Elég tutyimutyi album lett ez sajnos, azt kell mondanom. Pedig nagyon vártam, mert a banda nem szokott csalódást okozni. Minden dolog ami itt megjelenik elhangzott már más albumaikon, csak sokkal jobb dalok formájában. A hangzás is csak a szódával elmegy kategória. Persze azért szar zenét nem tudnak kiadni, szóval a 8 pont jár, még ha nem is ezt a lemezüket fogom elővenni ha MDB-ot lesz hallgathatnékom. (Hanem pl. a "Songs Of Darkness, Words Of Light"-ot, ami sokkal ütősebb ennél.)
Nem számítottam már semmi jóra ettől a bandától az az igazság, mert szerintem szánalmas volt amit csináltak már jó ideje. Tetézte mindezt az, hogy volt egy Ceremony of Opposites c. albumuk ami nálam az örökös top lista élén trónol mind a mai napig. Noha ez az új album nagyon messze van még az említett klasszikustól, de legalább már újra a jó úton járnak. Hogy aztán ez tartós lesz-e, vagy jön majd ismét a kurvulás az csak a következő lemezen fog kiderülni. Mindenesetre reméljük a legjobbakat!
Az első jelző ami eszembe jut a zene kapcsán az az, hogy minőségi. Azonban ahogy a magyar mondás is tartja, a jóból is megárt a sok, és hát 1 óra 10 perc az sok, nagyon sok. Maguk a dalok is rohadt hosszúak amit szintén nem kedvelek. Negatívum még a német nyelv használata, és a nagy elődökhöz való túlzott hasonlóság. A mondandómat azonban a pozitív dolgokkal zárnám, amik a nagyon kellemes, testes hangzást és a szép, változatos zenét jelentik.
Összességében pozitív képet festett ez az album, bár sokszor úgy éreztem, hogy nagyon szét van tördelve, és túl van technikázva a dolog. Azonban aki él-hal az ilyen stílusú muzsikáért, annak bizonyára több pontot fog majd érni a lemez.
Nincs vele komolyabb gond; még a nem ilyen jellegű muzsikákhoz szokott füleimet sem bántja. A kissé stílusidegen keményebb megoldások előfordulása is üdvözölendő dolog részemről.
No bevallom én sem bírtam végighallgatni, pedig mindig igyekszem ezt elkerülni, hiszen nem azért csináljuk ezt a rovatot. Sajnos azonban ez az "alibi zene" kifogott rajtam, és ezen a hp-n ez már a második ilyen album. Mondjuk ha egy metal oldalon ez a psychedelic rock sokaknak nem fog bejönni, akkor azért nagyon nem kell meglepődni. Aki meg tud ezzel valamit is kezdeni, annak kellemes szórakozást kívánok hozzá! :)
Na, akkor én vállalom, hogy nem vagyok elég széles látókörű. Sok mindent elviselek, de ez nekem már sok(k). Lehet, hogy emp zenész füllel mást hall ki ebből zajhalmazból, de nekem sajnos olyan érzés mintha csatlakoztam volna a Borg kollektívához. :P
Jó sokszor neki kellett futnom ennek a lemeznek, mire részleteiben végighallgattam. Egyszavas jellemzésem: jellegtelen. Az énekes tiszta hangja nem tetszik, nincs meg benne az a mélység ami az ilyen jellegű muzsikákhoz szükséges. A zenében volt sok jó és érdekes dolog, de ezek meg eléggé elvesztek az 1 óra 5 perces játékidő végtelenjében. Kár ezért az albumért, mert a Melancholy nagy kedvencem volt anno, de ez most kevés ahhoz, hogy előkerüljön a későbbiekben.
Gyerekek, nálam ez 10 pontos album. Hogy miért? Először is nekem viresszel ellentétben nagyon tetszik a finn leányzó hangja. Tökéletesen illik ehhez a heavy/melodic metal stílusú zenéhez. Aztán maguk a dalok is nagyon fogósak, sokfélék, változatosak, és jók. Könnyen lehet azonban, hogy ha egy kiherélt faszi vinnyogna az albumon akkor messzire hajítanám, de hát szerencsére nem ez a helyzet. :) Csaj énekesek FTW! \m/
Az évek folyamán sehogy sem sikerült közelebb kerülnöm az ilyen ordítós zenékhez. Itt is megy a nagy keménykedés, csak sajnos egy darab emlékezetes részt nem tudnék mondani miután véget ért. Szokásom szerint egy tetszési (illetve most nem tetszési) indexet adok az adott albumnak, semmi köze az objektív megközelítéshez.
Kicsit mintha ők maguk is bealudtak volna a zenéjükbe.
Az industral metalos Samael nekem jobban bejött.
