Érdekesen sikerült ötvözni a poweres, néhol Ensiferumos zenét a 90-es évek eleji-közepi Ace Of Base / 2Unlimited énekdallamokkal. Nem egy jellemzően metálos énekhang a csajé, de minimum kuriózum.
A maga nemében tökéletes és példamutató.
Egyhangú zúgás az egész.
nem vagyok a csordaszellem híve, de kénytelen vagyok beállni azok táborába, akik szerint ez egy súlytalan valami :--(
Tuomas Saukkonen másik két bandájának lemezeit (Dawn of Solace, Before the Dawn) messze jobbnak érzem
Igazi komplex elmélkedős zene ez ami én szerintem kissé hiánycikk mostanában. oldboy értékelési szempontjaival egyébként egyet tudok érteni.
Kizárt hogy ez a banda rossz anyagot adjon ki, természetesen ez sem az, de nem is a munkásságuk csúcsa.
Ha tudnám hogy poén vagy paródia, bizisten hogy jobb véleménnyel lennék róla. De félek hogy komolyan gondolták!
Jó kis zene ez, a sok zúzda között kifejezetten jól esik hallgatni!Nekem bejön a csajszi hangja, bár inkább pop-os, mint rockos, de nagyon jó dallamokat hoz!Egyébként nekem 1-2 helyen a Rhapsody neve is beugrott, mint párhuzam, főleg egyes énekdallamok miatt.
Első hallásra nagyon nem tetszett, de most, hogy túl vagyok úgy 5-6 fülelésen azt kell mondjam, hogy ezek a nagy öregek még mindig piszkosul tudnak!Akik olyan nótára képesek, mint a Bible Black (erős Headless Cross feelinggel!), azok simán megérdemlik a 9 pöttyöt!
Ahhoz képest, hogy nem vagyok egy "blekkenddekker", ez a lemez kifejezetten tetszett, köszönhetően az olyan nagyszerű daloknak, mint a Temple of Damnation, vagy a The Tower.
Nehezen viselem, ha egy lemezen végig megy a monoton hörgés, és szinte végig a tika-tika.Ennek ellenére rossznak nem mondanám az anyagot, a stílus kedvelői biztos örömmel fogják hallgatni!
Na kérem szépen, ez jófajta thrash!Legalábbis zeneileg mindenképp.Viszont szerintem ehhez a zenei alaphoz jobban illett volna a black-es, károgós, hörgő-morgó "ének" helyett egy Hetfield, Araya-féle klasszikus thrash vokalizálás!Mindenesetre még így is sokkal jobb, mint a "Mérges Mickey Egér&Co." lemeze!:)
El tudom képzelni, hogy az Ektomorf a modern groove metal élvonalába tartozik nemzetközi szinten is.Viszont az is tény, hogy ez a lemez kb. annyira egyéni, mint az "1 tök, 2 tök, öntök" nevezetű locsolóvers.Ettől függetlenül a csupa 2-3 perces dalokból álló album felér egy igazi energia bombával!
Nagyszerű, nagyívű dalok, valami elképesztő hangzásba pácolva.Ha csak annyit mondok, hogy stílusában kiemelkedő alkotás, akkor még nem mondtam semmit!
Elég ambivalensek az érzéseim ezzel az albummal kapcsolatban.Ha objektív akarnék lenni, akkor max. 7 pontot adnék rá, ugyanis az amcsi srácok semmi olyat nem csinálnak, amit az Opeth már évekkel ezelőtt végre nem hajtott volna.Másrészről viszont nagyon közel áll hozzám ez a stílus, s ez az album a maga nemében szinte tökéletes, és tuti, hogy gyakran fogom hallgatni.Úgyhogy átlagoltam a szubjektumomat az ojjjektumommal:) és így jött ki a végső pontszám.
A fene gondolta volna, hogy nem unom halálra magam egy heavy/power metal lemez hallgatása közben.Márpedig jelen esetben pontosan ez történt.Az 5.0/Torn című nóta pedig több, mint rendben van!De a többi se rossz, úgyhogy mindent összevetve pozitív az összkép!
