Becsülettel kerestem benne a 10et, de csak 9et találtam. Jó zene nagyon, de én nem látom benne azt ami a többi felé annyival emeli. Néhol viszont zseniális.
Nem tetszett.
Ájj ez nagyon jó. Egyszerre igazi megbaszós funeral doom és tök dallamos is.
Ebben már tényleg nem látok semmit, ami 9-10 pontokat eredményezne. Nem azt mondom, ez is elég korrekt, de nem kiemelkedő.
Ez tényleg jó..
Remek a hangzás, ütősek a dallamok, az egész remekül össze van rakva.
Ez nagyon nagyon rossz, és unalmas, és idegesítő.
Egész szórakoztató tud lenni. Leköt. Ez a zenére beszélünk dolog jobb lenne nem franciául.
Nemtom mi ez de olyan kis kellemes. De tényleg, amúgy mi ez?
Nem történik semmi.
Lehet több idő kellene neki, vagy nem tudom, de nem igazán jött át belőle az a többlet, ami az előzőből igen. Azért persze korántsem rossz.
Tired of german techno, mi.. azért csak van itt másegyéb is. Az Oceant eddig is tökjónak tartottam, legyen szó hangszeres játékról, hangulatról vagy magáról az egész zenekari koncepcióról, de most értek olyan magasságba, hogy alig hiszem, hogy van feljebb, ezt a lemezt elejétől végéig élvezem. Rögtön néztem is a turnédátumokat, és roppantul örülök, hogy múlt héten voltak itt..
Egy és negyedóra csodálatosan szép zenétől veszek örök búcsút, mert ezt a vokált még negyedórában is nehezen viselném. Ezt most különösen fájó szívvel teszem, mert egyébként az ember lelke mélyéig hatoló dolgot alkottak, csakhát ahányszor az úriember megszólal, megöli az élményemet. Még így is 7.
Valami félelmetesen jó, ahogy a dalokat felépítik, tökéletesen eltalálva, hogy lesz a hatás maximális. Még gondolkodom, hogy ildomos-e annyi tízest kiosztani egy körben, amennyi ezzel együtt már nálam lenne.
Ezt a temetést is túléltem.
A hozzám legközelebb élő németek zenéje áll tőlem a legtávolabb eddig ebben a körben (csoda, hogy az anyanyelvű dalokat még nem szólta meg senki), de így elhallgatva szépen, ügyesen megcsinálták, a dallamok kellemesek, a gitárszólók jól szólnak, így egy "rendben van" ítélettel felejtem el őket farkasostul, sárkányostul, donnergrollen Durchbohrtostul.
Van itt lendület rendesen, és a Counter Culture Complexnél még hittem is, hogy tetszeni fog, de nem. Sőt, idegesített és valami borzalmasan irritálóan szól.
Bár alapvetően ez a depresszív hangulat és az esetenként felbukkanó francia nyelv nekem sem hiányzik, időnként olyan zenei ötleteket rejtettek el ebben az egy órában, hogy az eszem megáll.. manapság szeretik az experimental meg a post-black kategóriát ráhúzni mindenre, ami kicsit furcsa, de itt értem is, mire fel.
Ausgezeichnet.
Valószínűleg ezerévente egyszer akarom és tudom majd meghallgatni, akkor viszont mindig úgy leszek vele, hogy ezt az élményt csak az Aluk Todolo tudja kiváltani. A monotonitás meg - ha van ilyen - számomra pozitív és elgondolkodtató volt, hogy egy-két hang megváltoztatása mennyire megváltoztatja az egész hangulatát..
Változatosnak változatos, hangulatosnak hangulatos, kreatívnak is mondanám, de minden bevetett fegyvert a black metal arzenáljából szednek elő, és egy olyan téma sincsen, ahol ne jutna eszembe valamelyik ősi nagy név. No, itt nálam el is lett meszelve. Pedig jobb ez mint a szabvány pandamaci black.
Úgy érzem, hogy ez pályafutásuk egyik legjobb lemeze, de egyben a legkiszámíthatóbb is. Mivel én nagy barátja vagyok a letisztultságnak, a könnyen befogadhatóságnak és alapvetően a fülbemászó dallamoknak is, ezért ezek a momentumok növelik számomra a lemez értékét. Továbbra sem őket tartom a metal zene megújítóinak, de izgalmas és egyedi amit művelnek.
Néhány kritikai észrevételem mellett (úgymint egysíkú hörgés, hosszútávon unalmas és kiszámítható dalok és dallamok, néha bénázást is hallok a hangszereken), ez egy nagyon jó funeral doom lemez. Mindazonáltal ebben a műfajban szerintem ez a maximum és csak úgy lehetne ennél jobbat, azaz kiemelkedőt alkotni, hogyha képesek lennének a korlátokat egy kicsit lebontani és valamivel meglepni a zenehallgatót. De a hangulata az nagyon tetszett.
