Elég komplex a kicsike, nehezen adja meg magát, sőt nem is sikerült ennél jobban megszeretnem. Felbukkant néha egy magas hangon kajabáló fickó is; na az sem kellett volna.
Kissé nyers hangzású black metal, és a károgás sem valami hallgatóbarát, ettől függetlenül egyedi hangulattal bír a francia banda új lemeze, és legalább nem tucattermék.
Elszólogatott a háttérben, más haszna nem nagyon volt.
Na ezt az albumot szeretném gyorsan elfelejteni. Azt hiszem nem lesz nehéz, mert már most sem emlékszem belőle semmire.
Érződik, hogy ismert névről van szó, mert azért jobb az átlagos death lemezektől, de az elitbe kerüléshez minimum olyan dalokkal kéne telezsúfolni a lemezt, mint a "Target Rich Enviroment", mert ez így kevéske.
Nocsak, egészen érdekes és kellemes lemez. Mondjuk női énekkel engem könnyen be lehet csapni. :D
Ez a monoton csépelés elég kellemetlen volt. A röhejes "Intro to Death" bevezetőről már nem is szólva. Na azért annyi haszna volt a lemeznek, hogy szedek elő Bolt Thrower CD-ket; pár kört vernek erre az biztos.
Valahogy így kell 14 év után új nagylemezzel visszatérni. Mark Tornillo remek választás volt az énekesi posztra, mert nagyszerű hangja van. Igaz nem vagyok nagy heavy metal fan, de ezt az albumot fogom még hallgatni a jövőben.
Mivel a sokat emlegetett Tool-t nem ismerem, így nem tudok viszonyítani. Annyi viszont biztos, hogy ez egy egészen kellemes muzsika. Jó nyugtató, zsibbasztó hatással van rám a szó jó értelmében.
Tetszenie nem sikerült, idegesítenie annál inkább.
Anno 2004-ben a Therion előzenekara volt Budapesten. Akkor még csak kortyolgatva ízlelgettem őket. Most vedelek!
Olyan régen adtam már négy pontot black lemezre. Ez pedig itten a jujjj kategória szerény képviselője.
Lehet, hogy megúnható, de az csak akkor derül ki, amikorra a pontok már kőbe vésettnek minősülnek.
Kár, hogy sok benne az üresjárat. Simán lekilencezném.
(majdnemmacskaköröm) Egy dal és más semmi, a vágyam csak ennyi és gyorsan léptetni tovább! (majdnemmacskaköröm)
Kár, hogy sok benne az üresjárat. Soha nem adnék rá kilencet, ahhoz túl sok Nazareth-részt hallok benne. Csak érdektelenebbül előadva.
Viribus megtalálta a tökéletes fogamzásgátlás eszközét! Amikor férfitársimra rájönne az ihlet, akkor ezt a cd-t kell csak lejátszani. Garantált a fél hat!
Nagyon jó dalok íródtak erre a lemezre. Kár, hogy a borító kedvét veszi a cd-k között válogató fiataloknak. Ma már csak a név és a dal nem elég. El is kell azt adni.
Nincsen Tool-zott előéletem, tehát nyugodtan megállapíthatom, hogy önmagukhoz képest, mint tükörkép, hasonlítanak magukra. És nem is rosszul. Hogyan lehet ez?
Eleinte olyan modernnek tűnt, hogy meghatosodott. A végére meg megfordult a hatos. Tizenikszévvel ezelőtti hangulatba kerültem tőle, teljesen elvarázsolt még tökpanírozás közben is.
Mitől lesz pl. a Tristania megkülönböztethetően Tristania, az Edenbridge jól felismerhetően Edenbridge, vagy Lacuna Coil és így tovább...csak ez a kérdés vetődött fel bennem, és a válasz, semmitől. Nincs önálló arculat, legalábbis ma. A 90-es évek hozott újdonságot, azóta semmi....
Elsőrangú black metált hallhatunk itt, egy sajnos ritka gyenge és idegesítő károgival. Pedig szívesen hallgatnám...
Az erőteljes, poweres dalok és a görcsösködően könnypotyogtatós szerzemények arányát nem érzem túl egészségesnek. Edu Falaschi énekhangját is póbáltam elfogadni, de egyszerűen nem ment.
