Finom, mint egy csésze Omnia!
Eemegy ez...
Túléltem!!! :) De soha többet nem kérek belőle. Inkább bevallom még azt is, hogy eredendően az én ötletem volt a magánnyugdíj pénzek önkéntes államosítása és utána én költöttem el az egészet mozdonyfüstre! Hussss...
Kellett időt adni neki, de megérte!
Ilyen dalok mellett nem mehetek el szótlanul! De még füttytelenül sem.
Nem olyan rossz ez, illetve de!
Megzenésített mikofonpróba.
Egy csokor türkizzöld szeretetvirág felzabáltatva a herétlenítésre várakozó bakkecskével. És a művelet közbeni hangok is rögzítve lettek.
Jobban lekötött, mint a körömágyról szóló könyv, de kevésbé szórakoztató, mint egy ovis színező.
(mint az előző lemezük) + új énekessel talán...
Nekem pont elsőre nem tetszett, de a többszöri hallgatás után rájöttem, hogy ez bizony egészen faja. Mondjuk a hörgés eléggé idegesített, viszont a hangulata nagyon bejött. A múlt heti Pain Confessor lemez ugyanakkor sokkal jobb lemezt ennél, tehát asszem ennyi a maximum, amit elérhetnek. A finnekben nehéz csalódni...
Az utolsó szám minimum másfél pont mínuszt jelent. 21 percet nem lehet egyetlen jó témával eladni. Egyébként sem annyira izgalmas a banda zenei világa, hogy ilyen hosszú időtartam meggyőző legyen. Két zenekar jutott eszembe sokszor, a Whitechapel és a Vildhjarta, de mindkettő legutóbbi lemeze megeszi ezt reggelire. Bocs. De azért elteszem őket :)
Nem bírtam végighallgatni. Ha a kihagyott részekben voltak a világtörténelem legszebb dallamai, legötletesebb ritmusai és legszenzációsabb gitárriffjei és szólói, akkor elnézést kérek. Amit viszont hallottam az gyakorlatilag élvezhetetlen volt. Még szerencse, hogy más tevékenysgé mellett szoktam zenét hallgatni, egyébként életem végéig bántam volna azt az egy órát amit ezzel töltöttem.
Olyan fele-fele arányban jó és rossz a lemez. Viszont a The Day That Bled nagyon jó kis dal, úgyhogy ezzel az erős közepes mezőnybe tornázták magukat. Az énekteljesítmény mondjuk elég gyengus, a gitár sok helyről ismerős, de más baj nincsen a produkcióval.
A winter és a storm szavak együttes jelenléte a zenekar nevében már önmagában rossz előjel, ennek megfelelően a várokozás szerinti sablonos galloppieren metál ez aus Germánföld. Jawohl!
Kegyetlen leszek, mert az erős kezdés után, nagyon meredek zuhanásba kezd a színvonal. Sehol egy emlékezetes téma, vagy dallam, csak a mocsár, ami húzza le magával az embert, no meg a pontszámot is. Najó, néha azért ez+az betalált, de összességében elég szürke.
Egy jó thrash metál lemezhez nem kell más, mint hatásos riffek, jó kiállások, és megfelelően ütemezett ritmusváltások. Szerintem itt mindenből van elegendő. A gitárjáték valóban egy-két helyen furcsán volt ritmizálva, de ettől függetlenül én határozottan élveztem. Még akkor is, ha azért nem egy Sylosis.
Végre: jó hangzással megtámogatott black metal, a zenészek sem bénáznak. Asszem azért értékelem egy kicsit jobbra az átlagosnál, mert néhány helyen számomra erősen megidézte az Immortal At the heat of winter és Blizzard beasts korszakát, amit anno nagyon komáltam.
Nem nagy szám, de jól összerakott a cucc. Kár, hogy a végére elég uncsi lesz, és bár az elejétől a végéig magas a színvonal, de lehetetlen élvezettel végighallgatni annyira tömény.
Nem tudom mi ez pontosan, de nagyon jó. A dalok hossza persze néha túlzás, de szerencsére nem spóroltak minőségi témákkal, úgyhogy hallgattatja magát a lemez. Valamely esti futásnál biztos elő fogom venni, fasza hangulatot teremthet:)
Lehet velem van a baj, de valahogy mostanában szinte idegesítenek a melodikus dallamos death metalok.
Jó kedvemben talált ezért a sok pont.
Gyengék vagytok, ez teljesen rendben van.
Lostmind jól összefoglalta,csak én nem vagyok olyan jószívű mint ő.
Sorry, de én nem tudok bahonizálódni.(no offense)
Még többet akarok, ez nagyon elvan találva.Van még mit javítani de összességében ez egy nagyon profi munka, hangulatos és érdekes.