Nagyon kilőtt az elején ez a lemez, de lassan kezd a helyére kerülni. Tipikusan olyan mű, ahol a hallgatható és emlékezetes ötletek végül egy gyakorlatilag értelmezhetetlen katyvasszá állnak össze művészet lila köde címszó alatt. Nekem ez nagyon nemgyerebe, viszont a kétségtelen zenei kvalitásokat egy klasszik közepes érdemjeggyel jutalmazom.
Érdemei elismerése mellett azt kell, hogy mondjam, ez egy újabb nem rossz, néhol egészen pofás témákat felvonultató, hangulatosnak is mondható lemez, amit soha a büdös életben nem fogok még egyszer meghallgatni. Egész egyszerűen nem tudom ugyanis elképzelni, hogy olyan szar hangulatba legyek, hogy erre nekem szükségem legyen. Bocsi.
Ez a zene kiborító. Pedig az elején még azt hittem hogy azért a jó kis súlyos riffek megmentik,de aztán az első német nyelvű dalnál feladtam.Remélem,hogy ezt ők sem gondoltàk komolyan.
Nem ismertem őket, de már egy ideje szemeztem a lemezzel a sok dicséret miatt. Nem csalódtam, minden perce kincset ér számomra. Pedig sem a vegytiszta sludge-ot, sem a post-hc-t nem bírom, de így ebben a vegyítésben tökéletes. A két lassabb, merengősebb tétel, pedig úgy ahogy van zseniális, ráadásul a legjobb helyen is helyezték el őket, így az alapvetően zajos-koszos album elég könnyen hallgattatja magát. Azért nem 10, mert azért a mestermű szintet nem éri el, és azért nem dobálózok olyan könnyen a max. pontokkal.
Borzasztóan lapos és teljesen felesleges lemez. Nem kívánok osztozni a zenekar nyomorával, hogy ebben a zenében örömömet leljem, úgyhogy messziről el is kerülöm. Hiába no, a napos idő egyszerűen érzéketlenné tett a nagyonsötétekvagyunk metálzenékkel kapcsolatosan.
Esküszöm volt olyan énektéma, amikor azt hittem Brian Molko énekel, de ez nyilván kizárt. Szóval, valóban eléggé szentimentális, nyálas cucc ez, zeneileg pedig kábé annyira izgalmas mint egy átlagos magyar étterem étlapja. Persze az átlag örömét leli benne, mert kurva jó, van hortobágyi, gulyás, meg pörkölt és a fél konyhát kirántva tálalják fel, de ez még inkább csak szűk körben nagy szám. Tágabb kontextusban inkább uncsi.
Inkább felesleges ez a lemez, még akkor is, ha egyébként a témák úgy ahogy rendben vannak. Munka mellett, háttérnek elmegy, de nem hiszem, hogy hosszútávon képes lekötni a figyelmet.
Qrvajóó!!! Mindenkinek ajánlom. Egyértelműen a forduló legjobbja.
Nu, az erre adott magas pontokat nem értem, az instrumentális verzió emészthetőbb de azzal együtt is a kukában kötött ki nálam.
Hibátlan anyag!!!
Ez egy jó zenekar jó albuma, talán gyengébb mint az előző, de az is lehet hogy még nem hallgattam eleget.
BETEG!
Hát ez műfaján belül is gyengécske volt.
Ehhez nekem nincs türelmem, meg sokszor olyan volt mintha szokol rádióból szólt volna.
Ez nagyon jól esett, de valóban nem nyújt semmi pluszt mint a fajtársai.
Ebben a fordulóban nehéz volt kiemelkedni, lehet hogy gyengébb körben 9 pontos lett volna, most nem.
Hát volt mit meg emészteni. Először hiányoltam az őrjöngő éneket én is ami teljesen jól passzolt volna és akkor egy fasza sámán zene lett volna, de idővel már nem hiányzott, sőt... ami tény ,hogy hosszú és monotonná válik és akár fárasztóan is hathat.
Zeneileg nagyon ott van a szeren, de csak a gitárok rendkívüli kreativitása dobja fel, bár a dob sem rossz. Az ének röhejesen egysíkú végig, sajnos ez miatt néha nem tudtam különbséget tenni egy két dal között. Talán ha szokom, megy följebb is. Majd meglátom.