Tudom én hogy a zene örök és kortalan (igaz is legtöbbször...), de számomra itt és most a Autumn Hour elavult zenét játszik.
A Doomsday X-szel anno kicsit félrecsúsztak szerintem, az új anyaggal viszont ismét visszatértek az élmezőnybe.
Mélyre hangolt gitárok, okkult hangulat, és....női ének! Beszarás. Ezen része annyira nem tetszik a dolognak, bár nagyon beleillik ebbe az ősrock képbe.
Az a klasszikus svédes death metál gitárhangzás....finnek ugyan, de ha valaki azt mondaná hogy egy 20 éve alakult svéd banda lemeze, elhinném! Csak kicsit sok már a jóból. :D
Sok fiatal tradicionális heavy bandánál keni jobban a témát az Accept. Ez komoly fegyvertény így 30-35 évnyi zenélés után!
Sokan említitek a Tool-os hasonlóságokat, különösebben megcáfolni vagy megerősíteni nem tudnám mert nem ismerem őket, nálam most egy egyszerűbb szempont döntött, ebben a leginkább alternatívhoz közeli stílusban úgy igazából soha nem találtam olyan lemezt ami akár kicsit is tetszett volna, a Boil meg minden tekintetben betalált.
Minden összetevő adva lenne egy kiemelkedő lemezhez, de az ő dalírási elképzeléseik nem találkoztak az én igényeimmel/ízlésemmel. Nincs is ezzel baj..
A '98-as Widow's Weeds nagy favoritom tőlük a mai napig. Szívfájdalmam, hogy valószínűleg ahoz a zenei világhoz már az életben nem fognak visszatérni.
Öt-tíz perc után kibukik, hogy nagyon egysíkú a repertoár.
nekem ez csúcsteljesítmény.
nem hozott lázba. Sokkal fontosabb black anyagok jelentek már meg idén
a közepesnek értékelt produkciót folyamatosan pumpálta felfele egy-egy nagyon jól eltalált megoldás, hangulati elem.
tök jó, meg minden, és az is tök biztos, hogy soha többet nem fogom meghallgatni
a változatlanság útvesztőjébe keveredett anyag nem köt le túl sokáig
borzalom
klasszikus fűrészelés, azonban nem hiszem, hogy kellemessége és bikanyaka ellenére hosszú társ lesz az éjszakában.
accepted
Azt vettem észre, hogy szinte sosem hallgatok Tool-t és mégis folyamatosan Tool-t hallgatok. Ki érti ezt???
A hangszeres teljesítmény ismét borzasztó izgalmas "high end"-re sikeredett. Titkos kis házikedvenceim számomra letették a banda legfontosabb lemezét. Claudio Sanchez hangja pedig elkezdett mélyülni, karcosodni. Emelem kalapom!
Rettenetesen elkanyarodtak már attól a vonaltól, amivel annak idején megismerhettük őket. A Widow's Weeds nagy kedvencem volt, és a következő Beyond...is sokat forgott a gépben. Ezt az irányt viszont nem kedvelem igazán. Olyan se színe, se szaga, de azért elmegy.
Az "ének" valóban szőrszáll állító hatású, de az alatta hallható zene ellensúlyozza. Összességében korrekt....és itt is változtatok a pontszámon, mert megérdemli. A sokszori ismétlés után megszoktam a vokált és maga a muzsika igencsak kellemes. Annyira, hogy plussz másfél jár érte!
Ez most igen unalmasra sikeredett. Különösen a Lease Of Life című darab alatt vesztettem el az érdeklődésem maradékát is. Pedig csak a negyedik szám a lemezen. Szóval a lényeg, hogy dögunalmas volt.
Egy másik korong, amin szintén egy feldolgozás nyerte el legjobban a tetszésemet. Az egyik legtöbbször "felújjított" Eurythmics nótáról van szó. A saját dalok is elég korrekt fülelni valók a prog zenék kedvelőinek.
Ahogyan ezt kell csinálni... Muszáj volt korrigálnom az érdemjegyen, mert sokszori hallgatás után valóban egysíkúvá vált. Viszont a lényeg, hogy dörren rendesen.
Az egész egy nagy üresjárat volt számomra. Egyáltalán nem jött be.
