Nem tudom megunni a tikatika thrasht. És thrashen belül csak ezt fogadom be. Bár ebben a vokalizálás death felé hajlik, ez is pozitívum. Pedig tényleg lefutott riffek gyűjteménye időnként. Néha meg kimondottan egyedi. Ja, meg szerintem lealáz egy csomó nagy nevű bandát. Azoknál az objektív megítélés általában kisiklik. Le is húzok egy pontot a Seputól, javítva az objektivitásomat...
Nagyon nem érdekelnek ezek a dolgok... Olyan, mint a kínai kaja. Túlfűszerezett, és gyomorrontást okoz. Vagy csíp szarás közben.
Zsigeri sötétség. Nagyon kevesen tudtak ezidáig lehatolni ilyen mélyre...
Ez egy fura dolog most kicsit. Először is az új dobos Dolabellával ellentétben nem Igor stílusát koppintja, hanem új színt hozott, ami mondjuk a stílust is elviszi egy kicsit (22 éves). Nehezen hallgatható az anyag, de szerintem minden eddiginél keményebb zene született most (beleértve a Max korszakot is). Szoknom kell, de amíg el nem fáradtam rajta, eléggé járt a fejem. Szerintem a Sepu a harmadik korszakába lépett ezzel..... Megszoktam, és keményen kezdek ráfüggni.
Minden idevaló, amit mi teszünk ide. Ez meg egy nagyszerű zene. A 10 ponthoz csak egy kis változatosság kéne még bele.
Azt hiszem, nem meglepő, hogy én erre maxot adok. A német nyelv nekem meg pont nagyon tetszik a black metalban. A kiállós, elhalkulós részek nagyon mesteriek. Megy a 2013-as listámra. A kőmetálosokat érthetően és következetesen kiakasztja... :-D
Sosem értettem, hogy miért jó, ha a pergőnek és a lábdobnak ugyanolyan hangja van (mármint a hangmérnök szempontjain kívül). Ennyi a fika. A zene ugyanis bejött, az Eremitahoz képest legalábbis sokkal jobban. Szerintem Ihsahn szereti a Depeche Mode-ot.
Nekem pont az atmoszféra hiányzik belőle. Sokan túlbecsülik a torzított gitárt a metalban. Vannak ugyanis olyan dolgok, amire nem képes. Atmoszféra teremtésére pl. ennyire torzítva. Lehet arra használni persze, de akkor a torzító kilőve, helyette reverb, delay stb... Ami kevés atmoszférát itt ad, az a szinti... Nem rossz, de nem is jó. Egy-két rész tetszett, de ennyi...
Legfőképpen azt szeretem a jól kivitelezett post rockban, hogy nincsenek agyontervezett, agyonhangszerelt és széttudományozott megoldások. Az effektekkel mondjuk gazdagon illik bánni a post rockban, viszont nincs ezer darabos dobszerkó, ultragyors gitárszólók, meg hangszálgimnasztika. Itt mondjuk jól esett volna valami ének (extrém ének), de ezen kívül nehéz rajta fogást keresni. Azért annyira jó nincs, mint pl. az Obsidian Kingdom.
Az ilyent totál felesleges feldobolni. Gépdob, oszt jó. Úgysem hallani, hogy ember csinálta. Nálam közel élvezhetetlenné teszi az egyébként nem rossz lemezt.
Semmi izgalmas nem történik, egyhangú thrash kalapálás a szabvány szerint.
Mostanában erősen eltolódott az ízlésvilágom a hangulatzenék felé. Az ilyesmi nem sokat nyújt számomra, inkább csak lefáraszt, annyira agyon van zsúfolva.
Érdekes, nagyon sötét anyag, de a hangzás nagyon gyatra, az ambient miatt nem ártott volna egy kicsivel tisztább, engem zavart az élvezhetőségben.
Egy válogatáslemezre ráférne az egy-két jobb tétel, de amúgy a többsége tucat. Ezt a Derrick fickót meg én már sosem fogom megszeretni úgy tünik, ha összehasonlítom Max-szal, hát... nem ő kerül ki győztesen. :-)
Valóban nem idevaló, de akkor is csodálatos muzsika és punktum. :-) Mindig is imádtam Kitaro mester zenéjét, kevés ember van, aki ennyire csodálatosan tud harmóniát, békét és nyugalmat teremteni a zenéjével. Sok metallikusznak biztos unalmas lesz, szerintem viszont varázslatos. :-) Jelen esetben nem esik nehezemre függetleníteni az ítéletemet attól, hogy mit keres ez a lemez ezen az oldalon.
Kifejezetten érdekes muzsika, a német nyelv csak annyiban zavar, hogy egy kukkot sem tudok németül, így még az írott szöveget is csak aránytalanul nagy munkával tudom lefordítani, míg az angollal ez jóval egyszerűbben megy. :-) Ilyeneknél pedig néha érdekel, hogy miről van szó a szövegben.
Sosem tudtam igazán értelmezni az öncélú zene fogalmát, ezért fogalmam sincs ez az-e vagy nem, de hogy őszinte legyek nem is érdekel. :-) Nagyon magas színvonalú és érdekes muzsikát alkotott Ihsahn barátunk erre a lemezre, ami sokkal jobban tetszik, mint az előző néhány.
Én kellően perverz vagyok ehhez. :-P Nem vagyok drone rajongó, de ennek fantasztikus atmoszférája van.
Egyetértek Nagával és Mike-kal az éneket illetően, és bár a zene jó, így nincs különösebben sok esélye a tartós megmaradásra.
Voltak már sokkal jobbak is. Vagy én változtam, de ez most annyira nem jön be, mint mondjuk a Shadows & Dust vagy az In the Arms... annak idején.
Vannak jobb munkák is a színtéren manapság. Folyamatosan a "hol hallottam ezt?" járt az agyamban...
A dühöt és a természetességet teljes mértékben mellőzi. Olyan erőltetett- most majd megmutatjuk mi - íze van. Az ének tényleg változatos, de sok egyszerre, ahogy szinte minden hangszer.
Többször is nekifeküdtem, de mégsem kaptam el a fonalat. Pedig mások is ajánlották a környezetemben.
1993-ig tetszett a banda, a Beneath és a Arise mérföldkő volt, a Chaos szimplán fasza. Ezt is végig lehet tolni, ha muszáj, de nem érdekel.
A zenéje időtlen, én öregszem...
Sok felesleges töltelék, sallang van a lemezen, amit ki lehetett volna gyomlálni. Nem vagyok nagy rajongója a csapatnak, de a postrockos, elszállós részek azért igen jól estek. (Leere)
Értékét tekintve olyan, mint az előző lemez. Most is szarik mindenféle tradícióra és elvárásra, nincs benne megfelelési kényszer sem. Becsülöm, de nem marad sokáig...
Kellően elvetemült anyag lett ez. Egyszerre élvezhetetlen, viszont ki lehet csemegézni belőle 10 jó percet...
A RC zenei utazása sokkal összetettebb annál, minthogy egy - egy skatulyába gyömöszöljem, de sokat nem tévedek, ha post-metalnak aposztrofálom. (Itt pedig idén is jelentek meg kimagasló munkák, de komoly csalódások is. Előbbire a The Ocean, utóbbira az Exxasens az élő példa.)A chicagoi Russian Circle eddigi legjobb lemezével jelentkezett. Az izgalmas hangszerelés, a nyomasztó hangulat és sound mellett most változatos, kerek dalokat is kapunk. Ez is olyan album, amit csak csutkára tekert hangerőn szabad hallgatni...
Nekem a Sorcery és az Epic is bejön! Ez úgy a 4., 5. a rangsorban, egyenlőre. Tény, hogy a Shadows-t nem tudja megszorítani. Nem rossz ez!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 245. 246. 247. 248. 249. 250. 251. 252. ... 473. Full screen Vertikális nézet
2013. november 16.
Nagaarum Pistike66 viribusunitis ∑:
1. baathory
Nocte Obducta
Umbriel (Das Schweigen zwische...
10 8.5 7 8.5
2. Pistike66
Ihsahn
Das Seelenbrechen
8.5 9 7.5 8.3
3. bahon
Kitaro
Final Call
9 10 6 8.3
4. viribusunitis
Russian Circles
Memorial
8.5 6 10 8.2
5. Nagaarum
Lord Time
Drink My Tears
9 7 6.5 7.5
6. Pewoon
Warfect
Exoneration Denied
10 5 7 7.3
7. Belial
Kataklysm
Waiting for the End to Come
6 7 8.5 7.2
8. ZolixiusRex
Sepultura
The Mediator Between The Head ...
8 6.5 6.5 7
9. Perszepeta
Black Boned Angel
The End
6.5 9 5 6.8
10. Redrum
Protest The Hero
Volition
4 4 5.5 4.5
∑:
8 7.2 7 7.4
Nagaarum 2013. november 12., kedd, 09:12
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Belial, ha valamit jónak találsz, miért nem adsz rá jó pontot? Nem azt pontozzuk, hogy van-e itt keresnivalója, hanem, hogy jó-e.
Mivel a Fémforgácsot mi alakítjuk (TE IS!), pont annak van itt keresnivalója, amit ide teszünk MI.
Én elfogadok mindent, amit a többiek ide tesznek.
És igazán törekszem arra, hogy mindent aszerint pontozzak, ahogy nekem tetszik.