Komolyan mondom, észbontó dolgokat művelnek végig. Az viszont az én bajom, hogy dalcentrikusabb vagyok, ezeket a témákat, amiket pillanatok alatt összehalmoznak, el tudnám viselni felvezetve, szépen kibontva, érzelmi hullámokban adagolva, de ez így tömény. A dallamos énekből pedig egy pillanat sem maradt meg, annyira jellegtelen és átlagos, még ha szép is.
Erős 9, mert ez a debütálás és ki tudja, mit hoz még a jövő... Hallgatom egy jó ideje a lemezt.
Nagyon illik rá a post jelző, mindenen csavartak még egyet, hogy egyedi legyen és sikerült is nekik. Másképp kreatív, mint a Massemord és a száraz, üres hangulat miatt erősebbnek is érzem. Előző lemezüket még nem hallottam, de ideje pótolni.
Nem tudok dönteni az Ennui lemeze és ez között. Az Ennui tisztább, merengősebb világa tetszik, itt viszont karcosan adják elő a funeral doomot, néhol monumentálisabb elemekkel...
Ez az "egynek elmegy" kategória. Ritkán hallgatok ilyesmit, mert tucatjával adják.
Megvannak a maga pillanatai, de elég nehéz volt végighallgatni. A lassabb tételek sokkal jobban estek.
Nagyon erősen kezdett nálam a lemez, a hangulatomat is nagyon elkapta, de aztán belevész a dolog a semmibe, a lemez hosszával lehettek volna takarékosabbak is. Az elektronika kifejezetten tetszett, néhol idegesítő lett mondjuk. Ha rövidebb, lényegre törőbb lett volna, pár felesleges perctől megszabadulna, akkor kitűnő lenne.
Azt hiszem, rátaláltam arra a zenére, ami nem nekem íródik, kb. halálra untam magam a sok nyafogás közben. Ha az a tökélyre polírozott blackes férfihang nincs a háttérben, akkor már szinte pop...De zeneileg, hangulatilag nagyon ott van és ennél kevesebbet nem tudok adni neki. De most többet sem.
Én afféle spontán művészkedésnek érzem az egészet, bármiféle kohézió nélkül. Ugyan a végére értem, de nem kis elszántság kellett hozzá. A hangulati tényező magas ugyan, de minden más eltörpül.
A korábbi eresztéseiknél feltétlen szimpatikusabb.
Már az Anthropocentric / Heliocentric kettős is nagyon tetszett tőlük, és úgy néz ki hogy a Pelagial is egy maradandó alkotás lehet.
Tele van az album már-már meghatóan szép dallamokkal. Bár az Abstarct Spirit sokkal súlyosabb és nyomasztóbb, ezt tartom mégis jobbnak.
Jó része az albumnak idegesítő zajhalmaz. A hangzás töménysége, ércessége sem volt nyerő hosszú távon. Nagyon kevés élvezhető momentumot tudtam csak kinyerni erről a lemezről...
Nekem egy kicsit egyneműnek és monotonnak tűnik a zene, túl sok ismétlődéssel. Ami nem biztos hogy így is van, de az emberben azt érzetet kelti, hogy egyazon téma már sokadszorra üti fel a fejét.
Ebből a zenéből azt hiszem végleg kinőttem, bár sosem voltam oda a stílusért. Az érdekes pillanatok száma közelít a nullához.
Én ettől pár perc alatt kiborultam!
Nem találtam benne hibát! A post-black címkés zenék valahogy egész nagy arányban rejtenek valami ténylegesen izgalmasat.
Kávéházi alter poszt-metál...egyelőre nagyon év lemeze gyanús. Én kommerszséget nem hallok, hiába a viszonylag lágyra vett hangszerelés és férfi-női ének. Kár a német nyelvű dalért, az extra gáz, de a 10 pont létjogosultságát megingatni nem tudja.
A nagyon alacsony pontszámokat nem értem...
Amikor láttam, hogy megjelent az új Massemord, biztos voltam benne, hogy igen hamar bekerül majd a Hp-ra, így már felkészültem rá lélekben. Ennek is köszönhető a magas pontszám. (Az előző egyszámos borzalomhoz viszonyítva.)
Nem egy Precambrian, de azért maradt a magas színvonal.
Kellemes kis hallgatni való, de főként csak funeral ínséges időkre.
Nem tudom, hogy tényleg ennyivel gyengébb, mint a Mammal vagy csak az ingerküszöböm módosult jelentősen, mert nincs most türelmem ehhez.
Az érfelmetszők külön csatáját nálam az Ennui nyerte.
A sok súlyosság között üdítőleg is hathatna, ha maradtak volna a fele mennyiségnél.
Nem igazán tudtam mit kezdeni vele.
Nem rossz, de hátast nem dobtam tőle.
