Kevésbé tetszett mint a Forefather, és a hangzáson is lehetett volna még javítani. Ettől függetlenül jó kis album ez, még sok ilyet várok az orosz metal színtér szereplőitől.
Szinte hihetetlen, de a lemezen hallható anyagot 1 személy hozta létre, Ő pedig nem más mint Dharok, Kanadából. Azért is elismerésre méltó ez, mert egy minden ízében kidolgozott, profi anyagról beszélünk. Gyors tempójú, technikás death metalról van szó, kellő mennyiségű dallamokkal. Külön pozitívum a nagyszerű gitárjáték, és a bombasztikus hangzás. A dobok computerrel készültek, ám ez egyáltalán nem vehető észre. (Én legalábbis nem figyeltem fel rá.) A borítót Kris Verwimp készítette, ami még egy pluszt ad az amúgy is igényes kiadványnak. Nincs is más dolgom, mint ezt a nagyszerű teljesítményt jutalmazni 10 ponttal. :)
Hallgatható, de a hangzás harmatgyenge... Köszönöm a jótanácsokat kopi, mondjuk én arra gondoltam, hogy az egész albumon csak a bal oldali csatornában szól az ének, ha erre is lesz megoldásod, kérlek szólj! :D
Nagyon jó pogány metal album ez az angol csapattól. Abszolút 10 pontos produkció. A <The Sea-Kings> pedig igazi gyöngyszem.
Furcsa kettős érzés fogott el az album hallgatása közben. Míg nagyon sokszor iszonyat király doom metal szólt a hangszórókból, és az Anathema, ill. a Katatonia neve ugrott be, addig viszont néhol mintha egy HC csapatot hallottam volna. Mivel pedig ki nem állhatom a hardcore-t, ezért nem is adok rá magasabb pontot.
Death Metal+Hardcore=Deathcore. Nagyjából ezzel a jelzővel tudnám illetni a csapat által játszott zene stílusát. Magam részéről inkább hallgatom a Death Metal más válfajait, legyen az Death/Grind, vagy éppen Melodic Death.
Annak ellenére, hogy az ettől keményebb zenéket szeretem igazán, azt kell mondjam, hogy ez egy nagyon jó kis album. Igazán kellemes, dallamos metal található a korongon, és hát a zseniális ének is sokat dobott az élvezhetőségén.
A csapat által jóváhagyott letölthető mp3 file szerint a stílus avantgarde black metal. No hát én rögtön 2 dolgot nem találtam, az egyik a black, a másik a metal. Az avantgarde az tényleg stimmel. Attól, hogy nagy ritkán a messze távolban némi károgó éneket lehet felfedezni, még nem lesz valami Black Metal. A lemez nagy részén idegesítően monoton, computerből származó dobot hallottam, meg sok elektronikus prüntyögést. Azért voltak jó momentumok is, pl. a <Héja-Nász Az Avaron>, és a <Zápor> kellemes kis dalok. Kétségtelen, hogy elég egyedi zenét játszik a csapat, csak hát ez nem az én szám íze szerint való, előfordul az ilyesmi. :)
Hát szóval a zenére 10-est adtam volna, de a lemez hangzása ezt lerontotta igy lett annyi amennyi :D ........
Van ennél millió jobb death lemez .........
Korrekt bemutatkozó lemez .................
Egy hangjára sem emlékszem............
Nagyszerű lemez ajánlani tudom mindenkinek.............
Elég semmit mondó volt............
A nagypapa sose tudott számomra emlékezetesett alkotni .................
Én maradok a metal zenénél..................
Hangulatos, merengős sötét muzsika ez, néhol Finnugor érzésem volt, de télleg csak pillanatokra. Kispatak, ezért a lemezért érdemes volt felemelni a ajánlható lemezek karakter tárolási limitét :)
Meglepett a lemez rendesen, név alapján vmi kis progresszív gitárpörgésre számítottam, ehhez képest egy teknikás zúzós halálmetállal támadtak a srácok. Amiért csak 7 -est kapott, annak az oka pusztán annyi, hogy nem fogott meg a lemez, vhogy elrepült mellettem. Könnyen lehet, hogy csak újabb néhány meghallgatásra lenne szüksége... -> helyesbítek, Rely kollégától értesültem a hírről ugyanis, miszerint a lemezt egy muzsikus srác alkotta, le tehát a kalappal, ezt előbb tudom megadtam volna 8-ast is, így járás:)
Egész jó, a Deadlands, Rapid Eye Fiction húzták fel 8 -asra. Azért van pár laposabb nóta is a lemezen, amik rontják az összképet.
