NGC Prod.
Yngwie J. Malmsteen
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1984
Származás:
Svédország
Stockholm
Aktuális felállás:
Yngwie J. Malmsteen
ének, gitár
Nick Marino
billentyűk
Ralph Ciavolino
basszus
Aaron Sluss
basszus
Mark Ellis
dob
Brian Wilson
dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Yngwie J. Malmsteen
Yngwie J. Malmsteen
Yngwie J. Malmsteen
Yngwie J. Malmsteen
Yngwie J. Malmsteen
Rögzítette:
Caayn
2004. október 30., szombat, 11:14
Utolsó módosítás:
mekong
2019. február 17., vasárnap, 19:31
Szerkesztés:
szerkesztes
Yngwie J. Malmsteen
Yngwie-t talán nem kell bemutatni senkinek; a maestro, géniusz vagy varázsló nevek kifejezik, hogy a svéd virgamester a keményebb műfaj - egyik - koronázatlan királya. Az önfejűségéről, nehéz természetéről híres Malmsteen úgy váltogatta (és teszi ma is) maga körül a zenészeket, mint más az alsóneműt, sőt, ha a turnén lévő Rising Force-ból kirúgta az énekest, nem átallott maga a mikrofon mögé lépni, vagy instrumentális gitárorgiává varázsolni koncertjeit.
Az egy másodperc alatt a legtöbb hangot lefogó hathúr-bűvész minden negatív tulajdonsága ellenére elismert művész (természetesen Japánban egyenesen a legnagyobb gitáristen) egyedi, nehezen
utánozható stílussal, ami magán viseli a klasszikus zeneszerzők (elsősorban Bach, Vivaldi, Beethoven és Mozart), valamint a 70-es évek gitárhőseinek (Blackmore, Hendrix) jegyeit.

A Maestro először a Ron Keel (ex-Keel) köré szerveződő Steeler-ben tűnt fel Mike Varney felfedezettjeként. Majd a Graham Bonnett által szervezett Rainbow-izű hard rock csapatban, az Alcatrazz-ban gitározott. Yngwie úgy érezte, hogy a limitált gitárszólókkal operáló és a
túlságosan is dallam és dalközpontú bandákban nem tudja kifejezésre juttatni tehetségét. A full-ego Malmsteen 1984-ben útjára bocsátotta a Rising Force-t, ami tulajdonképpen őt takarja kisegítő zenészekkel.
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.061 seconds to render