Ez az itt-ott The Gathering utánérzés meg sem közelíti az előző lemezüket vagy csak én emlékszem rosszul.
Hiányzott, mint hóembernek a napsütés. A III. tétel kifejezetten idegesítő, amúgy akár öt pont is lehetne.
Első hallgatásra értetlenül álltam a lemez által kiváltott tömeges eufória előtt. Teljesen átlagos modern black lemeznek tűnt. Aztán persze előjöttek az érdekességek. A múltkori Aosoth nálam még mindig veri.
Hallatszik, hogy profi, de számomra nem sok izgalmat tartogat. Nem az én zeném, ha választani kellene, az instrumentálist hallgatnám meg még egyszer.
Jófajta funeral doom, kedves kiadóval (persze, hogy orosz kiadó), a kiadványaikat ingyen lehet tölteni, a fizikai példányok sem drágák. Nagyon jó kis anyag, bár sok izgalmat nem tartalmaz, akik nem szeretik a stílust, ezek után sem fogják. Én szeretem.
A nagyszerű Mammal után itt az újabb remekmű. Annyiszor még nem ment végig, hogy hibátlannak jelentsem ki, de több, mint nagyon jó.
Eddig az Ennuihoz hasonlóan egy szimplán jó funeral doomnak tartottam a zenekar muzsikáját. Eddig. Ez most valami más. Valami több. Ha már szóba került az év lemeze, mint fogalom, nálam ez a listán van.
A maga műfajában nincs ezzel baj, de én ezt csak nagyon mértékkel tudom fogyasztani és arra azért vannak jobbak is. Jól eladható cucc, csak nem nekem.
Öreg vagyok én már ehhez...
Elsőre valóban nem tűnik rossznak és ami azt illeti, hatodszorra sem. Nem is rossz. Korrekt. De amennyi hasonló zene van manapság, a korrektség max. hét pontot érhet nálam. De azért erős hét pont ez, mert tényleg korrekt.
Kellemes post cucc, jól megírt dalokkal. A Lake of Tears főnök vendégszereplése nem lett túl erős, pedig nagyon jó a dal. Még legalább egy album kell a 10 ponthoz, szerintem.
Jó cucc ez, a cím valóban megtévesztő lehet :) Én is találkoztam vele korábban, hallgatom is rendszeresen, szerintem zseniális, csak a 10 ponthoz hiányzik nekem egy hisztérikusan ordibáló/sikoltozó énekes.
Számomra ez a hangpróba meglepetése!
Kíváló munka a srácoktól, ezt érdemes volt meghallgatnom a barátom tanácsára.
Nekem olyan érzésem van tőle, akárhányszor meghallgatom ezt a lemezt, mindig felfedezek benne valamit... mindig jó új dolgokat kipróbálni és meghallgatni.
Ez a lemez se fogott meg igazán, de azt hozzáteszem, hogy ez jobban sikerült, mint az előző alkotásuk.
Ezt csak reggel sikerült meghallgatnom, nameg délután és ez egy jól megírt doom lemez.
Ebben a műfajban vannak olyan csapatok, akik ennél jobban csinálják ezt...
Nem egy csúcsmű, de azért szívesen meghallgatom többször is.
Így első nekifutásra nem is tűnik olyan rossznak...
Lazításra kítűnő album, egészen pihentető a hallójárataimnak, de a borító tervezésnél lehetett volna egy kicsivel több kreativítás....
Ahogy már olvastam a véleményeket, és én is ezen vagyok. A spontán zene során soha sem sül el jól...
Ezt még rengeteget kell hallgassam, de egy cseppet sem bánom. Hihetetlenül ötletes, meglepő fordulatokban gazdag, és egy cseppet sem erőltetett. Az előző anyaguk is hatalmas, és elvetemült, csak egy kicsit máshogyan.
Az eleje nagyon tetszett, aztán megijedtem, aztán megnyugodtam. Mondjuk a pojácaság csúcsa a lemez mellé odatenni az anyagot instrumentálisan is. Egyes zenészek sosem nőnek fel... Viszont nagyon kifinomult mollok kergetőznek itt. Még mehet fentebb a pontszámom.
Mintha csak az Altar Of Plaguesnél ecsetelt hörgés témához küldték volna az égiek ezt a lemezt. No... Ez az a bizonyos nem tetsző... :-). Kár, mert a zene viszont nagyon rendben van.
