Mikor már zúg a fejem a sok hörgés/károgás után (amik szintén jók, félreértés ne essék), akkor jönnek igazán jól az ilyen könnyed, zeneibb albumok. Gyűjtöm is őket, minden csaj énekes lemezt magamnál akarok tudni! :P
Nekem a Black Sabbath kimaradt az életemből többféle ok miatt, így most duplán élvezetes hallani ezeket a zseniket zenélni.
Nagyon korrekt blackened death metal, se több se kevesebb.
Sűrű és intenzív zene. Viszonylagos rövidsége ellenére is kihívást jelent egyvégtében való végighallgatása a death metalhoz nem szokott füleknek.
Zeneileg változatos, mindvégig izgalmas thrash muzsika, ami alá egy nagyon jó, kiegyenlített, mégis erőteljes hangzást pakoltak. Külön fétisem a szépen csilingelő cinek előtérbe hozása, de legalábbis nem a háttérbe beleszürkülése, ami itt meg is valósul. Nekem a vokál is nagyon bejött; Isten őrizzen az Araya féle monoton kántálástól! :D
A hangzás üt ez kétségtelen, de a zene nagyon repetitív, 2-3 szám erejéig még le is köt, aztán meg inkább csak unom. Én maradok az eredetinél inkább, mindenki tudja mire gondolok. :P (A nothing szó meg tével kiejtve nagyon idegesítő, hogy csak egyet említsek.)
Középszerű lemez a stílusában.
Mivel már az Opeth-ért sem vagyok oda, így ez sem hatott meg igazán. A túlzott hasonlóságról is lehetne beszélni, hogy mennyire egészséges...
Hányszor, de hányszor hallottam már ilyen zenét. Számomra ez egy teljesen felesleges lemez, mint a pontom is mutatja, átlagos, vagy kicsivel afeletti.
Nem tudom elképzelni, hogy ezen mit lehet szeretni. Egy csaj őrjöng egy szar hangzású thrash zene alatt, amely zenét persze már kismillióan eljátszották ezelőtt. Aztán megnyugtatom magam, hogy ízlések és pofonok, de érteni továbbra sem értem...
Özönlenek a csajos bandák a Benelux országokból; ami a megdöbbentő, hogy milyen minőséget képviselnek mind zenész, mind énekesnői kvalitásokban (az már másodlagos, hogy mennyi az eredetiség egyikben-másikban). Király lemezt hozott össze a Gwyllion is, de ezzel - fogalmazhatunk úgy - játékban maradtak. :)
Minőségi meló, de mintha valami hiányozna. Ettől függetlenül Dio hangját mindig élvezet hallgatni.
Ha annyi pontot adnék rá, ahányszor ezt a jövőben majd előveszem... nos maradjunk inkább a combos ötösnél. Annyit megérdemelnek, ha már egyszer mindenkinek halált kívánnak.
A számok közti szünetek tetszettek a leginkább... a többi csak zavart.
A srácok tanultak egy s mást a Slayer-től, ez hallatszik. Én inkább maradok a dallamosabb cuccoknál.
Minimál szövegű groove metal. Házat bontani kiválóan lehet rá (vele) - gondolom. :)
A kommentet lásd a Gwynbleidd-nél. :)
Van úgy, hogy egy zenét nem kötelező megérteni - csak hallgatni kell. ... és ezt jól esett hallgatni.
Végre! Ez egy olyan PF album, ami egy lapon említhető a debüttel meg a Jaws Of Death-tel. Vajon mi kellett hozzá, mi volt az X faktor? Talán Magnus K.?
Még szerencse, hogy csak egy EP...
meglepően kellemes, dallamorientált és lágy.
sajnos különösebben nem hozott lázba.
Nem akarom elismételni amit Pistike66 leírt.
Én mindíg boldog vagyok, ha a Vomitory beveri az orromat!
Azért az utolsó két őncélú maratoni klisébomba nem hiányzott az életemből...
Csakazért sem fogom szídni őket. Nem is tudom, hogy kik ezek a srácok. Én csak egy tucat primitív dühkitörést hallok itt, amire néha jól esik tökig tekerni a hangerőt. Mondjuk nem tudom, hogy tulajdonképpen ki előtt exkuzálom magam amiért tetszik az anyag...
megérintő mély morajlás.
igazából ezt már mind hallottuk, régebben és jobban.