Természetesen érthető a te álláspontod is, de nem érzed önmagad megerőszakolásának 4 pontot adni valamire, amiről közben azt mondod, hogy érdekes?
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Belial 2013. november 11., hétfő, 16:09
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Válasz boymester üzenetére:

A "paraszt" szó pozitív újraértelmezésével kedveskedünk az olvasóknak, talán sikeresebb lesz, mint a "küszöbmajom".


(w00t) (yes)
boymester 2013. november 11., hétfő, 14:53
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
A "paraszt" szó pozitív újraértelmezésével kedveskedünk az olvasóknak, talán sikeresebb lesz, mint a "küszöbmajom".
--
Youtube csatorna
Belial 2013. november 10., vasárnap, 15:37
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Válasz Nagaarum üzenetére:

"naggyon paraszt jó" (hrhr) |-D

Ezt egy haverom szokta mondani, külön története van, de lényeg hogy fasza.
Redrum 2013. november 10., vasárnap, 14:08
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Komolyan nem értelek titeket néha. Annyi jó post-rock album van, erre fel a legnagyobb önismétlésre szórjátok a 10-eseket
Nagaarum 2013. november 10., vasárnap, 13:14
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
"naggyon paraszt jó" (hrhr) |-D
--
Nagaarum YouTube Csatorna
mike666 2013. november 6., szerda, 19:54
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Válasz ZolixiusRex üzenetére:(knifed) Az Awakener kicsit "másképp'". :-)

Jaja, de jó lett =D
--
és persze más bolygón tilos kilincset nyalni
ZolixiusRex 2013. november 6., szerda, 18:18
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz mike666 üzenetére:
(knifed) Az Awakener kicsit "másképp'". :-)
--
Dark Mother, Mother Divine!
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'm7jf15tnuomomo6mair2hue9a3','','szoveg|s:7:\"JSEPGDJ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"dax.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.228.219','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1