Ez egy hibátlan lemez. Ahogy az előző is tőlük. Remeg a Redwood Hill első helye a 2013-as versenyben. Egy másodpercnyi optimizmust sem hallani ezen az anyagon. A totális elmúlást adja nekünk. A legsötétebb alkotások közé kell soroljam. Érdemes megfigyelni, hogy mennyire meg lehet variálni a károgást - hörgést. Érthetetlen számomra, hogy ez miért csak a black metalban használt eszköz. Death és metalcore bandák olyan szinten statikus böfögést tudnak beleágyazni a brutálmányba, hogy na. Mert azt hiszik, az a durva. Nem. Ez a durva.
Nagyon groteszk zenei elemek vannak itt felsorakoztatva. Viszont egy kicsit néha túl vontatott.
Eléggé belerondít a körbe ez a lemez.
Rossznak nem rossz, csak idegesítő... Hasonlóan, mint a Dillinger...
Szeretem a zenében felszabadult gondolkodást, és amikor nincsenek kikötések. Ezek a franciák ezt megadják. Még nőhet a pontszám.
Gyönyörűen megírt, kiválóan kivitelezett zene. Néha egy leheletnyivel átbillen szentimentálisba, de még nem vészes. Csak ezért nem adok rá 10-et.
Szerintem egyáltalán nem áll messze ez a lemezcím a lényegtől. Csak fel kell idézni a 70-es évek pszichedelik rockbandáit. Ugyanaz a hangulat, és megoldások néha.
Levegővétel-mentes darálás. Semmi különös.
Az utolsó két nótát továbbra is nehezen emésztem, de ettől eltekintve, ismét maradandót alkotott a berlini ötösfogat.
Egy hangyányit elviselhetőbb, mint az eddig végigküzdött funeral doom lemezek, de továbbra sem vetemednék arra, hogy magamtól ilyesmit hallgassak.
Borzalmas hangzásba csomagolt zajkavalkád. Nagyítóval sem tudok ebben számomra értékelhetőt fellelni.
F.D. A rosszabb fajtából.
Unalmas és ezerszer hallott kliséhalmaz maradandó dalok nélkül.Gyenge vokállal.
A kezdeti bizakodást követően sajnos rá kellett jönnöm, hogy pár fogós nótát leszámítva elég szétszórt, zajos és helyenként fülsértő történet a KEN mode-é. A 'Counter Culture Complex'-et és a 'Your Heartwarming Story'-t azért eltettük.
A zenei alapok kifejezetten tetszetősek, viszont ez a fajta monoton hörgölődés sokat elvesz az egész élvezeti értékéből.
Ha most hallanék róluk először, minden bizonnyal több ponttal jutalmaznám az 'Apnoe'-t, viszont az előző, 'Angst' névre hallgató opus ismeretében ez az új lemez bizony nem kis csalódást jelent. Szinte minden egyedi és különleges íz és mélység kiveszett, súlytalan, ötlettelen, erőltetett az egész. Félreértés ne essék, nem vállalhatatlan, csak komoly visszalépés.
Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy különleges, de nem kiemelkedő; embertelen hosszal.
Meglepő fordulat a sok "tekerős" résszel az előző, hatásosan meditatív lemez után. Nem vált hátrányukká, izgalmas, változatos témákkal pakolták tele az albumot. Viszont valami hiányzik a Hangulatból a tökéletes 10 ponthoz, bár nem tudom mi.
Változatosság, ötletesség rendben van, jelenleg ennyit ér nálam. Kevés ehhez 2 hét, 2-3 végighallgatás.
Mennyire igaz, ugyanaz a stílus, mégis mennyiben más az Abstract Spirit és Ennui. Boymester jól leírta. Amúgy őket sem ma ismertem meg, valamiért eltemettem az óceán fenekére a lemezt, pedig tetszett akkor is. Most annyira meggyőzött, a 8-ast átírtam 9-re.
Sokkal jobb lett, mint az előző lemez (érdemes nézni a különbséget az adott Hp-s körben.) Jól összerakott, ötletes, több hallgatást igénylő mű.
Az orosz funeral doom minőség ugye adott. Nem csinálnak semmi eget rengetőt ők sem, valamiért számomra különösen nagy kedvenc a banda. Bírom ezt a dühös morgó-medve hörgést is :) Naponta lepörög - érdekes szóvicc egy ilyen zenekarnál -a lejátszómban, megvan az idei második 10 pont.
Hangzás kiváló, zenei tudás is rendben, van itt minden csili-vili, csak nekem túl sok a szirup. Pár szám erejéig bírom egyszerre.
Na ez a tipikus HC üvöltözős vokál, ami számomra NEM kemény! Sőt irritáló. Figyeltem a zenei részt inkább, de összességében átlagos. Nem az én asztalom.
Újabb bizonyíték, tudnak ezek a franciák is!
