Ezek a hollandusok nagyon érzik ezt a brutal death stílust az biztos. Hozzátenném, hogy az előző lemezeik igencsak középszerűek, úgyhogy hatalmasat lépett előre a banda ezzel a koronggal. Építőipari felhasználásra (falbontás) én sokkal inkább ezt ajánlanám, mint az ilyen-olyan coreság albumokat. ;)
Nem minden dal, és dalrészlet tetszik, de összességében zsiradék lemez.
Gyenge hangzás, progos okoskodás, kevés pont adás.
A változatosság gyönyörködtet.
Tökös rocklemez? Nekem inkább töketlennek tűnik.
Bevallom én már a régi időkben sem szerettem a banda zenéjét, túlontúl egysíkú és uncsi, pláne hosszú távon. Tisztelet nekik, hogy majd' 20 éve töretlenül nyomulnak a stílusban, de ezért nem illik plusz pontot adni.
Nem volt ebben semmi érdekes lássuk be.
Huhh, I. Fapalot pápa jól rámijesztett mikor beharangozta az új ajánlatát. Azt hittem egy ufómamut szintű cucc lesz megint, de szerencsére nem így lett. :) Persze én nem akarok elsüllyedni ebben a mocsárban, így ezt is kerülni fogom a továbbiakban. :P
Ki nem állhatom ezeket az agyonhypeolt, műanyag bandákat.
Na ez az üvöltözés most nagyon nem hiányzott.
Nem tudom és nem is akarom megmagyarázni, hogy mi tetszik ebben a zenében, de tetszik az biztos. Vannak persze gyengébb számok is rajta, ezért nem több a pont, de pl. a "World Long Gone" vagy az "Insane" is baszottul megfogtak.
Jó ez. Szerencsére nincs a befogadhatóság határa alá lassítva a zene, így az igazán beteg funeral doom albumoktól messze van. A hangulata nagyon király, a lemez hossza már nem annyira.
Nem tudom sírjak-e vagy nevessek... még ez a két pont is sok.
Hát Max bácsi ez nem lett csúcsteljesítmény... s mintha Ektomorf riffeket hallanék pár helyen. Vagy a hatás (nyúlás) fordított irányú? :)
Jól indult a lemez; a Shipwrecked... dallamos énekkel ellátott szakasza kifejezetten tetszett. Aztán jöttek olyan abszolut hervasztó dolgok, mint a Coma Recurring belassított témái. A következő album jobb lesz? Szerintem ki van csukva, bár a reményhal az uccsó. :)
Mintha a rock/metal műfaj sablonjait (a zenekarnév és az albumcím is beletartozik) beledobálták volna egy mappába, a számítógép meg ezt keverte ki. Az eredmény azért jobb lett, mint amire a borító alapján számítani lehetett.
Az első szám alapján azt Audioslave ugrott be, majd később jöttek a U2 és egyéb hatások. Jó cucc, ezen a HP-n meg különösen. :)
Ha death metal, akkor inkább az eféle old school cucc. Ez nem irritálja a hallójárataimat. :)
Tökéletes példája a felesleges kiadványoknak.
Gondolom ez a "mű" akkor készült, amikor napvilágról csak álmodtak a finnek. Inkább maradtak volna a kocsmában...
Divatmetal ide vagy oda ez nekem nagyon tetszik.
Ez inkább bú, bánat, csapás, mintsem király(ság).
Én a főzenekart is messzire elkerülöm; reméltem hogy ezt az albumot sem hozza a sors a HP-ra... tévedtem. A 3 pötty tömény jóindulat pláne azért, mert Exploding-Reloading-ben a Mekk Mester féle dallamvonulat enyhe mosolyt csalt az arcomra, felváltva a fintorokat.
Valószínűleg a srácok jól szórakoztak a lemez felvétele közben... lefogtak egy riffet, amíg az szólt, addig ment a sörözés. :)
Sosem fogok hozzászokni a szar zenekarnevekhez, de legalább a zene jó volt. :)
A Soulfly régebbi dolgairól csak érintőlegesen vagyok képben, de ez igényes munka, el kell ismerni. Hosszútávon azonban lehet, viribusunitis kollega véleményét fogom majd osztani.
Ezt a stílust nagyon kedvelem, pedig sokszor elbukik nálam a középszerű énektémák miatt (amit nem feltétlenül a gyenge hangi adottság okoz, itt sem). Zeneileg teljes mértékben bejött, és ezúttal az ének is feltűnően hamar beérett, van ebben fantázia. Az erőtlen hangzás miatt viszont mégis kénytelen voltam levonni azt a fél pontot, ettől függetlenül minden bizalmam az övék.
