Na hát az alpha szarsághoz képest megváltás. Ritka pillanat, hogy élvezem az instrumentális zenét. Ez a pillanat eljött, megéltem és tovaszállt. :)
Minél többször meghallgatom, annál kevesebb pontot osztok ki nekik magamban, úgy hogy itt most megálljt parancsoltam.
Egyáltalán nem rossz zene. Sok minden a helyén van és pár dolog nincs a helyén. Kevés az igazán megragadó, mélyre nyúló pillanat
kb. vagy huszonötször meghallgattam már, de olyan mint Lázár Piroska néni aki középsuliban makrogazdaságot tanított. Ő is beszélt, beszélt, de egy büdös mondatot nem jegyeztem meg belőle.
Igazából szerintem ennek a zenének semmi köze sincs a black metalhoz. Ezt vagy érzi valaki, vagy nem. Nincs középút.
Kellemes, bármikor bedobható nyári kikapcsolódás. Azért az előző jobban sikerült.
Egyáltalán nem hozott lázba. Persze jól szól. Én azt mondom, hogy közfelkiáltással szavazzuk meg, hogy mostantól ez az alapelvárás a hazai bandáknál is... a többit jelen esetben hagyjuk.
Valahogy nekem ez az album sokkal inkább hatott az eszemre, mint a szívemre. Nehezen nyílt meg, de gyakran összefutunk egy pár szóra.
Nem a polgárpukkasztás, nem a meghökkentőség, undorítóság stb. okán büntetem, hanem pontosan ezek elmaradása miatt. Nálam a középszerűségnél nincs nagyobb bűn. A közelébe sem ér egy Child Abuse - Shining - vagy Zu betegségéhez
Bár totálisan egy kutya szülte az Intronauttal még is szívesebben hallgatom, jobban el tudok merülni benne.
A srácok szeretik a Meshuggah féle betonos matekpéldákat, hallottam már a műfajból kiemelkedőbbet is, de azért 8-ast simán érdemelnek!
A helyzet az, hogy nem követem a csapat változásait, de az már régóta tudatosult bennem, hogy mikor a Nuclear Blast karmai tépni kezdenek és Christofer Johnsson-t kötik a szerződések, no meg nem tudja hova verje a faszát, akkor összeröffent egy bagázst, és kidobnak egy lemezt. A Theli minden idők legjobb remekje ebben a műfajban, s nem csak az emlék íze miatt. A sokat ajnározott Vovin már nem győzött meg annyira, ez az új meg egy lófasz. Szégyen! Hol vannak a monumentális megoldások? Hol van benne az energia? Ez művészkedés profi zenészekkel, a pénzért meg pár lucskos muffért!
Színes, változatos, csak éppen a feketség hiányzik belőle!
Kellemes művészkedés, de semmi több!
Kellemessen gyűlölettes :}
Ilyeneket 14 évesen se hallgattam! Persze jó, de csak ingerel az ilyen dallamos vezeklés...
Ügyesek, de annyira messze esik tőlem ez a világ, hogy csak felidegesít, hazai szinten amúgy ügyes anyag, de ezzel a nemzetközi vizeken túl nagy hullámot ettől még nem vernek; - na aztán ne legyen igazam!
Naaa, naaa, mi a picsa?!
Muff tágítás vasbetonnal...
Nem adja magát elsőre, de a szülésnek ziláltsága ellenére szép gyermek-fakadás a jutalma, ha egészségesnek nem is egészséges, de kiválónak, kiváló :}
Az előző remekmű nyomába sem ér sajnos. Kissé öncélú, és művészkedő. Bizony csalódás, de ennek ellenére szívesen hallgatom.
Kiváló magyar termék!
:D
Unalmas.
Szintén elfogult vagyok. :-) A maximum a Lepaca Kliffoth - Theli - Vovin hármasnak jár, ettől függetlenül tényleg érdemes hallgatni, nagyszerű dallamokkal találkozhatunk benne.
A világot tényleg nem váltja meg, de kellemes, élvezetes zene és én ezesetben ennyivel meg is elégszem.
Én nem érzem csalódásnak. Nagyszerű muzsika, amiben remekül el lehet merülni.
A világ összes mocska és fájdalma bele lett sűrítve ebbe a közel 43 percbe. Nem valami barátságos de nagyon kifejező.
Ez nekem tökéletesen semleges, és még rohadt hosszú is ráadásul. Nem nekem készült.
Kőprofi, vitathatatlan, de az ilyen modern metál továbbra sem szívügyem. Az mindenesetre biztos, hogy nyugodtan összehasonlítható a külföldi vetélytársakkal és nemigen marad alul velük szemben.
