Nagy kedvencem a brazil csapat el kell ismerjem. Nem cicóznak sokat csak pofánb*sszák a gyanútlan hallgatót. Viszont a lemez közepére berakott Sepu feldolgozás miatt nem maximális pont. Nem mintha az eredeti, vagy a feldolgozás rossz lenne, de én ezt az új divatot nagyon nem szívlelem.
Eleinte nem akartam 7 pont alá menni, de minden hallgatással egyre kommerszebbnek érzem az egész anyagot. Inkább lepontozom most mielőtt még ennyit sem adnék. :P
Nálam ezek a tipikus 8 pontos albumok. Élvezetes dalok, jól is szól, de kicsit tele már a padlás velük, és az 1 óra játékidő is messze túl sok.
Átlagos.
Egy izgalmas pillanat volt a lemezen. A "Keeping me Away" számban pont olyan effekt volt, mint mielőtt kékhalállal elszáll a gépem, és a hang elkezd dadogni. Na ekkor megijedtem valóban.
A kevés jó rész nem menti meg attól, hogy ne kalandozzon folyton el a figyelmem, az meg nem sok jót jelent.
Egy másik oldalon biztosan nagy favorit lenne.
Dicséretes bemutatkozó album a svéd srácoktól.
Nehezen pontozható zene. Nem mondanám, hogy hűde jó, ám kétségkívül érdekes, változatos hallgatnivaló.
Hangulatos black metal album, bár kissé egysíkúvá tud válni a vége felé ez a fajta zene.
Kapott a 4-hez egy pluszpontot, mert mégiscsak jány üvölt rajta. Na nem mintha ez nagyon hallatszana is.
Az álmatlanság forradalmian új kezelése. Válassza Ön is a Deadbird-öt!
Jól elkapott technikás death lemez. A Sepu feldolgozás pedig - amihez sokat ugyan nem tettek hozzá - kicsit emel a pontszámon.
Hiába dallamos, de blekkmetál. Az meg nem a szívem csücske. Ettől persze (mármint hogy black) még, adnék több pontot, ha találnék benne valami számomra értékeset.
Nekem ez túl tömény, a károgáshoz közeli vokált meg max. színesítésképp szeretem. Az akusztikus részek viszont tetszenek.
Nem vagyok megveszekedett fan, ezt előrebocsátom. Ez az album, valahogy nem talál utat hozzám egyelőre. Tetszik, tetszik, de nem az igazi. Nyolcast azért lazán megér!
Ennél vacilláltam a 7 pont felé, mert az ilyet szívesen meghallgatom. De sajnos ez egy tucatalbum.
Na ez viszont nagyon is tetszik! Viszonylag változatos, jók a dallamok és beszélhetünk dalokról is. Az meg, hogy találhatunk egy-két hasonlóságot más bandákkal szerintem belefér.
Laza hard rock. Kellemesen elmegy a háttérben. Néha ilyen is kell...
Hú, ez számomra felért egy büntetéssel! A pontszám a kevés értékelhető résznek szól.
Nehezemre esett eleinte meghallgatni, azonban amellett, hogy egész jó témák vannak a számokban a hangulatos énekrészek is felfelé húzták a pontszámot (ami jelen esetben kissé jóindulatú is).
Egy kicsivel jobb talán, mint a Fimbultyr. De az ott leírtakat tudnám csak megismételni ezzel az albummal kapcsolatban is.
Nem rossz, de kissé fárasztó. Még szerencse, hogy alig több, mint fél órás!
Amíg szól, jól esik hallgatni (bár ez azért hangulatfüggő). Aztán viszont nem hiányzik...
Ezerrel pörgő death metal, amiben a dobos nem sokat lazsál...
Ez a hallgathatóbb fajta black metal (gondolom a true-k szerint semmi köze ennek a fekete fémhez). Egy-egy szám még elpötyög, aztán az ugyanolyan számok már egyre inkább összemosódnak.
A stílus kedvelői biztos ujjonganak, hogy feltehetnek a polcukra még egy pagan/viking/black/izémizé albumot. Ezt se veszem elő többet.
Kicsit kiszámítható, de összességében elsőrangú sötét hangulatokkal operáló power metal. Nem vártam remegve az "örökszürkék" új albumát, de jó hogy megérkezett.