Az biztos, hogy a Bolt Thrrower feldolgozás a legjobb tétel a korongon, de azért nincs szégyenkezni valójuk a srácoknak. Sokat nem lassulgatnak.
Hallom rajta, hogy jó, csak nem a kedvenc zenei terepem. El kell ismernem, hogy még egy albumot sem hallottam tőlük, akár mekkora legendák is. ( Csak UDO lemezekhez volt szerencsém. )
Kellemes meglepetés. Megunhatatlannak azért nem nevezném, de valószínűleg a későbbiekben is szívesen látott vendég lesz ez a lemez a zenelejátszó készülékemben.
A nehezét a végére hagytam. ..de még így sem tudom hányadán állok vele. Az biztos, hogy nem rossz...
Kellemes háttérzene, szépen elcsörömpölt böngészés közben. Lekötni nagyon nem tudott.
A zene nagyon király, el kell ismernem, de a vokál mintha nem illene hozzá. Sokkal inkább tudnék egy depresszívebb haldoklást elképzelni helyette.
Profi zenészek, profi produkció, profi profi, de ettől még nem szeretem.
Not my cup of tee...szóval nem volt botrányosan szar, de nem is az én zeném. Vártam, hogy vége legyen.
Próbáltam objektíven tekinteni a fejleményeket. Ez annyiban sikerült, hogy végigpörögtem az albumot, ami jó. Viszont a sokat emlegetett változatosság, vagyis annak hiánya nekem is feltűnt.
Nocsak...egy női énekes rockbanda hozta a legjobb albumot számomra.
Ha egy nem svéd banda kezd el játszani svéd death metál, akkor nagy valószínűséggel a Dismember munkássága ihlette meg őket nagy mértékben. A változó csak az, hogy melyik alkotásuk. Így lesz az előnyből hátrány, s a hátrányból előny. Dismemberék nagy kedvencem.
Első Accept alkotás, amihez szerencsém van. Korrekt heavy metál, kissé ac/dc-sen, ami nem baj.
A kör progresszív metál győztese. Sokkal élvezetesebb, mint a többi versenyző. Ennyi.
Okos zene, jól össze van rakva, de még egyszer nem kell :D
Első hallásra tipikus 5 pontos lemeznek tűnt, aztán másodjára jobban "átjött".:)Lehet, ha mégegyszer meghallgatnám, 9-es lenne?Azt azért kétlem!Egyébként jó-jó, de a mélység nekem hiányzik a dalokból.
No de kérem!A hangszálakrobata mutatványai hol vannak a mi "one&only" Csihar Attilánk dolgaihoz képest?Na ugye!:D Amúgy a zene valóban nagyon korrekt, van bennük spiritusz, főleg az 5. dalban, amelynek a címében is!:)De tényleg a végén kibontakozó egyszerű, de szép gitárszóló katartikus pillanata a lemeznek!
Vannak rajta figyelemre méltó megoldások, de valóban annyi, az érdeklődésemre sokkal inkább számot tartó lemez jött ki az utóbbi napokban, hogy egyszerűen nincs kedvem még egy esélyt adni nekik.Bocsesz bahon!
Jófajta agyas, progos zene! Nem a mindennapok muzsikája, de néha nagyon jólesik hallgatni!
Ez az a pontszám, amit bahon adni fog rá, miután meghallgatta!:)Szerintem egyébként simán megér egy 5-öst is!
Ínyemre való muzsika! A hangzás a '70-es éveket idézi, bár nem vagyok nagy gitár szakértő, de úgy hallom nem a klasszikus "zúzós" torzítást használják, hanem overdrive-pedált...Az meg, hogy egy kis adag pszichedeliát is belevittek a dalokba, egy holland csapattól el is várható!:)
Borz Alom
Erre a lemezre tökéletesen illik a jóból is megárt a sok mondás. A borító meg, bahon kolléga;úgy tűnik csak nekünk "öregeknek" nem tetszik...:)
Azért egy olyan bandát nem lehet félvállról venni, akik egy akkora dalóriást is tudnak írni, mint az 1000 pontos refrénű Clarity!Ha a többi dal is hasonló színvonalú lenne, simán menne a 10-es, meg az év lemeze titulus!Így viszont "csak" egy erős 8-as, gyenge 9-es, vagyis Fellini után szabadon nyolcésfél. Azért a Tool mellett nekem még olyan nevek is beugrottak, mint Staind, Dead Soul Tribe...