Valóban nem agyaltak sokat rajta, egy csütörtök délutáni sörözéshez jó, de amúgy műfajon belül is vannak jobbak.
Ez pont olyan amilyennek lennie kell, sőt egy kicsit még jobb is.
Nuh, ez tipikusan az a lemez amiről szinte bármelyik számot meghallgatom szívesen, bármikor, de az album egyszerre sok és egysíkú.
Amióta megvan folyamatosan hallgatom, szerintem ez még Bahonnak is tetszeni fog.
Végig a levegőben lóg valami érdekes, de aztán nem jönnek ki jól a dolgok. Nagyon untam az egészet, mike666-tal értek egyet.
Van, hogy az üvöltős/dallamos ének vegyületből valami érdekes születik, lásd Opeth, de itt nem történt meg a megfelelő arányú és ötletes vegyítés. A dallamos részek kifejezetten idegesítőek voltak. A gitáros meg néha lefagy és ugyanazt pengeti, legtöbbször érdektelenül. Itt-ott azonban nagyon megfog a hangulata. Lesz ez jobb is. Talán.
Bitang nehéz hallgatni való, embert próbáló a játékidő, de több estét is neki szenteltem és megérte. A kezdő 10 perc magával ragad és nem változik később sem, bár látom előre, a hossz sokakat kiakaszt majd. Öncélú produkció ez, ami véletlenül másokat is szórakoztat.
Mezei prog(reg)resszív rock/metal, de nagyon jó dalokat írtak és valamiért kivételesen jól esett, főleg egy két sötétebb anyag után (lásd Elysian Blaze).
Igazi kalózmuzsika ez, kár, hogy van belőle több tucat. Egy két dalt nagyon hangulatosnak találtam, pl. a címadóra remekül lehetett porszívózni, de nem megunhatatlan. Egy-két dal jöhet belőle, de egészben cukorbajt lehet tőle kapni.
Belehallottam egy minimális Celtic Frost-ot, szóval kevesebbet nem érdemel. Nagyon nehéz, kísérletezősebb zene, szerencsére ügyeltek a hosszára. Favorit: a lassan építkező Tristesse.
Van pár érdekesebb téma, de alapvetően idegesített. Az "ének" meg valami borzalmas. Néha a zene is rettentő döcögős, mintha a stúdióban még keresték volna a hangokat, húrokat a gitárokon.
Vannak most érdekes anyagok, de a borító alapján ezt éreztem "inkább előbb mint utóbb" lemeznek, legalább felminősíti az utána következőket. Szerencsére kevés a kása, a zenészek úgy gondolták, talán hallgatóságra is szert tehetnek, szóval a hangzás rendben van. A black metal szépen olvaszt magába hangulatos tradicionális elemeket is, ez is plusz pont, azon kívül erősen átlagos.
A zenekar a 90-es évek elején pár kiadott album után fogta a svéd death metal legfőbb elemeit és egy konzervdobozban tárolta mostanáig. Az energiák azonban addig-addig feszegették a dobozt, míg az világra hányta ezt a retro death albumot és személy szerint sokkal többre tartom ezeket akármilyen technikás, lélektelen death zakatolásnál. Nagyon erős, többszöri hallgatás után lehet 10-es is.
Régóta fente fogát eme fenomenális lemezre a HP, nem is uborka ez, nem is káposzta, inkább csalamádé! Az angol ipse kutyaként ugat, átjárja egy bizarr hangulat, ezért kapják leginkább jutalmukat, az erős 9 pontomat! A hangulati elemek viszik, de nagyon a hátukon, sokszor lement már, de még nem unom.
Az előző albumukat imádtam, ez ahhoz képest mintha nagy visszalépés lenne... vagy én öregedtem azóta?
Az efféle zenék nagyon ritkán fognak meg. Ez viszont vúúúhú.
Néha a hangulata elkapott, de az ilyen hangzást nem vagyok képes elviselni. Ha "normálisan" szólt volna, tuti imádnám.
Az egyetlen komolyabb problémám az volt vele, hogy az egyediség még nyomokban sem megtalálható a lemezen. Ennek ellenére legtöbbször jól alkalmazták a már megszokott dolgokat.
Nem lenne olyan rossz, de csak tömény power az egész.
Első szám után rögtön tudtam, hogy jó lesz. Végül jó is lett, finom depresszív hangulat.
Tipikus? Nem, kicsit jobb azért. Épphogy nem fárasztó, de a kellemes tartományból a végére már rendesen kilóg.
Ez tényleg jó lett, de itt meg a hangulat nem bírt berántani. Minden mást rendben éreztem.
Inkább érdekes, mint jó, a magam részéről. Tudtak meglepetést okozni az meg már jó pont valamelyest.