Ez egy kiváló szikár heavy anyag és végre Ralf sem sikoltozik egyhuzamban, mint ha két téglával összeverték volna a golyóit. Sőt!
A borzasztóan mérges Mickey egér és csapata igazi távolkeleti szellemi jógát követelt meg, hogy végig tudjam hallgatni.
Nagy okosságokat nem tudok erről mondani, talán csak annyit, hogy tetszett, élvezettel hallgattam.
Nagyon tetszenek ezek a méltóságteljes, lassú-középtempós, néhol a doom határát súroló dalok. Dio mester meg még mindíg zseniális.
Kétféle lemez kaphat nálam 10 pontot. Az egyik, ami valamilyen egészen újszerű, friss és érdekes anyagot tartalmaz. A másik, ami ismert elemekből építkezve nyújt valami egészen kiválót. Ez a lemez nálam beletartozik az utóbbi kategóriába.
Öröm mostanában ilyen típusú death metalt hallani svéd bandától. Lehengerlő aprítás.
Összességében nem volt túl izgalmas, viszont a kitűnő utolsó 2 szám felvitte a pontszámot, ezek igen élvezetes darabok voltak.
Hangzás nagyon ütős, de a zene nem nagyon hatott meg, minden szám tökegyforma, ráadásul a hatások túlságosan nyílvánvalóak.
Nekem ez jobban tetszik mint a Before the Dawn. Nagyon hangulatos, jól összerakott zene.
Hallottunk már ilyet, de attól még jó, egyébként is nagyon kedvelem az ilyesmit.
Ha nem tudtam volna, hogy nem Halford énekel, azonnal rávágtam volna hogy ő az, akkora a hasonlóság, talán az utolsó szám kivételével. Ez a tény egy kicsit zavart, maguk a nóták amúgy nem rosszak, és külön örvendetes, hogy Ralf barátunk egyetlen sikolyt sem ereszt meg, hanem végig énekel végre. :-)
Előítélettel álltam neki, de ezt részben sikerült közben leküzdeni. :-) Nem volt vészes, kedvencem nem lesz, de egy kicsit tombolni, törni-zúzni megfelel.
A csaj jól énekel, a hangjával viszont még ki kell békülnöm. Ez a banda se hozott sok újdonságot, de legalább amit összedobtak az teljesen korrekt.
Black Sabbath az utóbbi években koncertezett össze-vissza különböző felállásokban, kielégítve mind az Ozzy mind a Dio tábort úgy hiszem, aztán most itt van nekünk a Heaven and Hell is ami valójában fingom sincs miért nem Black Sabbath, hisz ha megnézzük a tagokat.. Mindegy, lehet én maradtam le megint valami jogi herce-hurcáról, vagy a frász tudja, inkább nézzük mit tud ez a lemez. Vagyis előbb nézzük a saját balfaszságaim: imádom a Black Sabbath -ot, persze ez nem ilyen egyszerű, mert csak az első 6 albumot hallgatom, de azokat kb. hetente, mint tudjuk ezeken Ozzy énekelt. Pedig Dio -val az ég világon semmi bajom nincs, a Rainbow ugyan olyan gyakran szól nálam mint a Black Sabbath, és Dio lemezek is gyakran megfordulnak. Ezek fényében kíváncsian raktam be ezt a lemezt, ami szép lassan lepörgött, engem meg teljesen hidegen hagyott.
A wings of death akár le is maradhatott volna szerintem, másba nem akarok belekötni, mert ez bizony jó.
Kicsit dilemmában vagyok ezzel az albummal, akadnak jó témák amiket élveznék, de ha nem figyelek oda elég hamar olyan lesz ez az egész mint egy elhaladó tehervonat aminek a kocsijain betontömböket aprítanak légkalapáccsal. Az énekes hangja ugyan nem rossz, de szerintem egyhangú, monoton, sokat segít abban, hogy háttérzörejjé degradálódjon a zene.