Nehezen jutottam dűlőre ezzel a lemezzel, bár az időnként feltűnő gótoid megnyilvánulások nélkül bizonyára könnyebb dolgom lett volna. Az Arcturus-hatást még mindig nem tudom eldönteni, hogy pozitívumként fogjam-e fel, de mivel norvég barátainktól sajnos nemigen hallhatunk a (közel?)jövőben bármit is, talán érdemes lesz némi odafigyelést szentelni az - egyébként ígéretes - utánpótlásnak.
Hát-hát, ez bizony aztán igen szellős egy muzsika, hörgésmorgáshoz szokott fülem nem veszi be az efféléket. :P
Pár számnál tovább engem sem kötött le, próbálkoztam pedig.
Dallamosabb cuccokon belül teljesen korrekt, sőt! Sok újdonság persze valóban nincs benne, de kellemes hallgatnivaló, szerettem.
Ez volt a másik album a listából az Ataraxie mellett, aminek többször is neki kellett rugaszkodnom, mire lelkierőt éreztem ahhoz, hogy végig is hallgassam, de összességében megérte. Mínusz fél pont a változatosság hiánya miatt, ugyanakkor plusz fél, mert sokszor a Reverend Bizarre jutott eszembe róluk (akiket meg imádok), szóval helyben vagyunk. :)
Az ilyen zenéket állatira tudom élvezni addig, amíg fel nem tűnik, hogy ennyi erővel akár Green Dayt is hallgathatnék... A zúzósabb témák között mondjuk akadnak jó dolgok, de épp amikor elkezdeném beleélni magam, megcsapja a fülem valami viccesen klisés szövegrészlet, amitől aztán hitelét veszti az egész. Sajnos.
Minőségi sludge/doom (amit a lemezborító alapján mondjuk ki nem találtam volna) Kirk Windstein (Down, Crowbar) és Jamey Jasta (Hatebreed) tolmácsolásában. Még ingázom a 8 és a 9 pont között, de miután aligha tudnék belekötni az anyagba, marad ez utóbbi.
Nincs is rossz hangja... Jó, nem egy Serj, meg a zene sem egy SOAD, de olyan egetverő minőségbeli különbséget nem látok a kettő között.
Ahhoz képest, hogy pár éve még odáig voltam az ilyen belassult doom metalokért, ez most kifogott rajtam, bár nem is egy egyszerű darab. Nem mondom, hogy rossz, mert biztos nem az, de nekem már túl monoton.
Zsírfeka!
Na ez bizony most letekerte a fejem! Akkora ősfíling, hogy na! Erre az anyagra vártam már évek óta, mellesleg szerintem simán veri a CC albumot! Az olyan szám, mint pl. a For Those About To Rot, akár a Beneath The Remains albumon is szerepelhetne!
Húúú, ez bizony igéretes bemutatkozás, tele nagyon okos zenei megoldásokkal!
Na jó! megkapják a maximumot, mert iszonyat nagy lett a lemez, és tényleg űrt tölt be, még ha azért ez a 10 pont nem egy Arcturus féle 10 pont. (Azért füleljétek már meg a Lovelorn tétel akusztikus témáját! Nem kicsit Dimmu - Sorgens Kammer Del. II nyitódallam. Hamár szó volt hasonlóságról)
Na itt pár nap alatt sikerült felkúsznia a pontnak! Kiváló anyag, nyílván elég rossz húzás egy ilyen albumot ide ajánlani, de ez nálam semmit sem von le az értékéből és nem tudom megtagadni a max pontot, már csak az első két szám miatt is megérdemlik.
A zene ismét a jól megszokott Benediction védjeggyel ellátott old school death metal, de most az énekhanggal valahogy nem tudok megbarátkozni. Továbbra is a Grind Bastard, meg az Organised Chaos a kedvenc tőlük.
Piszokjó! Nagyon nagyot énekel a csóka és a zene is bőven kupálódott.
Számomra ez most befogadhatatlan és élvezhetetlen. Annyira zavart hallgatás közben, mint a szúnyogzümmögés elalvás előtt...
Fájt. Nagyon.
Azt hittem, nem fog ennyire tetszeni. Ebben a stílusban elég gyakori a stílusgyakorlat, az alkotóelemek ötlettelen használata, aminek az eredménye sokszor egy végletesen átverős anyag, ami a csokítóval ellentétben szép, de szar íze van. Na itt ez szerencsére nem áll fennt, király nótákat sikerült összehozni és az albumhossz is tökéletes!
