Az a baj, hogy hiányzik belőle a hangulat, ami nélkül meg csak darálásnak érzem az egészet.
Ez az üvöltözés teljesen kikészített mire az album végére értem. :'(
Nehéz hallgatnivaló, ami időt és hangulatot kíván. Ha ezek megvannak akkor nagyon tud tetszeni; és hát illik olyankor bevésni a pontot.
Egyfelől ott voltak a hangulatos, tiszta énekes részek amik tetszettek, másfelől meg a kóros ordítozás, amitől felállt a szőr a hátamon. Ez a kettősség most pont ennyi pontot fialt. A 6. szám volt a legjobb; vajon miért? :P
Mivel lassan 1 éves album, így jó néhányszor előkerült egy-egy meghallgatásra az eltelt idő folyamán. Ilyet pedig rossz album nem tud elérni nálam. :) Nem is rossz ez, inkább azt mondanám, hogy minőségi muzsika, de zseniálisra, vagy kiugróan jóra senki se számítson.
Szeretem Loreena hangját és zenéjét egyaránt. A problémám viszont jó ideje az, hogy a múltban sokkal jobb albumokat készített; elég csak a '97-ben megjelent The Book of Secrets című remekművet megemlíteni. Szóval jó album ez, szép zene, de nekem kis csalódás ismét.
Hát ezt nem egyszerű megítélnem, de mivel sokszor egészen hangulatos volt ez a retro rock féleség, ezért nincs szívem lehúzni. Mindenesetre a hangpróbát színesebbé tette, amiért dicséret illeti.
Ezek a modern metal izék nem nekem szólnak, és ezen még a hülye hangok sem tudtak változtatni.
Nagyon jó hangzással megáldott symphonic power metal lemez a szomszédból. A fanyalgók meg igazán mondhatnának nekem jobb albumokat a stílusban 2010-ből, hadd tudjam már mik a jó lemezek amik náluk is 9-10 pontot érnek. Senki? Értem.
A lemez hallgatása közben belémhasított a felismerés, hogy én valószínűleg nem szeretem ezeket az avant-garde csodákat. Black metalhoz meg annyi köze van, hogy néha van egy kis károgás benne. Maradok inkább Arcturuséknál, ha nagyon avantgárdkodni támad kedvem.
Nem szokásom azonnal pontozni, főleg nem a sajátomat, de most kell, hogy kint legyen az üzi. Szóval mindenkinek boldog békés ünnepeket és őszintén remélem, hogy szenteste elénekeltek a családdal egy Svart Crown meghitt ünnepi keringőst is! :D
Hát ez bizony minden tekintetben kétszer olyan jó, mint az előző kör "betege", jár neki a dupla pont!
Nem éreztem rá elsőre, de megérte a ráfordított idő és energia.
Eddig én erőltettem a bandát HP-n, most máson keresztül támadják a dicső szakavatott ítészeket szerény oldalunkon. Ezek szerint nekik itt a helyük... Bár érdekesnek tartom, hogy eddig mindig le lettek szarozva, most meg micsoda hozsanna morzsák potyognak az előző lemezekkel kapcsolatban... De hát nem lehet mindent érteni, a világmindenség már csak ilyen.
Minél többet hallgatom, annál erősebbnek érzem. Szóval mentális energiaráfordításommal serkennek a muzikális izomszövetek és neuronok összetett hálózatai.
Neeeeeem, most nem a női ének miatt nem nyalom fel a padlót idült révületemben, hanem azért mert szépnek szép, aranyosnak aranyos, kellemesnek kellemes, lazítónak lazító, csak éppen nincsenek igazán jó nóták a lemezen. És a kötelező HP-s pár hallgatást leszámítva bizony nem ez kerül fel egy erős merengős hangulatban sem.
ŐSFÍLING FOR PRESIDENT! Na én mondjuk Alice Cooper szellemét látom a háttérben huhogni, de ez így kőkorszaki távlatokból abszolút szubjektív, hogy ki mit lát bele. A borító retro, pofátlan, egyszerű és zseniális. :) Lugosi Béla újra kísért!
Szerintem ez egyben egy meglepően jó lemez és egyben egy meglepően rossz lemez is. A zene odaküld pofátlanul, a szkreccselős ötletek simán életképesek és egyediek, azonban a vokál kritikán aluli. Gyenge, tucat és fárasztó. Ha ezt ki tudnák küszöbölni, akkor még lelkesedni is tudnék értük.
Na most mi a tökömet csináljak??? Lassan kezdem én szarul érezni magam... Kb. annyira feláll a szőr a hátamon ezektől a zenéktől, mint amennyire Sheol szereti. És ha hiszitek, ha nem, nem miatta húzom ezeket le. Még anyám kárálását is szívesebben hallgatom ezeknél. Egyébként a prog. lemezek és ezen gothic csodák "lagymatagságát" számomra össze sem lehet hasonlítani.
Kiváló zene. Nagyon jól megfogták a lényeget és sikerült az Arcturus árnyékából is kisettenkedni.
Takarodj!
Nincs itt gond egy szál se. :-) Ha nem is rendkívüli, de jó.
Egy hangyányival jobb mint az előző kör kóros csodája, de ez még nem jelent nagy dicsőséget. :-) Igazából lehet, hogy ez a lemez kiemelkedő a műfajában, azonban ezzel a műfajjal én kibékíthetetlen ellentétben állok, így esélytelen, hogy egy ilyen nálam jól szerepeljen, ez van. :-)
Én viszont kimondottan szeretem az ilyen szupernehéz hallgatnivalókat. :-) Magas szinvonalú és hangulatos, ajánlom minden vállalkozó kedvű metálkedvelőnek. :-)
Súlyos, elszállós, sokkal jobban tetszik, mint a "lemezkettős" első darabja. A Precambriant legalábbis egyelőre még nálam sem előzi meg.
Ha a Mennyből az angyal felvételét hirtelen nem lehet karácsony este megtalálni, bátran javaslom helyettesíteni ezzel, garantáltan frenetikus lesz a hatás! :-D
Jó lemez, de sok még jobbat alkotott a múltban. Ettől függetlenül kellemes hallgatnivaló.
Most valahogy nem tudott ez a retro feeling elragadni, nem tudom, talán a nem túl emlékezetes dalok, talán a szintelen ének miatt.
Minőségi produkció, ami azonban nem egészen nekem szól.
A MyEarthDream jobban tetszett.
Teljes mértékben osztom Oldboy véleményét.
Újabb kitűnő francia banda, akik többre is képesek, mint amit most megmutattak nekünk. Ez elég arctalan lett, kár érte.
Unalmas, kiszámítható de profi munka. Úgy látom, a görcsös erőlködés mögött a kilátástalanság szomorú képe dereng.
A túl hosszú dalok nem segítik az ismerkedést, sőt....Fele ennyi időben - okosan szelektálva az egyébként jó témákból - akár több pontot is adnék rá.
A borítóval ellentétben az előző lemezt érzem színesebbnek. Valahogy emberközelibb....
Intenzív és kimunkált lemez. Nem erőssége a változatosság, ezért sok is a majd' egy órányi játékidő, de kávé/energiaital helyett egyszer-kétszer megteszi.
"A szépség a boldogság ígérete" A The Mask and Mirror és a The Book of Secrets a művésznő két legjobb albuma, de a koncertlemezek is klasszikussá váltak. Folk/worldmusic terén megkerülhetetlen tényező.
Próbáltam fogást találni rajta, hiába. Le sem merem írni, milyen zenekarok ugrottak be a hallgatása közben....Legyen elég, hogy egyiket sem szeretem.
A kissé élettelen dobon és a jellegtelen énekhangon kívül minden a helyén van. Korábban nem tudtam semmit róluk, de ez most hirtelen változni fog. Pozitív meglepetés!
Szimfonikus, gótikus, női-énekes zenekar? Osztrák? Akár végighallgatás nélkül is bátran adtam volna ennyit rá. De nyugodt a lelkiismeretem...
Az említett zenei párhuzam áll, de köztük azért fényévnyi a különbség. Nem ide!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 170. 171. 172. 173. 174. 175. 176. 177. ... 496. Full screen Vertikális nézet
2011. január 1.
Sheol emp haragSICK Pistike66 viribusunitis ∑:
1. Pistike66
Odem Arcarum
Outrageous Reverie Above The E...
8.5 9 6 9 6.5 7.8
2. baathory
Vulture Industries
The Malefactor's Bloody Regist...
4 9 9 9 6.5 7.5
3. emp
Svart Crown
Witnessing The Fall
6 9 7 8 7.5 7.5
4. Linci
Valkyrja
Contamination
8 9 5 8 7 7.4
5. oldboy
The Ocean
Anthropocentric
5 8 7 8 8 7.2
6. haragSICK
Sick-Room
Perverse Paradise
4 7 8.5 6.5 8 6.8
7. Sodominator
Ghost
Opus Eponymous
6 9.5 7 6 5 6.7
8. viribusunitis
Loreena Mckennitt
The Wind That Shakes The Barle...
8 5 3 8 9.5 6.7
9. Sheol
Edenbridge
Solitaire
9 4 5 7.5 6 6.3
10. bahon
As I Lay Dying
The Powerless Rise
3 2 0.5 4 6 3.1
∑:
6.2 7.2 5.8 7.4 7 6.7
haragSICK 2011. január 1., szombat, 16:34
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz Sheol üzenetére:

No, mielőtt még a gerinctelen jelzőt rámsütné, haragSICK szerkesztő úr, írok én is.
Igazából a haragtól nem láttad át a helyzetet, hogy én mit idéztem bahontól, amivel egyetértettem.
Kivételesen nem rád gondoltam, hanem a bugyuta kommentekre, amiket az ajánlataimra írnak itt egyesek.
Erre úgymond "tanúm" is van, mielőtt még hazugsággal is vádolnál, mert Pistikével folyamatosan chateltünk közben.
Na, de természetesen rólad is megvan a véleményem, amit most kérésedre, meg is osztok veled.
Szóval egy nagyképű, és egoista embernek tartalak.
Lehet, hogy az életben nem ilyen vagy, de csak abból tudok ítélni amit itt leírsz.
Először is besétáltál a hangpróbára, és persze rögtön a törzsgárdába, amit egyáltalán nem szándékoztunk bővíteni, pont amiatt, hogy az olvasói ajánlatoknak minél több esélyük legyen bekerülni.
Aztán jöttél itt a nagy megmondóember stílusoddal, amivel 2 embert is jól megsértettél, hogy azt ne mondjam időlegesen elüldöztél.
Ja és persze gf-et is Imi-nek szólítod, csak, hogy tudjuk mekkora fontos ember vagy itt.