A hangulat majdnem minden hibáját láthatatlanná teszi, csak néhol lóg ki egy-egy hajszál.
Ezzel a lemezzel megleptek...totál középszerű pályafutás áll a csapat mögött, a Beyond viszont minőségi cuccnak tűnik.
A záró és egyben címadó tétel azért húzott pár meglepőt, szóval nem halott próbálkozás ez... Más kérdés valóban, hogy hamar idegsítővé is tud akár válni ez a fajta zene.
Ezt egy pár körrel korábban akartam már ajánlani, aztán végülis nem forszíroztam a dolgot, mert az érdeklődésem is alábbhagyott az anyag iránt. A stílus legfontosabb lemezeihez nem ér fel, de figyelemreméltó album. Az pedig kifejezetten fenséges, hogy szinte nem is akar végetérni...
Na én ezt sokadszorra sem bírtam végighallgatni...az ének meg, hogy úgy mondjam, nem tűnik túl kvalifikáltnak...
Ez megintcsak az a fajta zene, ami bár nem kompatibilis az ízlésemmel, de emellett még untat is és egy pillanatra sem villan fel bennem, hogy hasznos időtöltés lett volna az album végigfülelése. Minden egyes előítéletem bejött a cuccal kapcsolatban.
Nekem egy kicsit sok rajta a tömény zajhalmaz...
Olyan végzetes problémákat én nem hallok!
Vannak izgalmasabb és érdekesebb black csapatok a Bustumnál, pláne az utóbbi 3-4 év termését nézegetve...ez nálam csak erős közepes.
Nem rossz ez, sőt, csak manapság az igényeimet az Evocation - Desultory -Entrails hármas évekre előre kielégíti ebben a témában. Megtetszett közben a lemez...nem szégyen ha az ember felülbírálja magát.
Furcsa, mert javarészt csak untatott, a figyelmemet egyáltalán nem tudta felkelteni/lekötni, talán még egy pillanatra sem. Pedig olyan összetevőkből áll, hogy akár nagyon is tetszhetne.
Akárcsak az előző lemezükkel, ezzel sincs problémám. Azt sem hallgattam a Hp után egyszer sem és ezt sem fogom, ennek ellenére azt mondom, hogy ez jó album.
A nyugis részek tetszettek, a zúzósak nem igazán.
Főként a rikácsolással volt problémám, egy kissé mélyebb hörgés jobban esett volna. Ráadásul jobb lett volna két külön lemeznek kihozni.
Amennyiben fárasztani akartak, akkor sikerült,mert rendesen kimerített ez a zenei élmény.
Biztosan Bahonizálódom, mert ez bizony tetszett.
Hosszabbnak éreztem 37 percnél, és ez nem biztos, hogy jó.
Soha rosszabbat. Egynek elmgy kategória.
Szögelés, kalapálás, reszelés néhol egész dallamosan.
Úgy tűnik egyre nagyobb az igény a kevésbé bonyolult death metalra, itt a Hp-án is. Kb. olyan, mint az idegesítő reklám a régi jó dolgokról.
Akárcsak az előző Fen korong, ez is hangulatos, remek muzsikát rejt.
Nem rosszabb mint az előző, csak érzelmesebb...
Sajna ennél többet nem ér nekem. Hiába vannak a különleges pillanatok, az ordibálás miatt számomra élvezhetetlen.
Szépséges. Nagyon érdekes: e stílus más esetekben idegborzoló, most viszont megnyugtató és magával ragadó.
Hát nem is tudom.... Még szegény David Hasselhoff és a Béjvaccs is az eszembe jutott, pedig gondolom nem ez volt a céljuk :))
Nehéz ügy visszarázódni a hp-ba ilyen zenék hallatán :)) Még mindig cseng a fülem...
Kevés emlékezetes pillanata volt számomra; meg is untam a végére.
Fárasztó napon vagyok túl; és még ez is! :/ Nagyon kezdőnek tűnnek; vagy azok is? Unalmas és fantáziátlan (van ilyen magyar szó?)
Nem elég izgalmas számomra. Egyszerű, mint a faék.
Petával kell hogy teljes mértékben egyetértsek, kivéve azt, hogy én a régieket sem porolom le.
Gyönyörűséges
Nagyon tetszett. Dallamos gitár, kemény ritmussal és hangulatos (nem túl sok) szintivel. Talán csak a hörgés furcsa egy kicsit. Meghallgatom az előző albumukat is.
Ütős és kegyetlen. Csak miért kell mindent úgy megbonyolítani?
Boltíves pincében felvett doom black. Pocsék hangzás, pocsék zene. Semmit nem tudok benne értékelni. Talán csak a bátorságot, hogy kiadták. Mire adott Bahon 3?
Kemény gitárhangzás, nyálas ének, idegesítő szinti.
Kell ilyen is. Kicsit kitisztul az ember feje a sok death és black után. Csak az a sok kórus ne lenne.
