A "King Of The Grey Islands" egy fokkal jobban tetszett, de azért ez is zsírdisznaj.
Nem okoztak csalódást a svájciak az új lemezzel az biztos. Andrea gyönyörűen énekel most is; imádom azt a pici ráspolyt ami elővillan egy-egy pillanatra. A "How Did It Come To This" és az "Into The Dissonance" a két nagy kedvenc, de a többi dal is jó; kellően változatos mindegyik.
Na én ezt a fejhangon vonyító énekest nem bírom elviselni az a helyzet. Plusz ez a prog baszakodás sem az én világom, sorry.
Kellemes kis brutal death muzsika ez. Kár, hogy csak EP, de kedvcsinálónak jó volt a nagylemez elé. (Remélem lesz.)
Se íze, se bűze...
Elég behatárolhatatlan stílusú zenét játszik a banda, amit jól mutat a metal archives meghatározása is: Symphonic/progressive power/viking/folk metal. Hát ja, valami ilyesmi egyveleg. Az ének black metalos károgás és Tarjás áriázás, amiből a károgó hang nekem abszolút nem jön be. Jóindulatú "nyócas".
Mire ideértem már mindent elmondtak a kollégák. :P
A sludge stílusért nem vagyok oda, de őket még én is szívesen hallgatom. Minőségi zene, ez nem lehet kérdés.
Először egy pár szót a pontozási szisztémámról: 5-->1 = kezd zavarni-->kurvára idegesít. Na, ez a lemez nem tette meg azt, hogy zavarjon, ehelyett elszólogatott a háttérben igencsak szürkécskén. Valaki majd mondja már meg nekik, hogy ezt a stílust nem szerencsés úgy művelni, hogy semmi megjegyezhető nincs a zenében.
Tudni kell rólam, hogy nem bírom az ének nélküliséget, sem a prog szarakodást. Így már nem meglepő a pont, ugye? ;)
Hát ez a lemez sem hozta meg a kedvem a "lepengetek egy hangot, majd kitartom ameddig lehet" típusú zenékhez.
A zenéjükből hiányoltam a gitárok markánsabb jelenlétét, elvégre két bárdista is nyomul a bandában. Az új lemez ilyen szempontból kicsit gitárgazdagabb mint az előző; de még mindig sok a belassulás ami meg-megtöri egy szám lendületét. Ezért a fél pont mínusz. :)
Nem vagyok méltó ehhez a "zenéhez"... ;)
Kicsit rendhagyó hangzással rendelkező death metal. Egy EP-nyi elég is egy hallgatásra, kár fél óra fölé menni.
Engem az énekes rész egy átlagos grunge-os nyavajgóra emlékeztet, és ez nem jó pont - mármint nálam.
Kedvemre való zene lenne ez... ha a - teljesen egyetértve Pope-pal - a károgi elhúzna a vérbe; ha a nagyzenekari cuccokat kicsit rendbeszednék mert néhol átmegy kaotikusba. Szélsőértéken a csaj is felszívódhatna (a kraft néha hiányzik az énekéből), mert a zene nélküle is megélne.
Az Isole szerencsére nem azt a bealvós doomot játsza. Az élénkebb tempóknak és a fennkölt kórusoknak köszönhetőleg könnyebben lehet vele barátkozni.
Ez ilyen poszt-izémicsoda? Poszt=erőtlen? Brrr...
A farkasok zenéje nem slágermetal. Viszont a tempó, a gitárjáték simán viszi a lemezt.
Ha leveszem a Dream Theater lemezeken hallott dolgokat, nem sok minden marad.
Már a nyitószám alatt éreztem, hogy ismét nagyot alkotott a legendás banda. Robert pedig várakozáson felülit teljesített (ismét). Arany minden perce.