Nem ez a kedvenc COCA lemezem, de azért nagyon rendben van!
Csak azért nem adok rá 10 pontot, mert az egyediség tényleg zéró. Viszont a létező panelekből szokásosan kiválót alkottak.
Elsőosztályú zene, a károgás talán véleményes, én gyorsan megszoktam, de megértem, ha van, aki szerint idegesítő.
Kellemes, mondjuk Edu Falaschi nevéhez nem szoktak fércmunkák fűződni...
Alan Tecchio most sem okozott csalódást, mert még mindig nagyon jól énekel, és a dalok is lekötötték a figyelmemet. Jó anyag.
Nagyon egyhangú, nem fogott meg igazán. Majdnem végig csak darálás, semmi változatosság nincs benne.
Első belehallgatásra megijesztett, de végülis nem rossz, régies rock női énekkel.
Jó ez, még a sokadik példányban is. :-)
Hát hiába, az öregek tudják hogyan kell ezt csinálni... Végre egy olyan heavy metál lemez, amit bármikor szívesen hallgatok. Az Objection Overruled volt az eddigi utolsó Accept lemez, ami ennyire tetszett, most végre ismét van egy. Ha kb. 45 percnél megállt volna, még többet is adtam volna rá, így a végére már kicsit elegem lett belőle, de legfeljebb majd nem egyvégtében hallgatom. :-)
Nem igazán az én zeném, nem tud meghatni, de rossznak sem mondhatom, inkább csak közömbös számomra.
Határozottan tetszik, még a kissé affektálós "másfeles" ének sem zavart, mert a fickó nem nyavalyog, hanem énekel a hangjával. :-) Valahogy beleillik ebbe a kitűnő zenébe. Ebből is látszik, hogy nem szabad előítéletesnek lenni... :-)
A tetszetős hangszerelési megoldások mellett csak átlagos gothic sablonokat hallok, amelyek nem marasztalják a lemezt a lejátszóban.
A zene tényleg egy jobb énekesért kiált. Vagy áldozzák fel a csávót az instrumentális blackmetál oltárán, és akkor nem élt hiába.....
Vannak zenekarok, akik elismertek, magas szinvonalon alkotnak, óriási a rajongótáboruk, ám én képtelen vagyok jóízűen végighallgatni a lemezeiket. Az Angra is ilyen. Respektálom a közel 20 éves tevékenységüket, de nálam nincs esélyük.
Arányosan megszólaló progresszív metál/doom/stb. Nem volt hiábavaló a ráfordított idő, kellemesen csalódtam.
Önmagukhoz mérten csalódás, de azért ez nálam még mindig nyolcas. Valahogy izzadságszagúak a dalok....
Biztos, hogy egy kis klubkoncerten ütős lesz ez, de lemezen hamar unalomba fullad. Pedig szimpatikus a csapat....
Egy újabb skandináv gyöngyszem! Mire képes a finn vodka...! A B.T. feldolgozás pedig életveszélyes.
25 éve nem tetszett ennyire Accept lemez. Soha nem gondoltam volna, hogy képesek lesznek még jó lemezt csinálni. Igaz, volt bő 15 évük a dalírásra.
Érdekes, jó zene. Azt hiszem, megfelelő pillanatomban kaptam el.
Csak rövidebb távon tud lekötni, egyébként meg jobb, mint számítottam. Mindenképpen meglepetés!
Hmmm....pozitív serpenyőjén van a kellemes akusztikus részletek és a hangulatos gitár/dob játék, de a negatív serpenyőjén fekszik nagy súllyal a szörnyű krákogás, amin hol röhögök, hol idegesít és értetlenül rázom a fejemet. Mivel egyenlő súlyban vannak, ezért közepesnek hat az egész. A nem vidám zenékhez nem ilyen vokál szokott passzolni, mert így csak nevetségessé teszi a produkciót. Csak mondom.