Engem nem zavar a gyerek hangja. Hallani nap, mint nap sokkal szarabb énekeseket, akik még komolyan is gondolják. Azért érezni, hogy a kiscsávó a gitáros. Serj kiadott egy albumot, amin iszonyat nagy az énekhang, de szerintem ratyi a zene, ez meg kiad egy zeneileg kifogástalan anyagot, csak az ének nem 100%. Lehet, hogy be kellene mutatni egymásnak a két arcot??? :D
Egy dolog járkált körbe-körbe a fejemben, amíg hallgattam: Fújtsd már meg Isten (vagy akármely felsőbb hatalom) szegény zenészeket, ne hagyd ennyit szenvedni őket!
Ezen sokat nem kell gondolkodnom:-) Számomra az év eddigi legjobb death metal albuma!
Oly nagyon nem jó mint a Dark Ages vagy a Cavalera Conspiracy lemez, de azért jó. Van rajta pár igen erős dal.
Ígéretes bemutatkozás egy eddig számomra ismeretlen finn bandától. Az erőtlen hangzás (self-released lemez) és az unalmas utolsó szám miatt -2 pont.
Érdekes, sokszínű lemez, a sokféle stílust sikerült egységgé összerakni. A snecy által említett Moonlyghtot azért nem éri utól, de messze sincs tőle.
Ezt nem nekem találták ki.
A megszólalás kiváló, azonban az ilyen old-school death metal számomra 2-3 szám után nagyon egysíkúvá tud válni. Itt sem történt másképp.
Nem valami nagy szám.
Rettenetesen súlyos, ami jó, de ugyanilyen monoton is a legtöbb helyen, ami viszont nem jó:-) ráadásul a gyakran teljesen eszelős, hisztérikus "ének" sem segíti a befogadhatóságot. Jó riffek, jó témák viszont tényleg akadnak rajta. Nehéz, nagyon nehéz...
Jól indult, első 2 szám kifejezetten tetszett, de aztán fokozatosan ellaposodott, a metalcore-os ének részek pedig nagyon lerontották az összhatást. Több erős nótával és üvöltés nélkül jobb is lehetne.
Ez bejövős, roppant súlyos de élvezetes, egyébként is a Crowbar nagy kedvencem, és ez igen közel van ahhoz.
Hát bocs, de számomra ez felér egy inkvizícióval... Inkább 10 true-black demo mint ebből egy:-)
Tény, hogy nem könnyű hallgatnivaló, én azonban nagyra értékelem az ilyesmit. A hangulat a gyászostól a kísértetiesig változik, kitűnően fel van építve a dolog a műfajon belül. Csak edzetteknek ajánlom!:-)
Sajnos nagyon sok death metal banda van tehetséges zenészekkel és a legtöbb album teljesen egyforma is, szerencsére ez a banda azért jócskán kiemelkedik, hangzás, ének terén minden a helyén, nagyon ütős album lett, mégis hiányzik valami ami a többiek fölé emelné őket.
Ezzel a lemezzel nem bírok rendesen megbékülni, be is raktam utána az Arise -t, nosztalgiázni egyet.
Adhatnék erre ugyan több pontot is, de majd inkább a következő lemezükre, amit tényleg kiváncsian várok és remélem ott már az egész tetszeni fog. Az irány nagyon jó, a megvalósítás szerintem még munkát igényel.
Nahát, ezt hallgatva COF, Arcturus, Covenant emlékek törtek rám, de sajnos nem pozitívumként, hanem megdöbbent fejjel figyelve az értelmetlen csapkolódást. Szerencsére vannak jó részek is, de annyi ratyival körítve, hogy nem merném mégegyszer végighallgatni.
Tökös rocklemez, jópár szám alkalmas többszöri hallgatásra, hangzás is okés, de földhöz nem vágott, újat nem hozott.
Aki régi rajongójuk az gondolom meglesz ezzel a lemezzel is, az újakat meg továbbra is majd a régiekkel terelik jó útra ;-)
Hmm hmm, engem is meglep, hogy 7 pontot adok erre, de így elsőre nem hánytam el magam tőlük, és jópár téma még tetszik is... érdekes!
Első lemeznek nagyon állat, vágják a srácok a témát, fasza riffek, hangzás is tökéletes, de van pár szerintem nem kellően kidolgozott szám is, pl. Bogota, de összeségében jóság.
Ez nagyon zsenge, kapnak 4 pontot mert tudnak gitározni, meg dobolni.
Ezt a lemezt is úgy vettem kezembe mint a többit, fingom se volt kik játszanak rajta, csak később tudtam meg, de a lemez értéke addigra nálam már rég eldőlt. Az első szám azonnal a fülembe vájta magát, aztán a második számomra elég üresnek tűnt, de utána rendbe jön a helyzet, hatalmas album lett ez is, kiváncsian várom a folytatást.