Röviden ennyi.


Értem, remek. Jó hogy az ismerőseim többsége egyszerű, vulgáris, de gerinces embernek tart. Besétáltam, nem akartam én itt semmi rosszat, evidens volt, ha már 1x visszahoztuk az oldalt az enyészetből, meg a felejtésből, akkor ha megnézem milyen ez a HP - nem kell lépcsőznöm, mint olvasó. De persze ez a te rákos májad, mert te kezdted el ezt piszkálni anno. Remek múlt, csak így tovább!

Zoli

Jah, és Imi kurva régi haverom, nem is tudom 12 vagy 13 éve ismerjük egymást. Nem hinném, hogy itt Forgácson bárki is fontos személy lenne, egyszerűen így hívom, akkor is így hívtam amikor anno mIRC-en RSC volt :} Na hagyjuk!
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
Sheol 2011. január 1., szombat, 16:28
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
No, mielőtt még a gerinctelen jelzőt rámsütné, haragSICK szerkesztő úr, írok én is.
Igazából a haragtól nem láttad át a helyzetet, hogy én mit idéztem bahontól, amivel egyetértettem.
Kivételesen nem rád gondoltam, hanem a bugyuta kommentekre, amiket az ajánlataimra írnak itt egyesek.
Erre úgymond "tanúm" is van, mielőtt még hazugsággal is vádolnál, mert Pistikével folyamatosan chateltünk közben.
Na, de természetesen rólad is megvan a véleményem, amit most kérésedre, meg is osztok veled.
Szóval egy nagyképű, és egoista embernek tartalak.
Lehet, hogy az életben nem ilyen vagy, de csak abból tudok ítélni amit itt leírsz.
Először is besétáltál a hangpróbára, és persze rögtön a törzsgárdába, amit egyáltalán nem szándékoztunk bővíteni, pont amiatt, hogy az olvasói ajánlatoknak minél több esélyük legyen bekerülni.
Aztán jöttél itt a nagy megmondóember stílusoddal, amivel 2 embert is jól megsértettél, hogy azt ne mondjam időlegesen elüldöztél.
Ja és persze gf-et is Imi-nek szólítod, csak, hogy tudjuk mekkora fontos ember vagy itt.

Röviden ennyi.
--

haragSICK 2011. január 1., szombat, 16:27
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Ja és Sheol tőled is várom a véleményt, amit már egy ideje rejtegetsz tőlem-rólam, had olvassam csak!
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
haragSICK 2011. január 1., szombat, 16:22
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz bahon üzenetére:

Akkor jöjjön a „Szerintem nyugodtan írjad ki hogy elbaszott, senki nem fog érte szólni, legalább is még nekem soha nem szólt be senki” mondatrész, mint hujj, de nehéz volt ezt megtalálni típusú megfejtés. De nem csak ebben. Miért gondolod, hogy Perszepetának (aki eddig nagyon jól írogatott), vagy bárki másnak követnie kell a stílusodat. Te tényleg elhiszed magadról, hogy etalon vagy? Kíváncsi lennék, ha holnaptól egyáltalán nem lépnél a hp köreibe, akkor hányan sírnának utánad. Szívesen megszámolnám. És ezzel biztosan tudom, hogy nem vagyok egyedül.
De nem is ez a lényeg. Az általad szándékosan elrontott életed búvalbosszantott, alpári módon beszólogató, cseppet sem követendő stílusát rátukmálni másra beképzeltség és teljesen elfogadhatatlan a szépre, kulturáltra éhes lelkeknek. Én meg csupán tiszteletből, mert képes vagy többé-kevésbé tiszta maradni nem foglak megkímélni a véleményemtől. És ezzel persze kiszögezem magamat a céltáblád célkeresztjébe, de nem érdekel. Sohasem voltam „normális”. Egyszerűen bosszant, hogy az oldalt mennyire le tudod fagyasztani. Ezek után a hatos átlagú lemezre írott hozzászólásodat nyugodtan nevesítheted.


És eddig a gyerekeimnek adtam enni, a kicsit meg megvécéztettem, ha érdekel...


Ne keverjed össze a rátukmálást a poénos tanáccsal, az egyik a piacon a kofa, a másik pár kommentel lejjebb én. Mit tudsz te az én életemről, meg a szándékról? Hagyjad már, a HP-ből már reggel kiléptem, mielőtt ez az egész dolog elkezdődött. Etalon soha se voltam, nem is leszek, szerintem ez a szó az emberi létezés szempontjából támadható, hiszen minden létező hibázik, tehát már a szóval magával is hülyeséget írtál, de amit utána igyekeztél boncolgatni, az egy az egyben rémálom és agyfasz.
Annyit még hozzá tennék ehhez az egészhez, miszerint lefagyasztom az oldalt, ezt kérlek beszéljed meg godfackeddel is, és ha megvan a közös koncepció, talán lépnék is.
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
bahon 2011. január 1., szombat, 16:07
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Akkor jöjjön a „Szerintem nyugodtan írjad ki hogy elbaszott, senki nem fog érte szólni, legalább is még nekem soha nem szólt be senki” mondatrész, mint hujj, de nehéz volt ezt megtalálni típusú megfejtés. De nem csak ebben. Miért gondolod, hogy Perszepetának (aki eddig nagyon jól írogatott), vagy bárki másnak követnie kell a stílusodat. Te tényleg elhiszed magadról, hogy etalon vagy? Kíváncsi lennék, ha holnaptól egyáltalán nem lépnél a hp köreibe, akkor hányan sírnának utánad. Szívesen megszámolnám. És ezzel biztosan tudom, hogy nem vagyok egyedül.
De nem is ez a lényeg. Az általad szándékosan elrontott életed búvalbosszantott, alpári módon beszólogató, cseppet sem követendő stílusát rátukmálni másra beképzeltség és teljesen elfogadhatatlan a szépre, kulturáltra éhes lelkeknek. Én meg csupán tiszteletből, mert képes vagy többé-kevésbé tiszta maradni nem foglak megkímélni a véleményemtől. És ezzel persze kiszögezem magamat a céltáblád célkeresztjébe, de nem érdekel. Sohasem voltam „normális”. Egyszerűen bosszant, hogy az oldalt mennyire le tudod fagyasztani. Ezek után a ötös átlagú lemezre írott hozzászólásodat nyugodtan nevesítheted.


És eddig a gyerekeimnek adtam enni, a kicsit meg megvécéztettem, ha érdekel...
haragSICK 2011. január 1., szombat, 15:59
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Na jó, ennyit a gerincességről, talán akkor még sem én tévedtem, pedig szerettem volna ezt a dolgot lerendezni most és véglegesen, de úgy tűnik egyeseknek előbb jár a kezük, mint hogy gondolkodna az elme a felelőségéről annak.
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
haragSICK 2011. január 1., szombat, 15:45
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Várnék egy választ mindkét személytől, ha már 1x ennyire a fogunk fehérje világít a sok fém között. Ha mondtatok Á-t, mondjatok B-ét is, hajrá!
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
haragSICK 2011. január 1., szombat, 15:27
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Sajnálom emberek, hogy létemmel zavarom cizeállált köreiteket, majd igyekszem kívül rekedni, hogy na csak a rossz zenéken léphessetek át könnyedén. Sajnos még nem jöttem rá, pontosan miben is tévedtem, de mint tudásra éhes kisdiák, csüngök szavaitokon, hol és miben leledzik a hiba, no meg tévedés-e a jelenség?
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render