A hp legjobban várt albuma volt ez számomra, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. A hangzás pl. nekem nem jött be; olyan jellegtelen, szétesett. Egyik kedvenc albumom tőlük a XES, azzal vetettem össze, és csúnyán alulmaradt az új kiadvány jó számok tekintetében is.
Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb albuma számomra. A hangzás bivalyerős, Thomas Gabriel Fischer éneke fantasztikus, és az egész a gyönyörű booklet olvasgatásával teljesedik ki.
Most ez lesz az új divat, hogy egyszerre 2 CD-t adnak ki a bandák? (Cathedral, Avantasia, BSA) Én elég nagy hülyeségnek tartom. A fasznak sincs kedve órákon át ugyanazt az előadót hallgatni; pláne, ha ilyen egyhangú a zene, mint jelen esetben. A legjobb szám a Dead Sun Aeon volt, legalább a csaj vitt belé egy kis színt.
Sajnos ez a tingli-tangli macskazene egy perc nem sok annyira sem tudta lekötni a figyelmemet, sőt szinte végig rohadtul idegesített. Tetézte a bajt, hogy nem volt elég nekik egy lemez, rögtön kettőt kellett megtölteni. Kapjon már valamit a vásárló a pénzéért, nem igaz? Inkább egy doboz nyugtatót mellékeltek volna...
Valahogy nem állt össze nálam ez az egész. Az oké, hogy folkos, meg ambientes, meg anyámtyúkjás, de az összhatás nem szórakoztatott úgy ahogy kellett volna. A hangzása is csak éppen elmegy kategória. Sokszor úgy éreztem, hogy azt a zenét szívesebben hallgattam volna tovább ahogyan kezdődött a lemez. Egyébként érdekes muzsika, meg azért a minőség is ott van, de nem tudom jobban szeretni sajna.
Irritáló kiabálós ének, ettől is szarabb tiszta ének, semmitmondó zenei aláfestés. Újabb gagyi amerikai banda, de legalább büszke keresztények!
Kimondottan tetszik amit a dán banda művel; síppal, dobbal, nádihegedűvel. :)
Szadi jóvoltából lassan az összes régi és új thrash bandát megismerjük. :D Ebben semmi kiemelkedőt nem találok, mind a hangzás, mind a dalok erősen középszerűek.
Az én zenei tűrőképességemet ez már meghaladta, de a pontok alapján ítélve van erre igény; szóval hallgassátok egészséggel! :)
Nem tudom mi akart ez lenni, de nem jött össze. Mintha valami langyi Sentenced szólna. Szürke és felesleges...
Nem ragozom túl: egy-két dallamtól eltekintve élvezhetetlen ez nekem.
Unalmasabb a balettnál, zörgősebb a Csepel sárhányónál, fantáziátlanabb egy marék pétisónál és keserűbb a szám íze utána, mintha bizonyos tavaszi növény gumójából készítettem volna hagymástojást.
Ősszel lehet, hogy többet adnék rá, de a tulipánillatos rozsdafarkúfütty teljesen letérített a zene önmarcangoló ösvényéről.
Nem volt jó napom, este meg ez a lemez került meghallgatásra. Nem is lehet másmennyi. És még illatozó tulipánt sem találtam sehol...
Nem vagyok black függő, de ezen folkosítás helyenként még nekem is elfogadható. A későbbiekben biztosan előkerül még a szupukiillatú tulipántos ládikámból.
Elvileg még tetszhetne is. De...
Ha Alexandre Dumas ilyen dínom-dánom zenét hallgathatott volna, akkor Alain Delonnak végig kellett volna ropnia azt a bizonyos filmet. És ha még Kasparek munkásságát is ismerte volna, akkor talán neki is feltűnt volna, hogy vannak dallamátörökítések bőven. Talán ezért is tetszik.
A hangzás olyan élvezetes, mint egy ekevas körömreszelővel történő megélezése. A számok sem eredetiek, viszont meghallgathatóak. Tulipán.
Ez a lemez úgy készülhetett, hogy egy önmagában is ferde kottatartóra felraktak egy Braille-írással készült könyvet és eljátszották. A kottatartó meg azért volt ferde, mert elöl u-pánt volt, míg hátul i-pánt. (Empnek szeretettel!)
Tetszetős, Ugyanakkor Lehangoló Impulzusai Péntekenként Árthatnak Nekem...
Ragnarr leírt mindent, amit tudni kell!!! Jó ez a lemez, bár nem vagyok egy black fan!!!
Hellhammer + - Celtic Frost = Triptykon /// Jó lemez!!!
Tuomas Saukkonen-ben a Before The Dawn után sem lehet csalódni. Fantasztikus lemez!
Nagyon nehéz hallgatnivaló!!! A lemez hangzása több, mint kiváló!!!
Romániai bandát, ha jól tudom, akkor nem is ismerek!!! :-) Nem rossz, csak hangulatfüggő!!!
Az előző lemezük (Storm The Gates Of Hell) egy picivel jobban tetszett, de nem vonok le ezért egy pontot sem!!! :-)
A hörgős csákó belevihetett volna egy kis szint a dalokba, vagy legalább egy másodénekest hívhattak volna!!!
Régi thrash metal bandák jutottak az eszembe. Debütáló albumnak nem is olyan rossz!!!
Shining - Black Jazz lemezétől valamivel befogadhatóbb ez a lemez, de ez sem tetszik!!! :-)
A Sentencedből ismerős Ville Laihiala bandája, hozza a megszokott minőséget.