Rengeteg jó témát hoztak össze a srácok, de ezek a 10 perc feletti számok nekem összefolynak - olyan se eleje, se vége dolgok. A rikácsolót meg kár volt mikrofonhoz engedni: se íze, se bűze ennek a vokális teljesítménynek.
Semmi nem késztet arra, hogy újra elővegyem.
Az Adagio megtalálta azt a határt, ahol a progresszivitás még nem megy a dallamos metal rovására. A fejét felütő keményebb (feketébb) témák furcsák ugyan, de illenek a koncepcióba.
Nem igazán szívem csücske a dzsanga/peace/love szentháromság jegyében fogant hippizene. John képes volt a lemez közepére dugott értékelhetőbb számokat olyan terjengős - szerintem - felesleges szerzeményekkel körbebástyázni, mint a nyitó 9 perces valami, vagy az effektel felvértezett Dark Light című rétestészta. Azért volt már ennél szörnyűbb hallgatnivaló itt a HP-n...
Új eszköz a szomszédok megfélemlítésére... persze csak időzített indítással, hogy legyen idő elszelelni otthonról. :)
Pöröghet ez a lemez - amig a lejátszóban van nincs gond, de miután kikerül onnan nem jut vissza egyhamar.
Az egyedi hangzásvilággal bíró dallamos metal banda ott folytatja, ahol az előző lemezzel abbahagyta... sirályság.
A dalok simán felveszik a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. A hangzás valahogy szerintem is sántít.
Az utóbbi 1-2 albumuk nem hozott lázba, de ez az anyag valahogy elcsípett. A zongora, a lovas, középkorias betét és az ének is igen eltaláltak és kirángatnak a "... hiába keféltem, elhagyott a nőm..." MDB verziójából.
Hát annak örülni, hogy nem annyira szar mint az utóbbiak, nem fogok. Ez még így is veszettül keskeny.
Kellemesen elzötyög, de tudom, hogy soha a büdös életben nem fogom elővenni magamtól. Ezért jár is a jobb pont, meg nem is.
Ezek a franciák! Eddig a metal seggjuka volt az ország, erre most egyre másra jönnek a kiváló albumok. Marha élvezetes, nyakatekert, sokszor HC-s, funky-s lüktetések bújnak meg a Gojirával is rokon középtempós durvulat mögött! Nagy anyag!
Azt hittem először, hogy nem hiszek a fülemnek. Pedig de. Ez egy az egyben Symphony X koppintás csak ahogy az ilyenkor szokott lenni bőven gyengébb kiadásban. A gitárhangzás, a vokáltémák, a számfelépítések és egyszerűen minden. Ettől függetlenül korrekt anyag, de számomra a Symphony X 10 pont (egyébként 100, de maradjunk a 10-es skálánál) akkor az Adagio egy közepesen erős 7-es.
Fruzsibácsi elszállt, mint a győzelmi zászló! Borzasztóan sok az üresjárat és kevés az igazán kiemelkedő pillanat. Azért ha nagy a világpeace, meg a szánsájn, akkor lehet, hogy nem zavar a littylötty.
Az az érzésem, hogy a srácokra még ráfér vagy tíz év "öregedés" és zenei érés, hogy ebben az ultranehéz irányzatban letisztultabb, érettebb anyagot hozzanak össze. Mindazonáltal Jon Zorn szelleme kísért rendesen, csak egy picit meg kell nyugodniuk ahhoz, hogy szülessen egy Naked City valamikor a kezük alatt. Én bizakodó vagyok!
Irtózatos unalombomba. Csoda, hogy fel tudták játszani belealvás nélkül.
Olyan énekesnős, énekelgetős, rockosat játszós. Szerintem.
Meg kellett erőszakolnom magam, hogy végighallgassam. Ez a folyamatos üvöltözés, a gyenge hangzás és a nulla, kiváltani egy szemernyi érzelmet sem képes témák számomra nem fogyaszthatóak. Az orvos is megmondta, hogy óvatosan a coreokozókkal!
Elejétől a végéig élveztem a produkciót.Az utolsó előtti death metálos tétel is betalált.A többi alkotásukat nem ismerem, de ezek után ez változni fog :)
Ugyan szokni kell az effektezett éneket, de a zene az nagyon ott van.Megint olyan zenét tolnak, ami tetszik \m/
Kissé hosszú, egyébként zsírkaraj a muzsika \m/
Kellemesen technikás, kicsit progresszív halálmetál franciaföldről \m/
Nem vészes a végeredmény, azonban elmarad az előző album szintjétől.
Ez se nekem való zene.
Ez egyébként mi?