Borító alapján valami elvont pszichedelikus agybaszásra gondoltam, amitől picikét óvakodtam. Szerencsére félelmen alaptalan volt! Erőtől és izgalomtól duzzadó prog zene! A torkos meg akkora, de akkora telitalálat, hogy plusz egy pontot emiatt adom meg! Oldboy, te mintha belelátnál az agyamba, annyira vágod, milyen muzsika kell nekem. ;-D
Ajj de kár érte! Magasabb pontot kapna, ha változatosabb lenne. Persze abból a kevés alapanyagból, amiből gyúrnak, remek és jókat lehet rá bólogatni, de zéró újítás nélkül csak átlagnál jobb korong. Ez van.
Súlyos képzavar és kezdeti ijesztést okoz, aki először ismerkedik zenekarral. Kezdek azzal, hogy én a borító és egyéb dizájn (pl. myspace) alapján valami elborult doomra tippeltem, erre meg külsőséggel szemben ellentmondásos zenével vigyorgott bele a pofámba, amire szemöldökeimet ráncoltam. Második nekifutásra már működött. Mégis akkor milyen a zene? Olyan....70-es évekbeli hippirock, okkult felhanggal, remek nótákkal megtöltve. Szerethető lemez. :)
Randa borítója hűen tükrözi a tartalmát, ahol jó gitárhangzású pusztítással kell számolni, de néhol monoton az egész. Értitek, elindítom, aztán később azon kapom magam, hogy már negyedik számnál tartok. Szóval számokat nincs értelme kiemelni, egyben kell hallgatni és punktum. Utolsó számnál lévő feldolgozás sem lóg ki belőle, annyira egységes elegyet alkot a többivel. Egyhangúsága ellenére élvezet hallgatni.
AC/DC metálosan! \m/ Bölcsebb lett volna két lemezre bontani, mert Pistikéhez hasonlóan én is besokalltam, hiába marha jók. A borítója nekem kifejezetten tetszik, felkelti a figyelmemet, mondom ezt fiatalként. :)
Újrafogalmazásra és pontozásra kényszerültem. Több oka van: 1. Tool lemezeket ismételten meghallgattam és valami plusz megvan bennük, ami Boilnál homályosan fedezhető fel. 2.: Autumn Hour szintén progos és jobban bejön, ez alapján lett figyelembe véve a pontkorrigálás. 3:Kellemes és jó, amit csinálnak, de egyszerűen nem érzek olyanfajta ösztönös kényszert, amelytől megint beindítanám... De ha véletlenül becsúszik, akkor nem kapcsolok más lemezre. :)
A vokális (?) részek nélkül gyenge ötös, azzal együtt viszont 3. Beállhatnak a többi francia csapat mellé a sorba (stílustól függetlenül) és leadhatják a hangszereiket.
Ez nekem csak egy death metal lemeznek tűnik a tengernyiből. Persze patináns név, meg nem kezdők, de ez a produktum nem nyújtott kiemelkedőt - nekem.
Régi sulis heavy. Eszméletlen jól tolják a srácok. Az új énekes pedig már a második szám közepén eloszlatta az addigi kételyeimet vele kapcsolatban. Folytassa Accept!
Semmi rosszat nem tudok rá mondani, viszont annyira jót sem. Elszólogat... ennyi.
Kedvem támadt lepumpálni egy sert, némi hagymás, ubis, paprikás zsíros deszka kíséretében /de rég rágtam ilyet és beh jó, hogy van még mivel!:)/. Ráadásul ezúttal sem kellett csalódnom a koros gépezet motorjában. A lecke immáron aztán végképp adott az ifjú HM bandák számára.:)
Fék! Fék! Még fékebb! Legfékebb.. & ott a fal... A Tool áthatás tagadhatatlan, ám a zenei mélység mibenlétét firtatva ugyancsak monumentálisan nagy falnak ütközött a Dán legénység. Hol itt egy Eulogy komplexitású és akár a Forty Six & 2 feelingét megidéző nóta? Ha Maynardék legfrissebb kiadványa lenne, nyomban kötélnek állnék (mondjuk egy gyenge ötössel) ám mivel "Tribute" felfogásban hallgatom, ám legyen, ímé a +2 point...:)
Nem rossz.
Vártam már a lemezt és nem is kellett benne csalódnom!A zene ugyanaz mint régen (ahogy szeretjük) Mike pedig helyenként még UDO mestert is lekörözi.Csak azért nem tízes mert a végére kicsit unalmas lesz már.De hát jó ez így is.