Na, gitáros srác ezek után beláthatná, hogy SOAD -ban miért a Serj az énekes és nem ő. Vokálnak tökéletes a hangja, SOAD -ban mindig kurvajól összerakták, de ezt hallgatni egész lemezen, az erősen SOAD -os de jópár helyen nem túl jól sikerült témákkal... habár Serj projektje is tiszta SOAD ott legalább az ének jó, de az sem remekel túl sok jó számmal. Várom az új SOAD lemezt, köszönöm.
Sok ilyen bandát hallottam már, legtöbbjük nem tetszett. Sok sludge/stoner/doom cuccot hallgatok, de azok sokkal inkább kitöltöttek mint ez, mikor v.ki szenvedve énekelget tök lassan, a gitáros 10 másodpercenként megpendít egy húrt ami még eltorzítva sincs rendesen... ez nekem egy lassú szenvedés, mivel végighallgatni nem tudom, az értékelésem ne vegy senki irányadónak.
Jónak találtatott, további magyarázás nem lényeges.
Meglepve tapasztaltam, hogy képes volt ez a lemez a figyelmemet lekötni, annak ellenére hogy a hasonló zenekarokat általában kerülni szoktam. Az uccsó, instrumentális tétel pedig egy ritka jól eltalált, hangulatos darab.
Mivel az ötletekben látszólag nem szenvedtek hiányt, ezért nagyon sajnáltam ezt a kissé erőtlen hangzást. A 30 perc körüli játékidőn viszont csodálkoztam, nagylemezhez képest nem sok.
Ha bele akarnék kötni mindenáron, akkor se tudnék. Rendkívül igényesen lettek összeeresztve egy albumban a gótikus, avantgárd, death, doom, progresszív és még ki tudja milyen megoldások, néhol hörgéssel, de inkább tiszta énekkel... Ilyen sokoldalú talán a legutóbbi Moonlyght lemez volt.
Az alterrock-tól kivagyok, de ez nem tűnt gáznak, a fíling ugyanis rendben volt. Az ének viszont idegesített, ezt leszámítva még jó is lehetett volna ;
Megbízható teljesítmény ezúttal is, ám hamar kiismerhetővé válik. Ettől persze még okoz(hat) kellemes perceket.
se íze se bűze típusú album, avagy két szelet kenyér közé egy harmadikat
Vártam hogy megjelenjenek a zenészek, de csak nem jöttek :{
Kommersz zene ez, nem az én világom :( MTV-re vele! A keményebb részek itt -ott elmennek, de az ének nullára ír mindent.
Korrekt lemez, de sajnos a jó dalok mellett van néhány olyan is, ami egy kicsit semmitmondó. Amúgy főleg a nyitó Hear This Prayer for Her nyerte el a tetszésemet.
Ugyebár egy egykori SOAD-os mellékprojectről van szó, (csakhogy tisztába tegyük a pólyásbabát), ahol az anyabandából két tag zenél, ez elég egyértelműen hallatszik is a dalokon. Namost én a SOAD-ért sem voltam igazán oda, úgyhogy az értékelés szinte determinálva van, a Bullet for my Valentine pedig istenkirály ehhez képest. Nem is lett volna igazságos, ha azonos pontszámot kapnak. A Funny c. számnál viszont elkapott a röhögőgörcs, úgyhogy az pozitivum :D
Mivel a valamire való doom metalból idén nincs túltermelés, ezért azt a keveset is meg kell becsülni. Maga az album nem valami változatos, így a 7 pont is inkább az ezirányú zenék felé történő elkötelezettségemet jelenti.
Szélmalomharcosok, akik amerikai ízzel játszák egyik kedvenc stílusom. Bárhol, bármikor...
Valahogy az a típus számomra, amit eleinte gyakran előveszek, aztán lassacskát kikopik a lejátszóból.
A dallamos és durva vokális részek még nem illeszkednek tökéletesen, de csak idő kérdése. Attól kezdve akár a kedvenceim közé is bekerülhetnek. Van bennük spiritusz...határozottan
Aki sokat markol, keveset fog. A zenei stílusok ennyire szabad elegyítése miatt elvész a lényeg. Nincsenek dalok!
Új Aerosmith lemez? Nem? Nembaj, jöhet!
Húúú, ez most nagyon jólesik. Egy igazi, faszán megszólaló old-school cucc. Ők sem öregszenek! Látjátok fiatalok, így kell ezt!