Az ének nagyon blackes, de a zene egész türhető.
Kicsit száraz, de egy kis sörrel könnyen emészthető.
A szegelés megölte az egészet. És különben is black.
Én ezt csak mocskos deatnek hívom. Nagyon tetszik az egész, csak a végére egy kicsit untam. Tompított riffekkel lehetett volna egy kicsit színesíteni.
Egy fokkal jobb, mint az Elyzian, hangzásban és zeneileg is.
Rotting Christ előtt láttam őket élőben, akkor egy elég unalmas koncertet adtak. Ez az első stúdióanyag, amit tőlük hallok és nem leszek rajongó. Nagy gondom nincs vele, de elég langyi. Visszarakom a Sorcery-t inkább.
Technikailag rendben van, hangulatilag még mindíg nem tudok mit kezdeni a sok kóros elemmel. Nekem nincs bajom a hosszú dalokkal, sőt. Itt is úgy éreztem, hogy abban az egyben sokkal több izgalom van, mint a lemez többi részében összesen.
Egész estés black alapú lassú zene. Bahon öngyilkos lesz.
Ez nekem nem tetszett.
Lehetne ez jó is, egy erősebb énekessel és egy kicsit több intenzitással a zenében, ami nyomatékot adna a heroikus hangulatnak. Lényegében kellemes, de kissé erőtlen.
Alapvetően nem rossz, de több nekifutásra sem sikerült megbarátkoznom a hangulatával. Rövidsége ellenére untam. UPDATE: megbarátkoztam és már nem unom.
A hangzás meg az ének tetszik, kár, hogy teljesen ötlettelen. Azért vannak jó thrash cuccok manapság is, de ez nem az.
A hangzás lehetne koszosabb, de azért ez egy jó black anyag.
Az igen hangulatos korai kazettademók digitalizált változatai gyakran fordulnak meg virtuális magnómban, úgyhogy igencsak meglepődtem, hogy a 27 évvel ezelőtt alakult banda hirtelen, szép csendben iderakta ezt a zúzdát. Oldszkúlság.
Nagyon hagulatos, sokáig ismerkedős zene. Elsőre unalmasnak gondoltam, de adtam neki még esélyeket, végül kilencig emelkedett. A Caladan Brood-os hasonlattal nem értek egyet, szerintem teljesen más jellegű.
Kapásból belekezdtem volna a lehúzásba, de az az igazság, hogy elég hamar rá kellett jöjjek, hogy ez nekem tetszik. Lehet belőle 8 is akár.
Eseménytelen... Az utolsó dal emelt egy pontot. Az tetszett.
Az ambient részek eléggé jók, de a metálnál egyszerűen nem tudom mire kéne figyeljek, mivel a botrányosan eltúlzott reverb szépen lefüggönyöz mindent a zenéből. Valahol mélyen biztosan van alatta, de ez így közel értékelhetetlen. A pontszámot még rágnom kell... Eltelt egy hét, és semmi kedvem elővenni. Azt hiszem beteszem az elsőre leírt cuccok közé...
Szerintem annyira nem vészes. Olyan progmetál, ami még engem sem idegesített, és ez ritka. Egészen biztosan meghallgatom mégegyszer a kör végéig, így a pontszám fog még változni. Összesítve rém jó és rém szar részek váltakoznak. A The Day That Bled nagyon jó dal. Bólogattam rá rendesen.
JPeter! Vannak az ember életében gyengébb korszakok! Majd szólj, ha elmúlt! :-D:-D:-D
Számomra a zene a hangjegyek közti hosszú statikus részt jelenti. Magyarul megszólal a hang és azt hallgatom, ízlelgetem. Ezért nem szeretem igazán a rohanást (a dallamoknál - a dob rohanhat). Két hangjegy között hosszú másodpercek is eltelhetnek. A harmónia a fontos, nem a melódia. Ez a zene pont ezt adja. A károgás pedig pont jó ide... Másodjára hallgatva nagyon felívelt. Ez az év eddigi legjobb lemeze nálam. Mondtam már, hogy mennyire tetszik???
A vokális dolgok leárnyékolják az időnként előtűnő érdekesebb megoldásokat. Meg zavaróan hangosak is azok a vokális dolgok.
Nem vagyok az egyre hozott pergőütések nagy rajongója, de ez még kevés lenne ahhoz, hogy bántsam. A dallamvilág nagyon jó, és a hangzás is faja!
A hangzás nagyon ott van. És a sablon darákat ügyes, izgalmas részek kapcsolják össze. Azonban a nagyon kevés melodikus rész sokat rontott az összképen számomra.
Ügyes post metal. A kilenc egyelőre jön tőlem is, aztán meglátjuk, mit hoznak a további hallgatások. A To-Mera dobosa Paul Westwood üt itt...