Azt hiszem a tanítónéniknek ezzel a lemezzel kellene fegyelmezni a rosszalkodó napköziseket!Nagyobb büntetés, mint a sarokban kukoricán való térdeplés az tuti!Pedig én szeretem a thrash metalt!A jófajtát.Csakhogy ez nem az!Legalábbis szerintem...
Mindig is fenntartásaim voltak ha egy női énekhang végig főszereplője egy lemeznek.Nekem ezzel csak annyi bajom van hogy miért kell minden nótát szét énekelni!Ettől még persze zenei csak egy kicsit tömör,és nem kapom fel a fejem egy jó kis headbang témára.
A fateromnak tetszene.Nekem is bejön,de biztos azért mert Fekete Sabbáton nevelkedtem.
A Black metal (dallamosabb?) oldala.Legalábbis emészthetőbb mint rituális sátán imádó pályatársak munkássága.
Kedvelem a Svéd ortodox death metalt, ez is bejövős tipus.Plusz fél pont mert az elöző lemeznél jobb
Durva párhuzamot vonnék akkor ha azt mondanám hogy nekem Slayeres a zene, de hát a tanárok lerakták egykoron a műfaj alapjait és a srácoknak ez a bibliájuk.
Farkas Zotyáék még életben vannak?Tisztelem a kitartásukat,de ha valaki egy jó kiadóhoz kerül,az még nem garancia a sikerhez.Nekem ez csak egy "hogyan pengessünk E6 húrt 1000 féle képpen".Aki a harmadik lemeze után még szereti a Sepulturat annak tetszeni fog.
Teljesen jó muzsika. Nekem a régi Katatoniát juttaja az eszembe
Egy már kitaposott ösvényen járunk ,nosztalgiázunk.Hogy de jó is volt,amikor először hallottuk ilyen akkordozós hörgős muzsikát? Most nem érzem ugyanazt ami akkor,de kit érdekel! Az számít hogy valami jó-e vagy nem....és ez jó!
Dühös Thrash.Lehet hogy 1980-ban korszakalkotó lett volna,de a mai zenei viszonyok között ez édes kevés.Inkább idegesít mint szórakoztat.
Az első benyomás alapján jobb, mint amire számítottam. A sok izgalmas dallamos téma, amitől a darálás nem laposodik el nagyon jó, de itt is az van, hogy a végére már elunom őket. Amúgy összeségében csak ajánlani tudom a jóféle death/black hibrid rajongóinak.
Engem a Terrorize Brutalize Sodomize jobban megfogott első hallásra, de ez sem rossz. Korrekt brutal death munka a'la Vomitory. Azaz kíméletlen, de nem öncélú aprítás rengeteg dallamos szólóval, ami nálam a fő erényük.
Kicsit olyan benyomásom volt, mintha két különböző zenekar rántotta volna fel a lemezt. Ez első öt és az utolsó két nóta világa teljesen más. Az első fele a lemeznek korrekt fekete thrash (leginkább a rikácsoló vokál miatt) kicsit neothrashes áthallásokkal. Az utolsó két nóta pedig instrumentális virtuóz munka a javából. Összeségében szerintem ez egy minőségi extrém metál munka. Nem több, nem kevesebb. Évek múlva biztos nem fogja beszéd tárgyát képezni.
Ez a zenekar és amit jatszanak sosem volt és nem is lesz szívügyem.
Én is csak azt tudom mondani, hogy ezt már hallotuk 1000-szer. De mésem rossz. Nálam a nyitó nóta kifejezetten be is talált.
Pro: Primal Feart utoljára az ált suli végén hallgattam és meg kell, hogy állapítsam még mindig a minőségi power/heavy irányzat egyik jeles képviselőivel állunk szemben. A lemezen remekül megférnek egymás mellett a klasszikus, csattogós poweres riffek és dobok valamint a szimfónikus, billentyűs vagy akár keleties témák is.Az első néhány nóta különös hangulattal bír pont ezek miatt.Kontra: terjedelme miatt (meghogy nem ez a műfajom) a végére a kissé elcsépelt, ezerszer hallott riffek unalmassá válnak, mondhatni ellaposodik a lemez.
