Ugyanaz érvényes rá, mint a Ghost B. C-re. Akik olyan dalt tudnak írni, mint a Rage of My Sword vagy a Defenders..., azok miért írják meg a többi gagyit a lemezen... Eléggé nem mozgat az ilyesmi. Talán mert tucat. Talán mert bulizene...
Pár dal után mintha kifogytak volna az ötletekből... A lemez második felére meg rendesen besokaltam a hamis énektől meg nulla énekhangtól... Plusz semmi nem történik zeneileg, lépegetünk hangról hangra ide-oda... Ez így együtt sok a rosszból.
Kábé erre számítottam. Én kedvelem a magas férfi éneket, hiszen a legmeghatározóbb zenei hatásaim a 70-es évekből vannak, de ez még nekem is sok. A zene meg erőtlen, lagymatag, meg pláne ötlettelen. Kíváncsi vagyok, hogy a dobos tud-e mást a tizenhatodos duplázáson kívül... A lemez végén volt pár eltalált téma, erre ez a vadállat szétvisongja az egészet. Lehetett volna a stúdióban egy lapát, amivel pár oktávval lentebb verik az orgánumát ennek az idiótának. Bocs, de ezt nehezen tűrtem...
Stabil, de semmi extra. Néha kellemes.
Ennyi minimum. Aztán még ez is nőhet...
Nem rossz ez :-) Jó nagy tirpák zene :-D Még nőhet.
Szerintem ez nem tiszta funeral doom, inkább híd a doom és funeral doom között. Kezdem értékelni egyébként a műfajt. Mármint a tradi toomot. És ez szerintem bőven jobb, mint az utolsó My Dying Bride. Van fantázia. Bahon ijesztgetett előzetesben, de nem jött be neki! :-D Chopin gyászindulóját behúzni mondjuk nem valami eredeti ötlet...
Nem rossz, de sajnos a szokásos elcsépelt dolgoktól nem mentes. Kivéve a nő hangja. Az nagyon állat. Teljesen rabul ejtett. Nem is kéne ide ez a szar hörgés. Hallod faszikám? Fejezd már be, hadd énekeljen ez a nő! Az utolsó dalért viszont külön kösz! A női ének külön pontozva: 1000 pont. Bocsánat a teátrálisságomért...
Ideglelősen hatalmas ötleteket vonultatnak fel, magasan iskolázva a kortárs bandákat... Mellesleg mertek olyan elemeket belenyomni az anyagba, ami a kőmetálosoknak sokkoló lehet (fejhangos vokálok). A hangzás meg tökéletesen passzol a témákhoz. Modern, de dögös. Egyelőre ez a legjobb metallemez, amit idén hallottam. Időnként kis híján magam alá piszkítottam tőle
Érthetetlen számomra, hogy amely banda tud olyan hatalmas dalt írni, mint a Year Zero, az hogy tud akkora nullát, mint a Body and Blood. Az egész lemezre az jellemző, hogy pár nagy ötlet mellett a töltelékek tengere vonul végig... A La Mantra Mori meg egyenesen kiakasztott...
Bizony jócskán fantáziátlanabb produkció ez az előző Takasago Armynál.
Határozottan kellemes, persze az énekesnek nincs valami nagy hangja (és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam), de ebben a műfajban már megszoktuk ezt, igazából nem is nagyon igényli e műfaj a nagy énektudást, valójában az összhatáshoz az ilyen nulla hang hozzá is járul valamiképpen...
Szörnyű, még Attila a Hun sem tudja meglágyítani a szívemet. :-D Ezt a fajta éneklést általában amúgy is nagyon nehezen viselem ma már, a zene meg teljesen ötlettelen klisé puffogtatás. A Metal Knights című (eleve roppant eredeti címet viselő) förmedvény annyira kiverte a biztosítékomat, hogy levonok még egy fél pontot miatta.
Csatlakozom azokhoz, akik szerint profi, jól összerakott zene, de semmi extra.
Ez most nem jött be annyira, kicsit tényleg olyan, mintha végig ugyanaz a szám menne.
Perverz, de nem rossz, az előző lemez pedig kellemetlen emlékként élt emlékezetemben (nem fogom azért újrahallgatni, hogy hátha. :-))
Érdekes zene, kedvemre való stílusban.
A női ének tényleg szép, ezen kívül túl sok izgalmat nem nyújt ez a lemez.
Az előző Bilateral lemez anno nem hatott meg túlzottan (és most újrahallgatva sem találom annyira jónak, mint ezt, bár azt hiszem az akkori pontnál azért többet adnék már rá), de ez előtt muszáj fejet hajtanom. A szó igazi értelmében progresszív muzsika tele ötletekkel, és nem egy újabb olcsó DT másolat. Élmény.
Megvan a sajátos hangulata, de az előző szerintem is jobb volt, akármennyire is keveset adtam rá akkor, amikor itt volt.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 234. 235. 236. 237. 238. 239. 240. 241. ... 473. Full screen Vertikális nézet
2013. június 15.
Nagaarum Pistike66 ∑:
1. Redrum
Leprous
Coal
10 9 9.5
2. Belial
Egzekwie
Czarna Noc Duszy
8 8 8
3. Nagaarum
Kolp
The Outside
9 6 7.5
4. bush
Dagoba
Post Mortem Nihil Est
7.5 7 7.3
5. Perszepeta
Blacklodge
MachinatioN
7.5 7 7.3
6. baathory
Chthonic
Bu-Tik
7 7 7
7. Pistike66
Ghost B. C.
Infestissumam
5 7.5 6.3
8. jpeter
Noumena
Death Walks With Me
6.5 6 6.3
9. boymester
Gallow God
The Veneration of Serpents
3.5 8 5.8
10. mike666
Raven Lord
Descent to the Underworld
3 2.5 2.8
∑:
6.7 6.8 6.8
boymester 2013. június 15., szombat, 18:00
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Leprous mix: egy csipetnyi DT, két csipetnyi Pain Of Salvation és egy lehelletnyi Muse. És már kész is az új lemez.
--
Youtube csatorna
Redrum 2013. június 15., szombat, 16:47
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Egyébkét a Leprous mostani albumjával kapcsolatban csak most ugrott be, hogy van némi hasonlóság a Caligula's Horse nevű zenekarral, akikre szintén érdemes odafigyelni:

boymester 2013. június 12., szerda, 19:37
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz Pistike66 üzenetére:


Persze ez nyilvánvalóan igaz, nem tilos igazán jónak lenni ebben a műfajban sem, vannak ott is Messiah-k vagy éppen Robert Lowe-k, csak el lehet boldogulni, lehet jót csinálni kevés hanggal is. :-)

Boldogulni lehet, maradandót alkotni nem, mert az énekre épül a műfaj. Sajnos a legtöbb hasonló zenekar énekesproblémákkal küzd megalakulása óta, ezért gyakoriak a kórusok, amivel próbálnak kicsit javítani a helyzeten. Lást: Mirror Of Deception, Black Oath, Funeral Circle, Fall Of The Idols és még sokan mások. A nagy énekesek közül nem hagynám ki Tom Phillipset, Maxim Adrianovot sem.
--
Youtube csatorna
Pistike66 2013. június 12., szerda, 18:34
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Redrum üzenetére:

Pistike: Azért korábban a Candlemass megítélésének nem tett rosszat, hogy volt a sorukban egy Messiah Marcolin kaliberű énekes. :-)

Persze ez nyilvánvalóan igaz, nem tilos igazán jónak lenni ebben a műfajban sem, vannak ott is Messiah-k vagy éppen Robert Lowe-k, csak el lehet boldogulni, lehet jót csinálni kevés hanggal is. :-)
Redrum 2013. június 12., szerda, 18:23
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Pistike: Azért korábban a Candlemass megítélésének nem tett rosszat, hogy volt a sorukban egy Messiah Marcolin kaliberű énekes. :-)
Redrum 2013. június 9., vasárnap, 10:11
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Igen, a Leprous albumon az utolsó dal valóban fura. Szerintem nem is igazán Leprous, hanem kb. egy 0. szám a közelgő Ihsahn albumról, ezért érdemesebb inkább a bónuszod Bury-vel zárni.
bahon 2013. június 9., vasárnap, 09:08
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz lostmind17 üzenetére:

Szevasztok. Asszem visszanézek, mert erősítenem kell az így is hatalmas thrash tábort. (hrhr) m/ Bahon te meg titokban HP-zel. (wtf)

Pszt! Ez annyira titkos, hogy még én sem tudok róla! (bag)

Valójában csak két kedvencemet nem bírtam pont nélkül hagyni. ;-)
Köszönet az ajánlóiknak! (yes)
lostmind17 2013. június 8., szombat, 22:27
lostmind17
Csatlakozott:
2011. július 31.
Hozzászólások: 53
Szevasztok. Asszem visszanézek, mert erősítenem kell az így is hatalmas thrash tábort. (hrhr) \m/ Bahon te meg titokban HP-zel. (wtf)
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'cob1a8ndt57l19apg943h5lkd0','','szoveg|s:7:\"VLSUFID\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:6:\"tc.php\";lyricsrow|i:1;','44.201.96.43','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1