Elsősorban elektronikával díszített In Flames elemekből táplálkoznak a tükrös csókák. Néha kifejezetten bosszantó ahogy torzítják az éneket... nem hiszem, hogy ezzel kéne egyediséget szerezniük. Alapvetően a zene teljesen okés.
Kár, hogy a két kiváló számmal induló lemez hangulatát alaposan megülteti a harmadikként bejövő effekthalmaz és azt követő melankólikusabb néhány szerzemény. A Notions/Walking kettősénél reméltem, hogy ilyen gótikus beütésű tempósabb dalok lesznek a továbbiakban. Második csalódás, hogy nem... Összességében mégis felfelé mutat a hüvejkujj.
Kifejezetten örülök, hogy Helge a Fair Warning feltámasztása mellett nem felejtette el a Dreamtide-ot. Kiváló dallamos rockzene ez, bár zavarbaejtő némileg, hogy az előző albumok sokkal szigorúbbak voltak... na ezért nem tizes. :)
Ez egy teljesen átlagos viking/black metal lemez. Ráadásul az énekes hangja, olyan mintha épp egy frankó nátha kellős közepén próbálna megszabadulni a felesleges váladéktól.
Az Enslaved-et mindig is tiszteltem azért, hogy volt bátorságuk eleddig ismeretlen stílusok felé irányítani a viking hajót. Respekt, de ez nem az én zeném.
Ez inkább totalselfpain. Tényleg fájdalmas... hallgatni.
Az ilyen 3 perces dührohamoktól omlik igazán Jerikó fala. Mind zene és tempó tekintetében sikerült változatossá tenni az albumot.
Hát ez a tollas úgy halott ahogy van... és maradjon is így. Borzalmas.
Jó volt ez. Mostanában elég fogékony vagyok az ilyen aprítós, tuskó death metalokra, szóval ameddig bele nem unok, mindegyiknek adott a 8 pont. :)
Ebben én nem sok érdekeset találtam, még más black metal albumokhoz viszonyítva sem.
Ugyanaz a kategória, mint a TotalSelfHatred, bár a kettő közül akkor már inkább erre voksolnék.
Legszívesebben kevesebbet adnék rá, de a pontszám erejéig igyekeztem úgy kezelni ezt a lemezt, mintha egy számomra ismeretlen előadótól származna. Viszont egy Evergreytől ennél sokkal többet várok, és bár még mindig tartalmasabbnak tűnik, mint az előző, pont az hiányzik már belőlük, ami miatt annak idején megszerettem velük az egész metal zenét. Nem mintha ezt nem hallgatnám majd szívesen, de attól tartok, sosem fognak már megírni még egy In Search Of Truth albumot, pedig ahhoz foghatót az egész műfajból sem nagyon tudnék megnevezni.
Nem tűnik rosszabbnak, mint mondjuk egy késői In Flames album, habár ez önmagában már sokat elmond.
Az énekes hangjától nem voltam elájulva, de azért borongós őszi napokon jól fog még jönni ez a lemez.
Kicsit hosszúnak bizonyult az az 1 óra 9 perc, bár hozzá kell tenni, egyáltalán nem esett rosszul. Nem az én zeném, de amennyire ezt kívülállóként meg tudom ítélni, elég színvonalas anyag.
Az ilyen skandináv vikingcuccok már egy ideje csak porosodnak a polcomon, de most jó volt nosztalgiázni egy kicsit. Ugyanakkor kár, hogy az iszonyat hangulatos intronak a lemez további részein kevés nyoma maradt, mert az szerintem kiemelhetné őket a hasonszőrű zenekarok közül.
Vastagabb hangzással (bár a TotalSelfHatrednél is ezt éreztem, az én készülékemben van a hiba?) akár még nagyon kedvelhetném is ezt az albumot. Szinte mindegyik számban volt olyan rész, aminél felkaptam a fejem, de úgy egyben valahogy nem akar összeállni, mintha szét lennének csúszva a dalok.
Korrekt, de ennél jobban már nem nagyon tudok lelkesedni az effélék iránt.