Először is üdvözlöm, hogy a legutóbbi lemezükkel megkezdett irányon haladnak tovább. Egy-két kihagyhatatlan nótával (In the Rim, Formidable, Living in Me) együtt talán valamivel gyengébbnek érzem a 'Beyond' -ot az előző opusnál. Ui: Azért mindenképpen megjegyezném, hogy az OG mára lényegesen több egy szimpla MDM zenekarnál (mind hangszerelést, mind dalszerkezeteit, mind minőségét tekintve).
Ki nem állhatom az ilyen művészieskedő, és roppant mód öncélú deathcore/metalcore képződményeket. Az 'erőltetett témahalmozás' eljött, a dalok otthon maradtak. Az egyetlen értékelhető Of Gallows miatt akartam adni +1 pontot, de az utolsó 21 perces szám annulálta.
Funeral doom a gyengébb fajtából minimalista 'hangzással?', csúnya borítóval... Őszintén bevallom én sem bírtam végighallgatni.
Műfajában ez egy erős közepes anyag. A nóták sem elég kapósak, és a vokál is hagy kívánni valót maga után. Ami talán kiemelést érdemel, az a: 'Shores of Time', és a címadó 'November Red'.
Régen hallottam ennyire unalmas, ötlettelen, gyenge dalokat felvonultató, és rossz vokállal 'megtámogatott?' power lemezt.
Igen kevés kedvemre való volt ebben az egyvelegben.
Meg lehetett egyszer hallgatni, de nagyon messze leledzik az élmezőnytől. Szürke, jellegtelen, monoton.
Black metál az emészthetőbb fajtából. Nem fogom gyakorta elővenni az biztos, de legalább nem okozott fájdalmat a hallgatása.(Ebben a körben ez önmagában pozitívum).
Nyílván az én készülékemben van a hiba, mert ez borzalmas. A hangzása meg különösen. Pedig mostanában több death lemezzel is sikerült megbarátkoznom...
Nekem az előző opus tetszett jobban. Túl sok a beszéd, kevés a mondanivaló. A hangulat meg úgy a 30. perc táján önmagában már nem elég a figyelmem fenntartásához. A 'Hands of Dust' marad, a többiektől könnyes búcsút veszek.
Kellemes, dallamos, de nekem is hiányzik belőle valami. (Az előző lemezt jócskán felülpontoztam, ezt nem fogom.)
Tetszik is meg nem is, de a hangerő mindig kúszott picit feljebb... Semmi eget rengető, apróbb hibák észlelhetők, kicsit több izgalom legközelebb, kevesebb kuszaság, és lehet ebből több is később!
Már régóta ismerem, rendkívül sötét zene, nekem csemege. Vigyázat! ÉTCSOKI!!! :) Ui: A Dodsengel megmutatta a black metal csínját-bínját 2 órában, az Elysian Blaze ugyanezt teszi, csak funeral doom-alapú black metalban. Olyannyira meggyőzött a Hangulatával, most hogy ismét előkerült az "érlelőből", hogy nem érdemel kevesebbet! Ui2: Aztán a héten megláttam a Loch Ness-i szörnyet, és inkább arra adok 10 pontot :D
Ez legalább "csak" szimplán középszerű, hallgatható, bár én többet nem fogom. Szerintem az énekessel sincs óriási gond, csak közepesen képzett a hangja. :)
Ez már túl sok nekem a jóból. Egy csésze tea 11 nagy kanál cukorral.
Ha a Cult Of Lunával hasonlítom össze, akkor az előbbinél találhatóak igazán kimagasló ötletek, a fenti lemeznél viszont végig "csak" egységesen érdekes a lemez. Fogom még hallgatni!
Ennyire dögunalmas thrash metalt rég hallottam. Semmi fantázia, erő, ráadásul ez az acsarkodós vokál is idegesített, pedig már hallottam rosszabbat is.
Erős black metal lemez szűk keretek között.
Jpeter, én szeretem a technikás death metalt is (legjobb példa az újabb bandák közül: Beyond Creation), mint ahogy ezt a direktebb, "puritánabb" irányzatot is. Viszont nekem ez a lemez eléggé poros, és inkább a régieket porolom le, ha ilyet szeretnék hallgatni. Soha rosszabbat, bár az Arrival at Six inkább rövid távon tudott csak lekötni... A másik: jobban szeretem az öblös, erőteljes mély hörgést, mint ezt (bocs, ez nálam mínusz még 1 pont - tudom, tudom hiába ódszkúl...)
Az eddigi legerősebb Fen lemez! Baromi erős a kezdés, (lehet pont emiatt) mintha a második fele gyengébb lenne, de ez csak első hallgatásokkor tűnt fel, igazából egységesen magas a színvonal. 10 pontot tartogatom a következő lemezre, ha így folytatják, arra nyugodtabb szívvel megadom majd. Most marad a 9.