A srácok első lemezének a címe nagyon ötletesen 'Thrash Metal' volt, ami miatt kaptak is szar kritikát rendesen, mert bizony játszottak ők mindent csak igazi, vérbeli thrasht nem. Ezen az új albumon is lehet ugrálni az irányzat tekintetében, de nem kell aggódni én nem fogok. Ugyan direktben, hogy ez Thrash azt én se mondanám, mert nagyon sokféle behatás van itt, de szerencsére ügyesen keverik a srácok a dolgokat. Sajnos az énekkel nem nagyon tudok kibékülni, az meg kicsit zavaró, hogy egy halom szóló, és az alájuk pakolt galopp vagy géppuska duplázás gyakran olyan érzést kelt, mint ha azokat egy másik banda játszaná, annyira éles a stílusváltás.
Ki akartam deríteni, hogy Ektomorfra vagy Replikára kellet dugnom annó egy csajjal, de csak arra jöttem rá, hogy a Replika szerepel a Metal Archieves -on, az Ektomorf -ról pedig egy betű sincs... Na ez vajon miért lehet? Talán a MA szerkesztői szerint ez HC vagy azt hiszik valami poén tribut banda? Részemről annyit tudok erről a bandáról, hogy én soha nem hallgattam őket, de az rémlik, hogy már nagyon régóta tolják és kurva sokan mondják, hogy ez bizony olyan mint a Sepu. Tolják - mondják, ha így folytatom rólam biztos nem mondják majd, hogy "hé, ez a köcsög úgy rímel mint Petőfi" ... de visszatérve a lemezre szerintem nem rossz anyag ez, és ha évek óta ezt csinálják akkor tuti van rá közönség is. És az az ami számít, nem az a másik tömeg aki fújol.
Mikor először néztem, hogy ez doom/death megint már lazán bekészültem egy 3-5 pontos végigmorgott-hörgött szenvedésre, de szerencsére ez az album nagyon kellemes csalódás volt. Szerencsére ez nem totál belassult, hanem kellemes, lassú tempós, változatos az ének, nem az a totál depresszív befordulós.
többiek elmondtak mindent :)
Na, most már elmondhatom, hogy hallgattam Primal Fear -t is! Egyáltalán nem rossz ez így elsőre, viszont az 1 órás hossz kicsit sok, úgy érzem van itt 1-2 gyengébb nóta ami lemaradhatott volna!
Mikor először hallottam a Kreator - Pleasure to Kill albumát azonnal megkedveltem, ugyan ez történt ezzel a Pyrotoxic -al is, ami néhol kicsit emlékeztet is a fentebb említett lemezre. Ezen kívül pedig nagyon 80-as évek idegbeteg és megkergült thrash móka ez, mindenkinek ajánlom aki élvezte az akkori hangulatot.
Bár kissé zavar a hölgy orgánuma, másba nem igazán tudok belekötni. Kellemes hallgatnivaló a folkos/szimfónikus metál kedvelőinek.
Ozzy szerencsésen leitta (szívta, bökte, stb.) magát erről a lemezről, ami szerintem nem is baj. A tavalyelőtti koncerten nyílvánvalóvá vált, hogy ez a felállás mire képes. Ime!
Ez a banda is a megbízható minőséget szállítók közé tartozik. Meglepetést nem tudnak már okozni, de a csalódás kizárva.
Kb. ugyanazt mondhatnám, mint a Necrophobicról, csak itt egy paraszthajszálnyival kisebb az örömöm.
Szeretem, jöhet bármikor. Az utolsó két track tényleg marha jó!
Az eredeti is ritka vendég....
Hangulatos, érzelmekkel teli, befeléforduló zene. Azon ritka pillanatokhoz....
Minimum zseniálisnak kell nevezni azt a zenekart, amelyik már a második dalában himnuszt zeng a pöszmétéről.... Komolyra ferdítve a szót, ha egy progresszív utazásra vágysz, ahol kiválóan felépített, változatosan megírt dalok repítenek tova, ne is keress tovább. Opeth barátoknak ajánlva!
Minőségi, alaposan kitalált zene. Ebben a ligában azonban sokan játszák ezt legalább ilyen minőségben. Tévedni nem lehet vele!
Nincs semmi probléma, igaz a csaj bűnrossz, de talán egyéb tennivalóját maradéktalanul ellátja a bandán belül.....hehe
Roppant élvezetes, változatos motyó, sűrűn pörög nálam. \m/
Végighallgattam az összes anyagukat, szóval van összehasonlítási alapom. Nem lóg ki a sorból ez sem, nem vált világot - miért is tenné? -, azt hiszem, hogy ez így jó.