Ez bizony az a fajta zene, amit nagyon szeretek! Vérthrash néhol crossoveres játékossággal tálalva. A vokál és a témák többsége miatt inkább a '80-as évek underground thrash brigádai ugranak be, mint a nagy nevek. Az újabbak közül meg a Toxic Holocaust. Bár nálam a Dr.Livingdead!-et nem übereli, még néhányszor biztos meghallgatom.
Hatások ide vagy oda, senki nem mondhatja, hogy egy tucatbandával van dolgunk.
Feelinges thrash muzsika, akkorát légpogóztam az előbb rajta, hogy nem igaz. Ha újat nem is mutat, nagyon ráéreztek a lényegre. Az acsarkodó ének is jól passzol, így látatlanban is szimpatikus lett a hölgyemény :)
Azér' csak 9 mert a Dehumanizer a 10-es.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 129. 130. 131. 132. 133. 134. 135. 136. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2009. május 23.
Critical_Message oldboy rudolftor alcapone Szadi bjorn666 ∑:
1. emp
Necrophobic
Death To All
9 8 7 7.5     8.5
2. viribusunitis
Gwynbleidd
Nostalgia
8 8.5 9 7.5     8.3
3. Pistike66
Heaven and Hell
The Devil You Know
7 9 7     9 8
4. Sheol
Gwyllion
The Edge Of All I Know
8 8 7       8
5. Caayn
Primal Fear
16.6 (Before The Devil Knows Y...
7 8   7.5     7.5
6. Morsimperator
Black Sun Aeon
Darkness Walks Beside Me
6 9 9       7.5
7. Szadi
Blood Tsunami
Grand Feast For Vultures
7 7.5 7 7.5 9   7.3
8. Hun
Ektomorf
What doesn't kill me
4 7 5 5     5.5
9. Mighty_Ravendark
Vomitory
Carnage Euphoria
5 6 8.5 8     5.5
10. Pope_Fapalot
Pyrotoxic
Cursed Midnight
3 3 4 8 9   3
∑:
6.4 7.4 7.1 7.3 9 9 6.9
MotherRoad 2009. május 23., szombat, 19:23
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Na baszki, elmaradtam :-O
--
A Te Undergroundod Az Én Mainstreamem!
godfucked 2009. május 23., szombat, 16:10
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
elfelejtettem az utolso ket megfejtest "elbiralni"...
--
Did I see a moment with you,
In a half lit world,
I'm frightened to believe,
But I must try
oldboy 2009. május 23., szombat, 13:54
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Gyerekek!A Mely játéknak nincs nyertese, vagy mifene? (weird)
Sheol 2009. május 23., szombat, 10:44
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
rudolftor és alcapone, csak szólok, hogy ha nem fejezitek be ma este hatig a hp-t, akkor nem fog beleszámítani az átlagba egyik pontotok sem a zárást követően.
Ez nem noszogatás akart lenni, mert nekem mindegy, hogy hogyan döntötök. :-)
--

Pope Fapalot 2009. május 22., péntek, 01:33
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Ja, teljesen jó az album... csak olyan... hmm...
Itt vagyunk még élünk, még tudunk zenélni szinten van, nem durrant túl nagyot...
emp 2009. május 22., péntek, 00:51
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Igen én meg. Hát nem mondanám, hogy mennybe fog menni általa a banda. Hol van már a Fourth Dimension - Visions éra izgalmas, néhol kísérletező szinfó-heavy vonala...
Pope Fapalot 2009. május 22., péntek, 00:30
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Nem volt rossz ez a HP, mely a fénymásoló csillaga alatt született, számomra nem volt egyetlen egy totál tragédia album se, viszont olyan sem, ami nagyon hanyatt vágott volna.

Vágyok valami új zenére, valami újra... De nem nagyon van semmi...

Következő hápéra új Stratovarius -t benevezi valaki? Meghallgatta egyáltalán más rajtam kívül már? :-D
Szadi 2009. május 20., szerda, 13:07
Szadi
Csatlakozott:
2009. január 26.
Hozzászólások: 187
Látom jó pontokat kapott eddig a Blood Tsunami \m/
Örülök neki :-]
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.071 seconds to render