Nem olyan rossz ez a zene, csak hangulatfüggő. Néha jó lehet (:
Lazításként jöhet, felpörgetésre inkább mást.
Nem kell a metálkóóór. Ehhh.
Újra le tudtak nyűgözni, ezúttal is hatalmasat alkottak. Sokszor vádolják őket, hogy újra és újra kiadják ugyanazt a lemezt, hát én remélem, hogy még sokszor megjelenik ugyanez a lemez. :-) Ilyenkor március legelején még balga dolognak tűnik év lemezéről beszélni, de annyit megjegyeznék, hogy nagyon fel kell kötnie az alsóneműt annak, aki ezt túl akarja nálam szárnyalni...:-)
Messze nem Ceremony of Opposites, még csak nem is Passage, de újra jó úton járnak.
Nem tudok belekötni semmibe, hangulatos, változatos, jó munka, amit szívesen fogok hallgatni bármikor.
Jó anyag, technikás, mégsem esik szét, dalokat tartalmaz, nem puszta témahalmozásokat.
Végre hosszú idő után egy igazán jó lemez ebben a stílusban. Jók a zenészek és a dalok, és az énekes sem idegesíti az embert. Soha rosszabbat!
Nagy szenvedést okozott, nagyon nem vagyok fogékony az ilyesmire.
Van 1-2 jó pillanata, de ez ettől még összességében csak zajkeltés. Kár, mert ebből kevesebb elborultsággal valami jót is ki lehetett volna hozni, de amint van egy jó pillanat, pár másodperc múlva jön valami szörnyű megoldás, ami kibírhatatlan katyvasszá alakítja az egészet. :-)
Csak a sok helyen (de érdekes módon nem mindenhol) nagyon gyenge tiszta ének miatt nem kap többet. Ha az végig jó lenne, ez egy síma 9 pont lenne.
A csapat jó, a dalok viszont lehetnének jobbak, emlékezetesebbek is. Viszont a Moonlight Shadow feldolgozása kitűnő.
Nem rosszabb külföldi társainál, de én azokat sem szeretem. Ez az artikulátlan üvöltés a végére már borzasztóan idegesített, úgyhogy igencsak vártam már a végét. :-)
Soha nem gondoltam volna, hogy alig várom egy MDB lemez végét. Most ez a szégyen is megesett velem. Csak a régi kellemes emlékekért... Kár....
A Ceremony album tényleg a legjobb Samael lemez. Azóta sem tudták megközelíteni, igaz az még nagyrészt más stílusban mozgott. Ez az indusztriális vonal nekem nem jön be...DOBOST a bandába!
Ez úgy zseniális, ahogy van! Több, mint tíz...
Remek, vérprofi lemez. A progresszív death metalban lassan etalon lesz ez a csapat.
Erőteljes extrém metál diétán estek át a békafalók. Ez jót tett az anyagnak. Még egy kicsit toljunk az arányokon....
Fémlelkű ember számára ez kínlódás, időpazarlás. Lapozzunk...
Ronggyá nem fogom hallgatni, de egy-egy szám erejéig szórakoztatott. El tudom képzelni, hogy vannak olyan elvetemült emberek, akik ráharapnak .
Hát igen, az énekesi teljesítmény ülteti le a produkciót. Nemcsak jellegtelen, de hamis is.
Bár az énekes hangja nem tetszik, a kitűnő dalok részben kárpótolnak. Saját műfajában igen korrekt munka, amit egy jó ponttal honorálok...
Bizony, szoktam metalcore/deathcore lemezeket hallgatni. A BTS például kimondottan tetszik, de úgy gondolom az előző album jobb volt!
Nem tudom hányadszor kezdtem el már hallgatni ezt a lemezt, de a hangzás azonnal agyamra megy. Igazából legtöbbször nem is hallom a zenét, csak azt, hogy valami zörög a hangfalakból, tök mindegy milyen hangerőre tekerem. Persze ez lehet csak az én egyéni szoc.problémám.
Ez az album nagy meglepetés volt számomra, veszett hangulatos, jól kidolgozott, hibátlan munka. Becsülendő dolog, hogy ők nem szintivel nyomják a harmonikát, hanem csak erre a hangszerre van egy külön emberük. \m/
Sajnos ez a muzsika nem nekem való, csak részletekben sikerült meghallgatnom az albumot, főleg ezek a lassú, szétbontott, "lépegetős" részek mentek agyamra. Félretéve az agybajom, más szögből nézve viszont nem rossz munka.
Első hallgatásnál az ének eleinte nem igazán tetszett, de aztán hamar megbékéltem vele. "Szerencsére" nekem ez volt az első találkozásom a bandával, így nem panaszkodhatom, hogy mennyivel másabb és szarabb zenét tolnak mint régen (sok kritika ír ilyen dolgokat ahogy néztem), így hát én nyugodt lélekkel mondhatom jó album lett ez!