Kedvelem ezt a bandát, forradalmi dolgokat ugyan nem művelnek, de mindig sikerül jól elszórakoztatniuk.
Pár részlet érdekes, a többi baromi idegesítő. Én is úgy vélem, hogy ebben a műfajban eléggé halvaszületett ötlet 21 perces dalt csinálni.
Nem rossz, igen súlyos, de egészben én is képtelen vagyok meghallgatni, még tevékenység közben is... totálisan hallgatóellenes, mondhatni perverz anyag. Egy jobb hangzással többre ment volna nálam.
Ez is marha unalmas, de legalább egy olyan műfajban, amit többre becsülök a thrashnél.
Borzasztó.
Végig fenn tudja tartani a figyelmemet, igaz nem hosszú, ezért nem állít túlságosan nehéz feladat elé.
Állati unalmas tényleg, fantázia egy szál se, egyszóval afféle thrash. :-P
Viszonylag könnyebben emészthető black metal, kellemes kikapcsolódás. :)
Teljesen korrekt, csak már nem okoz nagy izgalmat.
Nagyon kedvemre való muzsika. Az eddigiek is azok voltak, de tényleg ez tűnik a legerősebbnek.
Szűk két hónap után nálam eddig az év albuma. A zene ismét minőség lett, az ének meg most sem zavaró.
Eddig szerintem ez az album tetszik a legjobban, aminek köze is van a deathcore-hoz, bár ez a műfaj degradáló a Slice The Cake-re. A progos feeling pedig kiválóan megfér a nehéz darálás mellett. Az Of Gallows meg zseniális, a tavalyi év egyik legjobb dala.
Hát lehet, hogy ez a stílus rajongóinak csemege, de számomra nem az. Igaz, ha nem ilyen hosszú, akkor elment volna egy 6.5-el talán, mert bizony hallatszik, hogy minőségi, csak hát nem nekem találták ki.
Ha nincs még szó az unaloműző ellentétére, akkor javaslom a "November Red" kifejezést!
Középszerű német Folk/Power Metal. Hallgatható, de ennél nálam semmiképp sem ér többet.
Megvannak a laposabb pillanatai, de összességében igencsak kellemes lemez, jól keverik a post-metal és a black sajátosságait, odafigyelve a hangulatra is persze. A játékidő is pont elég, felesleges lett volna hosszabb verzióban. Szóval tetszetős, de nem az a fajta zene, ami a lejátszómban sokszor fog szólni, így nem merek rá többet adni.
Zeneileg teljesen ötlettelen, ezerszer elhangzott sablonokat pufogtatnak, az acsarkodás meg egy idő után unalmas és zavaró.
Nem rossz ez (vagy csak én számítottam rosszabbra), de már említve is lett, hogy elég szűk keretek között mozog a lemez, úgyhogy komolyabban nem tudott megfogni.
A szokásosan unalmas death dara, ami már 3. dal után a teljesen unalomba fullad, a végére meg már háttérzenének sem lesz jó.
Hasonló, mint a Caladan Brood, csak ez sokoldalúbb.
Elsőre: Jó! Másodszorra: Elég jó! Harmadszorra: Nem elég jó! Meghallgassam még?
Hallgatható, de nem marad. Kiabál egy egy másik énekhangért és kevés a kapaszkodó is. Hiába van tele érdekesnek szánt leállásokkal, inkább csak a dinamikát veszi el. Öngól!
Két órányi zene egy albumon embertelen, pláne ilyenből. Ez így elég perverz...
Pokoli színjáték, ami ma a prog./power színtéren folyik. Semmi igazán előremutató banda, csak önismétlés és újrahasznosítás. Bár a hangszeres tudással itt sincs gond, de teljesen jellegtelen.
Továbbra is tartom, hogy a Running Wild erősen alulértékelt zenekar. Íme egy újabb tehetséges követő! Sajnos erre most nem vagyok vevő.
A zenei irány jó, a kivitelezés hangszeres része és a hangzás is tetszik, a vokál nem nagyon, különösen a "morcos" részek nem.
Régen többre értékeltem volna, mára tele a padlás a hasonló zenékkel. Egyébként nem rossz, csak érdektelen...
Sokkal jobb, mint vártam. Volt annyira érdekes, hogy nem engedett elkalandozni, pedig ez elég ritka ebben a műfajban. Még a gyenge éneket is toleráltam.
In medias res, mondaná az olvasott viking törzsfőnök. És tényleg nem cicomáznak a közép-svéd csávók, csak tolják az arcunkba a színtiszta skandináv fémet és minden egyebet, amit a műfaj születése óta imádunk. Függőknek....
Nem eléggé kiforrott, inkább esetleges dalok ezek. Sok az üresjárat, a hosszú dalok óhatatlanul unalmassá válnak, pedig van itt potenciál. Legközelebb...