Az előzőhöz képest kissé csalódás, de műfajában a nagy átlagot azért veri.
Rendben van.Mostanában sokat hallgattam, kezd is beérni...
Igaz hogy divatos, igaz, hogy kommersz, de nem zavarja köreimet. Valami hülye japcsi rajzfilm zenéjeként egész generáció dúdolhatná egyik-másik számot. Az a 10 -12 éves korosztály...kb.
Egyidőben erősen gondolkodtam a hangpróbára ajánlásával, aztán valahogy elmaradt. Minden tekintetben teljes értékű Crowbar lemez!
Hű, ez nagyon rossz! Bevallom férfiasan, képtelen vagyok végighallgatni. Bocs...
Ebben a húslevesben ők a karajcsont. Csak lassan, aprólékosan, odafigyelve szabad hozzákezdeni. Egy kis tormát, vagy dijoni mustárt kérhetek?

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 111. 112. 113. 114. 115. 116. 117. 118. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2008. augusztus 16.
Sheol Caayn crestfallen emp Pistike66 Pope_Fapalot snecy viribusunitis ∑:
1. Sheol
Prostitute Disfigure...
Descendants Of Depravity
10 2 8 9 10 8 8.5 9 8.1
2. snecy
Eternal Deformity
Frozen Circus
8 5 8 10 8.5 6 10 6 7.7
3. emp
Soulfly
Conquer
8 6 7.5 10 8 7 7 7 7.6
4. crestfallen
Kingdom Of Sorrow
Kingdom Of Sorrow
6 4 9 9 9 8 7 8 7.5
5. viribusunitis
Benediction
Killing Music
7 6 7 7 6 6 7.5 10 7.1
6. Pistike66
Abysmalia
Portals to Psychotic Inertia
6 4 8.5 9 8 6 7 7 6.9
7. Jillian
Fear My Thoughts
Isolation
5 4 8 9 5 7 5.5 7 6.3
8. Wombat
The Living End
White Noise
3 8 5 10 4 7 5 7 6.1
9. chipmonkey
Ataraxie
Anhedonie
8 2 5 4 9 4 7 8 5.9
10. Pope_Fapalot
TAR
Skeleton Lungs
6 3 7 4 6 8 4 7 5.6
11. Caayn
Bullet For My Valent...
Scream Aim Fire
4 10 6 2 5 4 3 6 5
12. Gonoszhalott
Scars on Broadway
Scars on Broadway
8 3 6 9 2 4 2 3 4.6
∑:
6.6 4.8 7.1 7.7 6.7 6.3 6.1 7.1 6.5
ensomhet 2008. augusztus 13., szerda, 21:24
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
A Scars on Broadway szerintem nem olyan rossz. Egy 5-6 pontot mégér, viszont 1-2 dalt lehagytam volna róla.
emp 2008. augusztus 13., szerda, 15:35
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Ejj, nem is tudtam, hogy szülinapom van! Ennyi jó album még egy HP-n sem jött össze. Na én léptem Brutál Assaultra! Jövő héten ugyanitt, ugyanveletek!
--
Vigyázzatok, 30 felett mindenki gyanús!
emp 2008. augusztus 9., szombat, 22:53
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Az
--
Vigyázzatok, 30 felett mindenki gyanús!
snecy 2008. augusztus 9., szombat, 21:31
snecy
Csatlakozott:
2008. február 22.
Hozzászólások: 742
Ebben egyet kell hogy értsek veled, már ha a post-rockos Northra gondolsz :}
emp 2008. augusztus 9., szombat, 21:17
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Például a North új albumának távolmaradása némi szemöldök felhúzásra kényszerített eddig!
--
Vigyázzatok, 30 felett mindenki gyanús!
Pope Fapalot 2008. augusztus 9., szombat, 19:34
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Erősen gondolkozom mivel kínozzam a jónépet következő hangpróbán ;] Mondjuk lehet, hogy végre kéne ajánlamon olyasmit is ami bekerülhet a top 5be... A tucat death metalok nagyon bejönnek nektek :-p
snecy 2008. augusztus 9., szombat, 18:09
snecy
Csatlakozott:
2008. február 22.
Hozzászólások: 742
Én pedig már kezdtem reménykedni hogy a Scars on Broadway az all time lista hátsó 10-esében fogallhat helyet :-D

Végülis így sem rossz, hátulról a huszonvalahanyadik.
emp 2008. augusztus 9., szombat, 18:05
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Sokat agyaltam azon a két ponton, de úgy gondoltam egyszer ezt is ki kell próbálni! :-D
--
Vigyázzatok, 30 felett mindenki gyanús!
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.074 seconds to render