Zseniális, változatos, minőségi munka az Apnoe, hozták az előző lemez színvonalát is, sőt rátettek egy lapáttal. Néhány dallamtól libabőrös lettem! Így kell ezt csinálni! Az idei év első 10 pontja. Tökéletes!
Az elején azt hittem, beragadt a lejátszó. :) Majd az I. közepénél végül megugrott a pontszám. Viszont annyira hosszú ez a lemez, főleg így instrumentálisan, hogy hiába különleges, többet nem tudok rá adni. Ui: kevesebbet sem, a VI., de főként VII. tétel nagyon tetszik. Mindenesetre hangulat kell hozzá, de érik a lemez!
Sok van még az évből, korai év lemezéről beszélni, de mindenesetre nagyon össze kell szedni magát annak, aki jobbat akar az idén csinálni. :)
Nekem is a Precambrian az etalon lemez tőlük. Nem rossz, de ebben az erős mezőnyben nálam nem tud többre jutni.
Jobban szeretem az Abstract Spirit által képviselt irányzatot, ez a merengős típus amellett, hogy szép, kissé unalmassá tud válni hosszabb távon, pláne ezzel a teljesen egyhangú énekkel. Nem azt akarom mondani, hogy ez nem jó, mert nagyon is az, csak inkább az Abstract Spirit által megjelenített dolgokat keresem az ilyen zenében.
Ez is közelíti a tökéleteset, csak más a hatása.
Na ez kiváló, a 2 funeral doom lemez közül ezt választom. :)
Korrekt, de manapság engem is csak nagyon rövid távon tudnak az ilyenek elszórakoztatni, kevés kivétellel.
Nem nekem zenélnek.
Ez is kiváló, igazi francia minőség, persze nem a mindennapok hallgatnivalója. És elmondhatjuk, hogy ez végre egy igazán jó kör volt, csak így tovább! :-D
Jó ez, de az előző Angst nekem is jobban tetszett. Pontszám még változhat, most ennyi.
Szerintem a cím teljesen jó, tényleg síron túli hangulat jellemzi a zenét, más kérdés, hogy ebben a formában, instrumentálisan ez nagyon nehéz falat, tényleg komoly lelkierő kell a végigküzdéséhez, legalább ritkán némi ideillő vokál nagyot lendíthetett volna rajta. Ennek ellenére nem adhatok kevesebbet, mert adott pillanatban nagyon hatásos lehet.
Valamivel talán jobb az uncsi Black Metal átlagtól, de ettől függetlenül még mindig úgy érzem, hogy semmit nem vesztettem volna, ha nem hallom ezt a lemezt.
A nyárra való tekintettel már pár hete megfogadtam, hogy nem nagyon fogok metált hallgatni, de aztán kijött ez az album és nem nagyon tudtam kiverni a fejemből. Minden perce tökéletesen meg van komponálva. Sosem értettem egy hangszerhez sem, de az biztos, hogy itt nagyon tetszik, amit összehoztak a zenészek. A hangulatra sem lehet panasz, úgyhogy ez a minimum pontszám amit adhatok erre a lemezre!
Nem azt mondom, hogy rossz volt, de úgy érzem, hogy ellettem volna még enélkül egy darabig.
Érdekes post-black cucc, de azon kívül, hogy nem fogott meg, a hangzástól olykor a falat kapartam, bár gondolom, ezt így is tervezték...
Én viszont nem értem a pontszmokat. Szerintem az elejétől a végéig szinte ugyanazt csinálják, és tényleg csak pillanatokra mászik ki abból a gödörből, amit magának ásott ez a lemez. Összességében egy újabb sótlan Funeral Doom lemez számomra.
Azon kívül, hogy szinte semmi érdekesség nincs benne, nincs vele gond sem...
Az előző lemezükkel is próbálkoztam már, de ezzel is úgy vagyok, mint azzal: érdekes, ott lapul benne egész végig valami, de nem igazán tör a felszínre, így meg kicsit elesettnek néz ki az egész album.
Egy-két jobb pillanattól eltekintve elég közömbös volt.
Last.fm-en olyan tageket láttam a zenekar mellett, mint suicidal, illetve a depressive black metal, de ennek az albumnak köze sincs szerencsére hozzá. Szép, kommersz metálzene pár igencsak emlékezetes dallammal és kellemes női énekkel fűszerezve. Ebbe persze egy kicsit bele is hal ez a lemez, de nem gond. A legnagyobb negatívum az utolsó előtti dal volt. Az már nekem is túl pop-os volt, ráadásul a német nyelv az idegeimre ment, szerencsére aztán a Torn javított, de ha az egész albumot nézem, akkor a Soilt mondanám kedvencnek. Elő fog még kerülni, ebben biztos vagyok... Elő is került már azóta többször, de minél tovább hallgatom, annál jobban ráunok. Továbbá én is belehallgattam az előzőbe és tényleg nem kis különbség van a két album között, így pedig már összejött a mínusz fél pont.