Bizony Pisti, ebbe beletrafáltál. Egyáltalán nem okoz nagy örömet az Enthroned hallgatása. Én csak annyit látok/hallok, hogy itt egy újabb kimázolt blekkendekker, százasszögbe mártózott, nicknevekből álló horda a szokásos magas tónusú gitárhangzással, károgással és rikácsolással, amit ahogy csak lehet kisúrolok a lejátszóból.
Tom Gabriel koncepcióban mindig is erős volt; a Triptykon-nal sincs másképp. Tudja, hogy mit szeretne játszani, és mit akar ezzel elérni. Nekem azonban ez egy a nehezen hallgatható és sosem előkerülő lemezek közül.
Lassú, súlyosan monumentális s bizony kicsit álmosító zenét játszik a BSA. A fűszálak növekedését vizslatók mindenképpen szerezzék be.
Érdekel ez engem? - Nem. Na ennyit a játékról.
Szép meg minden, néha nagyon is filmzenés, de ennyitől még nem lesz naponta hallgatott kedvenc.
Bizony alaposabban meg kell ismerkednem a bandával, mert ez a lemez kifejezetten tetszik. Megvan a kellő húzás, a váltott ének is tök frankó, ráadásul a dallamokkal is remekül bánnak.
Az egészből a booklet ér a legtöbbet. A böfögés szerű ének, a minden fantáziát nélkülöző gitárok keményen alapoztak egy hármas osztályzatra, de az időnként meg-megszólaló (feltehetőleg dél-amerikai indián he-he) sípmester rádobott még két egységet. Ezekkel is csak a világ több.
Srácok, - remélem olvassátok a HP-t és tudtok magyarul :) - hagyjátok a fenébe a pókhálós hangzást. Ez a cucc sokkal jobban ütne egy kipucolt, penge sounddal.
A skizofrén zene mintapéldánya. A nyitó jazz-be hajló Preconcicicuciizééé című valami nem rossz, de beérkezik egy minimáldemós hangzású rötyimetal, amire még az 1pötty is sok. Aztán egyszer csak megjelenik egy mesemondó és így tovább. Inkább a forró ólom, danke schön.
Jónak jó, de mégsem az amit vártam. Nálam az első Poisonblack a tuti a sablonos love metal-slágerekkel. Ville ezúttal sem tudja eldönteni, hogy egyáltalán mit is akar. Hát olyan bizonytalan is az egész.
Én kiemelkedőnek gondolom a stílusán belül, de szerintem ezzel mindenki így lesz aki a blacket szereti.
Nekem ez csak rutinmelónak tűnik. Nem rossz ugyan, amíg hallgatom rendben van, csak olyan semmitmondó. :(
A Before the Dawn pörgőssége kicsit hiányzik az összképből. Bele tud süppedni az egyhangúságba, talán ez az egyik nagy hibája a cuccnak.
Baromira nehezen hallgatható képződmény. Hosszú mint a fene, de legalább nem is találtam benne értékelhető pillanatokat.
Bővelkedünk a folkos részekben. Mondjuk nem baj, mert ha valaki a nyers és bárdolatlan oldalára kíváncsi a NB-nek, az meghallgatja a másik idei nagylemezt.
Minden korszaknak megvannak a tucatzenéi...
Akárcsak az előző körös Hájj de Folk esetében, úgy most is csak az a bedös helyzet, hogy tonnaszámra kapunk ismerős hangokat-riffeket-megoldásokat ezen az albumon. Kliséhegyek, kifogástalanul előadva, ám a legnagyobb fanok számára is simán kihagyható.
Ez a mai nagy thrash-láz időnként elég jó bandákat lök a felszínre. Ha helyükön kezeljük őket, jól szórakozhatunk.
A pontszámok egy olyan érdekes helyzetet állítottak elő, hogy meg kellett állapítsam: bízony az 1 és a 10 pontnak sincs sok köze a realitásokhoz. Valahol a kettő közt. Nagy lehetőségeket én sosem láttam ebben a bandában, ez a lemez csak megerősítette véleményem.
Gagyi az egész. Ez az igazi álmélység! A nagy semmi baromi áhitattal előadva.
A hangfalrendszer tesztelésére kiváló. Marad, de csak emiatt. :)
"Egy dallampárti zenehallgató nem leli sok örömét benne" c. újabb epizódunkat hallhatták/olvashatták :)
Mintha órákon át szólna ez a tömény unalom....nincs mondanivaló, nincsenek lélekbemarkoló dallamok, nincs semmi ami az 5 pontos kategóriából kiemelné!
Jópár évet dolgoztak rajta, a végeredmény pedig felettébb bejön bár más zene már ez mint mondjuk a Forest of Equilibrium idején. Ez az adag most jó ideig csillapítani fogja a Cathedral-szomjat. :)
A tompán megszólaló black metalos zajongások értékelhetetlenek számomra. Minden más ami kicsit amolyan meditatív jellegű intermezzo szimplán felesleges.
Nem tudom mi a gond ezzel, nem rossz lemez, szerintem bőven jobb a divatlemezeknél. Nem is annyira metalcore ez, inkább valamiféle groove metal eszelős tempóban eljátszva.
Azért valljuk be a Svartsot csak egy szimpla klón, ami megpróbálja meglovagolni a hasonszőrű bandák által létrehozott hullámokat. Ezt nehezen nevezném így értékteremtésnek.
Sok pia kéne ahhoz hogy ez a rendszertelen összevisszaság valami értelmessé álljon össze. (van az az italmennyiség egyáltalán??)
A lírázós puhapöcs szerzemények túlzottan hangsúlyosra sikeredtek az album arányait figyelembe véve. Ahol viszont megdörrennek a gitárok ott elég jó dolgokat kapunk....