Ez nő? Ajha... Irigy vagyok. Persze ezért még nem járna pluszpont, de sajnos a zene is teljesen lekötött. :) Tipikusan az a lemez, aminek jót tesz, hogy háromperces dalokból áll, mert mire lepörög, kedvem támad meghallgatni még egyszer, az pedig rosszat már eleve nem jelenthet.
A hörgést (?) én biztosan lecserélném a helyükben valami hosszabb távon is elviselhetőre (ami egyébként a nagynéha felbukkanó énekkezdeményekből kiindulva nem is lenne kivitelezhetetlen, bár gyanítom, a srácoknak nem céljuk hallgatható zenét produkálni :] ), ezt leszámítva viszont bejövős a dolog, akusztikus részek különösen üdítőek tudnak lenni. A lemezborítót meg imádom. :)
Valahogy nem hatnak rám ezek a tech. death lemezek. Nem érzem agresszívnek, dühösnek, ultrabrutálnak stb... De itt legalább vannak témák, meg számok is. (ja, a Refuse/Resist meg mekkora Sepultura már! :D)
Semmitmondó halandzsa.
Az első hangoknál felkaptam a fejem, hogy ez de ismerős, aztán rájöttem, hogy meg van nekem ez az album, és hallgattam is rendesen "régebben" :D. (asszem ez a helyzet magáért beszél) Ja. Jól szól, korrektek a dalok, de ennyi.Valami hiányzik ahoz, hogy akár fél év mulva is elővegyem vagy egyáltalán emlékezzek rá...
Kellemes meglepetés. Eddigi munkáik nem találtak meg. A Torn viszont a finom, visszafogott progresszivitásával, enyhe teátrális és melankólikus hangulatával (szerencsére semmi csilli-villi) megvett magának.
Teljesen kommersz, fogyasztható album. Elsősorban tinédzser koruk elején járó potenciális dettendblekkendekkereknek szólhat és mint olyan egyáltalán nincs baj vele. Vagy akárkinek, aki a metal fogyaszthatóbb oldaláért rajong. Ugye ilyen is kell. Tízszer ez, mint egyszer egy Linkin Park... Bár az az érzésem a célközönség nagyrészt ugyanaz.
nem hibátlan, de ez csak növeli a báját. Ha minden tökéletes lenne, akkor nem hinnék neki... Ez volt az Enslaveden kívül az egyetlen anyag ebben a körben, ami folyamatosan lekötötte a figyelmem. Tele van váratlan hangokkal, témákkal, megoldásokkal. A komorsága ellenére is van benne élet.
Azt hiszem előttem mindenki elmondott minden fontosat. Kellemes hallgatni. Ennyi.
tizenkettő egy tucat. Semmivel sem rosszabb, vagy jobb mint a másik "tizenegy", viszont már elég unalmas, hogy a spájzban is ezek a vikingek rágják a kolbászt...
Az eddigi legmélyebb albumuk. Értékekkel és érzelmekkel teli zene, ami már rég belső szubjektív húrokat penget, szembemenve minden külső elvárásnak. Sok időt, energiát és odafigyelést igénylő mű.
Na hát pont így kell hét pontért nálam blekkmetálozgatni.
Ha elfelejtem, hogy ez a hang egy hölgyből jön ki, azonnal el kezdem élvezni. Ne tessék félreérteni, szó sincs hímsovinizmusról, de azért mindennek meg van a határa. Ez olyan számomra, mint a férfi aki gyereket akar szülni...
A hangokat hallom, de a dalokat nem. Hol vannak a dalok???
Jó.
Tetszik, elszórakoztat. Viszonylag könnyen befogadható, kellemesen dallamos black metal. Ilyenre is szükség van néha:-)
Kiváló zenészek a francia fiúk, jó nótákat írtak, és a hangzás is rendben van.
Ha nem is egy Recreation Day, változatlanul igen magas színvonalon zenélnek.
Egyhangú, teljesen megfoghatatlan zene, komoly megpróbáltatás volt.
Az ajánlat felcsigázott, de sajnos nem kaptam azt amit vártam. Unalmas, lapos album ez számomra, nyugodt, békés álmodozás helyett inkább a nyugodt, békés alvást segíti nekem elő. :-)
Abszolút korrekt melodikus rock szinvonalas kivitelezéssel, másnak. :-).
Semmi különös, csak egyszerűen jó hallgatni. Érdemes lesz figyelemmel követni további sorsukat.