Hát Sheol, ezzel most jobban megkínoztál, mint tegnap Sick a tűkkel... Ez a lötty kb. olyan mint ha az Oroszlánkirály, vagy az últragejl Rómeó és Júlia betétzenéjét kellene hallgatnom. Na jó, ez kicsit túlzás, az Oroszlánkirályban vannak jó számok azért.
Nagyon különleges, nehéz, lassan megnyíló anyag ez. A már visszatérésekor is halott thrash újhullám oldalvizén végre valaki tesz is valamit a stílus kereteinek feszegetésére. Érdekes váltások, megoldások és elektronikus fűszerezés, progos szerkezetek teszik számomra élvezetessé a banda friss anyagát. Vigyázat! Háttérzeneként eléggé zavaró. Igényli az elmélyedést és a kiismerést.
A pergő kicsit zavaróan kopog, a lábdob sterilre triggerelt, de ezt leszámítva jó volt rá a nemlétező hajamat rázni. Azért a -nem csak itt olvasható- Nile párhuzamon nekem kicsit felszaladt a szemöldököm...???!!!
Csodálatosan tekeredő, önmagába visszaforduló lélekspirál. Ha fele ennyi zenei ötlet és érzelem szorulna a totva lagymatag fénymásolt foshadjárat death-góth-core szánalmakba, akkor boldogabb világban élnék.
Aha. Hát így néz ki az amikor a Moonsorrow legénysége elintézi Tarja Turunent és a titkos légyottból megszületik a danolászós, károgós baltás sisakos Norvég Hegyi Himnős.
'09 a doom éve. (és még idén lesz friss Trouble is. Nyamm!)
Sajnos a mélységéből borzasztóan sokat vesztett a csapat és ilyen Pink Floydos lebegős, ártalmatlan kis utaztató zene lett. Viszont mint olyat simán el lehet hallgatgatni.
Igazán élvezetes, sok fülberagadó refrénnel megáldott heavy anyag. Aki vevő erre a nosztalgiázásra az a Voodoo, a Hail Ceasar vagy a Whisky Psycho Helions refrénjeit már a szám közepén együtt fogja énekelni a csapattal! Azért az énekes érdekesen lavírozik Alice Cooper, Rob "the langyos" Halford és Bruce Dickinson között...
Na ez pont az a prog baszakodás, amit bármilyen ének csak elcseszne. Lehet rajta kattogni rendesen.
Klasszikus doom mestermű!
Még egyszer biztos nem hallgatnám végig. Nem vagyok szűklátókörű, de ez nekem nem tetszik.
Warrel Dane mondjuk 9 pontos is lehetne akár, ehhez a zenéhez Ő jobban illene. Ja a zene, a zene az elsőosztályú :)
Behemoth/Nile-kópia, ami tulajdonképp lehetne jobb is, ha nem ismerném az említett bandákat.
Első hallgatásra semmi, másodjára már derengett valami, harmadjára dobtam tőle egy hátast, és beköltözött a lejátszóba.Soha előtte nem hallgattam Mastodont, most már ismerem az egész munkásságukat. Engem megvettek kilóra. Zseniális.
A zenei ötlet jónak tűnik, és gondolom működőképes is, azonban a megvalósítással vannak még gondok. Ugye vokál/nagyzenekari részek.
Robert Lowe-val ez is 10-es lenne, mindemellett zsírkaraj a zene \m/
Csipázom az effajta elszállt, lebegős zenéket. Az időnkénti agresszív vokál szerintem abszolút nem illene ebbe a zenébe. Na majd a következő albumon jobb lesz remélem...
Nem túl eredeti muzsika, de gondolom nem is ez volt a céljuk. Retrospektív zene Maidenesen/Priestesen, azok minden kliséjével.
Igazán progresszív, a szó szoros értelmében. Nem jut eszembe senki, aki énekelhetne rajta, lehet tényleg nem is kell ide :)
Remek munka, nem lehet csalódni bennük, méltó követője az előző King of the Grey Islands-nek, egy hajszállal talán még jobban is tetszik annál.