Olyan amilyennek egy Enthroned albumnak lennie kell. Dallamos, agresszív, pörgős és süt belőle a tűz. A Tetra Karcist után kíváncsi voltam mit alkot a horda és méltó folytatása lett az albumnak. Miért nem 10 pont? Azért mert a legjobb album még mindig az Armoured Bestial Hell.
Súlyos mélyről jövő zenei káosz ami erősen emlékezteti a hallgatót a Celtic Frost Monotheist albumára. A kezdő Goetia dal már sejteti milyen erőtől duzzadó számok várják az embert, és a lendület csak a vége felé lassul le például a Main Pain-nél amiben a női ének dobja fel az egészet. Sok hosszú szám van, amelyek nem unalmasak végig változatosak és fentartják az érdeklődést. A borító plusz pont lehetne, de nem kell H. R. Giger műve ahhoz, hogy 10 pontot érjen az album. Egyébként itt is a Celtic Frost villan be az embernek, ugyanis a híres To Mega Therion borítóját is Giger mester tervezte.
Ez a korong egységes, de nem unalmas. A koncepció tetszik ahogyan minden dal bemutatja a marcona finn telet. Sokan írták, hogy hosszú ez a 2 CD, nekem nem volt az, ha le tud kötni a muzsika, meg egyébként is hozzá vagyok szokva a tíz esetleg húsz perc fölötti dalokhoz. ;) Tetszik még, hogy három féle vokál jelenik meg benne, különösen az első lemez végét dobja fel Janica Lönn (Lunar Path) éneke. Egyszóval most is kiváló hallgatnivalót kapunk Tuomas Saukkonentől.
Azt a kurva! Ez meg mi? Az intró után ért az arculcsapás, a második számnál még röhögtem rajta, hogy ilyen nincs, ez iszonyat gagyi. Utána már kezdett átmenni frusztrálóvá a dolog. Az első CD mélypontja a bugyuta angol oktatói jellegel felénekelt gyerekdalokra emlékeztető "Cats, Incense, Candles & Wine" volt. Utána jött a második CD a csapásból. Az eleje a tűrhető kategóriába sorolható, de a "The Running Man"-nél elgondolkodtam, hogy tényleg el kellene rohanni jó messzire. A legfőbb gond az énekessel van és az ötlettelen és az oda nem illő témákkal. Mondjuk a számok hosszai sem kedveznek, tele van az album fölöslegesen túlnyújtott témákkal. Az utolsó 3 tétel meg ráadásul úgy érezteti az emberrel, hogy sosem lesz vége. Az album vége felé az embernek csak ez jut eszébe: Legyen már vége, LEGYEN MÁR VÉGE! Öngyilkosjelölteknek kötelezően ajánlott!
Mielőtt értékeltem volna ezt a korongot, előtte bepótoltam a hiányosságaimat és meghallgattam pár régebbi albumot is, hogy objektíven tudjam szemlélni a zenekar változását. Az album tényleg úgymond lágyabb lett, de az intrónál hallottam már, hogy nem lesz itt gond az albummal. Nagyszerűen ötvöződik a zenében a népi hangszerek által uralt folk hatás, de nem kell a szomszédba menni a csapatnak egy kis fekete fémért. Tovább nem kell ragozni, mindenkinek ajánlani tudom csak az albumot, és még a nyelv sem zavart, pedig azért a román nyelv nem tartozik a kedvenceim közé. :)
Hát nálam ha metalcore akkor régebbi As I Lay Dying, mert ők nem nagyon követték eleinte a tiszta vokál + rikácsolós divatot, simán elhagyták a tiszta részeket. Persze ez már náluk sem maradt meg. Nos a béna nevű csapatnál vannak jó megoldások, csak a popba áthajló részek miatt nem jön be nagyon. A címadó dal egész korrekt, ezekből kellett volna többet csinálni és rögtön jobban hasonlítana az egész egy metalcore albumra. A borítót meg én is jobban el tudnám képzelni élénkebb színekkel egy death/black metal album borítójaként.
Korrekt folk metal iparosmunka, csak az egyhangú vokál miatt nem kap több pontszámot. Ahogyan írták előttem néha kell a sok depressziósabb zene mellé ilyen üdítőbb is. A borító meg jópofá, bár a csapat erős a külsőségekben, elég meglesni a myspace profiljukat, az is igényesen összerakott darab.
Nem rossz, átlagos thrash album. Talán egy jobb énekessel lehetne ez jobb is. Mindenesetre a Poisonblack után felüdülés volt.
Derekasan be kell valalnom, hogy ez a fajta káosz nekem annyira nem jött be, hogy 3 dal után leállítottam a lejátszót, kitöröltem a nyomát is a merevlemezről, ha CD-n lett volna meg azt meg tűzbe dobtam volna. Helyenként vannak érdekes ötletek, csak szétesik az egész a sok műfaji kavalkádtól. Nyitott vagyok a legtöbb metal stílusra, sőt elég szélsőséges bandák szerzeményei is lecsúsznak, de ez kiverte a biztosítékot. Az énekes hangja meg nem jön be.
Nem nagyon vagyok otthon a Goth zenékben vagy mi ez, de nem rossz. Az album második felé nekem ellaposodott, de a szolók jók benne. Egy-két szám meg lehetne rövidebb.
rüszmeteg
szinte kiváló
fertelmes unalomflash
nagyon jó
kellemes