Hiába remek zenészek, ezúttal nem sikerült igazán jó dalokat összehozni. A Below the Lights vagy az Isa lényegesen jobb volt.
Sötét és súlyos zene, nem mindíg esik jól ilyet hallgatni, de ettől még a maga nemében igen jó.
Eleve nem az én zeném, és még -1 pont mert egy nő csinálja ezt a borzalmas éneklést, női énekben én erősen konzervatív vagyok, nekem egy nő lehetőleg énekeljen úgy mintha nő lenne.:-)
Ugyanazt gondolom mint Sheol, csak nem tudtam volna ilyen frappánsan kifejezni. :-)
Jóság!
Öhmm, mit is mondjak, röviden: rossz hangzás, rossz vokál, teljesen oda nem illő szinti témák. Hallgassátok meg a Black Countess - Feetish albumát.
Nem tudom hova vannak ettől beájulva az emberek, a 4. szám ( Catharian Ruins ) miatt majdnem levontam még egy pontot.
Életem első Evergrey albuma, első 2 nóta alatt nagyon reméltem, hogy ne olyan legyen az egész, aztán szerencsére a 3. nóta feljebb mozdította az addigi 5 pontot érő értékelésem... de nem sokáig. Igazából oda jutottam, hogy ez a lemez nem nekem való, énekes hangjával sem bírok megbékélni, és habár vannak kifejezetten jó témák, meg 1-2 szám amit még később is hallgatni fogok, de ezt a 7 pontot is csupán valami pillanatnyi elmezavar miatt adom 6 helyett.
Az előttem pontozó 3 ömber pontszáma és kommentje alapján azthittem ez valami orbitális szar lesz, szerencsére kiderült, hogy mégse. Igaz nem túl változatos lemez, nem is nagy újdonság, de teljesen hallgatható, igaz nagy kedvenc nem lesz.,
Szívesen adnék erre több pontot is, de ez a borzalmas férfi ének... A zene pedig nagyon jó! Sajnos maradok az instrumentális nótáknál, meg amelyikeknél a női vokál érvényesül.
Én erre nem mondanám, hogy hard rock. Nagyon sok szám ölelkezős lassúzós...
Az intro és az első szám nagyon lázba hozott, aztán kicsit csillapodtak a kedélyek, de pár meghhalgatás után akkor is csak azt tudom mondani, hogy ez bizony jó!
Elég sötét, ködös, melankólikus hangulata van ennek az albumnak, ami nálam teljesen betalált, leszámítva pár idegesítő részt (pl. a nyitó nóta első blokkja rendesen hasogatja a fejem, nem tudom miért), de ez a nagyon kevés rossz nem tud különösebb csorbát ejteni (mínusz 1 ponton kívül) a teljes album hangulatán. Ezt az albumot szerintem még Katatonia fanok is simán megszerethetik, ha vevők egy kis idegbeteg károgásra is az elmélyült tiszta énekes témák mellett.
Nem rossz, nem rossz, de nem bír túlzottan megfogni.
Mikor pár napja bedobtam a ringbe ezt a lemezt igazából 8 pontot adtam volna rá, de inkább nem pontoztam le, tudtam, hogy ez még érni fog. Azthiszem tényleg az eddigi legdurvább Walls Of Jericho lemez lett ez, ha eljutok valamelyik koncertjükre nagyon vigyázni fogok, hogy ne kerüljek bele a pogóba, ugyanis erre mocskosul lehet aprítani, főleg 1-2 sörrel a búrában!
Első nekifutásra nem tudtam mit kezdeni ezzel, aztán behangoltam a fülem Electric Wizard + Atomic Bitchwax kombóval, aztán visszatérve a Deadbird -hez, rögtön felfedeztem az elsőre nem észrevett riffeket, témákat. Az énekes hangjával viszont egyelőre nem vagyok kibékülve, szerintem nem igazán van tiszta énekre alkalmas hangja, dobhatnának rá egy kis torzítást!
A zene jó, akárcsak az előző kiadványok esetében; A gond inkább az volt, hogy pont abban a hangulatomban kapott el, amikor minden mást szívesebben hallgatok a kőbunkó ultramegabrutál death metálnál. Ja, a Bleeding Offers kezdése meg tisztára Napalm Death - Fatalist, de ez nem fontos.
