tisztára! Értelmetlen a dolog... No és a pig squeal és a hörgés váltakozása. Ez nevetségesen hisztis inkább, nem brutális. Egy black lemezen hallható károgás és kántálás a zene koszos hangzásával az elborultságot, tébolyt, a sötétséget idézi fel számomra. Ez, amit most hallok, meg azt, hogy pár kamasz az utcán kukákat borogat, amíg egy nyugdíjas néni ki nem jön a sodrófával, és haza nem zavarja őket. Vannak jó zenei elemek, ezért az öt-hat pont jár... meg akik sok pontot adtak rá tulajdonképpen jól jellemzik. Disznóvágás, edzőterem... Jaja! Oda való ez :-D
Okos.
Egy kihalóban lévő műfaj zászlaját emelik ezek magasra. Lásd kritika! ... Módosítás: beérett az a 10 pont!
Kicsit hasonlít a Summoningra, és a bajom is pont az vele, mint azzal: gagyi. Ezt kiadta a Solitude???
Nekem se. :-)
Mintha ugyanazt hallanám végig, némi túlzással csak onnan veszem észre, hogy másik szám jön, hogy van egy kis szünet.
Ahogy nascence mondja. A befejező Manifesto viszont nagyon jó.
Egy időben én is akartam ajánlani, de valahogy mégis elmaradt. A Jodau Aura és Skeleton Sand-féle szörnyetegek elkapják az embert és el sem eresztik többet.
Szerencsére ezúttal is jó dalokat írtak, ezáltal kiválóra sikerült ez a lemez.
A lehetőség ott van, mégsem sikerült túlzottan emlékezetesre az anyag.
Általánosságban én sem szeretem különösebben a grindot, de az Anaal Nathrakh és a Cephalic Carnage mellett ez a csapat az, amelyik általában meg tud győzni az aktuális lemezével. Ez most is így történt.
Sokkal jobbra számítottam. Az arányokra valóban jobban kellett volna figyelni. Nagyon vártam a végét.
El lehetett viselni, de magamtól biztos nem hallgatom meg még egyszer, nem sok közöm van az ilyesmihez.
Nekem pont az a bajom ezzel, hogy nem elég elvetemült. :-) Egy funeral doom lemez legyen ultralassú, vonszolós, komor, jeges, baljós, attól funeral doom. :-) Ez nekem csak helyenként hozta ezt a hangulatot. Pár érdekes megoldás miatt kap ennyit.
Üresek ezek a dalok, jönnek egymás után és nyom nélkül távoznak.
Ez tényleg csalódás...nincs mit tagadni. Szerintem a hangzással is mellélőttek.
Tényleg unalmas lenne a lengyel death érdemeit taglalni itt. A NP is hozza a régiós szintet, sőt.....! Nem mondom, hogy nem ugranak be nevek a hallgatása közben, de ez nem is baj. Jó lemez ez, hajrá, így tovább!
Legutoljára sem jött be, most sem tetszik igazán. Az Icon Usurper miatt most fél ponttal többet kap.
Egy újabb profi Kampfar album a sorban, a szokásos magas minőségben, meglepetések nélkül. Nekem ennyit ér.
Örülök, ha tehetséges hazai csapat lemezét hallom a death szintéren. Azért nem mindennapos, valljuk be! Az énekkel és a borítóval van bajom csupán, maga a produkció teljesen vállalható.
Ha technikás, brutális death/grindcore, akkor Benighted! Nemcsak iszonyú lendülettel, kíméletlen erővel tolják, de ötletes hangszeres fordulatok, sőt ZENEISÉG is felvonultatik. Az a hangzás, basszus.....!
Görög mitológiával foglalkozni hálás feladat, felette a zene nagyon vegyes képet mutat. A hard-rockos részek és a gitárszólók jók, a progresszívnak vélt megközelítést meg nem értem!Semmit nem tesz hozzá, sőt inkább hátrányára válik.
Sokkal rosszabbra számítottam, de túl lehet élni. A basszusgitárt érdemes figyelni benne....
Funeral doom, számomra unalmasan, szürkén, talán a Solemn ode középrésze az, ami megér egy misét.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 253. 254. 255. 256. 257. 258. 259. 260. ... 455. Full screen Vertikális nézet
2014. március 8.
emp Nagaarum Pistike66 viribusunitis ∑:
1. Pistike66
Kampfar
Djevelmakt
8 9.5 9 7.5 8.5
2. ZolixiusRex
Northern Plague
Manifesto
9 8 7.5 8 8.1
3. emp
Sarke
Aruagint
9.5 6.5 9.5 6.5 8
4. viribusunitis
Benighted
Carnivore Sublime
6 5.5 9 10 7.6
5. Nagaarum
La Sfera
Where Man Breaks
7.5 10 5 6 7.1
6. mike666
Wijlen Wij
Coronachs Of The Ω
8 5 7 6 6.5
7. nascence
Big Business
Battlefields Forever
8 7 4 6.5 6.4
8. boymester
Dang
Tartarus: The Darkest Realms
5 8.5 4 7 6.1
9. Pewoon
Woods of Desolation
As the Stars
5 6 6 6.5 5.9
10. Unknownsoldier
The Exit Wound
Lonely Path
4 5 5 7 5.3
∑:
7 7.1 6.6 7.1 7
Nagaarum 2014. március 7., péntek, 17:32
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Akkor Septic Mindet. :-)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
emp 2014. március 7., péntek, 14:26
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz Pistike66 üzenetére:


Hallgass végig egy Esoteric lemezt, majd megtudod! :-DEz alapvetően képtelenség, mivel egy Esoteric korongnak sosincs vége! :-D
Pistike66 2014. március 7., péntek, 10:48
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz emp üzenetére:

Pistike, ha ez a Wijlen Wij lemez neked nem ultra lassú és vonszolós, akkor nem tudom mit szedtél be a hallgatása előtt! :-D

Hallgass végig egy Esoteric lemezt, majd megtudod! :-D
emp 2014. március 6., csütörtök, 23:45
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Pistike, ha ez a Wijlen Wij lemez neked nem ultra lassú és vonszolós, akkor nem tudom mit szedtél be a hallgatása előtt! :-D
emp 2014. március 3., hétfő, 14:36
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Nem siratom azt a lemezt. Inkább hallgatom.
nascence 2014. március 2., vasárnap, 22:36
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Hejj Emp
...csak nem az Anciients legutóbbi Opeth-albumát (bag) siratod még (a) ?
"vagy írhatnám azt is, hogy tiszta Opeth, nem igaz?"
mike666 2014. március 1., szombat, 11:49
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
A Radikális Amputáció teljesen eltűnt, nem tudja valaki? Felejthetetlen volt a Gorezoneokon már pár felesnyi dimenzióval távolabbról figyelni az előadásaikat.
--
és persze más bolygón tilos kilincset nyalni
emp 2014. március 1., szombat, 07:30
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Én is hozzátennék egy kicsit "szakmázós" videót a grind témához:
:-)
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.023 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'sea1hv395dodpllrpgtkrfm0m4','','szoveg|s:7:\"GTKNZLI\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:12:\"neurosis.php\";lyricsrow|i:1;','3.236.232.99','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1