sokathallgatós jóságos durvulós énekelős
ratymadék
haggyámámaradjámá!!!!
egész jó
szódásjóság
Ezúttal valahogy nem tudtam ráhangolódni a témára...
Súlyos, setét, tetszetős...:) Nem jellemző, ám helyenként a Fear Factory név is beugrik.
Legutóbb az Amorphis - Elegy albuma hozott ennyire lázba.. Szeretnivaló. ..Jut eszembe, szimatolgatom a tulipán virágzása által nyújtott örömöket, ám a nazális élmény eleddig nálam is elmaradt..:)
Osztom Oldboy kolléga véleményét & annyit még azért hozzátennék, hogy iszonyat nehezen emészthető a The Guessing Game. Túl vagyok a 10. meghallgatáson, de még nem adta meg magát az album, ellenben hamisítatlan Cathedral korong született ezúttal is.
Már az albumot nyitó Pamint, havas csúcsok által körbezárt réten legelésző nyáj kolompjai kongását idéző intrója is megér egy misét.. A folytatásról nem is beszélve. Érezhető némi korai Moonspell áthallás a nótákban, ám talán ez már csak az én személyes hülyeségem...:)
Néhol már túlságosan is slágeres, de összességében igen kellemes fülelnivaló.
Eluveitie/Elvenking/Ensiferum vonal (az "E" kezdőbetű jegyében). Stílusának minden kellemes és agyonjátszott elemét tartalmazza a Mulmets Viser. Köszönet az anyatermészetnek és a Svartsot-nak, hogy megszabadítanak minket a hosszú téli napoktól...!:)
Egészen kellemes nyitás, bár van még mit ellesni a nagyoktól...
Kissé megviseli az emésztőrendszeremet, ám nem rossz muzsika ez, kérem. ...Kimondottan ajánlott acélsodrony erősségű idegzettel rendelkező, stílusrokon fanok gyűjteményébe.:)
A lemez tetőpontját egyértelműen a Blues-os elemekkel operáló "Down the Drain" képezi. Ezt leszámítva viszont nem találtam emlékezetes momentumot a korongon. Még mindíg Ville bátyó cipeli hátán a társulatot, valahol mélyen a Sentenced árnyékába veszve...
Stílusán belül valóban elég jó lemez. A múltkori Ragnarok albummal szemben ez "dallamosabb" és emiatt igényesebb is.
A pontszámok felfelé és lefelé kerekítésénél nálam sokat nyom latba a borító. Itt első pillantásra egyértelmű, hogy ki az alkotó. Alien rajongóknak meg pláne. A zene pedig súlyos, nehezen emészthető, nekem hangulat kérdése ( mint a Celtic Frosthoz általában ), de most nagyon betalált.Borító: 10
Nálunk még nem illatozik a tulipán és mivel az albumot is vártam, mint a tavaszt, meg amiért szeretem a kora őszt ...Borító:7
Én azok közé tartozok akik az erősen doomos Cathedralt kedvelik. Ezzel a lemezzel többszöri hallgatás után sem tudtam úgy megbarátkozni, mint az elődeivel. A pontszám felfelé kerekítve.Borító:8
Az ambient részek megnövekedésével sokkal kellemesebb hallgatnivaló lett ez a természetközeli remekmű, mint az előző produkcióik. Teljesen elvarázsolt a lemez atmoszférája. Sokkal több figyelmet érdemelnének. A borító is szép: 9
Korrekt lemez, de az előző kiadványukhoz hasonlóan ez is csak rövidtávon fog forogni a lejátszómban. A borító festmény meg inkább passzol egy old school death metal cucchoz, mint jelen anyaghoz. Borító:7
Szinte minden hangpróbán van egy hasonló album és mindig megállapítjuk, hogy nem újítja meg a műfajt ,de azért korrekt anyag. Ez is pont ilyen, a Heidevolknál egy picit jobban tetszett. Borító:7
Nem tartalmaz semmi említésre érdemes pillanatot. Átlagos thrash cucc, a neki való gyenge borítóval, ami olyan ,mint egy gagyi gyerekrajz: 3
Még egy éve sincs talán, hogy kiadták az előző lemezüket ( melynek a borítója az év legjobbja volt nálam ) és már előrukkoltak az Intuition-nel. Elég nehezen emészthető anyag, az biztos. Érdekes, ahogy rikácsolásból átmennek gitár prüntyögtetésbe. Összességében tetszett. Borító:7
Csak annak, akinek ez a kedvenc műfaja...
Nem vagyok egy black metal szakértő, de azt hiszem ez a lemez a stílusán belül is csak középszerű...De javítsatok ki, ha tévednék!
Aki kacérkodik a lemez meghallgatásának gondolatával, jobban teszi, ha előre felkészül lélekben egy roppant nyomasztó 70 percre! Egyébként én a 9 szerzeményből 6-ot jónak, 3-at pedig (In Shrouds Decayed,Myopic Empire,My Pain) kiemelkedőnek tartok. Azt hiszem itt az ideje megismernem a Celtic Frostot!:)
Jóleső nosztalgiával gondolok vissza a banda debüt-albumára. Egyrészt mert egy nagyon erős lemez, másrészt azon a HP-n szerepelt, amelyen első alkalommal szállhattunk be mi olvasók is a mókába!:) A Routát már emésztem egy ideje, de nem érzem annyira erősnek, mint elődjét. Jó, jó, de ebből a zenéből szerintem baromi sok ez a közel 80 perc!Főleg, hogy szinte pontosan egy éve jelent meg a debüt, és máris egy új, ráadásul dupla anyaggal jelentkeztek.Talán kicsit érdemes lenne visszavenni a tempóból...Ennek ellenére a dalok erősek, bár néha olyan érzésem volt, mintha a Darkness Walks Beside Me kibővített verzióját hallgatnám...Azt a lemezt 9-esre értékeltem, legyen ez most 8...