Már kb. 2 hónapja felvetődött bennem hogy szerepeltetni kéne itt ezt a lemezt, ám aztán valahogy kimaradt, most viszont örülök hogy mégiscsak viszontlátom. Vastagabb hangzású és jóval dallamosabb cucc ez a legtöbb black zenéhez képest, így talán befogadhatóbb is..
Ameddig ilyen lemezekkel van tele a padlás, nagy gond nincs :} Bár az idei black felhozatal nem valami erős, úgyhogy azért annyira elárasztva nem vagyunk.
Atombiztos kilences. Persze egy Evergreyt aligha tudnék lepontozni ( a Monday Morning Apocalypse pedig anno megérdemelte volna a keményebb kritikát), de itt most majdnem minden a helyén van, azért 1-2 Fail-Broken Wings típusú számot még szívesen fogadtam volna.
Mijjez az agyonpolírozott, műanyag hangzású melódik death cigánykodás? :d
Abszolút vállalható ez a lemez, noha úgy igazából légüres térben mozog. Amúgy sok szép nyugis, valóban álmodozós rész van a dalokban, ami azért pozitív.
Egyet kell értenem viribusunitissel + elmondanám, hogy végre egy viszonylag igényes hard rock cucchoz lehetett szerencsém. Pontszám persze ennyi és nem több, mert a célközönség nem én vagyok, nem nekem szólnak a dalok.
Engem lenyűgöztek. Jó-jó, sok hasonlót hallhattunk már, legtöbbünk talán már durván unja is, de én mégis egyértelműen átlag felettinek találom a svédek zenéjét.
Nekem úgy tűnik hogy az Enslaved eljutott oda, ahonnan már felfelé aligha vezet út. Ez a lemez egy megfáradt valami, és mint olyan, abszolút nem szórakoztatott.
Az ilyesmire vevő vagyok, bárhol@bármikor.
Hallgathatóbbnak tűnik mint a legtöbb HC cumó, de részemről a pozitívumok sora ezzel véget is ért.
Egy ilyen fasza borítóval ellátott lemeznek jobb zenét kéne rejtenie, nincs meg az összhang :}
Nem igazán a szívem csücskei...Valahogy a deathmetalt nem arról az oldaláról közelítik meg, ahogy szeretem. Persze nem rossz ez, csak fárasztó....
Bár a hangzással kapcsolatban vannak fenntartásaim, a zenei anyag sokkal jobb. mint számítottam.
Semmivel nem jobb, mint az eheti hangpróbán szereplő hasonló stílusú albumok, igaz nem is rosszabb. (Nekem a rövidke 4-es track - Catharian Ruins - kimondottan tetszett)
Gyakorlatilag hibátlan teljesítmény, nade mit is várunk egy Evergreytől? Most még csak kilenc.....
Egy hihetetlenül nagy massza az egész, egyszerű riffekkel, ipari hatásokkal. Meleg van még ehhez....inkább egy jó hideg sört! (A semmitmondó refrének kapcsán még a késői In Flames neve is beugrott!)
Hol gótikus, hol kissé tán doomos progresszív metal Törökországból. A hangzása példaértékű, a dalok szárnyalnak. Nyugodt, békés álmodozáshoz...
Sok-sok dallamfordulat ismerős valahonnan, mégis van valami ártatlanul bájos kisugárzása. Magamtól meg nem hallgattam volna, de - így utólag - nem volt elfecsérelt idő.
Nem értem a nagy lelkesedést. Ilyen lemezek havonta tucatjával jelennek meg ebben a műfajban. Szerintem semmi különleges....a kötelező minimum....
Nem egy egyszerű eset. Még ha nem is leszek rajongójuk, el kell ismernem az értékeit.
Csak az az "ének"hang, azt kéne felejteni. A többi nagyon rendben van!
Jó! Ugye a gyengébbik nem....csak pillanatok vannak, amikor el tudom képzelni a hang mögött álló nőt! Ebben a deszka hc-ben azért nálam a Born From Pain a nyerő.
Az biztos, hogy most majd egy jó darabig nem fogom meghallgatni, de amíg ment, le tudott kötni. Szinte érzem a szagát.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 112. 113. 114. 115. 116. 117. 118. 119. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2008. augusztus 30.