Tavaly már óvatlanul belefutottam, de akkor sem tudtam végig hallgatni, és most sem sikerült, bármennyire is próbálkoztam. Nem tudom, hogy sokan mit esznek ezen a zenén, egyszerűen borzalmasan semmitmondó és még a cím sem felel meg annak, amit lehet várni.
Nem volt annyira ortodox black mint amire számítottam,a helyenkénti dallamfoszlányok meg kimondottan tetszettek!
Kellemes meglepetésként ért, a zenekar név és a borító alapján nem erre számítottam!
Ettől sem lettem funerálosabb,a viszonylag magas pontszámot a néhány igazán fájdalmas gitártémáért áldoztam!
download-playinwinamp-delete
Mostanában kijutott nekem annyi funeral doom lemez hogy elvesztettem a ítélőképességem a témában!Belefáradtam már!
Sokkal kedvemre valóbb volt mint a sötét fém nagyurak befordulós temetéses monotómiája! Teljesen átöblítette a hallójárataimat és egy új lendületet adott!
Én meg mondok egy nemet!
Én kimondottan utálom a francia nyelvet,annyira hogy TV5 be sincs állítva itthon!Amúgy volt itt szájber prünty meg miegymás cifra,de zenekar tompasága eluntatott!
Kerülöm a női énekeseket,mint ateista macska a templom egerét,de ezt leszámítva kellemes volt!
Emberáldozat bemutatásához tökéletes aláfestés lehetne!
Nem vagyok blacker, nem is hallgattam volna meg magamtól. Ennyit azonban simán megér a teljesítményük.
Nálam a Precambrian az etalon The Ocean lemez, biztos mert annak turnéján láttam őket anno. Ebben is van valami, de elsőre ez túl post rock-os. El kellene ebben merülni rendesen...
Funeral doom, erről már elmondtam, amit lehet. Vannak értékelhető elemek, de nem nekem szól.
Nagaarum kolléga intett az albumtól. Nos, túléltem. Sőt, a Twelve Was Ruin kifejezetten tetszett. Ennek ellenére nem hiszem, hogy többször előveszem, annyira azért nem zenélnek nekem. A pontszám kicsit szubjektív, mert a Burnt Year szenvedés volt.
A funeral doom nem az én asztalom. A vokálon kicsit dolgozhattak volna.
Ez nekem a Moonspell-t juttatta eszembe, őket meg szeretem. Decline-ék nem nyúlnak, de nagyon hasonló közegben mozognak. Lehetünk még barátok. És engem a francia nyelv használata sem zavart.
Eddig nem ismertem a bandát, de ezentúl rajtuk tartom a szemem. Eléggé post, de kellően és megjegyezhetően dallamos is.
Kemény hallgatni való az biztos. De, egyrészt van egyfajta hangulata, ami beszippant, másrészt a hosszú számok ellenére sem érzem öncélúnak. Az Occult Rock cím se biztos, hogy telitalálat, de ez legyen a legnagyobb baj. A legjobban a VI. c. tétel tetszik (a címeken azért lehetett volna még agyalni...). Ha ez élőben is ilyen, akkor javaslom a koncert megtekintését május 21-én.
Első felindulásból maximum, de majd az idő eldönti, tényleg ér-e ennyit; még elő fogom venni nemcsak a hp ideje alatt. Azért azt meg kell hogy jegyezzem, hogy az előző 'lávafolyam' lemezük jobban magába szippantott!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 232. 233. 234. 235. 236. 237. 238. 239. ... 498. Full screen Vertikális nézet
2013. május 18.
asator baathory bandeeraz Belial boymester insomnium jpeter mike666 Morbid_Dave Nagaarum Otitis_Media Perszepeta Pistike66 ∑:
1. boymester
Ennui
Mze Ukunisa
9 7 7.5 9 9 8.5 8 8 9 8 5.5 9 8 7.9
2. Redrum
The Ocean
Pelagial
5 10 8.5 4 6.5 9 8.5 6 10 9 9.5 8 7 7.9
3. Perszepeta
Todtgelichter
Apnoe
7 10 6 8 6 10 5 8 8 9 7 10 8 7.8
4. Pistike66
Massemord
A Life-giving Power of Devasta...