Szerintem hasonló a helyzet a "Találósjáték" kapcsán, mint az utolsó 3 Ozzyval készült BS lemez esetében. Anno Iommi mesterék is elkezdtek kísérletezni, próbálták tágítani zenei határaikat. Nem is lett azokból az albumokból klasszikus...Mint ahogy a Guessing Game-ből sem lesz. Sőt, aki az erősen doom-os Cathedralt csipázza (korai lemezek, Endtyme), az csalódásként élheti meg ezt az új opuszt.Viszont ha az ember nyitottan áll hozzá, és ad neki időt meghálálja! Tény, hogy nem könnyű hallgatnivaló ez a dupla koncept-album, és zeneileg is sokkal szélesebb skálán mozog, mint ezelőtt bármikor. Már az intrót követő Funeral of Dreams tartalmaz egy csomó szokatlan megoldást, és a Sabbath hatás mellé belép a Syd Barrett vezette ős-Pink Floyd ihletettsége is! És nem csak ebben a nótában, hanem a későbbiekben is föltűnik a Floyd-párhuzam. Az első cd-n pl. egyáltalán nem hozza Lee Dorrian a jól megszokott énekstílusát, inkább egy ilyen lazább, stoneres stílusban nyomja (többször a Fu Manchu neve is beugrott emiatt). A 2. cd-n aztán előjön a jól megszokott karcosabb ének, és a súlyosabb doom témák. De hangsúlyozom, ez nem egy doom lemez! Ettől még baromi jó, hisz a dalok erősek, tele vannak érdekes megoldásokkal, Garry Jennings meg még mindig a világ egyik legfílingesebben játszó gitárosa! Egy szó, mint száz, nálam betalált a "Találósjáték"!:)
Na tessék! A black metal ezen válfaja ínyemre való! Lehet, hogy mégsem vagyok teljesen menthetetlen?:)
Divatkór, de nekem speciel tetszik. Bár nem minden nóta telitalálat, a Collapsing viszont egy 1000 pontos sláger! A refrénje meg tök olyan, amilyeneket Nick Holmes nyomott a sokat kritizált Host albumon...:) Mondjuk nekem a hangzás túl steril, műanyag, főleg a dob szól természetellenesen. És a borító sem igazán illik a zenéhez. Ettől függetlenül ez egy jó lemez!
Heje-huja, sej-haj, dínom-dánom, retyetye...:)
Ez egy nagyon korrekt thrash lemez, ami nem szolgál semmi újdonsággal, de tök jó hallgatni! És szerencsére a vokalista hangja is rendben van, nem úgy, mint egyes Szadi(sta) ajánlásoknál!:)
Basszus!Rég hallottam ennyire innovatív muzsikát!Ezer köszönet az ajánlásért emp!Ez kérem az egyik legjobb fúziós zenét rejtő lemez, amit valaha szerencsém volt megfülelni! A spanyol trió valami zseniálisan kombinálja a ''70-es évek prog. rockját (főleg Yes,Rush, meg egy kis Jethro Tull) a jazz-el és a black metallal.A hangszeresek játéka, főleg a gitárosé már-már zavarba ejtő, de a bőgős hölgy sem piskóta témákat játszik! Komolyan mondom ennyi míves, lélekemelő gitárszóló nagyon kevés albumon van, az ember könnyen hiheti azt, hogy olykor-olykor Al DiMeola és Pat Metheny is beszállt a bandába egy kis jam erejéig... Nincs más hátra, kénytelen vagyok beszerezni az előző lemezeiket is, ugyanis a hispán gárda megvett kilóra!:)u.i.: lecsekkoltam (az ugyancsak nagyszerű) előző lemezeket is, és azok alapján egyértelmű, hogy az Intuition-nel egy új irányba indultak. Aztán majd az idő, és a közönség eldönti, hogy jó volt-e ez a "megérzés"...
Szerintem fölösleges itt álmélységről beszélni, nem hiszem, hogy a hatalmas mélység (vagy annak megjátszása) lett volna a srácok célja, hanem inkább a szórakoztatás. És ennek eleget is tesznek, ha nem is maradéktalanul. Ha meg összehasonlítjuk ezt a lemezt a híresebb Ville bandájának új anyagával, akkor azt hiszem nem kérdéses, hogy melyik zenekart választom ha könnyed, szórakoztató love metalra (vagy inkább rockra) vágyom!
Pontosan olyan, amilyennek egy jó régivágású black metál lemeznek lenni kell: brutális, erőszakos, gonosz, ördögi. Dallampártiaknak nem fog nagy örömet okozni, dehát ez már legyen az ő bajuk. :-P Kedvenc dal: Unconscious Minds
Már hallgatom egy ideje, így semmi kétségem nincs. A legszebb Celtic Frosti hagyományokat továbbvíve egy nagyszerű lemezt készített Warrior és csapata.
Jó hosszú de nagyon jó. Számomra egyértelműen ez a legjobb Saukkonen banda.
A Cathedral a nagyszerű Forest of Equilibrium és a Soul Sacrifice EP után már nem sok érdemlegeset produkált számomra. Ez is baromi hosszú és rohadt idegesítő, sehol egy kapaszkodó, az ének szörnyű, szóval egy jó pillantot sem találtam rajta.
Egyedi és különleges zene, hangulatos, kiváló hallgatnivaló. Egyéni színfolt a csapat a black metal világában.