Mi baj az "énekkel"? Bölcsődalt ne énekeljen így, de ebben a nem túl vidám black metalban szerintem a helyén van, mint úgy általában minden. Tetszett. A Dogmatii Duality/blablabla mekkora szám már :) Kár, hogy ilyen rövid album.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 162. 163. 164. 165. 166. 167. 168. 169. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2010. szeptember 11.
Sheol bahon chipmonkey Critical_Message emp jpeter Mighty_Ravendark oldboy Pistike66 viribusunitis Kovi_Markovics Caayn Enysmon ∑:
1. Sheol
Tristania
Rubicon
9 9 7 7.5 10 6 7 7 9.5 6.5       7.9
2. chipmonkey
Boil
A New Decay
7 8 9.5 8 8 8 8 8.5 5 7 8.5 7 7 7.7
3. emp
Coheed and Cambria
Year of the Black Rainbow
4 9 7 7.5 10 7.5 8 9 8 7       7.7
4. Caayn
Accept
Blood Of The Nations
8 8.5 7.5 8 7 6.5 8 7 8.5 7.5 9 9 9.5 7.7
5. Pistike66
Celestia
Archaenae Perfectii
8 4 7 4 7 8.5 8.5 6 9 7.5 5.5 3   7
6. oldboy
Autumn Hour
Dethroned
4 7 5 7 8 7 6 9 8 7.5 10     6.9
7. Mighty_Ravendark
Malevolent Creation
Invidious Dominion
6.5 5 8.5 6 7.5 8 8 4 6.5 8 7 4   6.8
8. viribusunitis
Winterwolf
Cycle of the Werewolf
5.5 3 8 5 9 8 8 3 8 9.5 7.5     6.7
9. godfucked
The Devil's Blood
The Time Of No Time Evermore
7.5 7 8 6 4 4 9 8 6.5 6 8.5     6.6
10. bahon
Angra
Aqua
5 9 6 7 7.5 5 6.5 6 7 5       6.4
∑:
6.5 7 7.4 6.6 7.8 6.9 7.7 6.8 7.6 7.2 8 5.8 8.3 7.1
baathory 2010. szeptember 10., péntek, 14:40
baathory
Csatlakozott:
2008. november 23.
Hozzászólások: 574
Tudom.
emp 2010. szeptember 10., péntek, 12:56
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
A pontok beírásának időpontja és az albumok megismerése, többszöri meghallgatása között nem feltétlenül van reláció.
--
"welcome my son, welcome to the machine"
baathory 2010. szeptember 10., péntek, 11:31
baathory
Csatlakozott:
2008. november 23.
Hozzászólások: 574
Ebbe a sorba nem állnék be, meg az egy szuszra teljes kört végigpontozókéba sem, nem sikerült hoznom azt a minimális meghallgatás mennyiséget, ami után valamire pontot szokásom adni. Még 3-4 kör erejéig kimaradok a dobásból ugyanezért ( 8-S a háttérben felgyorsított szakdolgozatírás áll), addig is jó pontozást, ajánlást, kinek mit. ;-)
Sheol 2010. szeptember 10., péntek, 09:58
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Nagy tanítónk emp módszere máris követőre talált. (hrhr)
--

Critical_Message 2010. szeptember 10., péntek, 09:49
Critical_Message
Csatlakozott:
2008. augusztus 14.
Hozzászólások: 137
Válasz Sheol üzenetére:

Üdv. újra a HP-n, C_M, rég láttunk! :-)


Üdv!
A pontszámok már megvannak, kommentek kicsit később. |-D
Sheol 2010. szeptember 10., péntek, 09:45
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Üdv. újra a HP-n, C_M, rég láttunk! :-)
--

MotherRoad 2010. szeptember 9., csütörtök, 22:44
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
emp! Pont ilyenekről beszélgettünk! :-D
A cikket egyébként már régebben olvastam, és totál egyetértek vele.
--
Hülye, aki nem normális!
emp 2010. szeptember 9., csütörtök, 21:27
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Ez itt minálunk a metal önképző szakkör stréber zenehallgatóknak! :-D Egyébként a linkelt cikk jó, bár engem személy szerint nem érint, mivel nem vagyok rocker.
--
"welcome my son, welcome to the machine"
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.078 seconds to render