Namost, ezt a lemezt nem bírom végighallgatni. Nekifutottam párszor, itt -ott belehallgattam amíg bírtam, de az ének hang kapásból idegesít, aztán mikor már effektezve nyávognak az már a vég. Próbáltam értékelni valamit a részeken, ahol nincs ének, de csak nézek, és nem értem. Van egy két-rész ami talán totál beállva, betépve, szarrá narkózva jó lehet, de nekem ez az egész marhára nem fekszik.
Ez kérem zseniális, semmivel sem kevesebb! Nem lehet akármikor meghallgatni, de mikor erre van szüksége az embernek, akkor mocskosul odacsap. Számomra az egyetlen gyenge pont a lemezen a Soulympics című nóta, mely nem a jó értelemben vágja szét a fülem meg az agyam. Nem győzöm a hangerőt egyre feljebb tekerni, eszméletlen érzés ahogy vibrál a testem, alattam a fotel, az egész szoba, és a fél ház.
A banda elzenélget, az énekes meg elénekelget, néha meglepően furcsa és érdekes módon, ami bántja is a fülem. Helyenként egy kis hörgés-morgással hangsúlyozzák a dolgokat, vicces, de ez az ének is furcsán hangzik valamiért.
A hölgy hangja nekem se igazán fekszik, meg sajnos ez a zene se. Pedig korrekt munka az tény.
Szerintem teljesen korrekt album lett ez, a hangzáson talán lehetett volna még csiszolni, de egyáltalán nem rossz!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 124. 125. 126. 127. 128. 129. 130. 131. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2009. március 14.
Sheol Caayn emp Mighty_Ravendark Pistike66 viribusunitis Pope_Fapalot ∑:
1. viribusunitis
Finsterforst
...zum Tode hin
8 6 7.5 9.5 9 10 10 8.3
2. Pistike66
My Dying Bride
For Lies I Sire
8 6 9 9.5 10 7   8.3
3. Mighty_Ravendark
Trepalium
XIII
7.5 5 9.5 9.5 8 8 7 7.9
4. cheerleader
Deathlike Silence
Saturday Night Evil
10 9 7 7 7.5 7 7 7.9
5. Caayn
Adagio
Archangels In Black
7 9 7 7 8 7 8 7.5
6. Sheol
Samael
Above
9 5 5.5 9 8.5 6 4 7.2
7. Critical_Message
Cemetery of Scream
Frozen Images
6.5 7 6 8 7 6 6 6.8
8. Pope_Fapalot
Bridge To Solace
House Of The Dying Sun
4 7 4 5 5 7 8 5.3
9. oldboy
John Frusciante
The Empyrean
2 5 6 4 2 2 1 3.5
10. emp
Zu
Carboniferous
1 1 7 1 1.5 5 9.5 2.8
∑:
6.3 6 6.9 7 6.7 6.5 6.7 6.5
Pope Fapalot 2009. március 14., szombat, 18:46
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
My Dying Bride részemről 7 pont, valaki írja be utólag :-p Most ébredtem fel a kómából (b)
emp 2009. március 13., péntek, 08:17
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
(hrhr) (bag) x| Most olvasom, hogy zongorát írtam MDB kommenthez, pedig hegedűt akartam... Mindegy, eléggé hasonlítanak egymásra nem? Mindkettő a fábúl veszi ki a zajongást!
Sheol 2009. március 11., szerda, 12:19
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Jah, azért az üveg elég kemény tárgy, még szerencse, hogy nem kaptál agyrázkódást! :-p
--

emp 2009. március 11., szerda, 09:12
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Árgh! Azért egy üveg Genuine black Jim Beam pofon tudja vágni az embert! jájjdeszarulvagyok! :-x (ufo) :'S
Sheol 2009. március 10., kedd, 21:34
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Caayn, nagyon nagy a Zu kommented! (hrhr)
--

emp 2009. március 9., hétfő, 20:15
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Gyerekek! Az új Therapy? album büntet! Nem is tudtam, hogy ez ilyen jó. Marha mérges, kiábrándult, vad és koszos! Imádnivaló!
oldboy 2009. március 7., szombat, 19:27
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Úgy látszik komoly párharc van kialakulóban a ZU és Fruzsi között, ami a katonás pontszámokat illeti! (hrhr)
Mit mondjak Emp...
Jól feladtuk a leckét a stábnak! (yes) \m/
Pope Fapalot 2009. március 7., szombat, 18:23
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Na, megyek (b) , a héten már harmadjára :-x
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.072 seconds to render