Műfajában biztos jó, de a metalcore nagyon nem az én műfajom, ezért abszolút hidegen hagy a dolog.
Jó kis vidám muzsika, kellemes hallgatnivaló. A sok zord, dühös, életunt, szomorú, stb. zene mellett néha szükség van ilyenekre is. :-)
Korrekt, de nem sarkall arra, hogy jobban szeressem a thrasht, mint eddig. :-) Semmi olyan nincs benne, amit ne hallottunk volna már százezerszer.
Engem már korábban megvettek eddigi lemezeikkel, de ezzel most minden eddiginél messzebb mentek, az kétségtelen. Csodálatos hangszeres teljesítmények, merész megoldások, Megértem ha valakinek feláll tőle a szőr a hátán, én azonban inkább leborulok nagysága előtt.:-) Gondolom senki nem gondolja, hogy ez black, ez sokkal inkább extrém progresszív metál. -1 pont a tiszta énekhangért, ami nem mindenhol tetszik.
Slágeres, de nem rossz, elég jók a dalok, Ville hangja pedig kellemes.
Süt belőle a tömény gyűlölet, és undor szentségtelen esszenciája. Szinte magam előtt látom a sok kizsigerelt papot, és felgyújtott templomot! Csak így tovább fiúk, keep the pagan flame burning!
Fajsúlyos, nehezen emészthető zene, magával ragadó világvégi atmoszférával, elborult képzelgések torz látomásokkal átszőtt embertelen összjátéka nyomán...
A végtelen havasok lágy fuvallata édesgeti dérlepte arcunk, ég és föld eggyé olvad a horizont ködös tengerén, miközben magába szív a fehérség...a lét agóniájának nem evilági felszínén...
Nekem ez így nem fekszik, pláne hogy semmi köze a doom metálhoz...
Féltem hogy az új csapat nem lesz majd képes visszaadni azt az egyedi hangulatot, ami ezidáig minden egyes Negură Bunget albumon érződött. Hát sikerült nekik. Bár ez egy lightosabb szerzemény az előzőkhöz képest - több benne az ambient rész - abszolút hozza a szintet, kijelenthetem hogy ismét kiváló album született!
Ez a zene sem volt képes bennem semmiféle magával ragadó, neadjisten heroikus érzést kelteni, egyszerűen untam, és helyenként rohadtul idegesítettek a pop-os kórusszerű beéneklések...
Üdítő, kellemes zene, nagyban hasonlít a Heidevolkra, bárdfenés mellé, vagy csak pihenésképp hallgatni tökéletes...
Dadadadadadada fuck you dadadadada dr dr dr dr dr fuck fuck tram tram tram tram drrrrr fuck YOU! drddd drddd drddddd drrrrr d d d d fu..fu...fu...fuck you!
Egyszerűen nem bírtam végighallgatni, ilyen mértékű disszonancia már már ölni képes. Ez számomra teljes mértékben értékelhetetlen...
Nem fogott meg, de nem is mondanám rossz zenének, akik szeretik ezt a stílust azoknak biztosan nem okoz nagy csalódást...
Egy strigulát azoknak, akik szerint ez stilusában korrekt album. De csak éppen....
Nem működik. Pedig gyötröm régóta...Karcos és szúrós, nehezen barátkozós...
Ez meghatározó munka a stílusában, rég hallottam ekkora death/doom himnuszokat. Tömény zsenialitás!
Elvetemült fickó ez a Dorrian gyerek. Öt évet váratott erre a munkára és még csalódást is okozott. Hááát nem szép.....! (A szólók azért ott vannak....)
Különleges hallgatnivaló. Másképp nyúlnak a dalokhoz, mint az átlag black bandák és ez valami egyedi hangulatot eredményez. Többszöri hallgatásra még a hangzás is megtetszett.
Nincs gondom a metalcore-ral. Ha valami jó, akkor örömmel adom rá a magas pontot. Ime! (A Seattle-ből származó zenekarokra egyébként is oda kell figyelni, ha nem a grunge oldalról jönnek)
A dánokban is meg lehet bízni. Ugyan nem törekednek a műfaji határok kiszélesítésére, de amit csinálnak, az úgy jó, ahogy van. Megy is a jó pont...
A megboldogult és jobb sorsra érdemes Demolition Hammert juttatta eszembe. Ezért önmagában jár a magas pontszám
Kiváncsi lennék egy koncertre, csak a poén kedvéért. Valszeg totális káosz lenne, de akkor is! Ezek nem normálisak!!!
Profi, de lélektelen munka. Nem keresem a társaságát, de ha összeakadunk nem futok előle...
rym-on 4,5-öt adtam az 5-ből, igy legyen itt 9. A év legjobban várt lemeze, abszolút nem csalódás. És ez nem csak rám, hanem a többségre vonatkozik. Számtalan nagy név újkori munkásságában csalatkozik a közvélemény, és a rajongótábor, azonban ez állja a sarat eddig, a többségnek tetszik. Az egyetlen egy gond amit fel lehetne róni az albumnak és egyébként ezért nem is 10/10, mert hiányoznak az olyan dalok, mint a Down is Ashes illetve az Obscured. Kicsit olyan mintha a Monotheist 2. része lenne, vagy 1.8-as verziója, és ezt nem csak én mondom. Remélem a következő albumukkal elindulnak valamerre, és meg tudnak lepni valami különlegessel. Hogy itt mire gondolok, az már más kérdés.... :) ui: ez vagy 10 feles pálinka után van, igy is hagyom most már :D csoda hogy ez kijött. ámen :D

