Tulajdonképpen nincs szerencséje az albumnak, mert mind az új Kreator, mind az új Legion of the Damned mostanság látott net-/napvilágot, és inkább azokat hallgatom, mert jobban bejönnek. Egyébként nincs ezzel a zenével sem gond, simán a jobb thrash albumok közé illeszthető.
Kicsit olyan érzésem van a lemezzel kapcsolatban, mint a múlt HP-n szereplő AC/DC-nél. Profi, ravasz, öreg rókák akik tudják hogyan kell zenélni, és minőséget alkotni; egy baj van, nem nekem játszanak.
Nocsak egy újabb Motörhead követő csapat; és nem is csinálják rosszul.
Jaj annyira tipikus magyar produktum ez. Magamban "énekelgetős" zenének hívom az ilyet. Arra akarok kilyukadni, hogy dalokat kéne írni, nem csak zenélgetni, énekelgetni a vakvilágba.
Persuader nagy kedvenc nálam; ez ahhoz képest gyengécske.
Jól mondja Pistike, valóban felüdülés. Kezdem rohadtul unni a sok középszerű metal albumot, és egyre gyakrabban kacsintgatok más zenei stílusok felé. Szóval ideje időutazást tenni a múltba, egy tisztább és igazabb világba, ha csak egy kis időre is.
Van pár kiemelkedő dal a lemezen, pl. a címadó, vagy a "Swear", de sajnos a legtöbb nem sikerült ilyen jól. Nehéz dolga van a csapatnak, mert ilyen zenénél mindenki azonnal előszedi a Nightwish, Within Temptation, stb. neveket és kópiának kiáltja ki szegény bandát. Érdekes a sok egykaptafa death/black zenéknél nincs ilyen jelenség. Na mindegy, nekem alapvetően tetszett amit hallottam, de a pont csak jóindulattal 8.
Pár napja már kiemeltem a promok tengeréből ezt a lemezt, mint "további hallgatásra érdemes anyag". Most, hogy részletesebben is megismerkedtem vele, rájöttem, hogy korábbi sejtésem beigazolódott, és egy nagyon jó csapattal és lemezével futottam össze. Izgalmas, változatos zene, a hangzás is nagyon rendben lévő. Az eddigi legjobb Pápa ajánlat. ;)
Mekkora gagyi zene, édes Istenem! Nem fém ez, hanem műanyag, abból is a hőre lágyuló fajta. Tűzre vele...ja nem, veszélyes hulladék.
Jó kis lendületes, harapós power metal; nekem nagyon bejött.
The Verve, meg vagyok én verve; merthogy Isten nem ver bottal ugye.
Caayn-nal értek egyet.
Ez nem a Szörnyeteg napja, hanem a Mikulásé. :)
A fiatalok elfáradnak, az öregek meg hozzák a jobbnál jobb cuccokat? Királyság ez is, csakúgy mint a Black Ice.
A Black-Out hívek - szerintem - meg fognak barátkozni az új arccal. Ettől függetlenül nem nekem játszanak.
Ezt a fajta zenét lehet sokkal változatosabban és jobban is játszani. Jónéhány példát hallhattunk már itt a HP-n is.
Elsőre nagy melléfogásnak gondoltam. Aztán befészkelték magukat a hallójárataimba az elhangzottak. Ettől függetlenül szigorúan büntetném a tök magyartalan hangsúlyozást pl. a Harapás c. számban "helllllllyedben lennék"
Jens dallamai elég esetlegesnek tűnnek, az ritmusozás meg nem enyhén száraz. Mindez csak annyira negativum, hogy nehezen hallgattatja magát a lemez; az igényességre törekvés azé' ott van.
A sok és nagy dudákkal nincs bajom, a túlzásba vitt síp/dob/nádihegedű viszont árt a lemeznek. (Ezek főleg az instru számok.) Ettől függetlenül kellemes hallgatnivaló.
Kellemesen elcsordogáló, kicsit ál-művészi standard operás metal. Gond csak az van, hogy nem él a lemez; álmosan és szürkén következnek egymás után a dalok.
Ha már meguntad a dallamokat is kicsikaró death metal lemezeidet, akkor érdemes ezzel próbálkozni. Korrekt munka. Halál metal mércével ez már majdnem a maximum (pontszám témában). :)
Nem győztek meg. A sokszínű Rocket Ride után valami bődületesre számítottam, nem jött be. Profi munka, de mérföldekre van a Hellfire Club / Mandrake kettőstől.
A progressziv jelzőt olvasván kicsit óvatosan közeledtem a bandához. Remek kis power ez; ha az énekes nem tartaná ki állandóan a sorvégeket még jobb lehetne.
A biojukban tuti benne van, hogy ha a U2 nem lenne, ők sem zenélnének.
Tud a srác, minden kétséget kizáróan. Az első számot még be is kajáltam, aztán lassan csömöröm lett az ének nélküli gitárnyűvéstől.
Legutóbb szóba került a Legion of the Damned is, erre Pistike66 meg is dobott minket (ha nem is Legion anyaggal) egy hasonlóan magas színvonalú stílustársukkal! Míregerős!
egyszer még vagy tíz éve meghallgattam egy Saxon albumot egy sátrazós buli alkalmával, de egy kutya összerágta a kint felejtett új cipőmet, így nem nagyon emlékszem a zenére. Talán nem maradtam le túl sok mindenről. Táámadó kóubor, Damjaniccs ucca...
kigondolt - átgondolt - szétszedett és összerakott minden hang. Túlpolírozott, túlproducelt, túlprofi, túlpop és túl kevés igazi érzés, szív és lélek. Rossz volt hallgatni, és repült is a kukába.
Drink, 'till we shit our pants! :D
Vannak eltaláltabb pillanatai, de a jobbára borzasztóan gyenge szövegek és a tipikus magyar heavyharcos gitározás lerontja az összképet. Pontozásnál óhatatlanul párhuzamba állítottam az anyagot Ágnessel, a PUF-al és a HP többi résztvevőjével. Az After Rain mindenkivel szemben erősen alulmaradt.
Ez a pátoszos szegecselt csuklószorítólóbáló ének kihozza belőlem az egyfejű sárkányt. A The Forgotten Sin-ben hallható gitár "szóló" miatt -1 pont. Fertelem.
Megbetegedtem. Egész el voltam vele, pedig a népi ingyom-bingyomoktól matyót hímzek a szemöldökömre... Azt hiszem a heveny metálgyomorrontás ás az erős DCD hatás a ludas.
Van egy-két marhajó téma az anyagon, és úgy általában is rendben van. Csak azt hiszem Katra kisasszony hangja hiába kigyúrt operás technikára, a magasaknál rendre elszáll belőle az erő és átmegy cincogásba. Ezen úgy látszik még a stúdióban sem sikerült javítani. Azt hiszem kicsit ironikus lenne azt javasolni, hogy cseréljék le az énekest... :)
Semmitmondó technikázgató core-os üvöltözős svéd?gomba. Töltést lehetne rakni a Tisza mentén ezekből a bandákból.
Kár ezért az anyagért. A legutolsó Avantasia annyira meghozta a kedvem Tóbiás barátunk dallamaihoz, hogy nagy örömmel vettem pár hete a kezembe a friss Edguy albumot. Sajnos sehol sincsenek a Savage Poetry, vagy a Mandrake album sziporkái, csak löttyedt muszájzenélés... Edguy barátunkból Edgay lett ezen az albumon.