Változatos, könnyed és jó zene, amit bármikor szívesen hallgatok, ha nem vágyom valami nehézre. Néha kell a pihenés 2 durvulás között, arra ez tökéletes.
Rendkívül különleges és érdekes anyag, még a sok helyen nem tetszős ének sem tudott ennél többet levonni az értékéből.
Korrekt, szinvonalas brutalizálás.
Sok ötletet felvonultató, lélekkel telt zene, tetszett.
Köszönjük Morsimperator! :-)
Ez is nagyon jó, doom ünnep van ebben a fordulóban. :-) A minimális különbség Robert Lowe miatt van a Candlemass javára.
Az első lemezeik mélységeibe nem mennek le, de még mindíg nagyon tetszik az amit csinálnak.
Korrekt, kellemes heavy metal, svéd minőség.
Érdekes muzsika sok izgalmas résszel, de néha elvesztettem a fonalat azért. :-)
Nos, a Lord Vicar -ra nem hiába kellett azt mondanom múltkor, hogy nem dobtam tőle magam hanyatt! Az öröm bennem hatalmas, hogy végre nem ilyen megalszik a tej a szánkban death-doom pusztulást kell hallgatnom, hanem egy kult banda klaszikus doomját picsán rúgva a trademark heavy metalos feelinggel! A nyitó nóta annyira jól sikerült, hogy kurva magasra rúgja a lécet az album többi nótájának, és bizony sikerül is majdnem hibátlanul tartani ezt a színvonalat.
Helyzet az, hogy sok hasonló bandát hallgatok, de elég válogatós is vagyok, és sajnos a Lunatica soha nem tudta belopni magát a szívembe. Nem rossz zene ez egyáltalán, jó zenészek, jó dalok (na, de a farewall my love az tényleg fájt), csak se az énekesnőjük hangja, sem a zenéjük nem jött be nálam.
Az első nóta ahogy bedörren igazi pogózós thrash, de csak egy rövidke ideig, mert hamar elkezdik csűrni csavarni a dolgokat a srácok, amit én részemről nagyon díjazok! A tipikus thrash tekeréseket nagyon ötletes és magukkal ragadó részekkel verik körbe, egy pillanatra sem hagyják, hogy elterelődjön a figyelmünk. Viszont az éneken könnyen bukhatott volna a dolog nálam, szerencsére annak ellenére, hogy szerintem hagy kívánni valót maga után, egyáltalán nem zavar.
Ja, hogy ez csak egy EP? Simán azt hittem teljes lemez. Párhuzamok vannak igen, részemről meg a pergő hangjával és az énekkel vannak bajaim néhány helyen.
Hahha, néha azt hittem, hogy Ozzy énekel. Mellesleg csak hangosan szólal meg igazán ez az egész. Ezen kívül meg vannak igazán jó részek, meg olyanok is amik nagyon nem jöttek be. Hmm...
Finom kis vegyesvágott, amit megkajálok ha más nincs, de igazán rákattanni soha nem fogok. A lemez hangzása korrekt, a dalok is jól vannak összerakva, csak sajnos állandóan olyan dallamok mennek, amik régről, több helyről ismerősen csengenek... ezen túl az énekesnő munkája sem túl meggyőző számomra, a károgós srác meg leginkább csak idegesít.
Vicces, hogy a hörgős morgós doom mókákat nem igazán komálom, viszont ennek a lemeznek nagyon sok része kegyetlenül súlyos lenne v.mi brutálabb énekkel. Nem is monoton hörgésre gondolok itt, hanem valami beteg, borult szarra.
Elzenélgetnek, a hallgató meg elmereng. Kellemes hallgatni való lehet annak, aki épp erre vágyik. Viszont ez a rekedt, erőtlen hörgést nem kellet volna erőltetni.
Ha csak simán bevágná valaki ezt az albumot azt hinném, hogy valami nagyon régi cucc, mind a hangzás, mind a zene a régi időket idézi. Különösebb baj nincs az anyaggal, de így pár hallgatás után le sem hengerelt.