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 151. 152. 153. 154. 155. 156. 157. 158. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2010. április 10.
Sheol bahon bush Caayn chipmonkey Critical_Message D4rkAv3ng3r emp Enysmon jpeter oldboy Pistike66 Ragnarr ∑:
1. viribusunitis
Black Sun Aeon
Routa
6 6 10 7 7.5 5 10 5 9.5 10 8 9.5 10 8.1
2. Ragnarr
Negură Bunget
Vîrstele Pămîntului
7 7 7 5 8 4 10 9 9.5 9 8 9 10 7.9
3. Sheol
Triptykon
Eparistera Daimones
10 3 8.5 5 6 4 10 9 8.5 9 8.5 10 9 7.7
4. Troll92
Svartsot
Mulmets Viser
8.5 7.5 7.5 5 7 5 8 3 8 8 6 8 8 7
5. bush
Demon Hunter
The World Is A Thorn
4 6 10 8 5 8 6 10 9 6.5 8 4 4 6.9
6. Pistike66
Enthroned
Pentagrammaton
7.5 4 8 3 9 6 9 8 5 7 4 9 9 6.8
7. Caayn
Poisonblack
Of Rust And Bones
6 8 8 8.5 4 8.5 6 7 7 5 7.5 7 6 6.8
8. Szadi
Arkayic Revolt
Death's River
5 6 7.5 6.5 8 7 7 3 6 5 7 6 4 6.2
9. oldboy
Cathedral
The Guessing Game
3 5 7 4 3 9.5 3 9 9 7 9 3 4 5.9
10. emp
Kathaarsys
Intuition
1 5 4 2 5 2 1 7.5 7 8 10 9 1 4.8
∑:
5.8 5.8 7.8 5.4 6.3 5.9 7 7.1 7.9 7.5 7.6 7.5 6.5 6.8
D4rkAv3ng3r 2010. április 10., szombat, 19:23
D4rkAv3ng3r
Csatlakozott:
2009. november 15.
Hozzászólások: 553
Na csak elkészültem, köszönöm a plusz időt, a bűnetést leróttam a késésemért a Cathedral albumánk végighallgatásával. (hrhr)
--