Már az előző lemez is előrevetítette, hogy nem egy tucat thrash bandával van dolgunk. Ez az igazi energiabomba!
Sosem fogom elismerni őket.És ez nem az énekes származása miatt van. Az ilyen cuccoktól a hideg kiráz, és nem jó értelemben...
Magával ragadó alkotás.
Nagyon bírtam a 2005-ös anyagukat, szal fel is csavartam a hangerőt, lobogott is a nemlétező hosszú hajam \m/
Az énekesnőt le kéne lőni. Mindenesetre embert próbáló szezemény.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 129. 130. 131. 132. 133. 134. 135. 136. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2009. május 23.
Sheol Caayn emp Pistike66 Pope_Fapalot viribusunitis Mighty_Ravendark ∑:
1. Sheol
Gwyllion
The Edge Of All I Know
9 8.5 8.5 8 7.5 7.5   8.2
2. emp
Necrophobic
Death To All
8 5 10 10 8 8 9.5 8.2
3. Morsimperator
Black Sun Aeon
Darkness Walks Beside Me
6 7 9.5 9 8.5 8.5 8.5 8.1
4. Pistike66
Heaven and Hell
The Devil You Know
9 8 7 9 7 8   8
5. viribusunitis
Gwynbleidd
Nostalgia
7 7 7 8.5 8 9.5   7.8
6. Caayn
Primal Fear
16.6 (Before The Devil Knows Y...
6 9 9 7 8 7 8 7.7
7. Szadi
Blood Tsunami
Grand Feast For Vultures
8.5 5 6.5 7.5 7 8.5 8.5 7.2
8. Mighty_Ravendark
Vomitory
Carnage Euphoria
7 4 8 8 6 7.5 8 6.8
9. Hun
Ektomorf
What doesn't kill me
5 6 7.5 6 7 6 4.5 6.3
10. Pope_Fapalot
Pyrotoxic
Cursed Midnight
3 3 5 5 8 7 6 5.2
∑:
6.9 6.3 7.8 7.8 7.5 7.8 7.6 7.3
MotherRoad 2009. május 23., szombat, 19:23
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Na baszki, elmaradtam :-O
--
A Te Undergroundod Az Én Mainstreamem!
godfucked 2009. május 23., szombat, 16:10
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
elfelejtettem az utolso ket megfejtest "elbiralni"...
--
Did I see a moment with you,
In a half lit world,
I'm frightened to believe,
But I must try
oldboy 2009. május 23., szombat, 13:54
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Gyerekek!A Mely játéknak nincs nyertese, vagy mifene? (weird)
Sheol 2009. május 23., szombat, 10:44
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
rudolftor és alcapone, csak szólok, hogy ha nem fejezitek be ma este hatig a hp-t, akkor nem fog beleszámítani az átlagba egyik pontotok sem a zárást követően.
Ez nem noszogatás akart lenni, mert nekem mindegy, hogy hogyan döntötök. :-)
--

Pope Fapalot 2009. május 22., péntek, 01:33
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Ja, teljesen jó az album... csak olyan... hmm...
Itt vagyunk még élünk, még tudunk zenélni szinten van, nem durrant túl nagyot...
emp 2009. május 22., péntek, 00:51
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Igen én meg. Hát nem mondanám, hogy mennybe fog menni általa a banda. Hol van már a Fourth Dimension - Visions éra izgalmas, néhol kísérletező szinfó-heavy vonala...
Pope Fapalot 2009. május 22., péntek, 00:30
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Nem volt rossz ez a HP, mely a fénymásoló csillaga alatt született, számomra nem volt egyetlen egy totál tragédia album se, viszont olyan sem, ami nagyon hanyatt vágott volna.

Vágyok valami új zenére, valami újra... De nem nagyon van semmi...

Következő hápéra új Stratovarius -t benevezi valaki? Meghallgatta egyáltalán más rajtam kívül már? :-D
Szadi 2009. május 20., szerda, 13:07
Szadi
Csatlakozott:
2009. január 26.
Hozzászólások: 187
Látom jó pontokat kapott eddig a Blood Tsunami \m/
Örülök neki :-]
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.062 seconds to render