Hasonló a helyzet mint a Sympathy -nál. Újabban ezek a folkos muzsikák amúgysem érintik meg a lelkem mélyén szunnyadó eukaliptusz mókusokat.
Most kezdem újra vagy hatodszor ezt a kis értékelést. Az Eyes of Fire -t a 90-es évekbeli Mindrot zenekar két tagja, Matt Fisher és Dan Kaufman hívta életre. A hatás letagadhatatlan, ugyanazt a sajátos keverékzenét viszik tovább, sodródva a mélysötét doom metáltól a dühös deathmetálos olykor hardcore -os zúzásig. Gondolatiságban újra előjön a Forlorn, a kitaszítottság, elszigeteltség érzése, majd ahogy próbál kitörni, átcsap a dühös, agresszív részekbe. Az 1 pontot -fájó szívvel- Evan Kilbourne felejthetetlen dobtémáit hiányolva voltam kénytelen levonni. Sheol, ajánlom figyelmedbe Mindrot Dawning című lemezét, teljesen más szemmel fogsz az egész zenére tekinteni. Help... please help me... God, I am lost...
...és bocsásd meg vétkeinket...
A heavymetal sikonyálós énekét továbbra sem kedvelem, szerencsére ez itt csak ritkán fordult elő. Arra viszont, hogy a számok unalmasak, lassúak nem adható az a magyarázat, hogy a befeketedett izlésvilágom tul szűklátókörű.
Egy ideig vaciláltam a 9 és a 10 pont között, most már nem igazán értem miért?... A <Bolygó bolyongó> és az Ady-vers feldolgozása (<Héja nász az avaron>) igazi mesterművek.
Egy újabb pogány metal remekmű Oroszországból.Kb. másfél hónappal ezelőtt jutottam hozzá az albumhoz és akkor egy hallgatás után félretettem.Tegnap este vettem elő újra az albumot és 4-5X meghallgatás után nagyon betalált szóval a többszöri hallgatás erősen javallott.Kopi,asszem ez is mehet majd az év végi listádra! :D
Csak a helyenként jól elhelyezett dallamosabb gitártémák miatt kap 5 pontot.Ha fizetnének érte akkor se hallgatnám meg többször ezt az albumot! :)
A közepestől egy kicsit jobb album
Ez is egy kiváló pogány metal album de úgy érzem nem kellett volna 1 óra fölé nyújtani a játékidőt ugyanis így a vége fele becsúszott pár unalmasabb szám is.Igy csak 9 pont.
Nagy kár azért az 1-2 semmitmondó nótáért mert ez egy nagyon jó lemez
Minden egyes percében azt vártam hogy vége legyen
Eddig 2 Dio albumot hallottam.Az egyik nagyon teccik(Holy Diver) a másik semmi nyomot nem hagyott bennem(Killing The Dragon).Ezzel az új lemezzel úgy jártam mint a Killing The Dragon-al
A Thy Catafalque azon kevés magyar bandák közé tartozik akiket nagyon kedvelek.Az eddigi albumokhoz képest itt már a hangzás is rendben van és a Neath Waters(Minden Vízbe Mártott Test) című szám pedig egy igazi mestermű.
Csak azért nem tizes mert a Pagan Reign jobb nálam ennél...
Egész a 11-ik dalig szépen csordogált a fülembe az album, gondoltam jó kis death album ez, de nem kimagasló, egy hetest megér. A 11-es track (Surrounded by the Dead) viszont űberfaszakirály így ezért 7+1:))))
Kellemes dallamos death album, nemkevés thrash ill. heavy elemekkel. A hangzás az tényleg nem egy csúcs (javaslat: tekerd feljebb a hangerőt és állj/ülj messzebb a hangszóróktól :)) de szerintem még bőven hallgatható, és a nyers karcos hangzás élőbbé, lüktetőbbé teszi az amúgy is tempós dalokat. Nekem tetszett...
Nagyon jó kis pagan/heavy metal ez.Jó dallamok, jó ének, szórakoztató lemez. A polcon a Falconerek mellett kap majd helyet...:)
Semmitmondó album, kínszenvedés végighallgatni....
Zene jó, ének kevésbé...
Dio mesternek szerintem vannak kíváló albumai (pl.Holy Diver,10 pont), viszonylag jól sikerült albumai (pl. ilyen sztem a Killing the Dragon,8-9 pont) valamint gyengébb albumai (pl.Angry Machines,6 pont). Nos ez a mostani nem tartozik a legjobban sikerültek közé, sajnos nagyon gyenge tölteléknóták is vannak rajt.Úgy érzem hiába hozza megint a jellegzetes, megszokott énekdallamait, valahogy a társaknak nem sikerült ezek alá fogós, emlékezetes zenét alkotni.Így ez most perpill egy hetes...