Ragnarr 2010. április 10., szombat, 18:52
Ragnarr
Csatlakozott:
2008. szeptember 8.
Hozzászólások: 2345
Válasz D4rkAv3ng3r üzenetére:


Hát lassan odaérek. :S:S Ez a Cats, Incense, Candles & Wine, mint valami bugyuta gyerekdal. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ne is mondd... (knifed)
--

D4rkAv3ng3r 2010. április 10., szombat, 18:49
D4rkAv3ng3r
Csatlakozott:
2009. november 15.
Hozzászólások: 553
Válasz Ragnarr üzenetére:


Hát igen, ezek a smileyk hűen demonstrálják a lemez hallgatása közben bekövetkező hangulatváltozást. A közepe fele már sírva könyörögsz hogy legyen vége.

Hát lassan odaérek. :S:S Ez a Cats, Incense, Candles & Wine, mint valami bugyuta gyerekdal. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
--

Ragnarr 2010. április 10., szombat, 18:40
Ragnarr
Csatlakozott:
2008. szeptember 8.
Hozzászólások: 2345
Válasz Sheol üzenetére:

A végére lefagy az orcádról a mosoly, ne félj!
:-D |-D :-) =| :-( :'S :'(

Hát igen, ezek a smileyk hűen demonstrálják a lemez hallgatása közben bekövetkező hangulatváltozást. A közepe fele már sírva könyörögsz hogy legyen vége.
--

Sheol 2010. április 10., szombat, 18:35
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
A végére lefagy az orcádról a mosoly, ne félj! :-D |-D :-) =| :-( :'S :'(
--

D4rkAv3ng3r 2010. április 10., szombat, 18:31
D4rkAv3ng3r
Csatlakozott:
2009. november 15.
Hozzászólások: 553
Jujj ez a 2. szám a Cathedral-on mi??? :-D Ilyen jót sem röhögtem még egy zenén. De még sok van belőle.
--

oldboy 2010. április 10., szombat, 16:40
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Válasz Sheol üzenetére:

Cathedral meg nem lesz jobb a végére sem, már ha érted mire gondolok. (whistle)

Nono, csak semmi sugalmazás! ;-)
D4rkAv3ng3r 2010. április 10., szombat, 16:16
D4rkAv3ng3r
Csatlakozott:
2009. november 15.
Hozzászólások: 553
Válasz Sheol üzenetére:

Jó, megvárunk.
Cathedral meg nem lesz jobb a végére sem, már ha érted mire gondolok. (whistle)

Értem. :-D
--

© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.069 seconds to render