olyan ezt az albumot hallgatni, mint kétoldali tüdőgyulladásra C-vitamint szedni.
jó cucc. nekem azért hiányzik egy karakteres vokál róla
Tulajdonképpen semmi különös, nekem mégis tetszik. Jó kis thrash anyag, a stílus kedvelőinek bizonyára tetszeni fog.
Sheol mindent elmondott amit én is gondolok, nem tudok mást hozzátenni.
Nem rossz, igényesnek is mondható, de ez sem az én zeném.
Hangulatos, feelinges zene jó dalokkal, tetszett.
Nem mondom hogy új kedvencet avattam, de összességében egészen kellemes hallgatnivaló, van néhány nem tetsző szám és énektéma, de vannak nagyon eltaláltak is.
A Persuader lemezei valóban emlékezetesebbek, de ezen is vannak azért jó dalok, meg van 1-2 olyan is, ami nem jött be annyira.
Felüdülés. Nagyszerű, szinvonalas hallgatnivaló annak, aki el tud kicsit szakadni a fémzenétől, és kedveli a folkzenét.
Szép énekhang, jó dalok, nem találtam benne kivetnivalót, persze nem eredeti, de nem is kell mindennek annak lenni.
Erőteljes, fantáziadús, kitűnő lemez. Itt végre a technika nem megy a dalok rovására.
Teljesen kommersz, unalmas tucattermék.
Kellemes prog metal, ami viszont semmiben nem tűnik ki sok hasonló műfajú társa közül.
Tőlem ez nagyon távol áll, büntetés volt hallgatni.
Ilyen az, amikor egy olyan gitáros alkot instrumentális lemezt, aki dalokat is tud írni. Nekem nem hiányzott erről az ének, ez így jó ahogy van, szép nagy kövér 10-es. :-)
Korrekt anyag, az ének viszont eléggé unalmassá és idegesítővé teszi egy idő után.
Az ének itt is rányomja a bélyéget a zenére, amely egyébként sem hoz semmi kiemelkedőt.
Ezen én nem nagyon tudok mit értekelni, messzi áll tőlem ez a stílus.
Igazi bulizene, ivászatokon kötelező a Viking Skull 1-2 slágerének beiktatása a zenei programba!
Nos, ez egy olyan banda amiről el tudom képzelni, hogy nagyobb rajongótábort gyűjtsenek. Viszont én nem fogok közéjük tartozni, a zenéjük teljesen jól előadott, viszont nagyon sok banda tol ilyet, az énekesnőnek jó hangja van, de pár helyen nagyon elcseszettül énekel, szerencsére nem túl gyakran! Kiadni ugyanazt magyarul és angolul is szintén kár volt.
Korrekt muzsika, a hangzással vannak viszont komolyabb gondok, elég tompa, dinamikátlan.
Folk zenét én akkor szeretem, ha zúznak is mellé, ebben ez sajnos elmarad, de teljesen korrekt.
A lemez minden nótája kicsit más irányba halad, ez nem rossz ötlet, csak néhol kárára van a zenének. Az énekesnő egyébként jó és kellemes hangja néhány helyen nem az igazi, de csupán azért, mert az az énekstílus nem megy neki. Részemről a legjobb nóta a 'Beast Within' lett a lemezen, ötletes, hogy a csaj éneket egy nagyon halk férfihang kíséri, nagyon jól szól a kettő együtt!
Előző HP technikás/atom komplikált death metal áradata után úgy éreztem mindenképp kell ide ez a lemez. Dallamos, nagyon hangulatos könnyen befogadható death metal irányba hajló lemez ez, kellemes leállásokkal a dübörgő darálások között. Korrektül összerakták, sokat fogom hallgatni!
Semmi kiemelkedő, hallattuk már sokszor...
Ennek a bandának mindenképp szüksége lenne egy új énekesre szerintem, persze lehet csak nekem fekszik. A zenét nézve nincs semmi gond, kellemes hallgatnivaló, csak kicsit tucat...
Egyáltalán nem vagyok otthon ebben a stílusban, és senki ne kérje, hogy 2 percnél tovább hallgassam. Zeneileg nem tűnik rossznak.
Mint már anno is mondtam, sok zenét az énekes tesz élvezhetetlenné számomra, itt szerencsére nincs ilyen baj, egy újabb nagyon jó instrumentális lemez, sokszor fogom hallgatni.
Amennyire ismerem a Saxon-munkásságot, az alapján egy kicsit az önismétlésről szól ez a lemez,de azért érezni a 30 éves tapasztalatot.
A hangszeres teljesítmény szerintem elég meggyőző, viszont ezúttal is az ének volt nálam a gyenge pont..
Nem kedvelem túlzottan ezeket az old-school alkoholgőzös zenéket, de most a jobbik hangulatomban kapott el :}
Lehet hogy ez Magyarországon elfogadható szint (néhány webzine ódákat zeng róla), de azt hiszem az egy kicsit elhamarkodott lépés, hogy mindezt a külföldi produktumokkal kelljen megversenyeztetni. Merthát a külön angol és magyar verzió (amit baromi fárasztó volt végighallgatni) erre enged következtetni. Oda ez még nagyon kevés, hiába a lelkesedés.
Jens Carlsson hangja elég jellegzetes, mikor először hallottam ezeket a dalokat, egyből ismerős is volt - a Savage Circusból és főleg a Persuaderből. Mondjuk mindkét említett zenekar jobb zenét játszik, de azért itt is minőséget kapunk.
Hiába jók az népzenei hangszeres részek, ha a duda (vagy az ezt utánozni kívánó számítógépes effekt) hangja rátehénkedik a számokra, borzasztó idegesítő, na meg ez az énekesnő sem a legjobb ligában focizik...
Elhanyagolható, mint úgy általában a gótikus-szimfonikus-énekesnős tejbenudlik többsége. 1 évtizedet késtek csak..
Határozottan jobb, mint ez előző lemezük...
Minimálbért sem érdemelnek :(
1-2 ügyesebb szólót és énektémát leszámítva semmi érdekes. A progresszív jelzőt szerintem le is hagyhatnák...jó ez szimfonikus power metálnak is.
Ezeknél még a Kozsó is jobb
Ez ütős lett, de a legérdekesebb hogy az utolsó két Nevermore albumnál is messze jobb! Majdnem kiváló, persze azért egy jófajta énekesért kiált..
Saját műfajában ők a kedvenceim. Nem kell mondanom, hogy milyen neveket előznek meg......Minden aktuális lemezüket beszerzem és a legtöbbet nagyra is tartom. Ez is egy különlegesen jó lemez lett, amelynek a hangzása is etalon.
Helyben marasztal, felszabadít, ajánlom mindenkinek. (Mi lenne a világgal a Dead Can Dance zenei öröksége nélkül...)
Kidolgozott és érett lemez. Rossz szavam sem lehet. Minnél többet hallgatom annál jobb. A pontszám akár növekedhet is.
Egy tökéletesen felesleges lemez. Teljesen belesüppedtek a középszerűbe...Ha most ismerkednél velük, próbálkozz a korai anyagokkal
Vis Major