9 8 5.5 9.5 8 7 5 8 10 10 3 9 10 7.6
5. mike666
Abstract Spirit
Theomorphic Defectiveness
9.5 6 5.5 9 9 6 7 10 10 8 3.5 10 9 7.5
6. baathory
Decline Of The I
Inhibition
7 8.5 5 7 7.5 9 6 7 7 8.5 6 9 9 7.2
7. Nagaarum
Altar of Plagues
Teethed Glory and Injury
7 9.5 5 9 9 4 5.5 9 6 10 2 9 10 7
8. 9000Sanyi
Aluk Todolo
Occult Rock
3 7.5 6 8 3 7.5 4 8.5 2 8.5 6 7 7 5.6
9. bandeeraz
KEN Mode
Entrench
2 5 9.5 3 6 2 5 5 8 7.5 6.5 4 5 5.3
10. asator
Wolfchant
Embraced By Fire
8 5.5 4 3 5 3 6 5 4 5 5 5 5 5.1
∑:
6.7 7.7 6.3 7 6.9 6.6 6 7.5 7.4 8.4 5.4 8 7.8 6.9
jpeter 2013. május 17., péntek, 18:08
jpeter
Csatlakozott:
2006. szeptember 12.
Hozzászólások: 1044
Válasz Redrum üzenetére:Én meg csak most jövök rá, hogy csak az első CD az, ami az Embraced The Fire, a második pedig egy korábbi lemezük újra-kiadása, úgyhogy most megkönnyebbültem, hogy nem maratoni anyagról van szó.

Ezek szerint maradtak a fele mennyiségnél, ami akár a pontszámot is befolyásolta volna. Én nem néztem ennek utánna, most meg már nem lesz időm az első felére sem.
Redrum 2013. május 17., péntek, 16:49
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Válasz Belial üzenetére:

Hát gyerekek, ez egy masszív kör volt, remélem a következő is ilyen lesz.

Redrum: igen :-) bár egy 9 perces is elég lett volna belőle.


Én meg csak most jövök rá, hogy csak az első CD az, ami az Embraced The Fire, a második pedig egy korábbi lemezük újra-kiadása, úgyhogy most megkönnyebbültem, hogy nem maratoni anyagról van szó.
boymester 2013. május 16., csütörtök, 19:46
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz bahon üzenetére:

A Massemord az első? Be kell szállnom, azt hiszem. (6)
Az előző lemezük 9. lett...

Habár, ha jobban elnézem a felhozatalt, nem biztos, hogy találnék nála jobbat. (knifed) |-D

Az a 9. hely is 6.1-es átlaggal, sok 10 pontos értékeléssel, csak mivel baromira nehezen emészthető volt, ezért megosztó is. Ehhez a lemezhez kis műanyag kanalat is postázhatnak, mert emészthetőbb.
--
Youtube csatorna
bahon 2013. május 16., csütörtök, 13:07
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
A Massemord az első? Be kell szállnom, azt hiszem. (6)
Az előző lemezük 9. lett...

Habár, ha jobban elnézem a felhozatalt, nem biztos, hogy találnék nála jobbat. (knifed) |-D
Perszepeta 2013. május 16., csütörtök, 03:04
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Amúgy mi magát az adott kört is pontozzuk, vagy "csak" mindig az adott lemezt? Ha értitek a célzást... (whistle)
Perszepeta 2013. május 16., csütörtök, 02:39
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz Nagaarum üzenetére:


Jaja! Bár a leglágyszívűbb pontozók közé tartozom, mégsem emlékszem olyanra, hogy 8 lemez után 8,9 lenne a pontátlagom (hrhr)

Mindig is azt hittem az ÉN vagyok (hrhr)
Nagaarum 2013. május 15., szerda, 21:43
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz boymester üzenetére:

Pontozókból is van bőven, legszebb akkor lesz a dolog, ha mindenki be is fejezi. Bízom benne:) Remélem maradnak még jó lemezek, bár most tényleg a legjobbak kerültek be, amik még érdekeltek is. Kellett ez, mert,hogy őszinte legyek, volt mostanában pár igen lapos menet egy-két kiemelkedő albummal.

Jaja! Bár a leglágyszívűbb pontozók közé tartozom, mégsem emlékszem olyanra, hogy 8 lemez után 8,9 lenne a pontátlagom (hrhr)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
boymester 2013. május 15., szerda, 20:43
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Pontozókból is van bőven, legszebb akkor lesz a dolog, ha mindenki be is fejezi. Bízom benne:) Remélem maradnak még jó lemezek, bár most tényleg a legjobbak kerültek be, amik még érdekeltek is. Kellett ez, mert,hogy őszinte legyek, volt mostanában pár igen lapos menet egy-két kiemelkedő albummal.
--
Youtube csatorna
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.069 seconds to render