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 227. 228. 229. 230. 231. 232. 233. 234. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2013. március 9.
bahon bandeeraz Belial boymester Grimmjowgod insomnium jpeter Linci lostmind17 mike666 Nagaarum Otitis_Media Perszepeta ∑:
1. Perszepeta
Fen
Dustwalker
5 8.5 9 9 9 5 9 9 3.5 9 8.5 6.5 9 7.8
2. Linci
Omnium Gatherum
Beyond
9 7.5 4 5 6 8.5 7 9.5 8.5 5 7.5 8.5 7 7.3
3. Pistike66
Redwood Hill
Descender
5 6 8 8 8.5 5 6.5 5 6 8 10 4 9 7.1
4. viribusunitis
Sorcery
Arrival at Six
6 6 6 9 6.5 8 7 6 8 9 7 3 6 6.8
5. Nagaarum
Bustum
Demonolosophy
3.5 6.5 8 6 7 5 6 5 4 8 9 5.5 8 6.4
6. Redrum
Slice The Cake
The Man With No Face
6 7 5 5 9 8 6.5 5 7 5 6 4 7 6.3
7. mike666
Elysian Blaze
Blood Geometry
3 2 9 9 3.5 8.5 8 9 1.5 9 3 2 9 5.9
8. boymester
Dante
November Red
8 6.5 3 9 7.5 2 3 7 5 3 7 7 5 5.5
9. lostmind17
Septerrus
Tacit
5.5 7 5 4 6 7 6 4 8 5 5 5 3 5.2
10. bahon
Winterstorm
Kings Will Fall
9.5 4.5 2 6 4 3 7.5 5 6.5 6 2 5 4 4.9
∑:
6.1 6.2 5.9 7 6.7 6 6.7 6.5 5.8 6.7 6.5 5.1 6.7 6.3
Perszepeta 2013. március 10., vasárnap, 02:59
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz bahon üzenetére:


Most, hogy a legrégebb óta pontozó olvasó szabadságot vesz ki, én lépnék a helyébe. De nem teszem, inkább vele tartok. (c)
Pedig van még rengeteg remek power lemez a listámon! :-D


:'S :'(

Ennyire meggyötörtünk?! (knifed)
bahon 2013. március 9., szombat, 22:34
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz oldboy üzenetére:

Én pedig gyengítem a férfit... (whistle)

Úgy érzem kicsit pihentetnem kell a HP-t...
De azért 1-1 kör erejéig tutira be fogok majd szállni! ;-)

Most, hogy a legrégebb óta pontozó olvasó szabadságot vesz ki, én lépnék a helyébe. De nem teszem, inkább vele tartok. (c)
Pedig van még rengeteg remek power lemez a listámon! :-D
Linci 2013. március 9., szombat, 06:12
Linci
Csatlakozott:
2010. április 28.
Hozzászólások: 3130
Válasz oldboy üzenetére:

Boldog nőnapot kívánunk minden kedves Hölgy olvasónknak! (G)Köszi! :-)
Perszepeta 2013. március 8., péntek, 20:11
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz Nagaarum üzenetére:


Perszep Eta (tudod, a porszívó). (@)

Tudom, kedvet is kaptam egy kis raw black metalhoz :-)
oldboy 2013. március 8., péntek, 13:37
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Boldog nőnapot kívánunk minden kedves Hölgy olvasónknak! (G)
Nagaarum 2013. március 8., péntek, 11:06
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz Perszepeta üzenetére:


Naga Rum, nem áll szándékomban! (6)

Perszep Eta (tudod, a porszívó). (@)
--
Mike666-tal együtt kérdezzük: mi a zene???
Perszepeta 2013. március 8., péntek, 11:04
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz Nagaarum üzenetére:


Peta bácsi: Nem fogsz rábeszélni! (hrhr)

Naga Rum, nem áll szándékomban! (6)
Nagaarum 2013. március 8., péntek, 08:14
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz Perszepeta üzenetére:

Naga! Az Elisyan Blaze-t anno én is kukáztam több hónapra... (bag) Most Hp-n tűnt fel, milyen ismerős, és hogy nekem ez megvolt, valamint éreztem rá az ízére. Mindenesetre nehéz cucc, a hangzás miatt vontam le végül 1 pontot, meg azért a 10-es túlzás még tőlem is :-)

Peta bácsi: Nem fogsz rábeszélni! (hrhr)
--
Mike666-tal együtt kérdezzük: mi a zene???
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.071 seconds to render