Korrekt munka, csak úgy vagyok a lemezzel, hogy vagy ezeket a meglévő témákat kellett volna kevesebb időbe belesűríteni, vagy ha egy órásra akarják a lemezt mindenképp akkor több cuccot belerakni, pörgősebbé tenni.
Azért lógott a levegőben, hogy ez egy durva lemez lesz, de simán felülmúlta a várakozásokat. Sokkal jobban tetszik, mint nemrég a Lord Vicar (amire maximumot adtam), dehát a 10 pontnál nem lehet feljebb menni...
Jók telenyomták a dalokat billentyűkkel. Ettől az egész kapott egy amolyan műanyag jelleget....de azért életképes zene ez.
Sok minden nem tetszett. Sem a fülsértő gitárhangzás, sem az ének. Olyan igazi 90-es évek eleje ez :D
Bizony, az efajta death metal lényegét el lehet regélni egy EP adta kereteken belül is. Ígéretes banda ez a jövőre nézve.
Számomra érdektelen zene, de ezúttal kicsit közelebb kerültek hozzám
Már a másolatok másolatát is másolják? Nem lesz ez így jó...
A lemez egyetlen gyengepontját én is csak a halványabb énekben látom, ugyanakkor látszódik az a tendencia hogy évről-évre egyre jobb albumokat csinálnak...remélem nem fog alábbhagyni a lendület a jövőben sem, mert ezeket a dalokat minden évben el tudnám viselni!
Nem vagyok nagy ismerője a zenekarnak, lényegében ez az első olyan Isis hanganyag amit teljes egészében ki tudtam ismerni, így aztán arról sem tudok mit mondani hogy esetleg mélyrepülésben lennének ahogy sokan állítják....viszont ezekben a számokban van elég finomság, úgyhogy a középszerű jelzőt nehezen lehetne rásütni!
Szerintem ez egész jó...de nem merem bevallani még magamnak sem!
Kifejezetten szoktam szeretni ezeket az instrumentális gitárzenéket, csak tapasztalataim szerint a legtöbb zenekar vagy borzasztóan felkészületlen egy ilyen lemezhez, esetleg nincs is annyi ötlet ami megtöltene egy egész albumot, vagy pont az ellenkezője, súlyosbítva a helyzetet egy kis öncélúsággal is. A Tetrafusion viszont megtalálta a helyes egynesúlyt.
Nagyon odatett produkció ez. Nincs üresjárat, csak doom himnuszok egymás után.Kedvencek: If I Ever Die, House of 1000 Voice, Dead Angel.
Szépen felépített melódiák, könnyen befogadható megoldások kényeztetik a hallgatót. (Ha kiveszem a dupla lábgépet az összképből, akár kellemes popzenéről is beszélhetünk...)
Emlékeztek a Sanity....lemez Dies Irae dalára? Na, olyasmiket várnék tőlük többször. Nem, mintha egy rossz szavam is lehetne erre a lemezre, csak túlságosan összefolyik.
A témaválasztás és néhány zenei finomság a legendás Nile-t juttatja eszembe, de itt azért kevésbé brutális az összkép! Kiváló munka, várom a teljes anyagot. (Érdemes a honlapjukat is megnézni, igényes!)
Kevés kapaszkodót nyújt nekem, így társaihoz hasonlóan hamar feledésbe merül. Az énekkel egyébként is gondjaim vannak.
Itt-ott korai Nightwish hatások is felfedezhetők az egyébként ügyesen megírt dalok között. Ez a szimfónikus, folkos megközelítésű metál nagyon népszerű lett, talán nem is véletlenül..... Semmi baj vele. Jöhet a második....
Ha nem lenne jelen a Candlemass, sima 9 pontot adnék rá. Csak ennyi a különbség.....
Ritkán esik jól ez a fajta muzsika, de olykor nagyon betalál. Akkor aztán bánom, hogy csak ennyi pontot adtam...