Az albumon hallható dob(gép) hangzás, futurisztikus jellegű szinti/sampler ,,dallamok,,-zajok ill. némely helyen a torzított ének cseppet sem nyerte el tetszésem. Viszont újdonságként hatott az album, ilyet eddig én még nem hallottam.
Kezded érezni a dolgot... :) Elég jó album, de kicsit sokallom a lassú, gondolkodós részeket.
Szinte ugyanazt írhatnám ide is, mint Rely ajánláshoz. Csak ez valamivel mégis jobb összhatást keltett bennem, mint a Frontside albuma.
Hát ez egy elég átlagosra sikerült lemez... valahogy mostanában még a csapból is az ilyen zenék folynak.
Nagyon jó a zenei alap, de valahogy a károgósabb részek örültem igazán. Azért a többi sem volt rossz. :)
Ez az album nekem túlzottan nu vonalú volt. Valahogy nem hagyott bennem mély nyomokat.
Elég kellemes, gyors death metal. A stílus azon részét képviselik, amit jobban kedvelek. :)
Kellemeset csalódtam... Azt hittem ez lesz a hét leggyengébb albuma, mivelhogy a régebbi albumokért nem voltam oda túlzottan, de ez egészen jól sikerült.
Fura egy album... néhol egészen jó zenét csináltak (pl.: Héja - Nász az avaron), néhol meg már-már diszkózene fílingem támadt.
Legjobban a Windir - Arntor albumához tudnám ezt hasonlítani, azonban közel sem olyan nyers és kidolgozott, de így is elég hangulatosra és változatosra sikerült.
Elég változatos albumot hozott össze ez a gyerek.
Jól hozzák a dallamos death témákat de semmi több. Ez így nekem 7, -1 a hangzás miatt...
A zene 9 pontos, de a jellegtelen ének sokat ront rajta. Ezen kívül nemtom hogy miért kellett néha igazi dobbal néha meg dobgépen <játszani>. Ennek ellenére 60 percen keresztül nagyjából végig egy színvonalú muzsika hallható.
Már régebbről ismertem ezt az albumot, és akkor is tetszett :) Máig sincs ez máskép, ugyanolyan igényes kikapcsolódást nyújt. Nagyon jól ráéreztek a zene lényegére, nem ragadnak meg egy stílusnál, úgy zenélnek, ahogy nekik jól esik, de ez egy percre sem csap át öncélú zajongásba...
Zúz :DDDDD
Ez töbszöri hallgatás után is idegesítő :) Ezek a doom és heavy közti középtempós, erőltetett témák nem nyerték el tetszésem.
Nem egy egyszerű zene ez, megfelelően értékelni csak a metáltól való elvonatkoztatással lehet, utánna pedig rá kell döbbennünk, ez bizony művészet.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. ... 491. Full screen Vertikális nézet
2004. augusztus 14.
Sheol Dolmen EnGrave godfucked kispatak kopi lenin Rely ∑:
1. kispatak
Radigo
For The Honor Of Our Truth For...
8 8 7 9 10 9 8 8 8.4
2. godfucked
Eyes Of Fire
Ashes to Embers - 2004
7 10 8 9 9 5 6 10 8
3. EnGrave
Thy Catafalque
Tűnő idő tárlat 2004
6 5 10 10 10 6 6 10 7.9
4. lenin
Forefather
Ours is the Kingdom - 2004
10 5 7 7 9 10 8 7 7.9
5. Sheol
Sympathy
Arcane Path - 2004
10 5 7 7 5 8 9 8 7.4
6. Dolmen
Carnal Grief
Out Of Crippled Seeds 2004
6 7 7 8 7 8 6 6 6.9
7. Rely
Frontside
Forgive Us Our Sins - 2004
6 5 8 8 4 7 8 8 6.8
8. kopi
Dio
Master of the Moon - 2004
8 5 5 4 6 7 8 6 6.1
∑:
7.6 6.3 7.4 7.8 7.5 7.5 7.4 7.9 7.4
Thy Catafalque - Geometria (2018)
Kritika, farrrkas @ 2018. május 21., hétfő, 13:03
Ars Moriendi - Sepelitur Alleluia (2016)
Kritika, boymester @ 2016. október 28., péntek, 15:27
Thy Catafalque - Meta (2016)
Kritika, Armand @ 2016. szeptember 24., szombat, 07:21
Beszélgetés Kátai Tamással a Neolunar lemez kapcsán
Interjú, Nagaarum @ 2016. június 21., kedd, 15:45
Neolunar - Neolunar (2016)
Kritika, Nagaarum @ 2016. június 21., kedd, 15:45
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render