Sheol 9000Sanyi Caayn crestfallen emp Pistike66 Pope_Fapalot snecy viribusunitis ∑:
1. 9000Sanyi
Evergrey
Torn
5 8 8 8.5 9 8.5 7 9 9 8
2. Sheol
Krisiun
Southern Storm
9.5 6 6 8 7 8 8 8 6 7.4
3. snecy
Artefact
Ruins
8 6 5 7 8 9 7 9.5 7 7.4
4. Sabbath77
Enslaved
Vertebrae
7 7 6 7 10 7 9 6 7 7.3
5. voroscsoka
Fimbultyr
Gryende Tidevarv
8.5 5 5 7 6 7.5 8 9.5 6 6.9
6. viribusunitis
Let It Flow
Meanings
5 8 7 7.5 9 5 6 6 9 6.9
7. emp
TotalSelfHatred
TotalSelfHatred
8 5 5 7 7 8 7 8 7 6.9
8. Pope_Fapalot
Walls Of Jericho
The American Dream
5 7 7 8 8 4 10 4 7 6.7
9. Caayn
Dreamtide
Dream And Deliver
5 6 9 6 7 6 5 6 6 6.2
10. Pistike66
Fairytale Abuse
Perversions of Angel VI
6 5 5 4 5 8.5 4 9 8 6.1
11. Jillian
One-Way Mirror
One-Way Mirror
4 6 7 5 7 4 6 3 5 5.2
12. crestfallen
Deadbird
Twilight Ritual
3 6.5 2 8 5 3 8 3 7 5.1
∑:
6.2 6.3 6 6.9 7.3 6.5 7.1 6.8 7 6.7
Caayn 2008. augusztus 29., péntek, 19:23
Caayn
Csatlakozott:
2004. szeptember 3.
Hozzászólások: 2224
(b) (b) (b) <- ezek segítenek :-)
emp 2008. augusztus 29., péntek, 18:40
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Caayn vett egy nagylevegőt és nekiment a Viking hordáknak! |-D
--
Vigyázzatok, 30 felett mindenki gyanús!
emp 2008. augusztus 28., csütörtök, 08:07
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
jaja. Mint a kis kommentbe is írtam, várakozáson felüli számomra. Úgy érzem, hogy az előző pár albummal csak kerülgették a forró kását, de egyszer sem mentek ennyire mélyre. Ez egy igazán őszinte és zavarba ejtően bensőséges anyag...
--
Vigyázzatok, 30 felett mindenki gyanús!
snecy 2008. augusztus 28., csütörtök, 00:24
snecy
Csatlakozott:
2008. február 22.
Hozzászólások: 742
Na igen, nem ártana ha megnyilvánulnának ők is :}
Pope Fapalot 2008. augusztus 28., csütörtök, 00:23
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Kedves Olvasók, ha ajánlásotok bekerült a hangpróba fergeteges megmérettetésébe akkor ne szégyelljétek Ti is elmondani itt a véleményetek az adott albumról, esetleg nektek mennyit ér egy 10 pontos skálán! (whistle)

Meg nyugodtan lehet hőzöngeni is, ha szerintetek valamelyik rissz-rossz albumot esetleg túl nagyra értékeltük ;-)
snecy 2008. augusztus 28., csütörtök, 00:14
snecy
Csatlakozott:
2008. február 22.
Hozzászólások: 742
olyannyira zseniális, hogy mind több hallgatással egyre kevesebbet ér! :-D
Pope Fapalot 2008. augusztus 28., csütörtök, 00:09
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Emp ez az új Enslaved zseniális lett nem? Kész vagyok tőle totál, annyira beütött már első hallgatásra is, és az utolsó nóta melankólikus tiszta énekes - károgós "párbeszéde" után olyan mereven, keményen ér véget az album, hogy legszívesebben ordítanék (knifed)
maniac 2008. augusztus 26., kedd, 21:50
maniac
Csatlakozott:
2005. április 2.
Hozzászólások: 294
Deadbird-ek felkeltettek az erdeklodesemet. Jobban mondva viri, crestfallen es pope apo ertekelese ami felhivta rajuk a figyelmemet. Kocce! (yes)
--

© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render