Tehetséges svéd zenekar áll a "különlegesen egyedi" zenekarnév mögött. Ennek megfelelően korrekt munka. Hagyományos HM kedvelők keblükre ölelhetik őket.
Nem háttérzene! Odafigyelve kellemes perceket szerezhet ez az instrumentális/progressziv/metál/rock. (azért van pár dal, amit le lehetett volna hagyni...)

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 126. 127. 128. 129. 130. 131. 132. 133. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2009. április 11.
Sheol Caayn emp Mighty_Ravendark Pistike66 Pope_Fapalot snecy viribusunitis ∑:
1. Pistike66
Candlemass
Death Magic Doom
9 6 10 10 10 9 10 9 9.1
2. snecy
Isole
Silent Ruins
8 7 9 9 9.5 7 9.5 8.5 8.4
3. viribusunitis
Nebukadnezar
Dawn Pervades The Twilight
8 6 7.5 7 8 7.5 8 9 7.6
4. Critical_Message
Isis
Wavering Radiant
8 4 7 8 9 8 8.5 7 7.4
5. Caayn
Wolf
Ravenous
6 9 8.5 7 7 7 7.5 6 7.3
6. Mighty_Ravendark
Mastodon
Crack The Skye
5 5 10 10 8 7 6.5 6 7.2
7. Morsimperator
Crimfall
As The Path Unfolds
8 7 8 7 8.5 6 5 8 7.2
8. Sheol
Lunatica
New Shores
10 9.5 4 6 8 6 6 7 7.1
9. Pope_Fapalot
Tetrafusion
Absolute Zero
4 5 8.5 8 7.5 7 8 7 6.9
10. emp
Believer
Gabriel
5 3 8.5 7 8.5 8 6 7 6.6
∑:
7.1 6.2 8.1 7.9 8.4 7.3 7.5 7.5 7.5
emp 2009. április 11., szombat, 15:34
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Ezt dobta Caaynnál a félkarú rabló. (hrhr)
Pistike66 2009. április 11., szombat, 15:09
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz snecy üzenetére:Nekem egy kicsit fáj a szívem a 6 pontjáért (whistle)


Nekem is, az Isole 7 pontjának fényében meg még inkább. De nagy problémát nem csinálok belőle. :-)
snecy 2009. április 11., szombat, 15:06
snecy
Csatlakozott:
2008. február 22.
Hozzászólások: 742
Válasz Pistike66 üzenetére:Írd már be azt a 10 pontot, mit kell ezen ennyit gondolkozni? |-D


Nekem egy kicsit fáj a szívem a 6 pontjáért (whistle)
Pistike66 2009. április 10., péntek, 23:32
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Caayn üzenetére:

A Candlemass is forgott már egyszer-kétszer...


Írd már be azt a 10 pontot, mit kell ezen ennyit gondolkozni? |-D
Caayn 2009. április 10., péntek, 20:03
Caayn
Csatlakozott:
2004. szeptember 3.
Hozzászólások: 2224
Tudod, a két hét alatt gyűjtöm a tapasztalatokat, megbírkózom néhányszor a jelöltekkel, aztán kiköpöm a pontokat. :-) ;-)
A Candlemass is forgott már egyszer-kétszer...
oldboy 2009. április 10., péntek, 19:45
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Váááóóó Caayn!
Jól belelendültél a pontozásba! (hrhr)
Kíváncsi vagyok a Candlemass-re hányast dobsz,bár az Isole 7 pontja sejtet valamit... (a)
Pope Fapalot 2009. április 8., szerda, 16:49
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Elkezdtem hallgatni az egyelőre felsőbb helyeken álló albumokat, de eddig (knifed)
emp 2009. április 8., szerda, 08:05
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Hát ahogy érzed... (weird) Én a vajaszsemlére szavazok ez ügyben. (hrhr)
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.074 seconds to render