Tényleg nem olyan utánozhatatlanul hangulatos, mint a Rain without End, ettől függetlenül szép munka, élvezetes hallgatnivaló.
Ez egy kalap szar nyílvánvalóan, zenének nevezni nem lehet, viszont puszta extrémitásnak is gyenge. Vannak olyanok, akik ezt a hihetetlenül undorító műfajt úgy művelik, hogy legalább ki lehet akadni tőlük, ezen még azt sem lehet...
Nagyon kemény dió, aminek a teljes kiismerésére nem elég ez a 2 hét, hiszen akkor semmi mást nem hallgathatnék... Így a pontszámom is hozzávetőleges, akár még változhat is. Az biztos, hogy sok izgalmas, érdekes momentuma van.
Az instrumentális zenék hosszabb távon untatnak. Kevés az igazán jó anyag ebben a műfajban. Itt is inkább témahalmazzal van dolgunk, mint egységes, kerek dalokkal.
A Symphony Masses óta nem lelem örömöm bennük. Öncélú és hatásvadász zene.
Nem vagyok a csapat nagy ismerője. Összességében kiforrott, igényes anyagnak tartom, amely kellően kommersz ahhoz, hogy széles körben felfigyeljenek rá.
Véleményem szerint ez az igazi progresszív metál. Az a kis post/space hangulati csapongás pedig egyenesen üdítő! Olyan, mint a jó viszki. Az idő még nemesebbé teszi a meglévő értékeket.
Súlyosan megszólaló, nehezen befogadható anyag valahol a death és a black között félúton, talán paraszthajszálnyival közelebb a blackmetálhoz. Érdemes munka!
Magamtól sosem hallgattam volna meg, de nem kellett a kínok kínját kiállni....Megtörtént, lépjünk tovább.....
Kidolgozott, gondos munka a srácok második teljes anyaga. Örömmel hallgattam, pedig nem is az én terepemen autóznak.
El sem hiszem, hogy 10 év is eltelt a Grey Dawn óta. Minden maradt a régiben és ez így jó....
Mint valami hentelős/horror pc-s játék "zenéje", mert annak akár jó is lenne.
Nem igazán hallgatóbarát zenével tarol ez az amcsi banda. Ez a technikás megközelítésű postmetál keveseket fog rajongóvá tenni, de nem is ez a célja. Én egész jól megvoltam vele.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 166. 167. 168. 169. 170. 171. 172. 173. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2010. november 6.
emp haragSICK Mighty_Ravendark Pistike66 viribusunitis ∑:
1. emp
Withered
Dualitas
9.5 9 8 9 8 8.7
2. jpeter
October Tide
A Thin Shell
8.5 8.5 8 8.5 9 8.5
3. viribusunitis
Intronaut
Valley of Smoke
7 7.5 8.5 9.5 10 8.5
4. Mighty_Ravendark
East Of The Wall
Ressentiment
8 9 9 7.5 7.5 8.2
5. Sheol
Nightfall
Astron Black and the Thirty Ty...
7 8 8 8.5 7 7.7
6. bahon
Returning We Hear Th...
Ypres
8 8 7 6 6 7
7. 9000Sanyi
Solar Scream
Bare To The Bone
6 6 8.5 6.5 7 6.8
8. Otitis_Media
Alter Bridge
AB III
8.5 6 6.5 5 6 6.4
9. Pistike66
Therion
Sitra Ahra
8 2 5 8.5 5 5.7
10. haragSICK
Holy Cost
Pornodose
1 5 5 1 5 3.4
∑:
7.2 6.9 7.4 7 7.1 7.1
rudolftor 2010. november 6., szombat, 08:39
rudolftor
Csatlakozott:
2009. május 13.
Hozzászólások: 418
Kíváncsi vagyok hogy az új God Dethroned lemez tartani tudja a Myspace-s nótájuk színvonalát? Mert akkor az bizony odab@szós lesz!
emp 2010. november 5., péntek, 21:37
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Na ja. Az a bizonyos hölgyemény bármire rávágja a tízest, ami marha nagy amcsi divat és modern...
Ezzel nem azt mondom, hogy a Linkin Park szar lemezt adott ki (csak azt hogy egy szar zenekar :-D ), mert nem ismerem, csak annak a bizonyos csajnak a kritikáit érdemes fenntartásokkal kezelni.
--
"welcome my son, welcome to the machine"
Otitis Media 2010. november 5., péntek, 21:37
Otitis Media
Csatlakozott:
2009. március 10.
Hozzászólások: 153
Válasz oldboy üzenetére:


Ami egy másik rock/metal site-on egy kövér 10-est kapott a kritikát író hölgytől, és egyes részei szerintem is hallgathatóak... (a)

Akkora szemekkel néztem, mikor a kritikáját olvastam, hogy 3-szor visszamentem, hogy jó cikket nyitottam-e meg.
-.-
Szerintem az első és utolsó 5 másodperc elmegy :-)
oldboy 2010. november 5., péntek, 19:51
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Válasz Otitis Media üzenetére:Ja és még a Linkin Park is adott ki egy lemezt (ufo) (hrhr)

Ami egy másik rock/metal site-on egy kövér 10-est kapott a kritikát író hölgytől, és egyes részei szerintem is hallgathatóak... (a)
bahon 2010. november 5., péntek, 19:04
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz haragSICK üzenetére:
Mindenki hallgat, kivár, csendet remél. Bölcsek. Én viszont vasutas vagyok, tehát a leghülyébbek egyik képviselője.

Saját butaságával szembenézni? És megérted, ha rosszallja a perverzió divatját, de szánalmasnak látod, ha a nőiességét félti? Miközben nem érted a felháborodásának okát?
Nagyon nem érted Lincit. (Én meg téged.) A nőiesség sárba tiprásának, a lélektelen szexualitás elszaporodása, elszaporítása ellen emelt szót. (Megjegyzem, ennek az is a gerjesztője, aki ezzel kapcsolatos dolgokat ismeret, tesz közzé, hasonló stílusban tesz pár soros kedvcsinálót.) Ez persze a női nem által is indukált. De a tinik már divatból csinálják, és mert egyáltalán tudnak róla, hiszen tele van vele minden. Az értékrendszerük még messze nem fejlődött ki, könnyen befolyásolhatóak, de ez más tészta. És hogy miért félti nőiességét, miért lett ingje? Mert ez a folyamat rá nézve is hátrányos, káros. Remélem ezt nem kell megmagyaráznom. (Mellesleg van egy kislánya, láthattad; szép jövője van.) És azt hiszem az egész emberiségre nézve is. Mert remélem abban azért egyet értünk, hogy az egész perverzió lélekromboló, a normális emberi társas kapcsolatok ellen való. Persze mindettől függetlenül a munkádat elismerem, az intelligenciád és zenei hozzáértésed általam vitathatatlan, már-már irigylésre méltó, viszont a stílusod és a modorod nehezen elfogadható, nem példa értékű. Fura egy alak vagy te, mondhatom. Én meg csak egy primitív bakter, aki hugyozik a széllel szemben is, ha éppen azt tartja jónak. Viszont nem tudok haragudni, csupán az igazságérzetem kielégítése mozgat. No meg mert hiányozni fog Linci...

Üdv: Miklós
Pistike66 2010. november 5., péntek, 18:03
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Otitis Media üzenetére:Ja és még a Linkin Park is adott ki egy lemezt (ufo) (hrhr)

Na azt meg el is felejtettem, én hülye. (hrhr)
Otitis Media 2010. november 5., péntek, 16:41
Otitis Media
Csatlakozott:
2009. március 10.
Hozzászólások: 153
Válasz Pistike66 üzenetére:


Jaja és ezeken kívül még Aborym, Deathspell Omega, Impaled Nazarene, God Dethroned, Solefald, Shining, Einherjer, Ribspreader, Eyehategod, Saturnus, ha ezek tényleg mind megjelennek lesz miből válogatni. (hrhr) (6)


Ja és még a Linkin Park is adott ki egy lemezt (ufo) (hrhr)
bahon 2010. november 5., péntek, 16:40
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz Pistike66 üzenetére:


Jaja és ezeken kívül még Aborym, Deathspell Omega, Impaled Nazarene, God Dethroned, Solefald, Shining, Einherjer, Ribspreader, Eyehategod, Saturnus, ha ezek tényleg mind megjelennek lesz miből válogatni. (hrhr) (6)

Csak tudod az a baj, hogy egyre kevesebben válogatunk majd... :'S
Most már én is elkenődtem, mint döglégy a Bz szélvédőjén.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.079 seconds to render