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 119. 120. 121. 122. 123. 124. 125. 126. ... 498. Full screen Vertikális nézet
2008. december 6.
Sheol Caayn emp Pistike66 Pope_Fapalot snecy viribusunitis ∑:
1. snecy
Jeff Loomis
Zero Order Phase
5 5 9 10 9 9.5 8 8.4
2. Sheol
Sava
Metamorphosis
10 7 8.5 10 8 5 9 7.9
3. Pope_Fapalot
Becoming the Archety...
Dichotomy
9 5 6 9 9 7.5 8 7.4
4. viribusunitis
Saxon
Into the Labyrinth
7 9 7 7 5 7.5 9 7.4
5. Pistike66
The Day of the Beast
The Day of the Beast
7.5 4 8.5 8.5 7 7 7 7
6. chipmonkey
Dark Empire
Humanity Dethroned
7 7 5 7.5 7 7.5 8 7
7. emp
Viking Skull
Doom Gloom Heartache and Whisk...
7.5 5 7.5 8 7 7 7 6.9
8. Imbecil
Eyefear
The Unseen
9 7 5.5 7 6 7 7 6.6
9. cheerleader
Katra
Beast Within
8 6 7.5 8 7 4 6 6.4
10. voroscsoka
After Rain
Vitorlát Szélbe / Sky
5 7 5 6.5 5 5 6 5.8
11. oldboy
Black-Out
A Szív Diktál
  5 5 6 4 6.5 5 5.3
12. Caayn
Edguy
Tinnitus Sanctus
4 8.5 5 4 5 4 5 5.3
13. Wombat
The Verve
Forth
2 4 9 3 5 3 4 4.7
∑:
6.8 6.1 6.8 7.3 6.5 6.2 6.8 6.6
emp 2008. december 14., vasárnap, 16:52
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz godfucked üzenetére:

hogy alakul a keveres, emp?(hrhr) Na leszek én még akasztva!!!! utolsó számon dolgozok éppen...
--
Olyan még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy!
godfucked 2008. december 14., vasárnap, 16:40
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
hogy alakul a keveres, emp?
--
Did I see a moment with you,
In a half lit world,
I'm frightened to believe,
But I must try
emp 2008. december 14., vasárnap, 15:06
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Na csak semmi kihúzás! Még mi is élünk! :-p
--
Olyan még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy!
Sheol 2008. december 14., vasárnap, 14:07
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Idéznék egy kedves kollégát ez ügyben:

"Bizony nem, mert egyetlen dalba se vagyok hajlandó belehallgatni :} Fő az egészség :-p "

;-) (yes) ;-)
--

emp 2008. december 14., vasárnap, 13:56
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Sheolnak csak nem akarózik Black-Outot hallgatni... (hrhr)
--
Olyan még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy!
Pistike66 2008. december 13., szombat, 20:37
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Nagyon sok a hiányzó, alig maradnánk pontozók, így most inkább beiktatunk egy kis szünetet ebben az év végi sürgés-forgásban.

Válasz voroscsoka üzenetére:

Ezzel a rovattal mi történt? Nem most lenne újabb hangpróba forduló?

voroscsoka 2008. december 13., szombat, 19:55
voroscsoka
Csatlakozott:
2008. augusztus 2.
Hozzászólások: 6
Ezzel a rovattal mi történt? Nem most lenne újabb hangpróba forduló?
renato 2008. december 12., péntek, 18:20
renato
Csatlakozott:
2008. december 4.
Hozzászólások: 125
zenét kritikára itt lehet ajánlani?
nah mindegy, nem, nem metál, hanem klasszikus zene.
classic trance dalok feldolgozása. páran írogattátok, hogy jó lenne már egy kis "üdítő másság" :-D
egy számot feltöltöttem gyorsan...

http://symbol.extra.hu/14-armin_van_buuren_feat_jan_vayne-serenity__orchestral_version.mp3

az albumra valahogy igy kéne keresni (vagy irjatok nekem...): VA-Classical_Trancelations__By_Lowland-CD-2008

"egy-két" ilyen zene sem árt szerintem sem fejnek, sem fülnek (w00t)
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.065 seconds to render